Dark Souls

Keskustelu osiossa 'Sony Playstation - pelit' , aloittajana ana198, 12.10.2011.

 1. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinkuin edeltäjänsä Demon's Souls, Dark Souls on PS3 pelien aatelia (allekirjoittaneen mielestä helposti top5 peli PS3:lla, niinkuin Demon's Souls myös) ja myös ehkä vaikein peli koko konsolilla. Peli on äärimmäisen vaativa ja toisaalta myös palkitseva. Mikään ei tunnu niin hyvältä kuin vihdoin ja viimein selättää se kymmenet kuolemat aiheuttanut loppupomo.

  Kymmenisen tuntia nyt alla ja pikkuhiljaa alkaa jo homma sujua niinkuin pitääkin. Valitsin sorcererin alkuclassiksi ja alun miekanheilutteluosuudet saivat melkein repimään hiuksia päästä. Heti alkuun lähdin väkisin puskemaan alueille joilla alkulevelin äijällä ei ole mitään asiaa ja maksoin kyllä taas runsaasti oppirahoja:D

  Tälläkin hetkellä duunissa tulee mietittyä että miten tulevat soul levelin nostot hoidan kun himaan tänään pääsen, koukussa ollaan :naminami:
   
 2. paha_kuukkeli

  paha_kuukkeli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2007
  Viestejä:
  401
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä itselläkin työn alla. Demon's Soulsia tuli pelattua varmaan joku 300 tuntia ja eiköhän tämänkin parissa aikaa vierähdä.

  Yksinpelinä tämä on minusta parempi kuin edeltäjänsä, mutta online-puoli on selvästi huonommin hoidettu. Iso osa Demon's Soulsin pitkästi iästä oli kuitenkin PvP-ihmisten ansiota joten toivottavaa olisi, että patchien myötä organisoitu match making tulisi mahdolliseksi.

  Toinen, osittain edelliseen liittyvä valitus on suunnilleen kaikkien Demon's Soulsin glitchien periytyminen. Lisäksi esineiden tasapaino tuntuu olevan pielessä. Kumpikaan näistä ei yksinpeliä juurikaan haittaa, mutta online-peliä kyllä. Ajoittain rankastikin droppaava frame rate taas haittaa kumpaakin, mutta ei onneksi kovinkaan usein.

  Plussaa pelille taas isosta, avoimesta maailmasta. Oikopolkujen takia paikat pitää tutkia huolella ja peli ei juurikaan pakota tiettyyn järjestykseen bossien ja paikkojen suhteen. Pelin visuaalinen ilme on myös upea, vaikkei grafiikat sinällään ehkä mitään mullistavia olekaan.

  Peliteknisistä muutoksista taikuus on hoidettu hienosti. Käyttökerrat spelleillä manan sijaan on kunnon retroa :love: Samoin hieman hidastunut kieriskely ja taakkatasojen määrän tuplaus ovat tehneet taisteluille vain hyvää. Ja vaikkei tekoäly vieläkään mikään Einstein ole, niin nyt se sentään puukottaa selkään jos tilaisuuden tarjoaa.

  Sorkulla itsekin olen pisimmällä (oliskohan tasolla 46) ja hyvin toimii. Nopeat, laumoissa päälle käyvät monsut ovat pahimpia kun ei tuo sorcerer kauheasti kestä. Vauriota spellit kyllä tekevät ihan kiitettävästi (nyt on intelligence 35 ja käytössä sormus, joka boostaa spellien damagea).
   
 3. Joepi

  Joepi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.06.2010
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse myös tahkonut kovasti dark soulssia julkaisusta lähtien. Jos jotain pahaa on tästä sanottavana verrattuna demon´s soulssiin niin ehkä paikoin on pientä FPS virhettä ettei pyöri sujuvasti. Mutta tämähän ei mitään haittaa. Itse pelailen wandererilla nyt, tarkoitus olisi toiseksi hahmoksi vääntää sorcereri.

  Peliä on nyt takana joku 40h ja ei voi muutakan tuumailla että ovat pojat tehneet kyllä loistavan peli maailman tähän peliin.
  Musiikit on ovat tehty hienosti, varsinkin pomo tappeluissa on luotu oikeanlainen tunnelma.

  Pelihän on kyllä haastava, mutta kun jaksaa tahkoa niin pääseehän siinä hienosti eteenpän. Mutta eipä tämä ole kaikille soveltuva peli jos ei hitaasti edettävästä pelistä pidä ja pirun haastavasta sellaisesta. Mutta silti tämä on vuoden parhaimpia ja suositeltavaa kaikille koitettavaksi!
   
 4. eddie63

  eddie63 Eddie Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  1 574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulihan tuo hommattua ja kaikki meni hyvin ja sujuvasti siihen ensimmäiseen "pomo"taisteluun saakka.
  Se on nuijinu mut hengiltä jo pari päivää ja kohta enää ei jaksa...
  Onko tuohon mitään neuvo kuinka sen talon kokosen "örkin" saa nurin?
  Ne alun zombiet sun muut oli helppoja, mutta tuohon sitten jäi...

  Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
   
 5. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  701
  Saadut tykkäykset:
  130
  Olen varmasti joskus valitellut sitä, että nykyisissä konsolipeleissä ei pääsääntöisesti ole juuri nimeksikään haastetta vaan pelit miltei pelaavat itse itsensä läpi kunhan vähän jaksaa yrittää. No, tässä pelissä sitä haastetta sitten kyllä kieltämättä riittää. Mutta onkohan saman kentän tahkoaminen neljättäkymmenettä kertaa kuitenkaan millään mielekkäällä tasolla "haastavaa" :hitme:
  Olen nyt Asylumista päästyäni onnistunut sytyttämään peräti toisen bonfiren (Undead Burgiin). Kolmannelle asti eivät ole taidot toistaiseksi riittäneet. Missä ikinä sellainen sitten onkaan. Peliaikaa on kulunut joku 3,5 tuntia, josta suurin osa tahkoten samaa reittiä ja samoja vastustajia. Kuolema korjaa viimeistään siinä vaiheessa, kun vastaan tulee pikkuisen normaalia isompi kaveri, joka pistää kertaiskulla hahmon kylmäksi. Tai sitten taivaasta putoaa niskaan varoittamatta tappava tulipallo tmv (=viimeisin kuolema, jonka jälkeen oli pakko lopettaa). Ja sitten taas alusta.
  Kaikesta valituksesta huolimatta jotain kiehtovaa tässä pelissä silti kieltämättä on. Ainakin lohduton maailma on synkkyydessään kaunis jne. Mutta kuitenkin enemmän casual-henkisenä pelaajana ei voi välttyä ajatukselta, että näistä aineksista olisi saanut huomattavasti miellyttävämmänkin pelikokemuksen aikaiseksi. Tietysti vaikeustaso on varmasti osa HC-pelaajien kokemaa viehätystä, mutta itse olisin mieluummin vaihtanut "nightmare"-vaikeustason vaikkapa näin ensialkuun vain "hardiksi".
   
 6. Joepi

  Joepi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.06.2010
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Morjens, tämä pomo taistelu on vielä helppo pelissä. Joten jos olet huomannut että kummassakin päässä on tornit siinä betoni härpäkkeessä ja toisessa on vain tikapuut. Joten pyörittele taurusta niin että kerkeät kiipeämään torniin ylös, sitten kun taurus on siinä alapuolella niin tee hyppy hyökkäys sen päälle ja kun tämän saat tehtyä 3 kertaa saat sen alas helposti. Voit myös hommata tulipommeja sitä varten niin saa niilläkin sitten välimatkalla heiteltyä sitä. Kyl se siitä kaatuu kun vaan laitat alas sen :). Laitan vielä videon linkiksi!

  http://www.youtube.com/watch?v=zPUOCLbf7Qw

  Onnea yritykselle!
   
 7. Joepi

  Joepi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.06.2010
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kyllä se siitä lähtee sujumaan kun hiot vain torjunta hyökkäykset kuntoon ja muistat aina lukita targetin ettet lätki ilman että sen on lukittuna. Kilpeä kannattaa myös vapautellä tappelun välissä että stamina tulee nopeampaa takaisin. Jos stamina menee loppuun ukko ei jaksa löydä/torjua.

  Joillakin jäänyt tämä huomaamatta ja sehän vaikeuttaa pirun paljon tätä peliä. Tuturiaali kannattaa käydä harkiten läpitse joten saa jotain vinkkejä. Ja tietenkin youtubesta löytyy aloittelijalla helposti apua kuinka edetään.


  Pelissähän periaatteessa on kaikki omat aseet/varusteet teittyjä vihuja vastaan millä ne on helppo sitten kaataa.

  Itse olen nyt tasolla 45lvl ja varmaan noin 9 pomoa tullut listittyä. Jos haluaa alkuun helpotus niin kannattaa hommata Drake Sword joka helpottaa paljon alussa. Itse tuli vasta juuri hommattua kyseinen ase, ettei mennyt peli liian helpoksi alussa :)

  Ja myös käyttäkää avuksi dark soulsin omaa wikipediaa!
  http://darksoulswiki.wikispaces.com/

  Toivottavasti on jotain apua näistä :king:
   
 8. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten aloituksessa sanoin sorkulla pelaan ja nyt levelit on saatu jo tuonne SL60, paha kyllä vitalityä tai endurancea en ole niin kovin hirveästi kehittänyt (molemmat 18-20) ja nyt viimeistään kun on Anor London loppari edessä niin lähes mahdoton tehtävähän tämä on tällä äijällä:eek: Pakko kai painella metsään farmailemaan että saa edes siedettäväksi tuota kestävyyttä.

  Intelligenceen on tullut panostettua luonnollisesti eniten joten tähän asti koko vihulaiskaarti on kaatunut suht vaivatta pelkillä spelleillä muutamaan toki läppämielessä vähän fireballeja ja kaikkein heikoimpiin lightning spearia.

  Ei ole niin tarkasti tullut noita muiden buildeja opiskeltua ja nyt kun niitä katsoo niin kaikein tärkimmäthän noi Vit ja End melkein on:rolleyes:
  Perse edellä puuhun on ollu näköjään meininki, onhan tämä tietty aitoa sorcerer meininkiä että äijä on heikko kuin mikä, tässä kun ei edes ole Demonssista tuttua suojaloitsua (mikä nyt olikaan nimeltään).
   
 9. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jes nyt hoitui Anorinki loppari niin että heilahti. Osottautui turhaksi tuo vitalityn levellaus kun kumpikaan fatso tai slim ei saanu meikään ollenkaan osumaa:D Slimin hoitelin homing soul massilla, tais kuus laakia riittää, ja fatson great fireballeilla ja orbeilla, kaatui todella helposti ja nopeasti, en ollu edes lähellä saada osumaa.

  Kävin sitten Great hollow:n läpi Ash Lakella ja olihan upea mesta :) Ajattelin ettei Anor Londoa hienompaa mestaa tule enää vastaan mutta biitsi oli eeppisen upea. Olin tyytyväinen että otin neuvosta vaarin ja odotin että pääsee warppaamaan bonfiren välillä ennenkuin lähdin Great Hollow:n läpi, olisi ollut totaalista helvettiä kiivetä se takaisin ylös :)


  Viimeistään nyt voin sanoa ilman mitään epäilyksia että tämä on PS3:n paras peli AINEC :naminami: Ei varmasti ole toista peliä jota olisi +40h hutkinut ilman pelkoakaan kyllästymisestä (Demon's Souls taitaa olla myös poikkeus), joku GTA:kin alkoi toistaa itseään aivan liian nopeasti.
   
 10. paha_kuukkeli

  paha_kuukkeli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2007
  Viestejä:
  401
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis vitality ja endurance on noissa buildeissa aina iso lähinnä PvP:n takia. Omalla sorkulla nyt vit 21 ja end 15 levelin ollessa jossain 65 tienoilla. Neljä bossia vielä kaatamatta (centipede demon, bed of chaos, four kings ja gwyn) ja sitten jotain löytämättä jääneitä kamoja pitää käydä muutamasta paikasta hakemassa.

  Tuon jälkeen alkaakin sitten ng+ ja toisten hahmojen eteenpäin vienti (ja kai sitä täytyy jotain PvP-ukkojakin tehdä) :king:
   
 11. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Haha ensimmäistä kertaa tuli joku inveidaamaan meikän peliä :)
  En ole kieltämättä hirveästi aikaa human formissa viettänyt mutta silti tuota voisi kyllä useamminkin tapahtua.

  Olin juuri Tomb of Giantsin lopussa missä loppuu pimeä alue ja on se kapea käytävä hieman ennen niitä babyluurankoja. Pelonsekaisin tuntein odotin pahinta että sieltä tulee joku fog ringi kädessä ja stone greatsword kädessä, sijainti oli vielä todella huono koska en ollut kerennyt hoidella kyseisen käytävän päässä olevia jättiluurankoja joten karkuunkaan en olisi päässyt. Varustauduin parhaani mukaan ja laitoin heti kun kaveri tuli näkymään homing soul massin päälle ja todella vaatimaton kaveri oli vastassa kun otti suoraan kolme osumaa peräkkäin ilman mitään väistöliikkeitä tai että olisi kunnolla yrittänyt tulla päälle.

  Joku 20k sielua tuli ja pari jotain kälystä asetta, hieman yllättävää että SL75 tasolla tulee valtaamaan noin amatööri tyyppi? Ulkonäöstä päätellen oli vahvasti melee painotteinen kaveri mutta ei ollu edes lähellä saada osumaa sisään, tuntui ettei kaveri ollut aiemmin edes nähnyt homing soul massia kun ei mitään osannut vastaan tehdä.
   
 12. paha_kuukkeli

  paha_kuukkeli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2007
  Viestejä:
  401
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taisi olla tuo sun invader kyllä NPC :) Paladin Leeroy wikin mukaan vaanii juuri noilla kohdin.

  Tänään sain sorkulla pelin läpi. Joitain tyhmiä alueita ja bosseja mahtuu mukaan, mutta hieno peli kuitenkin. Seuraavaksi joku PvP-ukko kehitteille.
   
 13. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu näinhän se näköjään oli, olisi pitänyt tuosta Leeroy nimestä arvata:D Jos nyt hakemalla haetaan jotain negatiivista pelistä niin nimenomaan tuo että 50h takana ja vielä ainuttakaan kokemusta ei ole kanssapelaajista, valkoista kiveäkin olen maahan laittanut aina kuin mahdollista.
   
 14. Joepi

  Joepi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.06.2010
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika jännä juttu kun ei olu tullut ollenkaan tunkeutujia, itse taas välillä ei viitsi edes olla human formissa kun aina melkein tullut joku peliin mäkyyttämään. Co-oppinakin on aina melkein saanut pelailla kun on vaan halunnut apua pelissä. Loistava peli kyllä on. takana myös jotain +65h nyt. Pian pitäis olla läpitse :)
   
 15. paha_kuukkeli

  paha_kuukkeli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2007
  Viestejä:
  401
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläkin kokemukset enempi Joepin linjoilla. Ensimmäisen läpipeluun menin ilman apuja, mutta Kindlauksen takia tuli humanina toisinaan oltua ja kyllä silmiin osui useampikin summon sign ja melkein aina ehti joku invaasiokin tulemaan ennen kuin kuolin muutoin. Forest Covenantista hankin myös rojut laittamalla sen ringin päälle samalla kun menin muualla jatkamaan eteen päin - noin puolen tunnin päästä oli pakko otta ringi pois kun ei siitä mestasta tullut mitään kun muutaman minuutin välein päädyin metsään tappelemaan.
   
 16. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen vihdoin alkoi tapahtua mp-rintamalla. Näköjään tuolla Duke's Archivessa oli mukavasti sanmanlevuista porukkaa, melkein heti minut summonoitiin jonkun peliin jota hyvin sainkin jelpittyä eteenpäin mutta Crystal Cavessa ei ilmeisesti ollut pelikaverikaan aiemmin käynyt kun molemmat pudottiin samassa kohtaa alas kuolemaan:D Myös kun respawnasin tokan nuotion läheltä niin melkein heti tuli joku jantteri inveidaamaan jonka sain omaksi yllätykseksenikin hoideltua Fire +8 Katanallani, hetken perään joku toinen tuli kuokkimaan mutta olikin "pro" kyseessä kun fog ring oli kädessä ja viljeli mm. great magic shieldiä, nuo oli omassakin asevarastossa mutta ei ollut toivoa kun vasta niin vähän kokemusta pvp:stä. Kaveri väisti helposti meikän crystal soul massit ja meikän miekka ei tehnyt edes naarmua kaveriin, jotenkin vielä teleporttas (lagin takia kait) selän taakse backstabbeja tekemään niin homma meni siihen.

  Oli jonkinmoinen työ hommata Seathilta se miekka:) Ajoituksen kanssa piti olla just eikä melkein. Kun sen miekan sai hommattua sitä häntää pieksemällä niin sittenhän siitä ei enää ollut mitään vastusta. Ehkä helpoin loppari, vähän vaan pysyi sivulla ja antoi taikasauvan laulaa.
   
 17. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  701
  Saadut tykkäykset:
  130
  Jatko-osa on nyt sitten virallisesti vahvistettu... Puutteistaan huolimatta tästä ykkösestä muodostui kuitenkin eräs suosikkipeleistäni ikinä joten odotukset on kyllä jatkonkin suhteen korkealla.
   
 18. rezika

  rezika Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.09.2010
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0