Darbee Darblet kuvanparantaja

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana freewheeler62@m, 19.11.2012.

 1. Back In Black

  Back In Black Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.08.2020
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  20
  Huomenna itse asiassa jos jaksan, niin toteutan sen mitä olen pari viikkoa funtsinut, että viritän sonyn jollekin jalustalle ja testaan piruuttani että miltä se näyttää uudella kankaalla jonka epsonille silloin hommasin. Se kävi selväksi epsonin kanssa, tai kävi ja kävi, koska päivänselvä juttuhan se, että grandviewin kankaalla ei ole näissä kinkereissä mitään saumaa. Saan kätevästi katsottua halutessa molempia koska molemmat ovat paikallaan, sillä en ole vanhaa vielä toimertunut myymään. Ja huono myyntipuhehan tämä olisi, kun sanoo että cyber on täysin paska elokuvateatterin kangas. Nykyisen pelkän irtorievun hinnalla saisi niitä 2,5 kpl joten eipä voi ihmeitä vaatiakaan.
   

  Liitetyt tiedostot:

  • sony.jpg
   sony.jpg
   Tiedostokoko:
   930,2 KB
   Katsottu:
   14
 2. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 819
  Saadut tykkäykset:
  387
  Meni kyllä itsellä ohi että mitä vertaat mihin ? Jos vertailua teet niin varmaan molemmat tykit ovat kalibroitu testikangasta vasten ? Muutoin on aika turha ottaa ainakaan väreihin kantaa. Terävyyttä tosin voi jollain testikuvalla arvioida.
   
 3. ukki

  ukki Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2012
  Viestejä:
  350
  Saadut tykkäykset:
  25
  Minulla on EH-TW9300. Siinä on myös tuo "4K Enhancement", mutta se ei ole jostain syystä käytettävissä? Minkäslaisilla säädöillä siellä mennään? Lähinnä kiinnostaa missä vaiheessa ja mitä pitäisi/kannattaisi ylipäänsä säätää? Kaikki kun näkyy vaikuttavan kaikkeen. Apple TV 4K Plus sisältää kaikennäköistä asetusta. AV-vahvistin sitten tuplasti ja Epson vaikka mitä! Vaikeaksi menee mikäli ns. puhtaalta pöydältä aloittaa!? Olisi hauska tietää mihin muut ovat päätyneet? Kerrottakoon nyt vielä, että itse olen tämän hetkiseen kuvaan/ääneen erittäin tyytyväinen.
   
  Back In Black tykkää tästä.
 4. Back In Black

  Back In Black Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.08.2020
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  20
  Siis vertasin kun asensin epsonin kattoon, että miten kuva näkyy grandviewin kankaalla ja sitten tuolla uudella stegelite 0,7 gain harmaalla kankaalla ja ei näistä voi samana päivänä puhua. Sitä tarkoitin vaan. Sonya ajattelin koittaa piruuttani että miltä se näyttää nyt, kun viimeksi vajaa vuosi sitten koitin sitä grandviewillä. Sitä ennen edellisessä asunnossa oli sonylla se screenline moottorikangas. Samanlaisen olisin nytkin ostanut mutta hinta oli noussut lisää. Kuvassa grandview on laskettu hieman uuden kankaan eteen joten homma hiukan selkenee. Hyvää kuvaa ei luurillani saa koska huone tappaa kaiken ylimääräisen valon...
   

  Liitetyt tiedostot:

 5. Back In Black

  Back In Black Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.08.2020
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  20
  Tuo vastaus oli latexiille...
   
 6. Back In Black

  Back In Black Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.08.2020
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  20
  Se 4k enhancement ei tosiaan ole valittavissa jos joku toinen asetus on otettu pois päältä... En muista että miten se menee mutta itselläni sama juttu. Seuraavaksi kun pistän pöhisemään niin muistuu mieleen. Mutta kuten mainitsit niin kaikki vaikuttaa kaikkeen. Itselläni 9400:ssa käytössä bright cinema ja se toimii parhaiten, pienillä viilauksilla ja leffasta riippuen. Esim. kun katsoin kunnon kasaria eli säpinää chinatownissa, niin se ei ollut optimi, jostain syystä. Jos katsoo suoratoistoa niin pakkauksen taso ailahtelee, mutta samoin on myös BD-julkaisuissa. Osa on referenssitasoa ja osa lähes kelvotonta paskaa. Se riippuu taas usein siitä masterista, eli mitä on ylipäätään alunperin tehty. Harmillista. Mutta kun törmää viimeisen päälle hienoon esitykseen niin avot. Esim. marvel-studioiden tekeleisiin on satsattu isolla rahalla ja näkyy visuaalisuudessa. Toimii.
   
 7. ukki

  ukki Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2012
  Viestejä:
  350
  Saadut tykkäykset:
  25
  "Bright Cinema" ja muut on kokeiltu! Lopulta päädyin "Luonnolliseen". Syynä tähän on se että tykillä katsellaan myös televisio-ohjelmat. Jos esim "Bright Cinemalla" elokuvan värit saa kohdalleen, niin Pekka Poudan ym. ihmisten naamat televisio-ohjelmissa näyttävät porkkanan värisiltä!? Säätämällä toki tuokin korjaantuu, mutta "Luonnollinen" näyttää toimivan parhaiten kaikille. Hieman värikylläisyyttä pienemmäksi ja esiasetus 5? Noin neljä kuukautta olen katsellut Netflixit, Disneyt ym. Apple TV Plussan kautta. Juutuupista katselin pätkän jossa esiteltiin Apple TV:n "parhaat" säädöt -mm. "Format" tulisi valita 4K SDR. Muutama ilta sitten kun sammuttelin laitteita, niin laitoin av-vahvistimen ensimmäisenä kiinni. Normaalisti "screenin" alalaitaan jää teksti "Monitor 1 ei HDMI signaalia". Tällä kertaa kuitenkin Apple TV lähetti viestin "Kokeile 4K HDR..." !? Muutaman väärän Hz kokeilun jälkeen sitten 4K HDR 25Hz. Se kelpasi. Paitsi ettei kelvannut. Kun tarkastin oli Apple TV vaihtunut 4K HDR 50Hz:iin? Mistä tuli mieleen, kun Apple TV:n ja tykin välissä on av-vahvistin -sammutettuna- niin mistä se päättelee mikä laite siellä viimeisen johdon päässä on -jotta kannattaisi kokeilla tuota parempaa asetusta? No lopputulos kyllä näyttää erittäin hyvältä -tykinasetukset pientä viilausta lukuunottamatta oletusasetuksilla. En ihmettele yhtään jos moni ei uskalla lähteä mukaan näihin monikanava juttuihin :confused:
   
 8. Back In Black

  Back In Black Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.08.2020
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  20
  Eilen kun katsoin blu raylta Star wars: Rogue onea, niin se näytti yllättäen hiukan huonommalta kuin mitä disneyn suoratoistona. Oli erikoista. Sain parhaan kuvan koittamalla piruuttani "dynaaminen" asetusta ja tiputtamalla iiriksen jopa -17 asentoon ja siltikin kirkkaus riitti aivan täysin. 100% luonnolliseksi kuvaa ei voinut sanoa, mutta vaikuttava se oli. Samoin uudella Tuntemattomalla sotilaalla sama asetus toimi. Jos epson olisi tyytynyt matalempaan valotehoon ja unohtanut hrd-kikkailut, niin kyseessä saattaisi olla aika nappisuoritus kotiteatterihuoneeseen, kuten esim. sonylla joka satsaa muuhun kuin huippukirkkauteen. Epsonissa riittäisi valoteho vaikka millaiseen kankaaseen mutta luulen että potentiaalia skaalan alapäässä on hukattu hiukan, vaikkakin suoritus on hyvä nytkin. 65es sony luultavasti/varmasti pieksisi 9400:n mustan tasossa, mutta on "vain" full hd ja yhtä kallis, mikä on hiukan mysteeri.
   
 9. Back In Black

  Back In Black Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.08.2020
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  20
  Siis hdr... :)
   
 10. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  98
  Siis Darbee Darblet kuvanparantaja -ketju.

  Itse en kyllä jaksa leffakohtaisesti säätää kuin äärimmäisen pielessä olevan kuvan kanssa. Darbeetä miettimättä käyttäen en ole tosin tainnut kertaakaan leffaa katsoa, vaan aina on tullut edes sun taas naputeltua.
   
 11. Back In Black

  Back In Black Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.08.2020
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  20
  Yleensä keskustelut hiukan rönsyilee, mutta elämä on. Ja juu, ei kannata vaivautua säätelemään. Darbee :):):):):)