Dallas 2012

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Jarza, 21.06.2012.

 1. Jarza

  Jarza Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2002
  Viestejä:
  218
  Saadut tykkäykset:
  1
 2. Kese1

  Kese1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.04.2012
  Viestejä:
  185
  Saadut tykkäykset:
  4
  Täällä yksi seuraaja. Originaali sarjan katsoin juuri loppuun saakka (357 jaksoa + tv-leffat), nuorena olin osan katsellut, nyt sitten kaikki. Kaudet 1 - 6 toimii edelleen erittäin hyvin. Larry Hagman oli vanhan kantava voima niin kuin se on tässä uudessa sarjassakin. Hyvin on lähtenyt käyntiin, uudelle sukupolvelle on tarjolla omat nuoremmat hahmot, joista J.R poika on ollut ihan hyvä. Vanhat parrat kuitenkin näyttää mitä se karisma on, Duffy toki hyvä, mutta Hagman näyttelee pelkällä hymyllä muut alas. Ilo seurata tosiaan kuinka J.R opettaa kuinka se 'wheeling and dealing' hoidetaan. Kesän kovin sarja.
   
 3. Sami

  Sami Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.08.2000
  Viestejä:
  693
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mä olin vähän pettynyt, kun

  häissä ei päädytty nyrkit heiluen uima-altaaseen.
   
 4. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 728
  Saadut tykkäykset:
  299
  Mitenhän mä olen missannut tämän kokonaan. Käytyy kattoa nuo ekat jaksot pois.
   
 5. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Originaali oli sentään 80-luvun kovimpia juttuja. J.R./Hagman on sellanen äijä että oksat pois, enpä tajunnut koskaan miksi jotkut inhosivat, selvästi paras tyyppi ja olihan siellä aina oikeutuskin hommien takana. Bobby/Duffy oli tietysti toinen erittäin kantava voima. Pitäisiköhän tätäkin vilkaista, vaikea sanoa. Julkka ainakin on hauska:

  [​IMG]
   
 6. JaySee

  JaySee swiftly and with style Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.03.2002
  Viestejä:
  1 208
  Saadut tykkäykset:
  53
  Kyllä se oli luuserireppana Cliff Barnes/Ken Kercheval, joka oli tuon originaalisarjan todellinen dynamo.
   
 7. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kertoo muuten jotakin imdb:n (nyky)katselijoista, että kun alkuperäisellä sarjalla on imdb-pisteet 6.7 niin nykyisellä on vastaavasti 7.6 :D :eek:

  Kuten todettu ainakin puolet Dallasin tuotantokausista oli erittäin laadukasta draamaa, ja taso laski selvästi vasta 80-luvun lopulla. Joo Sue Ellen juopotteli useamman kerran kaudessa, Cliff palasi aina uudestaan elvistelemään ja Ewing Oilia vallattiin kerran jos toisenkin. How else. Oli muuten huikeata menoa se kausi ennen sitä kuuluisaa suihkukohtausta, mitäköhän lienee Pamelan juomassa ollut... Ei vaan nykyään jne.
   
 8. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ihan sympaattinen ja toki tarpeellinen hahmo, mutta oliko sanoma että periamerikkalaisuus voittaa lopulta kun sehän soi aina lempiruokaansa kiinalaista purkista ja jatkuvasti mustapekka kourassa...
   
 9. Jarza

  Jarza Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2002
  Viestejä:
  218
  Saadut tykkäykset:
  1
 10. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 058
  Saadut tykkäykset:
  477
  Kohta alkaa!
   
 11. Higher

  Higher 1. Stanley Kubrick Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  15
  Tulihan se JR:n pirullinen hymykin sieltä muutamaan otteeseen. :D
   
 12. Anathor

  Anathor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  931
  Saadut tykkäykset:
  52
  Alkuperäinen on se oikea edelleen. Pitäisikin nähdä ihan alusta koko sarja joskus, sen verran heikot muistikovat ovat ainakin ensimmäisiltä kausilta.
  Taannoin näin yhden jakson MTV3-kanavapaketista ja eipä ole sarja sinänsä yhtään vanhentunut.
   
 13. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 403
  Saadut tykkäykset:
  115
  Ilollahan tätä lähtee taas seuraamaan, kun vanha suosikki kykenee noinkin pätevään nykyaikailuun. Dallas on aina ollut se yksi kaikkien aikojen tv-suosikeistani, joten mitäpä tässä sanomaan. Alkuperäisen kierroksen kaikki jaksot on tullut katsottua vähintään kaksi kertaa kokonaisuudessaan, joten kyllähän nuo kaikki historiasta kumpuavat tunnelmat nousee tämän uusioversion myötä ainakin jollain tapaa pinnalle. Hienoa on ollut seurata, että katsojia tuntuu riittävän tällaiselle riskaabelille modernisoinnillekin.
   
 14. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 403
  Saadut tykkäykset:
  115
  Huolella hoivattu aloituskausi sitten takana. Epämääräisestä elokuvaprojektista (John Travolta JR:nä, elokuva komediana jne...) kehkeytyi sitten loppujen lopuksi tällainen pieteetillä rakennettu tv-sarja ja hommahan näyttäisi kaikkineen varsin toimivalta. Sarjan nuorempi sukupolvi hävisi kyllä ruutupresenssissä aika selvästikin paluunäyttelijöille, mutta sieltäkin alkoi löytymään kipinöintiä mitä edemmäs mentiin. Varsinkin John Hendersonin esittämässä John Ross Ewingissä näyttäisi olevan ketkulimaista potentiaalia.

  Larry Hagmanin vääjäämätön poistuminen sarjasta tuonee pahahkon kolauksen sarjan yleiseen tunnelmaan, mutta siitäkin iskusta päästäneen yli ajan kanssa. Sarjaa luotsaava tuotantotiimi vaikuttaa päättäväisen osaavalta, joten mitään paniikkinappuloita ei ole painettu varmaan missään vaiheessa. Heikkokuntoisuus kun oli tiedossa aivan alusta alkaen. JR:lle jätetettävät hyvästit tullaan taatusti tekemään hyvällä maulla ja legendaa kunnioittaen. Vuoden tv-sarjatapauksiin taatusti.
   
 15. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Laitoin Dallasin boxille tallennukseen, kun ohjelmakuvauksen perusteella oli kyseessä vanhaa kunnon juonittelua 80-luvulta. Ja mitäs sitten tapahtuikaan...

  No, kyseessä olikin toki tämä uusi "päivitys"versio. Eli kopioyritelmä. Katselin sitä jopa toiseen mainostaukoon asti, jolloin oli pakko viimeistään lopettaa ennen orastavaa päänsärkyä ja kaatopaikallisen muovinsyönnin jälkeen. Sanotaan nyt se, että arvostan vanhan kaartin näyttelijöitä, ja heille tämä on epäilemättä ollut jonkinlainen nostalgiatrippi ja paluu toiseen perheeseen. Entäs tämä uusi sarja itsessään? En tiedä eikä kiinnosta kuka toimi kyseisen jakson ohjaajana, mutta enpä ole vastaavaa kameratyöskentelyä nähnyt. Dialogi-kohtauksissa kuvakulma vaihtui sadasosalleen AINA ja tasan tarkkaan sillä hetkellä kun joku sanoi jotain. Ja sanomista riitti. Ja miksei riittäisi, kyllähän vanhassa Dallasissa riittää vuorosanojakin muutaman kopioliuskan verran. Kuvakulma ehtikin nyt vaihtua yhdessä kohtauksessa enemmän kuin MTV:n neekeripyllynpyöritysvideoissa yhteensä. Tämä oli siis kohtalaisen paljon omalla mittapuulla. Toisaalta tuo saattoi hyvinkin olla viimeiseen asti harkittua, koska nyt ne vuorosanat jäivät pakostakin vähemmälle huomiolle mielen levätessä kameratekniikan ihmeellisessä maailmassa. Aina silmien muljahduksen jälkeen seurasivat tantramaiset sähköaallot jossakin päin valtaisaa aivomassaa. Ahhhhhhhgsgzzzzzrrggghhhrtzzz.

  Sarjan alkutunnarissakin oli täysin loogisesti muistettu laittaa näkyviin komeita rakennuksia ja landscapea ihmisten sijaan joita tässä ei nyt juuri näkynytkään. Joitakin koristetekstiileihin puettuja miehisiä kokovartalorobotteja sentään oli, joiden puhe ja liike oli paikoitellen ihmismäistä etäisesti muistuttavaa, mutta itsestäänselvänä toistuva ylenmääräisyys ihmismäisen käytöksen jokaisella osa-alueella paljasti vielä lukuisat ohjelmointiviat. Tästä ei pidä kuitenkaan syyttää kiinalaisia tai muitakaan epämääräisiä laitevalmistajia, koska kyseiset metallimuoviyhdistelmät näyttivät hyvinkin amerikkalaisilta. Aivan Datamaisiin ulottuvuuksiin eivät näiden ihmisjätebottien muistipiiritkään pystyneet mistä selkeä miinus. Naisiakin muistuttaneita olentoja ruudussa vilahteli, epäilen heidän kuitenkin olleen joko ympäristökemikaalien tai demonien vaikutuksen alaisina.

  Mutta kyllä tätäkin kerran katsoi. Raha on iloinen asia, bisnes vielä iloisempi ja uusi on kuiteskin aina hienompi. Aijaijai kunpa tätä tuoretta 0-lukua riittäisikin hamaan ikuisuuteen.