D-vitamiini

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana cooldog, 03.11.2009.

 1. Samppa

  Samppa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 061
  Saadut tykkäykset:
  26
  Yhdysvalloissa on tutkimuksissa myös päädytty siihen, että D-vitamiinivalmisteiden pitoisuudet poikkeavat merkittävästi pakkauksissa ilmoitetuista, tulokset vaihtelivat välillä 9%-146%. Vaihtelu suurta myös saman pakkauksen yksittäisten pillerien välillä.

  Science Daily
   
 2. pokkus

  pokkus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  282
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse aloitin juuri K2-vitamiinikokeilun reilu viikko sitten eli vielä on paha sanoa mitään omia kokemuksia. Varsinkin kun tässä on tullut oltua muutenkin pienessä flunssassa koko aika. D-vitamiinia otan tällä hetkellä vielä purkista, mutta kohta varmaan saa tarpeeksi jo auringosta. K-vitamiinista kannattaa valita sellainen nappi, josta löytyy nuo kummatkin K2-vitamiinityypit samasta napista. Samalla pitää myös muistaa ottaa jotain rasvaista paremman imeytymisen takia esim. ruuan kanssa joka sisältää rasvaa. Noita alla olevia nappeja itse ostin näin aluksi kokeiluun.

  Life Extension, Super K with Advanced K2 Complex, 90 Softgels
  (Huom. ensitilaaja saa $5-10 dollarin alennuksen käyttämällä yllä olevaa linkkiä.)
   
 3. Arpa

  Arpa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi olla että muistan väärin, mutta Suomessa saa D vitamiinit auringossa keskikesällä 45 minuutissa jos ylävartalo on paljaana. En tiedä miten kauan pitää olla muina vuodenaikoina pelkästään naama paljaana että D-vitamiinia muodostuu riittävästi. Itse nappailen D-vitamiinia ympäri vuoden, vaikkakin kesällä säännöllisen epäsäännöllisesti.
   
 4. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 669
  Saadut tykkäykset:
  179
  Minäkin lähdin tähän K2-kokeiluun mukaan ja tänään tuli popsittua ensimmäinen pilleri. Ajattelin vastaavasti vähentää Kalsiumin ottoa vain joka toiselle päivälle -- näin vähentyy päivittäinen pillerimääräkin. K2-vitamiinissa luotan NOW FOODS-tuotteisiin kuten kaikissa muissakin lisäaineissa.
   
 5. DVB-G

  DVB-G Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Vasta kun voi polttaa nahkansa auringossa, vasta silloin D-vitamiinia muodostuu ihon avulla. Siis suunnilleen 5. kuukauden puolivälistä jonnekin heinäkuun loppuun, tai jotain.

  Ja silloinkin ainostaan keskipäivällä eli kesäaikaa noin klo 13:13 hetken molemmin puolin symmetrisesti. Jos on poissa auringosta kuumimmat 2...3 tuntia (kun aurinko on korkeimmillaan, lämpötilalla ei ole mitään tekemistä asian kanssa), joutuu olemaan kaiken muun valoisan ajan auringossa, että tulos (ruskettuminen tai D-vitamiinituotanto) olisi sama.

  Eli siis 2...3 kuuminta tuntia päivässä on teholtaan sama asia kuin loput 21...22 tuntia vuorokaudesta. Auringon paistaessa minua ei saa sisälle tai pukemaan vaatteita päälle tuona aikana kuin rautakangella kampeamalla. Yleensä otan aurinkoa 4...6 tuntia päivässä. Plus olen ulkona vaatteet päällä sen lisäksi vähintään toisen mokoman.

  D-vitamiinitehokkuuden maksimoimisesti pitää loikoilla auringossa 15 minuuttia (se riittää), kunhan se tapahtuu klo 12:12-14:14 välisellä ajalla ja siis ainoastaan kesäaikaan.

  Muina kuukausina kuin keskikesällä ei auta vaikka asuisi ulkona koko ikänsä, auringon teho on liian pieni; tässä maassa.

  .
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2013
 6. pokkus

  pokkus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  282
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä Floridassa tuo kesä on pikkuisen pidempi sekä auringon voimakkuuskin hiukan toista luokkaa :)
   
 7. Arpa

  Arpa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin täälläkin, mutta kun olen kuitenkin sisätiloissa ja useimmiten vaatteet päällä niin ei kauheasti auta :)
   
 8. juhaa

  juhaa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 966
  Saadut tykkäykset:
  7
  Uusiseelantilaisen tutkimuksen mukaan terveiden aikuisten on turha ottaa purkista D-vitamiinia.

  Aucklandin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan D-vitamiinilisien syömisestä ei näyttäisi olevan tilastollisesti merkittävää hyötyä terveille aikuisille. Tutkimus julkaistiin arvostetussa Lancet-lehdessä.

  Tutkimus on ns. meta-analyysi, jossa käytiin läpi merkittävä määrä D-vitamiinilisien käytöstä tehtyjä eri tutkimuksia. Osassa vitamiinilisiä oli mukana kalsiumia, osassa ei.

  Tutkimuksen mukaan erot mm. syöpään ja sydän- ja verisuonisairauksiin sairastumisessa sekä luunmurtumien esiintymisessä jäi alle 15 prosentin, mitä ei pidetä tilastollisesti merkittävänä erona.

  Uusiseelantilaisessa tutkimuksessa perusteltiin myös, miksi tulosten pitäisi olla tilastollisesti päteviä. D-vitamiinilisien on epäilty olevan hyödyttömiä, jos ne eivät imeydy kunnolla tai sitä on alunperinkin elimistössä tarpeeksi, jolloin lisien hyöty ei tulisi esiin.

  Aineistossa oli kuitenkin kontrolloitu myös verikokein koehenkilöiden elimistön D-vitamiinipitoisuutta sekä ennen lisien nauttimista että sen jälkeen. Lähtöarvoina oli pitoisuuksia, joiden katsotaan merkitsevän veren liian matalaa D-vitamiinipitoisuutta.

  Pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa nostettiin viime vuoden lopulla D-vitamiinilisän annostuksen suositusta 7,5 milligrammasta 10 milligrammaan, mitä monet lääkärit ovat arvostelleet edelleen liian alhaiseksi.

  Eilen julkistettujen suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan yli 2-vuotiaiden lasten, nuorten ja aikuisten pitäisi saada D-vitamiinia 10 mikrogrammaa vuorokaudessa. Yli 75-vuotiaille suositellaan 20 mikrogrammaa vuorokaudessa.

  Suomalaistutkimuksen mukaan myös joka kolmannella suomalaisella olisi D-vitamiinin puutos.


  http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288645618358.html
   
 9. Bagheera

  Bagheera Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 004
  Saadut tykkäykset:
  1
  Varmaan noin, jos katsotaan koko maapallon väestöä. Tilanne voi olla eri, jos tarkastellaan 60 leveysasteen pohjoispuolella asuvia (ei-inuitteja) omana ryhmänään.
   
 10. 3JJ

  3JJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 726
  Saadut tykkäykset:
  388
  Veikkaan että tuossa uusiseelantilaisessa tutkimuksessa mainittu "veren liian matala D-vitamiinipitoisuus" on vielä hyvin kaukana tuosta joka kolmannesta suomalaisesta mitatusta "D-vitamiinin puutoksesta." Puutostilassa hyödyn olettaisi olevat parempi kuin pienessä vajauksessa. Suomalaisilla (joka kolmas) ei siis ole mitään pientä vajausta, vaan ihan puutostila.
   
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  9 244
  Saadut tykkäykset:
  1 360
  Oletteko vielä tilailleet d-vitamiinia netistä?
  Mikäs on nykyään paras paikka?
   
 12. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  3 169
  Saadut tykkäykset:
  586
  Parasta en tiedä, mutta omat lisäravinteet on tullut hyvin pitkälti myproteinin kautta. Noilla on ihan hyvä hinta laatu (puhtaus etc.) suhde mitä tulee esim. Whey -heraproteiiniin. Labdoorista joskus lueskelin noita testejä. Tuossa D - listaus