D-vitamiini

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana cooldog, 03.11.2009.

 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 832
  Saadut tykkäykset:
  728
 2. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Juppibodarit tms. valveutuneet, jotka käyvät mittauttamassa verensä ominaisuudet ja ovat syönet IHERB-D3-vitamiinia, ovat todenneet vitamiinipitoisuuden veressä olevan runsas (jopa liiankin runsas jos siis nappaa ainetta suuria määriä), mikä tarkoittaa sitä, että IHERB-kama ei ole plaseboa vaan on mitatusti nostanut vitamiinitasoa veressä ainakin kyseisillä tyypeillä.

  Lisäksi, jos pääsee maksullisille sivustoille lukemaan lääketieteellisiä testejä, saa tietää, että IHERB-tuotteet yleisesti ottaen ovat sitä mitä luvataankin. Mitään skandaaleja ei ole toistaiseksi ilmaantunut. Paitsi erään pillerin takaisinveto, kun siinä oli HUOMATTAVASTI LIIKAA D-vitamiinia. Sain takaisinvedosta mailin, eli heti jos IHERB:issä myytävistä tuotteista jokin huomataan virheelliseksi (muistaakseni NOW-valmistajan tuote oli kyseessä tässä tapauksessa), siitä kyllä informoidaan asiakkaille. Nythän tässä kotimaisessa testissä paljastuneista huijarivalmistajista mikään ei ole informoinut ostajiaan virheellisestä tuotteesta ENNEN TESTIN JULKISTAMISTA. Normaalisti aineen valmistaja omissa laadunvalvontatesteissään huomaa jos tuotteessa on vika, ja informoi omatoimisesti asiasta myyjiä, jotka kertovat asiakkailleen. Nythän näin ei ole tapahtunut. Laadunvalvonta kusee lukuisissa firmoissa. Surkeaa toimintaa.

  Minä ainakin luotan IHERB-tuotteisiin toistaiseksi. Noin 20 euroa kuussa panen rahaa niihin (vuorokuukausina 40 € ostos). Ja kuten jo muinoin sanoin, sain päänsärkyä D3-vitamiinin syönnistä, kunnes minua viisaammat täällä neuvoivat lisäämään magnesiumin syöntiä, ja se auttoikin. Eli minä ainakin huomasin syöneeni jotain lääkkeellistä ainetta, en pelkkää oliiviöljyä.

  "Vuoden elinaika" D3-kuivapuristetableteilla ilmeisesti on, vitamiinin teho hiipuu varastoinnin aikana. Tällaista tietoa netti kertoi yöllä. En tiedä mikä on D3-öljykapselituotteiden varastointikestoaika.

  Läpi yön olen nettiä kahlannut tämän skandaalin takia, ja vielä en ole löytänyt mitään IHERBiä huijaripuljuksi paljastavaa tietoa. Muut jatkakoon skandaalin opiskelua ja tiedon kalastelua, minä menen kohta nukkumaan.

  Sääli, että tulevassa kotimaisessa öljypohjaisessa D-vitamiinitestissä ei lähes varmasti tulla testaamaan IHERB-tuotteita, eli minun käyttämiäni Healthy Origins D3 5000IU -öljykapseleita.
  .
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2012
 3. Burana

  Burana Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 036
  Saadut tykkäykset:
  10
  Ainakin Mannisen pulju on nettisivuillaan asiasta tiedottanut.
  http://www.manninen.info/shop/index.php?route=information/information&information_id=10

  "24.10.2012

  TIEDOTE

  Iso osa markkinoilla olevista D-vitamiinivalmisteista ei sisällä sitä määrää D-vitamiinia, mitä tuoteseloste lupaa, selviää Itä-Suomen yliopiston tutkimuksista. Myös Manninen Nutraceuticals Oy:n Mega D3 -valmiste pärjäsi testissä surkeasti. Mega D3 valmistetaan meille ruotsalaisessa tehtaassa. Manninen Nutraceuticals Oy on siis tuotteen valmistuttaja, ei valmistaja. Selvitämme tapauksen perin pohjin, ja tulemme tiedottamaan asiasta heti, kun lisäinformaatiota ilmenee. Kyseinen tehdas ei valmista meille muita vitamiinivalmisteita, eivätkä he ole koskaan valmistaneet meille proteiinijauheita tms."
   
 4. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  VASTA HUIJAUKSEN TULTUA JULKI.

  Samoin skandaalin julkistamisen JÄLKEEN osa tuotteista on vedetty pois myynnistä, mutta VASTA paljastuksen JÄLKEEN. Yritä ymmärtää mikä ero on sillä asialla, että "toimitaan" vasta kiinni jäätyä, mutta ellei jäädä kiinni, bisnes kulkee raiteillaan ja ollaan hiljaa huijauksesta.

  Mannisen ja muiden puljujen jälkijättöiset housut kintuissa -hätätoimenpiteet ovat vain uppoavan laivan reelinkien kiillotusta, se ei enää estä karille ajamista kun karille on jo ajettu. Siksi en aiemmin kommentoinut mitään noista hätäselittelyistä, koska ne kaikki ovat vain maineen pelastusyrityksiä ja jopa suoranaista asian pimitystä, kun salavihkaisesti vetäydytään markkinoilta takavasemmalle. Asiakas vain jää ihmettelemään, miksi myymälän hylly on tyhjä tai nettimyymälän sivu kadonnut.

  Maailma on pullollaan melamiinimaitoa ja väriainepossunautaa ja metanolipirtua sun muuta törkeää huijausta, josta "jälkikäteen tiedotetaan" vasta kun poliisi on jo kolkuttanut ovelle. Liian myöhäiset tiedotukset ovat paskanjauhantaa. Ei tiedottamista.

  Tänään ja tulevina päivinä alkaa julkisuuteen tulla kymmenittäin lisää "meriselityksiä" kun myyjätahot lepertelevät liirumlaarumia siitä, miksi tällainen huolimattomuusvirhe (eli siis kusetus) pääsi tapahtumaan (eli siis on jatkunut ties kuinka monta vuotta...vuosikymmentä).

  On siinä naurussa pitelemistä kun niitä runoja alkaa pulpahdella. Niistä höpinöistä voisi lopulta kirjoittaa kirjan. Mitään tiedottamisia ne eivät ole, vaan epätoivoisia keinoja päästä luikertelemaan irti vastuusta. Lakimiehet paraikaa raapustelevat runoja, joilla tapahtunut virhe muutetaan Apple-ominaisuudeksi, eli on käyttäjän oma vika jos tuote on paska. Nollan prosentin vitamiinipitoisuus on luonnollisesti OMINAISUUS, joka on harkitusti suunniteltu.
  .
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2012
 5. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  667
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tuo Itä-Suomen yliopistohan kertoi että heidän testausmenetelmänsä ei toimi öljypohjaisilla valmisteilla, joka kai tuo Mannisen valmistuttama D-vitamiinituote nimenomaan on. Olisiko tässä käynyt niin, että ko. testausmenetelmä aiheutti sen että testitulos olikin väärä? :hitme:
   
 6. KK8

  KK8 Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.09.2010
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
 7. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Niinhän siinä sitten kävi, että D-vitamiinivalmistajien toimittamissa testausraporteissa olivat pitoisuudet kunnossa, mikä viittaa vahvasti siihen, että Itä-Suomen yliopiston tutkimusmenetelmä ei anna oikeaa tulosta tietynlaisille valmisteille. Sääliksi vähän kävi tutkijaa, kun eilen A-talkkia katsoi...
   
 8. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 957
  Saadut tykkäykset:
  115
  Kai tieteentekijöillä on joku vastuu siitä mitä julkaisevat? Eikös tieteen tehtävä ole tuottaa validia tietoa. Itä-Suomen yliopiston tutkimus oli ala-arvoinen ja sen tulokset on nyt lytätty. Miten ihmeessä moiseen perseilyyn syyllistynyttä pitäisi sääliä? Kuluttajat uskoivat laajasti uutisoituun yliopiston tutkimukseen ja heittivät "huonoja" D-vitamiineja roskiin ja ostivat tilalle tukimuksen mukaisia hyviä valmisteita. Heille kyse oli siis taloudellisesta menetyksestä. Toivottavasti asia käsitellään oikeudessa eikä paineta vain villaisella, sillä aivan varmasti valmistajille, markkinoijille ja kaupoille tästä "tutkimuksesta" oli taloudellista haittaa.
   
 9. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 056
  Saadut tykkäykset:
  16
  Italialainen tapa.
   
 10. Arpa

  Arpa Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni yliopisto ei ollut suunnitellut tutkimuksestaan "julkista" vaan johonkin omaan tutkimukseensa liittyvää taustaselvitystä.
   
 11. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 957
  Saadut tykkäykset:
  115
  No eivät sitten tuossakaan onnistuneet. Yhä on sympatiat amatöörien sähläyksestä kärsineiden puolella.
   
 12. Almond1

  Almond1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.08.2012
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Vitamin-D3-5-000-IU-360-Softgels/18335

  Tuossa on mielestäni paras D-vitamiini mitä löytyy! Tällä hetkellä päässyt vain varastosta loppumaan, mutta eiköhän niitä piakkoin tule taas lisää.

  Koodilla BIM072 saa $10 alennusta ensitilauksesta jos tilauksen arvo ylittää $40! Lisäksi kaikki yli $40 tilaukset aina ilman toimituskuluja!
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 16.02.2013
 13. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 178
  Saadut tykkäykset:
  29
  Suositukset myös täältä. Hinta/laatu-suhteeltaan mahdotonta löytää parempaa. 125ug d3:sta öljyssä per kapseli :thumbsup:
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 16.02.2013
 14. KK8

  KK8 Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.09.2010
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itä-Suomen yliopisto on nyt saanut akkreditoidun Eurofins -laboratorion tulokset samoista D-vitamiinivalmisteista, jotka oli tutkittu yliopiston omassa laboratoriossa. Tanskalaislaboratorion analyysin mukaan tuotteet täyttävät viranomaisvaatimukset neljää tuotetta lukuun ottamatta. Hyväksytty poikkeama on enintään 20 prosentin alitus ilmoitetusta.

  http://www.uef.fi/c/document_librar...-aa06-b3bacdbab127&groupId=10128&p_l_id=74798

  Nuo Eurofinsin tulokset näyttää järjestään enemmän kuin yliopiston tulokset.
  Mutta samat nollatulokset silti?

  Kannattaa muuten huomioida jos tilaa jenkeistä että laki muutuu vuodenvaihteessa jolloin ei ilmeisesti voi enää tilata yhtä suuria tilauksia.
   
 15. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Miten käy jos tilaa vuonna 2012 syksyllä paketin IHERBistä ja se saapuu kotimaahan vasta tammikuussa 2013 tai myöhemmin.

  Lasketaanko tullaus+verot+yms haittamaksut sen perusteella, milloin tuote on tilattu (2012 lait voimassa) vaiko määrätään maksut sinä päivänä kun paketti ylittää Suomen rajaviivan (2013 lait voimassa)?

  Jos jälkimmäinen on totta, että maahantulopäivänä maksut lasketaan, alkaa olla todellinen kiire tehdä tilaus, että saisi paketin saapumaan maahan "ennen jouluruuhkaa". Ruuhkaisen postin/tuillin vuoksi paketti muuten lipsahtaa helposti ensi vuodelle ja maksut pamahtavat pilviin.  Oli miten oli vuodenvaihdetienoo, vuodesta 2013 alkaen mennään sitten oletettavasti tällä kaavalla:

  IHERB-rompe eli luontaistuotteet ovat tullin mielestä "elintarvikkeita", joissa ALV on 14%. Postikulujen osalta ALV on kuitenkin 24%.
  Tullia ei peritä kun paketin arvo jää alle 150 euron. Tätä tietoa en voi vahvistaa, mutta se ei haittaa, koska en tilaa niin kalliita paketteja.

  Mikäli saa IHERB-tilauksensa jollain konstilla kokonaan ilman postikuluja, siinä tapauksessa paketille saa kertyä hinnaksi maksimissaan 35,70 euroa (35,70 * 14% = ALV:ksi tulee 4,998 € eli 5 euron raja ei ylity, veroa ei peritä ollenkaan). Ei taida tämä skenario onnistua, ilmaisia postikuluja ei myönnetä näin pieniin IHERB-ostoksiin.

  POSTIMAKSUJEN KERA tilanne lasketaan toisella tavalla. Jota en ymmärrä. Helpoin nyrkkisääntö onkin vähentää yllämainitusta 35,70 eurosta "verotetut postikulut" eli (postimaksu * 1,24) ja ostaa vain sillä vähennetyllä summalla pillereitä.

  Eli jos postimaksu olisi 5 euroa, pitää vähentää pilleriostoksista 5 * 1,24 = 6,20 euroa pois, jolloin jää pillereihin rahaa 29,50 euroa. En ole matemaatikko, joten mitään takeita en kaavoille anna.

  Valuuttamuunnoksissa (dollari ---> euro) luonnnollisesti käytetään Tullin omaa valuuttataulukkoa, joka vaihtuu kerran kuukaudessa.

  Luottokortti/PayPal-provisiot kannattaa huomioida, eli lopullinen myyntihinta ilmeisesti nousee hieman siitä, mitä IHERB sivullaan näyttää. Ja lopullisen hinnan mukaan Tulli reagoi. Tai ehkä provisiomuunnos on jo lisätty IHERB-sivun hintoihin, riippuen sivustolle asennetuista käyttäjän preferensseistä, en osaa sanoa. Joka tapauksessa ellei tiedä asioita riittävästi, kuten minäkään en tajua, kannattaa pitää varmuuskerrointa ostoksissaan, ei saa hipoa hintarajaa liian läheltä.  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------  Edelleen minua ihmetyttää, miksi kaksi nollatulosta uudessakin tutkimuksessa yhä lymyää. Onko todellakin kaksi firmaa, jotka myyvät pelkkää öljyä D-vitamiinina? Vai eikö maapallolta löydy laboratoriota, joka osaisi mitata öljyn seassa olevan D-vitamiinin? Tässähän piilee maailmanlaajuinen skandaali. Joko kaikki öljypohjaiset D-vitamiinit ovat huijausta, tai kaikki maapallon laboratoriot "mittaavat väärin". Molemmat vaihtoehdot ovat karmeita.
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2012
 16. pokkus

  pokkus Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 05.02.2013
 17. KMOK

  KMOK Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.06.2002
  Viestejä:
  1 942
  Saadut tykkäykset:
  37
 18. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 178
  Saadut tykkäykset:
  29
  Tietoa hieman d-vitamiinitasoista. Ikää 22v ja paino n. 70kg.

  Aloitin syömään D-vitamiinia kesäkuun alussa 2012 kun veriarvot olivat 35 nmol/L. Vitamiinina oli iHerbin 125ug öljyssä jota otin yhden kappaleen päivässä ja ehkä viitenä päivänä n. 1000ug. Tänään (eli reilun puolen vuoden jälkeen) veriarvoni ovat 129 nmol/L, eli tyytyväinen täytyy olla veriarvojen nousuun.

  Mitenhän tästä nyt jatkaisi vitamiinin popsimista. Jos nappailee vielä 125ug:ta päivittäin, nouseekohan veriarvot tuosta huomattavasti puolen vuoden sisällä? Vai täytyykö alkaa popsimaan joka toinen päivä? Olisi kuitenkin tarkoitus pitää nuo arvot suhteellisen järkevässä luokassa, eli tuossa 120 - 160 Nmol/L akselilla.
   
 19. KK8

  KK8 Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.09.2010
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hintavertailu: iHerb vs kotimaiset hinnat

  Melatoniini: 3 vuoden laskelma 1kpl/pv
  Lääkkeiden hintavertailu!)
  3mg 100 tabl (Reseptilääke) 17.69€

  iHerb: Now Foods, Melatonin, 3 mg, 180 Lozenges - iHerb.com
  177€-30€ = 147€ (3 vuoden hintaero laskettu 1000kpl mukaan)

  Tuossa ilmeisesti iherbin halvin melatoniinivalmiste 4,20€ 200kpl
  Apteekissa noin 14x kalliimpaa? Ja nuo on vielä 3x vahvempia.
  Jos puolittaa ne hintasuhde on 28x.

  21st Century Health Care, Melatonin, 3 mg, 200 Tablets - iHerb.com
  Tuotteet - Yliopiston Apteekki
  (reseptitön)


  D-vitamiini: 3 vuoden laskelma 5000 IU/pv
  Tuotteet - Yliopiston Apteekki)

  Yliopiston apteekin hinnastossa vahvin D-vitamiini on DEVISOL STRONG 50 MIKROG TABLETTI 120 KPL 17,20 €.

  Doctor's Best, Best Vitamin D3, 5000 IU, 360 Softgels - iHerb.com
  Hinta 10€
  387€ - 30€ = 357€ (3 vuoden hintaero 5000 IU/pv)


  Ulkolaisia D-vita testituloksia:
  http://i.imgur.com/4ki9G.jpg

  Doctors Best testitulos:
  http://luontaistuote.suntuubi.com/datafiles/userfiles//Capture2.jpg

  Monet jenkkivalmistajat (ainakin Healthy Origin's ja Doctors Best) laittaa 20% ylimääräista jotta pitoisuus säilyy varmasti viimeiseen käyttöpäivään asti.
  Eli 5000 IU on yleensä oikeasti lähempänä 6000 IU.

  iHerb infosivu: http://luontaistuote.suntuubi.com/
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2013
 20. Patu

  Patu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olen syönyt iHerbin D-vitamiineja jo noin kolmen vuoden ajan. 125ug nappeja ollut suurin osa ajasta ja välissä oli 50ug nappeja. Eri valmistajiakin on kokeiltu, mutta eipä noilla mitään merkittävämpiä eroja ole. Uusimmassa tilauksessa otin Solgarin nappeja. NOW ja Healthy Origins on molemmat myös syöty.

  Kun D-vitamiinia aikoinaan alkoi syömään niin eron huomasi välittömästi. Jaksoi ihan eri tavalla arjessa kuin mitä aiemmin. Pikkuhiljaahan tuohonkin toki tottui ja se alun supermies-fiilis vähän normalisoitui siitä. Joka tapauksessa kipeänä on tullut oltua huomattavan vähän (oikeastaan nyt noin 2-3vko sitten oli ensimmäinen kuume 3-4 vuoteen) mitä nyt nokka vuotanut välillä ja vähän kurkkukipua. Pitoisuuksia verestä en ole mittauttanut. Tällä hetkellä olen syönyt vähän vaihdellen noin joka toinen päivä yhden 125ug kapselin ja siihen päälle tulee monivitasta muistaakseni noin 1000 IU päivässä.

  Onhan iHerbistä tilattu sitten aikojen saatossa vaikka mitä. Käytännössä kaiken pillerimuotoisen tilaan sieltä. Nyt tämän vuoden puolella on tullut jo pari pakettia jotka ylittivät uuden tullirajan, mutta eivät jääneet kumpikaan tulliin.

  Mitäs mieltä olette D3:n ja K2-vitamiinin yhteydestä? Itse olen lukenut pari artikkelia aiheesta ja vaikuttaisi siltä että näiden kahden vitamiinin olisi hyvä olla balanssissa.

  http://articles.mercola.com/sites/a...-delicate-dance-between-vitamins-d-and-k.aspx