CSS SDX-15 suljettuun

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse' , aloittajana Tommy, 09.01.2008.

 1. uppiskuppis

  uppiskuppis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  1 011
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvälle näyttää.
  Kerro ihmeessä kokonaisbudjetti mitä rahaa on mennyt mihinkin.
   
 2. cryscythe

  cryscythe Guest

  Liittynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elementti 220€, kotelo kasattuna 70€, maalaus 25€, muut tarvikkeet 100€ (jalat,johdot,liittimet,vanu,kiinnikkeet,tiiviste,pakkeli,epäkeskokone,hiomapaperit,spraypurkki yms) Aktiivijakari 50€, T.AMP 1050 ja piuhat 230€. Omaa työtä n.10h
   
 3. cryscythe

  cryscythe Guest

  Liittynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  277
  Saadut tykkäykset:
  0
  tuplapostaus
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2008
 4. DIYMAN

  DIYMAN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onnea subin valmistumisen johdosta :king:

  OT jos joltain löytyy tarpeettomana kyseinen elementti/elementtejä, täällä olisi eräs innokas ostaja :D
  Myös soundsplinterin tai tc-soundin elementtejä kannattaa tarjota (mielellään 15" tai yli)

  tarjota voi pm:llä :thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2008
 5. cryscythe

  cryscythe Guest

  Liittynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saapui paketti Thomannilta. T.AMP 1050 viritettynä ja vaimennettuna istui laiteläjään saumattomasti. Räkkikiinnikkeet hieman häiritsevät. Saako niitä nätisti irti vai pitääkö poistaa koko kylkilevy? (rälläkkä on tietysti viimeinen vaihtoehto

  Mitään equtusta en vielä yhdistelmälle tehnyt kun ei ole laitteita sitä varten hankittuna. Todennäköidesti ostan tuon Tampereelaisen ihmelaatikon vasteita korjaamaan hieman myöhemmin.

  Kuunteluvaikutelmia:
  Lyhyiden säätöjen ja jakotaajuuden haeskelun jälkeen pääsin kuulostelemaan luomuksen sointia. Betonielemnttitalon luoma akustinen ympäristö ei ole kyllä herkullisin paikka kuunnella, mutta siihen on toistaiseksi tyydyttävä. Johnny Cashin pyörähtäessä soittimessa tuli jo selväksi että muutosta vanhaan on tapahtunut. Auktoriteettiä sointiin tuli heti, vaikka sointia ei vielä mitenkään ole viilattu. Arviolta Cashin jo valmiiksi avarat keuhkot saivat 3,5-4l lisätilaa. 50hz seutu jyrää kyllä aika brutaalisti muut alleen ja näin sekoittaa soinnin sävykkyyttä.

  Seuraavaksi sitten siirryin metallisempaan materiaaliin ja testikappaleena toimi Total Devastationin - Struggling from the chokehold. Brutaali alkuriffi basaripoljento kuulosti uskomattoman herkulta enkä voinut vastustaa kiusausta nostaa volumeä. Tässä kohtaa emäntäkin jo vähän hermostui kun lasit alkoivat kilkatella kaapissa. Hyvältä siis kuulostaa, vaikka parannettavaakin on.

  Kolmaslevy olikin sitten mittarihifistien lemppari eli Hifi testi-cd. Pistetaajuuksien ajaminen paljasti aiemmat havainnot 50hz seudunu ongelman. 30hz-25hz ja 20hz pärähtivät jo aika hyvällä voimalla vaikka en läheskään kaikkia tehoja laitteista ottanutkaan. Tässä kohtaa naapurustokin takuulla tajusi että jotain on tässä taloyhtiössä muuttunut pysyvästi.

  Illalla kiikuttelin murkulan kotiteatteriin ja testailin parilla leffalla subin toimintaa. Ilta alkoi olla jo myöhä joten jätin rajojen kokeilut viikonlopulle. Hyvin kuitenkin jytisee!

  Kuunteluja häritsivät lievä stovenoise ja pieni innokas apulaissäätäjä, joten jätän tarkemmat analyysit myöhemmäksi. Ensi vaikutelmat jättivät kuitenkin positiivisen maun! :thumbsup:
   
 6. VeZeSS

  VeZeSS Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  182
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos kaikille kyselyistä. Elementti löysi uuden kodin Kuopiosta.
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2008
 7. Juhe

  Juhe Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  891
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nostetaampas tätä ylös, niin ei tarvi uutta aihetta ottaa ilmoille, kun menee niin läheltä.

  Vielä tällä hetkellä kotiteatterin mörinät hoitaa SVSn PB10-isd. Olen sitä kuitenkin nyt ollut myymässä pois ja tilalle olen miettinyt oikeastaan juuri vastaavanlaista vaihtoehtoa mitä tässä threadissa on rakenneltu.

  Kiinnostaisikin kuulla siis mielipiteitä, millainen on muutos kun siirrytään nykyisestä n. 90 litraisesta 10" refleksillä olevasta subista 70 litraiseen 15" suljettuun? Tilana toimii kerrostalo betonipunkkerin n. 19 neliöinen olohuone joka aukeaa eteiseen ja keittiöön. Käyttönä suurinpiirtein 70% musiikki ja 30% elokuvat. Tuo 70 litran koko kotelolle ei ole välttämättömyys, se vain tässä oli esillä ja ilmeisesti todettu toimivaksi. Kotelon kokoa on mahdollista kasvattaa vaikka sinne 100 litraan asti, jos siitä on jotain huomattavaa hyötyä.

  Sinänsähän SVSn toiminnassa ei ole mitään vikaa ollut, mutta vaihtelu virkistää ja ainahan sitä haluaa parempaa :)
  Saavutetaanko tällä vaihdoksella siis parempaa?
   
 8. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Eipä SDX elementtejä ole enää aikoihin saanut mistään. Ellet sitten onnistu jotain käytettyä hankkimaan. Kaikki koskaan valmistetut yksilöt on myyty valmistajalta sekä maahantuojilta loppuun ajat sitten. Uudet mallit ovat 'tulossa' :rolleyes:
   
 9. Juhe

  Juhe Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  891
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästä olenkin tietoinen. Käytettyä oli ajatuksissa metsästää. Ilmeisesti tuosta mk II version myyntiin tulemisesta ei ole mitään aikataulua olemassa?

  Meikäläiselle saa siis tarjota jos jollakin SDX15 elementtiä tai mahdollisesti jopa kokonaista DIY subia nurkissa pyörii. :)