CRT:stä digiaikaan

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Jarzan, 29.02.2012.

 1. Jarzan

  Jarzan Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2006
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pikkuhiljaa alkaa olla omalla kohdallakin aika siirtyä astetta sirompaan...

  Postauksien määrästä voisi päätellä, että crt väki on lopettanut leffojen katselun tai vaihtanut lcd/plasma osastolle?
  Minkälaisiin ratkaisuihin olette päätyneet?
  Mikä olisi se tämän päivän projektori, joka täyttäisi mustan tason ja liiketoiston crt-harrastajan asettamat kriteerit?
   
  Viimeksi muokattu: 29.02.2012
 2. Yorcci

  Yorcci Active Member

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mä kattelen edelleen Barcolla ;) Mutta kun toi ei ihan kivuttomasti taivu 1080p-matskuun, niin suunnitelmia tulevaisuuteen on alustavasti jo laadittu sitä hetkeä varten, kun Barco lopettaa yhteistyön.

  Mitä nyt muutaman digiromun olen omilla silmilläni nähnyt, niin ensimmäinen vakavasti harkittava tapaus oli JVC:n HD-1.

  Vähän aikaa sitten pääsin tuijottamaan JVC:n X30:n kuvaa kohtuullisen hyvissä olosuhteissa ja nyt täytyy jo myöntää, että ne perhanan digiromut ovat menneet ohi absoluuttisessa kuvanlaadussa. Tarkkuus ja valovoima olivat ihan jotain muuta kuin mihin toi mun BG 808 pystyy ja mustan tasokin oli jo sellainen, että ei siinäkään ole valittamista. Mutta kyllähän nyt 3 tontun hintaluokassa pitää asiat ollakin kohdallaan...

  En tiedä, oliko kyseinen leffa sitten poikkeuksellisen armelias liiketoistonsa suhteen, mutta en huomannut missään vaiheessa sellaista mikronykimistä, mikä on aiemmin näkynyt kiusallisen selvästi digitykkien muodostamassa kuvassa.

  Sonyn uudempia SXRD vaimikäsenytoli -tykkejä en ole päässyt kattelemaan, mutta vanha "Ruby" oli myös jo melko lähellä 'kelvollista' suoritusta. En itselleni olisi ostanut, mutta ei siinäkään kuvassa enää mitään isoa vikaa ollut. Jos laitekehitys on mennyt yhtä hyvään suuntaan kuin JVC:llä, niin kannattaa varmaan noita Sonyn uudempia tuotteitakin katsella 'sillä silmällä'.
   
 3. 1031

  1031 Active Member

  Liittynyt:
  18.03.2004
  Viestejä:
  1 176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Marqueella mennään edelleen... Ei ainakaan ihan hetkeen ole suunnitelmissa tykin vaihto. Täällä vaan tulee oltua harvemmin äänessä enään..
   
 4. kaitsu66

  kaitsu66 New Member

  Liittynyt:
  01.04.2006
  Viestejä:
  285
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä tässä ollaan digiä kateltu (JVC HD 100) jo pitemmän aikaa kun toi Barco alkoi kiukutteleen , Mulla oli ostajakin jo Barcolle mutta kun oli demoamisen aika ja Barco laitettiin tulille muutaman kuukauden seisokin jälkeen niin samalla kun "ostaja" astui teatterin puolelle niin kuva mykistyi lopullisesti eikä sen jälkeen ole suostunut käynnistymään , Nyt katossa roikkuu arvoton analogiajan monumentti :) :mad:
   
 5. Jarzan

  Jarzan Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2006
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taitaa tuo JVC x30 olla paras vaihtoehto crt:lle ainakin arvostelujen perusteella.
  Oma Barcokin vielä kelpaisi, ei vain aika ja taidot riitä korjaamaan sen temppuiluja mm. Lopettaa yht'äkkiä kaukosäätimen ja käyttöpanelin toiminnan...

  Mitähän tuosta saisi vaihdossa? ;)
   
 6. sergio leone

  sergio leone Member

  Liittynyt:
  30.10.2004
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täälläkin katsellaan JVC:n HD-100:lla. Eka lamppu menossa vaihtoon. Sonyn G90:nen lepuuttelee itseään edelleen katossa, joskus sunnuntaisin laittelen tulille - putkissa ehkä 1600 tuntia. Ja kyllä se edelleen tuon JVC:n pesee.
   
 7. marks

  marks New Member

  Liittynyt:
  23.10.2006
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täälläkin mennään vielä certulla=)

  Varoiksi kuitenkin kattelin netistä kaikenlaisia lcd/dlp-koneita, mutta niiden arvosteluissa ilmeni aina joku sellainen miinus, josta en välittäisi.

  Mutta päivittäminen 1980x1080p-aikaan olisi kuitenkin jo pikkuhiljaa ihan kiva askel =) Curtilla näyttäisi olevan myytävänä tuohon kykeneviä tykkejä 2500 euron kummallakin puolen.

  Jos tätä certtutekniikkaa olisi kehitetty tähän päivään saakka samaan tahtiin kuin lcd/dlp-tekniikkaa, niin mitenhän huikeita vehkeitä nämäkin nyt olisi? =)

  marko