Crimson Peak (2015) (Guillermo del Toro / Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam, Jim Beaver)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 16.02.2015.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Lyhyt juonikuvaus, mutta ei hassumpi tuotanto....

  Perhetragedian jälkimainingeissa lupaava aloitteleva kirjailija joutuu tunteiden ristituleen. Hän yrittää päästä eroon menneisyyden haamuistaan, mutta on jumissa talossa, joka hengittää, vuotaa verta ... ja muistaa..

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 16.10.2015)
   
 2. rezika

  rezika Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.09.2010
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tämä nyt se lovecraft elokuva?
   
 3. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 494
  Saadut tykkäykset:
  256
  Hienosti toteutettu ja tunnelmallinen goottihenkinen kummitusjuttu, joka kuitenkin sortuu loppupuolella liikaa selittelemään asioita - fiilikset kärsii sellaisesta kun juuri kun pitäisi vaan antaa palaa niin pysähdetään selittelemään.

  Aivan mahtavan goottikartanon ne on kyllä luoneet tähän, tollanen olisi kiva omistaa. Tim Burtonkin varmaan kusee pöksyihinsä kun näkee sen. :)

  4/5
   
 4. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 540
  Saadut tykkäykset:
  245
  Tämähän oli karmaiseva elokuva - siis karmaiseva pettymys. Muovinen, ylituotettu ja ylipitkä harlekiini jossa lörpötellään aivan liikaa. Hetkittäin komeaa kuvaa ja arkkitehtuuria, mutta herttaisen yhdentekevä ja keskinkertainen tarina eikä mitään todellista kauhuakaan tuntunut löytyvän. Siitä piti huolen viimeistään nuo huonosti tehdyt kummitukset. Todella paskaa efektiä, joka taatusti rikkoo illuusion.

  Ei valitettavasti toiminut oikein mitenkään päin. Mitä vittua, Guillermo?
   
 5. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 555
  Saadut tykkäykset:
  51
  Huh, kävin katsomassa jopa teatterissa, mutta näytän unohtaneen kommentoida asiaa täällä. Pidin kyllä elokuvasta - tarina oli oivaltava ja tapahtumat menivät eteenpäin hienosti. Ainoa, joka jäi jonkin verran vaivaamaan oli
  se, että odotin kartanon kummituksilla olevan jotenkin isomman roolin loppupuolella "pahisten käsittelyssä". Nyt jäivät hieman pieneen rooliin.

  4/5
   
 6. BillyBob

  BillyBob Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  352
  Saadut tykkäykset:
  9
  Onpas tämä suosittu täällä... Noh. Täytyy kyllä itsekin todeta, että nyt on del Toro mennyt tekemään varsin yhdentekevän leffan. Ikävä sanoa näin, mutta se vaan on totta. Jostain syystä osa kriitikoista on ylistänyt tätä, ja onhan leffa lavasteiden puitteissa hieno, mutta muutoin täysi pettymys. En oikein tiedä, että mistä ne pisteet tai tähdet tulisi antaa, kun juoni, mysteeri, aaveet yms. ovat varsin puuduttavia ja ennalta arvattavia. Tämä ei ole kauhua, eikä oikein kauhean jännittäväkään. Tiedä, että tässä ei lähdetty tekemään oikeastaan perinteistä kauhua tms. mutta kun leffa ei oikein toimi minään muunakaan kauhean hyvin. Pisteitä voi antaa osalle näyttelijöistä ja lavasteille.

  2,5/5
   
 7. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Sama juttu, tämä oli aika suuri pettymys. Upeat oscartason lavasteet ja äänimaailma mutta muilla osa-alueilla olisin kaivannut lisää lihaa luiden ympärille. Vaikka alkuun palasia pidettiin taitavasti piilossa, niin silti lopputulos ei tyydyttänyt. Draaman ja kauhun yhdistäminen on paikkapaikoin hankalaa ja tässä ei onnistuttu. Heikoin GT tekeleistä, ei voi mitään.

  2+/5
   
 8. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 214
  Saadut tykkäykset:
  153
  Pääpiirteiltään Crimson Peak seuraa goottilaisen romaanin peruskaavaa à la Kotiopettajattaren romaani: nuori neito rakastuu salaperäiseen muukalaiseen, he solmivat avioliiton, mutta aviomiehellä ei olekaan puhtaita jauhoja pussissaan vaan luurankoja komerossa kuin Ritari Siniparralla konsanaan.

  Guillerome del Toron kauhuelokuvassa viktoriaanisia aineksia on paisuteltu 2010-luvun mittasuhteisiin: on kummituksia,
  verenpunaiselle savelle rakennettu lahoava kartano, sukurutsausta, vainajia kellarissa.
  Valitettavasti lopputulos ei vaikuta onnistuneelta kokonaisuudelta, vaan tuntuu hiukan siltä kuin pienet henkilöt seikkailisivat liian suurissa kulisseissa. Uskottavuutta jäytää myös se yksityiskohta, kuinka Thomas Sharpen (Tom Hiddleston) kartanossa katto on auki mutta silti talossa asutaan.

  Sinänsä lavasteet ovat vaikuttavat, mutta elokuvana tätä katsoo lähinnä kohteliaisuudesta.
  Kaiken takana olikin vain rahanahneus.

  2/5

  Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-50) on samat lisämateriaalit kuin muuallakin ja takakannen mukaan DTS:X-ääniraita. Omat laitteeni tunnistavat vain DTS-HD Master Audio 7.1:n.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]