Coral(peerles) prf400.

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse' , aloittajana qts, 16.10.2007.

 1. ATD

  ATD Member

  Liittynyt:
  11.01.2006
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  1
  115 litraa suljettu ja T.Amp 1050 ja kyllä ihan makoisasti soi..
   
 2. HelaKammo

  HelaKammo Member

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  723
  Saadut tykkäykset:
  3
  Riippuu paikasta ja konkkatyypistä, mutta juottamalla jalat yhteen (ja jättämällä ne konkat sinne varoiksi paikalleen) tai sitten irrottamalla ja laittamalla tilalle hyppylanka. Jos konkat jättää sinne ja saa hyppylangan tehtyä ilman irrotusta, niin jäävät varalle, jos joskus haluaa palauttaa, samoin vastuksista kannattaa irrottaa vain se toinen jalka.

  Jos olet epävarma, niin aina jostain löytyy joku kolvaustaitoinen varmasti tekemään. Oletan, että tuossa on ihan läpiporatut komponentit, eikä pintaliitoksia?
   
 3. ASA90

  ASA90 Member

  Liittynyt:
  14.01.2007
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ok, eli siis jätän joko konkat siihen ja laitan hyppylangan menee itse konkan ylitse...ok. tai sit kokonaa pois konkat ja tilalle hyppylankaa... mut jotenki tuntuu etten ikinä tuu kaipaa 35 Hz ja 18 db/oct subsonicia :D jotenka otan ne konkat vaa pois ja laitan hyppärin siihe, siten ku ymmärsi, ja vastuksetkin kokonaa pois.

  Siitä on muutenki takuu raukeemassa nyt tän viiko perjantaina nii ei sen takia tartte ainakaa ressata :rolleyes:
   
 4. Noutaja

  Noutaja New Member

  Liittynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä näitä on soiteltu hyvä tovi. Joulun alla pääsi kuuntelemaan joululaulut coralien säestyksellä :p

  Oma versioni on hiukan erilainen kuin muilla täällä. Tilavuutta on kotelolla tarkempien laskelmien jäljeen n.160 litraa ja siihen on asennettu 2kpl 15" coralit. Vaimennusainetta (villaa) on aika reilusti myös.
  Kotelo on refleksi, mutta toisinaan olen käyttänyt sitä putki tulpattuna. Ääni on suljettuna täsmällisempi, joskin ero on todella pieni. Suljetussa kotelossakin näistä irtoaa ääntä ihan tarpeeksi kovempaankin kuunteluun. Refleksikotelon hyöty jää hiukan pienehköksi koska kotelo ei ole tämän isompi. Fyysisiä aistimuksia refleksinä saa kuitenkin enemmän.

  Aiemmin samassa kotelossa asui 2kpl 12" Focalin subbareita. Verrattuna niihin äänestä tuli hiukan tarkempi, ja alimmilla äänillä soinnissa on tervettä auktotoriteettiä selkeästi enemmän. Äänen sai integroitumaan pääkaiuttimiinkin ihan hyvin, vaikka jakotaajuus onkin suhteellisen korkealla. Tukeva ja seurattavuudeltaan hyvä ääni, vaikka kotelo onkin mukamas "liian pieni". Massiivinen ilmestys kyllä tuollainen kahden kartion subi :)

  BFD on apuna ollut vasteen tasailussa.

  Tyytyväinen olen coralien sointiin. Paremmin tuskin olisi voinut 198euroa elementteihin sijoittaa :)
   
 5. khaimera

  khaimera Member

  Liittynyt:
  19.02.2006
  Viestejä:
  258
  Saadut tykkäykset:
  0

  olisko teitillä heittää kuvatuksia tuosta sinun mötikästä? kiinnostaisi kovasti koska itsellänikin on tarkoitus tilata yksi tai kaksi kappaletta näitä coral:eita ja sit joko suljettu tai refleksi...

  mahtaako sulla olla kuvia tuosta valmistusvaiheesta pönttö auki kun ensimmäistä laatikkoa olen rakentamassa joten kaikenlainen info on tervetullutta.

  mites sulla on seinävahvuus tuossa sinun kotelossasi?

  entäpä millä vahvarilla ajelet tuota laitosta?

  tuossa näin aluksi muutama pieni kysymys, olisin kiitollinen vastauksista.
  sit vielä lisäksi tuosta WinIsd ohjelmasta ku olen yrittänyt kikkailla coral:in tietoja siihen ku siellä ei sitä peerlessiä ole ja aina saan refleksikotelon tilavuudeksi 0,2l eli jossain mättää... voisiko joku hiukan selventää SUOMEKSI että miten pääsen laskeskelemaan tuolla coral:in elementillä kotelon kokoa yms muita juttuja???

  tai sitten vastaavasti jos joku kehtaisi tarkastaa minulle WinISD:llä kotelon mitat (matsku 25mm mdf) ja putken koko niin saan alkaa kyseleen sahauspalveluiden hintoja, ajattelin aluksi pistää yhden coralin ja jos ei riitä niin sit kaksi...
   
 6. sepi

  sepi Member

  Liittynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  420
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä olis meikäläisen projektin aloitus kuvat...ekana tulee 90l suljettu
  tuosta "loppupätkästä" riittää sitten joskus refleksiin ( 236l )
  Kyllä tuo putki on helpoin kotelo "rakentaa"

  [​IMG]


  [​IMG]
   
 7. ATD

  ATD Member

  Liittynyt:
  11.01.2006
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kieltämättä hieman itseänikin ruvennut harmittamaan, etten sitten putkea tehnyt. No onhan tuo 75kg kuutiokin ihan messevä laitos! :hitme:

  Laitan kuvia kun mötikkä palaa takaisin viimeistelystä..
   
 8. Poona

  Poona New Member

  Liittynyt:
  05.01.2008
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tännekkin tulossa Corali putkenjatkoksi. Noin 120cm pätkä 49cm halkaisijaltaan olevaa viemäriputkea(?), seinämävahvuus vaatimattomat 3cm. :) Vahvistimeksi tilailin T.ampin E800:n ja jakosuotimeksi Behringerin CX2310, ilmeisesti huomenissa täällä.

  Noista aeroporteista kysyisin. Onko ~46 euron arvoinen (postikuluineen powersetiltä), eli kannattaako tuollaiseen sijoittaa, vai huomaako eroa äänessä pelkkään suoraan putkeen verrattuna?
   
 9. juuzo`

  juuzo` Member

  Liittynyt:
  05.12.2007
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  3
  sanoisin että on tilaamisen arvoinen. äänestä tulee selkeämpi matalilla taajuuksilla kun tuhinat puuttuu. riippuu myös tiettenkin että minkä kokoista putkea käytät.
   
 10. anidabi

  anidabi Active Member

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Suosittelen kyllä aeroportin hankkimista. Ei sitä tuhinaa kauaa jaksa kuunnella kun elokuvia katsoo tai poppia soittaa.
   
 11. ATD

  ATD Member

  Liittynyt:
  11.01.2006
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  1
  No nyt se on vihdoin valmis. Eikä enään niin se putkikaan ole mielessä kun tuosta tuli sitten ihan kivan näkönen.

  Kokoa kertyi loppujen lopuksi jalkojen kanssa 58,5 x 58,5 x 71 ja painoa reipas 80kg.

  Kuva on hieman huono kun tuon äsken vasta sain kannettua kotiin, mutta lisäilen varmaan parempia kun kerkeän..

  https://www.dvdplaza.fi/galleria/showphoto.php/photo/14926/cat/504
   
 12. juuzo`

  juuzo` Member

  Liittynyt:
  05.12.2007
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  3
  Onkos porukat saanut näistä jonkinlaisia mittauksia ulos? Kiinnostaisi kuuntelukokemukset ja mittaukset noista tuubeista kun itsellä mielessä hieman kahden coralin hankinta. 200L refleksiä viritettynä 18Hz olisi suunnitteila ja näitä tuplasti eli 2 kpl

  Onko muuten kuinka vaikutusta sointiin jos käyttää viemäriputkea vai onko nuo sonocon putket parhaita? Kuinka paljon elementin ja lattian välissä olisi oltava tilaa kun pistetään elementti kotelon pohjaan?
   
 13. anidabi

  anidabi Active Member

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  15" elementillä varustetun subbarin ja lattian väliin on suotavaa jättää vähintää 9cm väliä. Mitä tulee putken valintaan, sonocon putket ovat vain pahvia. Saman paksuinene pvc viemäri putkin on vahvempi, mutta paljon kalliimpi. 1cm paksuinen sonocon putki on kyllä enemmän kuin riittävä coraleille. 8mm seinämävahvuuskin riittää hyvin. Se on sitten ihan itsestä kiinni haluaako sitä ylimääräistä hintaa ja massaa PVC putken muodossa.
   
 14. juuzo`

  juuzo` Member

  Liittynyt:
  05.12.2007
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  3
  Itse asiassa PVC putki olisi mielessä sen takia että enolta saattaisi saada ehkä ilmaiseksikin kun rakentaja on. sonocon putkien kanssa nuo rahdit nousevat vain niin taivaisiin kun 50cm putke tarvisi siis melkein 3m. Lähinnä ajattelin onko äänessä mitään eroa?
   
 15. Noutaja

  Noutaja New Member

  Liittynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuvia ei ole sisuskaluista ollenkaan. Ja toisaalta ei tuota nyt voi minään mallikappaleena, saatikka ohjeellisena toisille rakentelijoille pitää, se kun on rakennettu jo yli 10vuotta sitten, ja vieläpä vailla suurempaa kokemusta koteloiden rakentelusta :p

  Positiivista tietysti että kotelo on edelleenkin tiivis ja kaikin puolin ehjä.

  Seinämävahvuudet siinä on 25 milliä ja materiaali ihan lastulevyä. Mitään välilaipioita kotelossa ei ole, vaan tuenta on ristikkäisillä tukirimoilla tehty. Välilaipiot olisi kuitenkin parempi vaihtoehto, mutta eipä tuo subi tukirimoilla toteutettunakaan kävelemään lähde vaikka soitanta olisi kovempaakin.

  Kotelon pohjalevy on irrotettavaa mallia. Koteloa kiertää sisällä rimat sekä tiivisteet joita vasten olevan pohjalevyn saa siis helposti vaihdettua jos projektia haluaa hienosäätää, kuten vaihtaa elementtejä tms. Ei tarvitse välttämättä rakentaa kokonaan uutta koteloa, pohjalevyn uusiminen riittää. Vuosien varrella kotelossa on asustanut useita erilaisia elementtejä kooltaan 10" - 15". Kappalemäärä vaihdellut kahdesta neljään :)

  Lootan ulkoiset mitat on 90x45x50 cm (pari milliä yli nuiden). Tilavuus on noin 160litraa. Pintakäsittelynä on ohutvaneri + lakkaus. Väittäisin ohutvanerin olevan erittäin helppo käsiteltävä. Pyöristettyihin nurkkiin se ei välttämättä taivu, mutta jos nurkat on suorat taikka viistetyt niin homma kyllä onnistuu.

  Olis tuossa yksi kuva kasailun loppumetreillä otettuna:

  http://aycu27.webshots.com/image/42666/2004669461937596017_rs.jpg

  Vahvistimena tuota ajaa Yamaha AX-730 vahvistinvanhus. Dynaaminen teho 4ohmiin ilmoitettu manuaalissa 280w / kanava. Järeämpääkin on harkittu mutta olen huomannut että ei tuotakaan käytännössä usein tule kiusattua äärirajoillaan. Kunhan ny katsellaan, kyllä tuollakin pärjää.... mutta luultavasti joku T-Amp on kohta tilauksessa kumminkin.
   
 16. khaimera

  khaimera Member

  Liittynyt:
  19.02.2006
  Viestejä:
  258
  Saadut tykkäykset:
  0
  juuri soitteli paikalliselta ammattikoululta puupuolen opettaja koskien tarjousta josta laiton kyselyä viimeviikonlopulla.

  7x680x680x25 palaset joihin 45 asteen jiirit, hintaa kertyi koko paketille 80€ mikä ei minun mielestäni ole ollenkaan paha ottaen huomioon että kyselin sukulaiseltani k-raudasta mdf-levyn hintoja niin alennuksen kanssa about tuolle määrälle mitä tarvin olisi hintaa kertynyt n.90€

  tuossa tuli visainen kyssäri mieleen ku vahvistin pitäisi tuolle subikalle tietysti thomanilta lisäksi tilata niin voinko ajella tuota subikkaa näin aluksi ilman erillistä vahvaria (ennenkuin saan taas väännettyä töitä sen verran että saan sen vahvarin tilattua) kun omistan 5.1 vahvistimen merkiltään yamaha.

  ja toinen kyssäri, onko se erillinen jakosuodin siinä välttämätön? eipä tuo 59€ (DOD SR835 SERIE II) kovin paha hintana ole mut mietin vaan että onko se pakollinen?
   
 17. ATD

  ATD Member

  Liittynyt:
  11.01.2006
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  1
  Toistaseks mennään ilman suodinta, mutta ainakin nykyisessä huoneessa on melkeen BFD hankittava..
   
 18. VeZeSS

  VeZeSS New Member

  Liittynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  182
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kotiteatterivahvistimissa on yleensä jonkinlainen jakosuodin, mutta ei pääteastetta subbarikanavalle. Kyllähän niitä 5. kanavien päätteitäkin voisi käyttää, mikäli käytät 5.1 tuloa ja tuot signaalin vahvistimelle analogisena. Tällöin taas et voi käyttää vahvistimen jakosuodinta/prosessoreita. Eli vahvistin on melkolailla välttämätön ja jakosuodin muuten vaa erittäin hyödyllinen. Erillisessä jakarissa on yleensä huomattavasti monipuolisemmat säätömahdollisuudet ja sitämyöten se saattaa helpottaa subbarin integroitumista.
   
 19. alspe

  alspe Active Member

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro ATD. Komee ilman liikutin. Mitkä noi kaiuttimet on? Ei ne kai Aw-25:t ole?
   
 20. khaimera

  khaimera Member

  Liittynyt:
  19.02.2006
  Viestejä:
  258
  Saadut tykkäykset:
  0
  jepu jepu, ajattelin vaan että voinko kokeilla tuota sutkutinta (lue supparia) ennenkuin saan tilattua tuon vahvarin ja jakarin sille. sitten vaan ku löytyisi rovaniemeltä joku sellainen joka osaa "säätää" tälläisia laitteita niin avot (vaivanpalkkaa vastaan tietysti :thumbsup:)