Colormunki Display kalibraattori kiertoon

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana anoniitti, 21.02.2016.

 1. anoniitti

  anoniitti Member

  Liittynyt:
  06.10.2005
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tilasin itselleni kyseisen vehkeen enkä tahtoisi iättää sitä kaapin pohjilla kalibrointien jälkeen. Koska en tahdo ruveta vuokraustoimintaan kalibraattori myydään tässä ketjussa aina seuraavalle 10 euroa halvemmalla kuin on ostettu kunnes hinta on 100euroa eli suunnilleen käytetyn hinta. Tämän jälkeen hinta ei enää laske. Tämä siksi ettei jossain vaiheessa joku myisi laitetta muualla voitolla pois vaan se säilyisi kierrossa. Jos ei kukaan tahdo tässä ketjussa laitetta ostaa, lähetän takuukuitin ja alkuperäiset ohjelmistot postissa niin laitteen voi myydä myös muualla. Kalibroitaessa käytetään ilmaisia vapaasti ladattavia ohjelmia ja pidän ostokuittia sekä laitteen mukana tulleita ohjelmistoja itselläni tallessa jos laite pitää laittaa takuuseen. Voin pistää sen eteenpäin 180 eurolla viikon-parin sisällä kunhan olen kalibroinut omat laitteet.

  Jotta homma lähtisi varmasti liikkeelle lupaan vieläpä ostaa kyseisen kalibraattorin virheettömänä takaisin 20 euroa halvemmalla kuin mitä ostaja on sen ostanut tässä ketjussa jos ei halukkaita kalibroijia löydy niin montaa, että hinta tippuisi 100 euroon (kalibraattori toimitetaan minulle ja maksan kunhan olen todennut vehkeen toiminnan). Kalibrointi tulee siis maksamaan maksimissaan n.20 euroa. Pidätän kuitenkin oikeuden olla ostamatta kalibraattoria takaisin esimerkiksi jos ei toimita ketjun sääntöjen mukaan.

  Kaupat kannattaa aina tehdä face to face käteisellä, niin mitään huijauksia tai epäselvyyksiä ei pääse syntymään ja laite liikkuu nopeasti. Postitse tehdyissä kaupoissa kannattaa aina käyttää postiennakkoa avaamisoikeudella jolloin voi tarkistaa tuotteen ennen postissa maksamista. Pakettikortissa täytyy olla maininta "paketin saa avata ennen maksamista" jotta tarkistaminen onnistuu.

  Aluksi voi ilmoittaa halukkuudestaan tähän ketjuun. Alulle laiton jälkeen homma voisi toimia vaikka näin, jotta homma toimisi mahdollisimman sujuvasti mahdollisimman pitkään:

  1. Selvität laitteistosi ja tarvittavien ohjelmistojen toiminnan ja asenna ohjelmat jotta kalibrointi sujuu jouhevasti
  2. Odotat että kalibraattori tulee myyntiin ketjuun ja ilmoittaudut ostajaksi
  3. Jos olet ostajaehdokkaista pisiten dvd-plazan käyttäjänä ollut ostat kalibraattorin ja ilmoitat ketjuun, että laite on nyt sinulla
  3. Kalibroit näyttölaitteesi mielellään 24h aikana mutta enintään 72h aikana
  4. Ilmoitat ketjuun, että kalibraattori on saatavilla ja myyntihinnan joka on 10euroa alle hinnan jonka maksoit kalibraattorista, ei kuitenkaan alle 100euroa
  5. Odotat vaikka 12h halukkaita ostajia
  6. Teet kaupat pisiten dvd-plazan käyttäjänä olleen ostajaehdokkaan kanssa ja hän noutaa tuotteen
  7. Ilmoitat ketjuun kenelle myit kalibraattorin

  Ilmaiset ohjelmistot:
  - colorHCFR(Windows) tv:n tai projektorin kalibrointiin. https://sourceforge.net/projects/hcfr/
  - displayCAL(Linux, OSX, Windows) luttien sekä väriprofiilin tekoon tietokoneelle. http://displaycal.net/

  Kaikkien on selvitettävä itse miten tarvittavat ohjelmistot ja oma näyttölaite toimii ennen kuin ilmoittautuu ostajaksi. Neuvoja saa laitteiden ja ohjelmistojen valmistajilta, youtubesta tai vaikka tuolta kalibrointiketjusta. Voin mahdollisesti kirjoittaa jonkunlaiset yleisohjeet molemmista ohjelmista.

  Laite lähtee liikenteeseen Espoosta.
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2016
 2. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 328
  Saadut tykkäykset:
  83
  Ihan kiva idea vaikkakin hieman erikoinen :)
  Tätä mittaria saa kuitenkin hintaan 160eur+pk. ihan uutenakin jossa mukana tulee kuitti ja sen voi myydä kenelle haluaa.
  Toivotaan kuitenkin että ideasi saa kannatusta ja moni itselleen säädetyn television :)
  (vasta alkajalle tuo 24h limiitti on liian pieni, kyllä se "vuokra-aika" olisi hyvä olla esim viisi vuorokautta ja mukaan tietysti joku testilevy niin ei tarvitse itse poltella, jos edes on mahdollisuutta)
   
 3. John-117

  John-117 Active Member

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  616
  Saadut tykkäykset:
  31
  "Kävin pyörällä Alkossa, nyt pyörä on myynnissä koska en tahtoisi jättää sitä pyöräkellarin pohjille tämän urheilusuorituksen jälkeen". Suunnilleen yhtä viisaalta vaikuttaa tämän ketjun idea... :confused:

  Oletko tietoinen että videokalibroinnin säilyminen säädöissään olisi hyvä tarkistaa uudelleen aika ajoin... videopilisti saattaa haluta aikojen kuluessa tsekkailla näytön säätöjään uudelleen ihan muutenkin vaan. Sitäpaitsi videokuvan kalibroinnissa joutuu tekemään aina kompromisseja, ne harvemmin menevät heti ykkösellä (tai viidellä seuraavallakaan kerralla) täysin optimiin. Entäs sitten kun näyttö aikanaan vaihtuu, jotain muuta videopilististä tarkistettavaa putkahtaa eteen...?
   
 4. mikita

  mikita Member

  Liittynyt:
  22.03.2008
  Viestejä:
  234
  Saadut tykkäykset:
  12
  Käytännössä tuo aloittajan ideoima max 20e + postikulut ei mielestäni ole iso riski siitä että voi jos ei muuta niin edes harjoitella kuvan kalibrointia. Ainakin osaa arvostaa ammattilaista kun sitten tilaa hänet tekemään homman oikein.

  Onko jotain suositusta kuinka usein kalibrointi pitäisi tarkistaa? Eli paljonko tulee maksamaan näytön tarkistus per kerta omalla kojeella? Itse käyn luultavasti useammin siellä alkossa kuin tunnen tarvetta säätää telkkariani...
   
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 778
  Saadut tykkäykset:
  208
  Riippuu mistä roikkuu ja kenties joku puristi tarkistaa asetuksensa 100h välein. Yleinen suositus tykeille näyttää olevan 500h. Tämäkin tietty riippuu millä asetuksilla lamppua käryttää.

  Paras on varmaan tsekata se jonkun tuntimäärän jälkeen, että miten paljon on pielessä. Jos vaikka 300h kohdalla asetukset on lähes kohdallaan, niin tuskin seuraavan 300h jälkeen kannattaa vielä panikoida.
   
 6. anoniitti

  anoniitti Member

  Liittynyt:
  06.10.2005
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kertakalibrointi itse tehtynä 10-20euroa, isf-ammattilainen tuunaa yhden inputin kerran (130e-350e)+kilometrikorvaukset tai kalibraattori omaksi 160-200e jolloin voi säätää niin usein kuin haluaa. Jokaisella vaihtoehdolla on puolensa, hintansa ja oma kohdeyleisönsä. Suosituin tapa kalibroida eli asetusten kopiointi on tietysti ilmaista.. paitsi Gigantissa sekin maksaa 90e :)

  Ja jos jäi epäselväksi niin tarkoitus myös olisi, että kalibraattorin saisi tästä ketjusta halutessaan uudelleen käyttöönsä loppujenlopuksi ainoastaan toimituskulujen hinnalla ja kalibrointeja ei ole rajoitettu yhteen kertaan.

  Eipä tosin näytä kinnostuneita vielä löytyneen...
   
 7. mikita

  mikita Member

  Liittynyt:
  22.03.2008
  Viestejä:
  234
  Saadut tykkäykset:
  12
  Minä olen kiinnostunut. En ilmaissut vielä itseäni kun pitää ensin hankkia se televisio...