Cloverfield

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Niksteri, 10.07.2007.

 1. Mäccäri

  Mäccäri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä leffa oli todellakin minun makuuni! 4.5/5 tähteä!

  Avustin leffaa koko ajan kaikin mielikuvituksen voimin ja lopulta jäi fiilis että
  olisin unenomaisesti ollut tapahtumissa mukana. :D

  Ps. elokuvista nauttii enemmän kun blokkaa epäkohdat pois ja keskittyy nauttimiseen eikä päinvastoin. ;)
   
 2. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Yli-hypetetyn monsterileffan takaa paljastuu n. 30 miljoonan dollarin budjetilla toteutettu Blair Witch Project, joka jo itsessään imeskeli vaikutteita Cannibal Holocaustista.

  Idea ei siis ole uusi, mikä yhdistettynä dokumentaarisen toteutuksen puutteisiin sekä kesäteatterin varamiehistöstä liisattuihin näyttelijöihin tuottaa lopputulemanaan varsin mielenkiinnottoman tekeleen, jota ei välttämättä huvita nähdä toiseen kertaan.

  2.5/5
   
 3. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Jonkinlainen mielenkiinto pysyi yllä, muta se kuvaus ei ollut parhain mahdollinen. Väliin olisin kaivannut sivusta kuvausta muutamista kohdista. Toinen katsomis kerta siirtyy ainakin muutama vuosi.

  1,5/5
   
 4. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Kun Rec tuli aiemmin katsottua, niin samaan syssyyn sitten tämäkin raina syyniin ja vaikka sinällään leffoilla ei muuta yhteistä ole kuin kuvaustapa. No...mitä Cloverfieldiin tulee, niin ei tämä nyt päätä pyörälle saanut. Jos muun "epäuskottavuuden" voi leffan ansiosta antaa anteeksi, niin siinä vaiheessa oma mielenkiinto lopahti kun
  nelikko päätti lähteä pelastamaan muijaa
  . Jotenkin ei se käyttäytyminen sopinut leffaan lainkaan, mieluummin olisi katsonut pakokauhuista pakenemista. Kuvallinen ja äänellinen taso sen sijaan ihan kelvollista, eikä niistä sen enempää. Lopetus sen sijaan jätti ihan "mukavan" fiiliksen päälle, muuten varsin innoton tekele, kuten jo moni muukin on asian ilmaissut.

  2/5
   
 5. kaarlos

  kaarlos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2005
  Viestejä:
  816
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikessa kummallisuudessaan pidin tästä leffasta, koska siinä oli vain jotain varsin viihdyttävää. Ihan hauska leffa jossa ei turhaan tuputeta mitään peri-amerikkalaista sanomaa.
  Tuo pelastusreissu oli itsellenikin pieni turn-down mutta en antanut sen häiritä vaan seurasin tuota massiivista tuhonäytelmää.
  Annetaan vaikka 3½/5.
   
 6. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämäntyyppisiä uusia kökköleffoja katsellessani vuodatan aina salaa suolaisia kyyneleitä ajatellessani, millaista jälkeä vanhat mestarit Scott, Cameron & co olisivat saaneet aikaan jos tässäkin tekeleessä nähdyn tasoista CGI:tä olisi ollut käytettävissä jo 80-luvulla.


  2/5
   
 7. Ground0

  Ground0 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.05.2008
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa nyt vihdoinkin tämä katseltua loppuun asti. Leffaa aloin jo katsomaan pari päivää sitten, mutta nukahdin 20 min ennen elokuvan loppua.
  Oli siis tylsä raina, pahimpana mokana pidin sitä, että näyttelijöiden kohtaloista ei välittänyt pätkän vertaa, joten oli ihan sama kuoleeko vai jääkö henkiin = jännitysmomentti häviää. Ei näin.
  Tämä olisi toki voinut toimia paremmin isolla ruudulla, mutta kotona katsottaessa annetaa 2/5
  Jatko-osaa en aio katsastaa

  P.s Olinko ainoa joka näki tämän monsterin jonkinlaisena viittaukseen terrorismiin?
   
 8. PeeVee79

  PeeVee79 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  1 035
  Saadut tykkäykset:
  16
  Kuin omasta kynästäni.
  Noin 15 minuuttia ennen loppua olisin ollut valmis antamaan ehkä 3,5/, mutta loppuun jätettiin omaan makuuni ihan liikaa kysymysmerkkejä.
  Mikä helvetti se mörkö oli ja mistä se oli peräisin?!
  Viimeisin Godzilla oli kokonaisuudessaan parempi, jos näitä nyt voi millään tasolla verrata.
   
 9. Jürgen

  Jürgen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.01.2003
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei tätä toista kertaa jaksa katsoa. Tuo kuvaustyyli oli rasittava, kymmenen minuutin jälkeen tuntui siltä, että ei enää...eikä muutenkaan lunastanut niitä odotuksia, mitä tälle olin asettanut.
   
 10. Hurricane

  Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2002
  Viestejä:
  2 175
  Saadut tykkäykset:
  11
  Tämä olikin positiivinen yllätys. En usko että hirviöelokuva mitenkään muulla tavalla kuvattuna onnistuisi itseäni vastaavalla tavalla kiinnostamaan. Nämä käsivaralla kuvatut "kotivideo"-leffat onnistuvat itseni tempaamaan mukaan hyvin tunnelmaan (pidän myös The Blair Witch Projectista) ja vaikkei elokuvan hahmot erityisen kiinnostavia olleetkaan, niin pystyin eläytymään ja jännittämään heidän tarinaansa. Teknisesti leffasta oli saatu mukavan aidonoloinen ja heiluvan kameran käyttö ei haitannut vaan päinvastoin toimi elokuvan hyväksi. Negatiivisina puolina muutama vähemmän looginen ratkaisu koskien päähenkilöiden käyttäytymistä ja ennen kaikkea
  lopussa tapahtunut silmästä-silmään kohtaaminen monsterin kanssa, mitä ilman olisi aivan hyvin pärjätty ja tavallaan tuon puuttuminen olisi vielä lisännyt elokuvan mystiikkaa.

  Viihdyttävää katsottavaa kaikinpuolin. 3½/5
   
 11. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 995
  Saadut tykkäykset:
  432
  Tää oli hyvää vaihtelua. Kyllä siinä muutamaan kertaan pulssi nousi, kun päähenkilöiden kanssa juoksi paniikissa hirviöö karkuun. Pimee metrotunnelikin oli aika jännä paikka.
  Pelastusretki ei haitannut itseäni yhtään. Kyllä minäkin olisin tyttöni käynyt pelastamassa.
  Mitä jäin kaipaan oli
  happy ending.

  ***½
   
 12. Clef

  Clef Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  614
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisin kyllä kuvitella että "kotiteatterissa" tämä ei kyllä toimi läheskään sinnepäinkään kun mitä teatterissa silloin. "Elokuvanahan" pätkä ei ole kummoinen, luonnollisesti.
   
 13. CrC

  CrC Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2007
  Viestejä:
  394
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuvittele ihan rauhassa mitä kuvittelet :rolleyes:

  Just katoin tuon ja 1:20 meni todella nopeasti. Pidin leffasta(oli epätyypillinen amerikkalaiseksi), efektit olivat hyviä ja varsinkin äänet. Käsivara välillä hiukan ketutti ja ns. autenttista tapahtumaa ei aina näyttelijät onnistuneet luomaan. Mutta hyytävä oli 4/5. Leffassa en ois varmaankaan nauttinut samalla tavalla idioottien pilatessa fiilikset.
   
 14. static

  static Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  783
  Saadut tykkäykset:
  1
  No huh. Katselin juuri tämän Blu-rayltä ja täytyy sanoa että olipa uskomaton ääniraita! Bassoa tuli aivan pirusti ja melkein läpi elokuvan, ihanaa lahkeiden lepatusta kaikki toimintakohtaukset.
  Onkohan tässä joku SVS rahoittajana.. :D
   
 15. Nyargo

  Nyargo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.08.2008
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heh pakko myöntää, että kuvaustyyli oli erittäin hauska. Kyllähän se on kopioitu Blair Witchistä, mutta oli hauska taas nähdä pitkästä aikaa pelkällä käsikameralla kuvattu elokuva. Muutenkin pidin loppuratkaisusta paljon ja tämän tyyliset leffat on muutenkin mieleen. Nooh onhan sitä muksuna katsottu japanin Godzillaa :)
   
 16. CrC

  CrC Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2007
  Viestejä:
  394
  Saadut tykkäykset:
  0
 17. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  No nyt on nähty tämäkin merkkiteos. Ihan sopivan mittainen oli, ja kivasti heiluvaan kameraan tottui. Ei se ihan sitä aitoudentunnetta luonut, mitä oli haettu, mutta silti toimi hyvin. Kivasti pysyi "jännitys" yllä koko leffan ajan ja Nokia oli hyvin esillä joka paikassa. Ai niin, static kehui ääniä ja kyllä ne hienot oli ihan dvd-versiossakin. Ei tämä elokuvahistoriaan jää, mutta mukava viihdepläjäys. Arvosana... no vaikka 3/5.
   
 18. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tulihan katottua kun en Stargaten koteloa saanut auki :hitme:

  Ideahan tässä on loistava - tehdään leffa joka on kokonaan ns. "itsekuvattua", ei paljasteta aiheesta mitään etukäteen, valitaan ensikertanäyttälijät jotta säilytetään aito fiilis, jne.

  Valitettavasti toteutus yritti kovasti vakuuttaa ja pelottaa, mutta eipä onnistunut. Lähes jokainen kohtaus uupui sen puuttuvan tain verran jotta katsoja olisi uppoutunut todella elokuvan tapahtumiin.

  Monsterikin näytti heti kärkeen Godzillalta ja pikkuoliot olivat aivan turha lisä.

  2/5
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Cloverfield on ihan mielenkiintoisella tavalla toteutettu elokuva viitaten kuvaustyyliin. Valitettavasti se kärsii monestakin epäkohdasta, joista suurin (no pun intended) oli CG-hirviö, joka näytti hirveältä (pun intended) -- se ei koskaan ole hyvä asia, jos olento on isompi kuin kerrostalo mutta näyttää kuvassa painavan vähemmän kuin kerrostalon lattialla oleva karva. En pitänyt myöskään etenkin elokuvan alussa vahvasti pinnalla olevasta Dawson's Creek -meiningistä viitaten pääosien esittäjien "yo dude, omg" meininkiin. Täytyy silti sanoa, että elokuva oli kohtalaisen viihdyttävä, vaikkei mikään The Mistin kaltainen onnistunut ja ajaton tekele ollutkaan.

  2.5/5 :naminami::naminami::thumbsup:

  P.S. Pääosassa oleva hahmo "Rob" muistutti melkoisesti Tom Cruisea.
   
 20. Anathor

  Anathor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  52
  The Mist se olikin vasta kalkkuna. :sleep: