Cloverfield

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Niksteri, 10.07.2007.

 1. Caporegime

  Caporegime Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Mutta eihän se olekaan pääasia, vaan että näkee leffan aiemmin kuin naapurin Ville!
   
 2. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 519
  Saadut tykkäykset:
  795
  Leffan näkeminen ennen naapurin Villeä on tosiaan pääasia koska se on tärkeää niille joilla on sellaista kellertävää nestettä korvien välissä. Pahinta myrkkyä onnellisuudelle on jatkuva oman tilanteen vertaaminen muihin.
   
 3. winterland

  winterland Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tai sitten he ovat kärsimättömiä lainrikkojia?
   
 4. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 519
  Saadut tykkäykset:
  795
  aivan, mutta eikös myös kärsimätön lain rikkominen vaadi anatomisia poikkeavuuksia kuuloelinten välissä? ;)
   
 5. rauer

  rauer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.04.2001
  Viestejä:
  904
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästä löytyy muuten PS3:n Sony Storesta 1080p-traileri. Aika jykevää tavaraahan tuo on tunnelmaltaan.
   
 6. LaRe_112

  LaRe_112 Guest Guest

  Liittynyt:
  16.02.2005
  Viestejä:
  127
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin nyt sitten päästään Suomessakin aikaisin katsomaan mistä kohu on syntynyt. Talvilomaviikolla ainakin Helsingissä on ennakkonäytöksiä tästä aika reilusti. Luulen, että muissakin Finnkinon teattereita omaavassa kaupungissa tätä näkee.

  Pahoinvointilääkkeet teatteriin mukaan ;)
   
 7. alex_de_large

  alex_de_large Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  05.01.2006
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olin "onnekas" ja pääsin katsomaan tämän jokin aika sitten leffateatteriin. Lainausmerkit siksi, että melkein koko illan voin pahoin. Jos joku voi pahoin pyörivissä huvipuistolaitteissa, niin varmasti tätäkin leffaa teatterissa katsoessa rupeaa pala nousemaan kurkkuun, eikä siis siksi että elokuva olisi erityisen tunteisiinvetoava.

  Täytyy kuitenkin todeta, että leffa oli kyllä pahoinvoinnin arvoinen, sillä leffateatterissa tällainen elokuva on nähtävä. Äänet luovat hyvin tunnelmaa, kun katutasolla toiminnan keskellä liikutaan. Ja vaikka se heiluva kamera menikin mielestäni ihan överiksi, niin se teki leffasta kyllä tuoreen tuntuisen ja erottaa Cloverfieldin edukseen muista vastaavista hirviöleffoista.

  Pikku vinkki: eilen totesivat Mythbustersissa inkivääripillerien tehoavan merisairauteen, joten suosittelen vetämään pari sellaista naamariin ennen leffan alkua. ;)
   
 8. Samppa

  Samppa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 061
  Saadut tykkäykset:
  26
  Tällaista ihan tavallisen ihmisen näkökulmasta kuvattua katastrofielokuvaa onkin tullut jo kaivattua. Nyt ei keskushahmona ollut mikään tiedemies tai entinen erikoisjoukkojen ihmemies, vaan ihan joukko taviksia ilman erityistietoa siitä mitä on tapahtumassa tai mitä oikeastaan pitäisi edes tehdä. Maailmojen sodassa liikuttiin jo vähän näillä linjoilla, mutta nyt sankarointi oli jätetty aivan minimiiin.

  Käsivarauskuvauksesta ärsyyntyvien kannattaa pysytellä loitolla elokuvasta. Itseäni ei aktiivinen kameraliikehdintä ole koskaan häirinnyt ja tässä se olikin aivan oleellinen osa elokuvan vahvaa tunnelmaa. Kaikki nähtävä kuva oli peräisin hahmojen mukanaan kantamasta videokamerasta, jonka avulla mukanaolontuntu oli vahva. Aivan uudeksi ei ratkaisua voi kehua, sillä Blair Witch Projectissahan tämä jo nähtiin (elokuvan aloitus löydettyine nauhoineen olikin suoraan siitä ja nettihypetysmarketoinnista ei kannata edes aloittaa...). Vähän tyylistä johtuen itse henkilöhahmot jäivät etäisiksi ja draamapuolen tehokkuus ei yltänyt jännityksen tasolle, mutta tässä tapauksessa haitta ei ollut suuren suuri.

  Cloverfield on onnistuneen intensiivinen viihdepaukku, vähän kuin huvipuistoajelu keskellä täystuhoa.

  :):):)½
   
 9. LaRe_112

  LaRe_112 Guest Guest

  Liittynyt:
  16.02.2005
  Viestejä:
  127
  Saadut tykkäykset:
  0
 10. Samppa

  Samppa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 061
  Saadut tykkäykset:
  26
  Kyllähän siinä yhdessä vaiheessa Nokian mainoksen edessä tovi patsastellaan, mutta ei tuo nyt muuten niin silmiin pistä. Onhan Nokialla nyt kuitenkin päälle 40% markkinaosuus luureissaan, niin ei sen nyt enää pitäisi Suomessakaan uutisoinnin arvoista olevan, jos elokuvissa kyseisiä puhelimia vilahtelee. Lisäksi itse elokuvassa kuvausvälineenä toimii videokamera, ei kännykkä.
   
 11. visionary

  visionary Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.07.2007
  Viestejä:
  207
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, ei ole leffaa ehtinyt näkemäänkään ja jo puhkutaan jatko-osasta.
  Paljon jää kai kysymyksiä auki ensimmäisessä osassa, selvää johdantoa jatkolle. Eikä siinä vielä kaikki...
  Cloverfield leffassa nähtävä monsteri onkin vasta poikanen! :eek:
  Matt Reevesin haastattelu
   
 12. Kubrick82

  Kubrick82 Guest Guest

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  228
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tampereella olisi tarjolla osittain saksaksi dubattu Cloverfield :D

  Tiedote CINE ATLAKSEN CLOVERFIELD-näytöksistä!
  Cloverfield-elokuvan Cine Atlaksessa pe 29.2. - su 2.3. esitettävän kopion osa on dubattu saksaksi. Pahoittelemme virheellistä kopiota.

  http://www.finnkino.fi/news/2/536/
   
 13. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  279
  Tänään katsomaan tämä raina Kajaanin Biorexiin. Saa nähdä, miten oma pää kestää tuota heiluvaa kameraa. Hyvä, kun ei oikein ole mitään käsitystä, mikä tässä elokuvassa on ideana. Näköjään pisteiden valossa raina jakaa jyrkästi katsojat tykkääviin ja ei-tykkääviin - heh. Saas nähdä...
   
 14. Balrog

  Balrog Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.12.2003
  Viestejä:
  302
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kävin tänään katsomassa Cloverfieldin ja tuho/monsteri -leffojen ystävänä tykkäsin rainasta suuresti! Varmasti elokuva on kuitenkin sellainen, joka jakaa helposti ihmiset kahteen eri leiriin.

  Erilainen kuvakulma, käsivarakamera, toi tapahtumat lähemmäksi katsojaa kuin normaali kuvaustyyli. Elokuva toimii mielestäni ainoastaan isolla ruudulla, joten en luottaisi sellaisen henkilön arvosteluun joka on tihrustanut elokuvan pieneltä ruudulta.. Iso kuvaruutu ja jyhkeä äänimaailma ovat erittäin tärkeä osa elokuvan tunnelmaa. Kuten Samppa jo aikaisemmin kommentoikin, elokuva muistuttaa huvipuistoajelua.

  Monet asiat jäävät selittämättä elokuvassa, koska pääosassa eivät tällä kertaa ole tiedemiehet tai sotasankarit, vaan tavalliset tallaajat, jotka eivät ymmärrä tapahtumista sen enempää kuin katsojakaan. Joitakin katsojia tämä varmasti ärsyttää, mutta mielestäni elokuva toimiikin juuri parhaiten niin, tuntematon on pelottavampaa.

  Mitä heiluvaan kameraan tulee, se varmasti aiheuttaa tietyille ihmisille helpommin pahoinvointia kuin toisille (jos kärsit matkapahoinvoinnista, Cloverfield voi hyvinkin aiheuttaa samanlaisia tuntemuksia..), allekirjoittanut kyllä pääsi leffan jälkeen penkistä ylös ihan hyvin. Kannattaa huomata että leffa kestää puolisentoista tuntia, joten se ei ole kovin pitkä. Mielestäni kuitenkin tämä on aivan sopiva pituus tälle kyseiselle rainalle, enemmän olisi ollut jo liikaa.

  Cloverfield on erittäin onnistunut tuhovisio, kuvattuna virkistävästi hiukan erilaisesta näkökulmasta. Jos käsivarakamera jo valmiiksi ärsyttää, silloin kannattanee jättää tämä tuotos suosiolla väliin. ;)
   
 15. Ricky Balboa

  Ricky Balboa Guest Guest

  Liittynyt:
  27.03.2006
  Viestejä:
  390
  Saadut tykkäykset:
  0
  Äänimaailmalla luotu todella tehokkaasti tunnelmaa. :thumbsup:
   
 16. Tejo

  Tejo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.11.2003
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oulun Plaza 1:ssä tuli nautittua elokuva ja todellakin äänimaisema on todella mahtava. Vaikka kamera heilui niin silti ei ärsyttänyt lähellekään niin paljon kuin Bourne 3:n juoppokamera ja mtv-tyylinen leikkaus. Tässähän ei tosiaan "leikkauksia" ollutkaan joten se varmaan auttoi asiaa.

  Alun turhuutta lukuunottamana loistava leffa :)
   
 17. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  279
  Tosiaankin elokuva toimii hyvin isolta kankaalta katsellessa. Toisaalta kotivideoita katsellaan tv;stä, joten nautinto voi olla suht samanlainen telkustakin katsellessa.

  Elokuva on tosiaan viihdyttävä. Se hirveys, minkä kaduntallaajat näkevät on käsinkosketeltavissa. Kuitenkin jokin elokuvassa mättää. Henkilöhahmot ovat jostain syystä paperisia, koska heidän pohjustuksensa on todella ohut. Tosin käsikameran käyttö korvaa paljon henkilöhahmojen ohuutta ja näyttelijöiden huonoutta.

  Elokuvan ideasta ei sen enempää, jotta kukin saa sen itse katsomalla selvittää. Elokuvan pituus ei taida olla monelle liikaa, kun se on vain 1h 25 min ja siitäkin taitaa lähteä lopputeksteinä viitisen minuuttia.

  Ihan ok leffa, jonka suurin valtti on käsikameran käytössä - viihdyttää hyvin lyhyen kestonsa ajan. Kuitenkin teatterista ulos tullessa oli leffa jo melkein unohdettu.
   
 18. Jiii

  Jiii Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  03.11.2005
  Viestejä:
  381
  Saadut tykkäykset:
  0
  En hirveästi ollut perehtynyt leffaan, ja luulin että vain osa elokuvasta näytetään kotivideokameralaadulla. Kun tajusin että koko elokuva tulee olemaan käsikameralla kuvattua kauhistuin, mutta onneksi homma toimi. Cloverfield näytti erittäin mukavalta katsottavalta Tennarin ykkösalissa, ja ei varmastikaan olisi tuntunut yhtä mahtavalta katsoa elokuvaa pienemmässä salissa. Näyttelijät hoitivat roolinsa hyvin, ja omalla tapaa kameramies sai sympatiaa itseltäni. Jos elokuva olisi kuvattu "oikealla tapaa", niin eipä Cloverfield olisi ollut niin uskottava. Mitä tuohon otukseen tulee, niin tulipahan nyt taas päivitettyä "Godzilla kiintiö" vähäksi aikaa. Godzillan ja Kahdeksanjalkaiset kummajaiset kyllä kokonaisuudesta mieleen, mutta ihan uskottava elokuva.

  Ainut mihin itse kiinnitin jonkin verran huomiota on itse superkamera... Tahtoisin itsekin tuollaisen kameran joka kestää moista römpötystä naarmuitta.:D Mitä tuohon Nokian mainostamiseen tulee, niin ei se mielestäni pompannut silmille... paitsi alun juhlakohtauksessa se Nokian vaaleanpunainen kännykkä kyllä tykkäsi viihtyä turhankin kauan siinä edessä.

  Mutta erinomainen elokuva, jonka toteutus on ei onnu vaikkei elokuvaa ole kuvattu kuin normaalit tällaiset elokuvat.

  ARVOSANA: 4/5
   
 19. ana198

  ana198 Guest Guest

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä siis todellakin tulee nähdä teatterissa, eilen tennarin ykkössalista poistui moni muikea ilme naamallaan:thumbsup: Näkökulma oli virkistävä ja toi tosiaan mieleen huvipuiston, välillä tuntui kyllä ettei ne nyt noin käsiä voi sen kameran kanssa olla, tärinää kyllä riitti:D Näyttelytyö oli musta ihan jees, se voi tuntua monesta oudolta(=huonolta näyttelemiseltä) että ei ollut ennestään tuttuja tyyppejä. Monta kertaa tuli semmonen VAU:D fiilis leffan aikana. Kyllä tästä voi 3.5/5 antaa:naminami:
   
 20. MichaelBiehnFan

  MichaelBiehnFan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2005
  Viestejä:
  179
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli nähtyä. Jos äkkinäiset kameran liikkeet ei ärsytä, kannattaa katsoa. Joitakin ristiriitaisia ratkaisuja elokuvan toteutuksessa mutta kaiken kaikkiaan hyvä. 3/5