Cinamon-elokuvateatteriketju

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana htavilap, 28.11.2018.

 1. htavilap

  htavilap Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  1 207
  Saadut tykkäykset:
  145
  https://cinamonkino.com/redi/fi

  Laitetaan Cinamonillekin oma aihe. Tällä hetkellä ketjulta löytyy teatteri kauppakeskus Redistä Helsingistä, ja ensi vuonna avataan vielä toinen teatteri Mall of Triplaan Pasilaan.

  Tänään olisi hyvä tilaisuus käydä tuo Redin teatteri katsastamassa, kun kaikki näytökset olisi 5€. Saa nähdä tuleeko lähdettyä.
   
 2. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 439
  Saadut tykkäykset:
  630
  Cinamon testattu.

  Perussali (niitä n. 100 vetäviä). Penkit mielestäni oikein hyvät, liekö aitoa nahkaa vai feikkiä, mutta oli oikein hyvä istua omalle kropalleni koko leffan ajan (leffathan koettelee tätä nykyään, kun perusleffatkin on järjestään 2+ tuntia) eikä tarvinnut hakea asentoa. Sali moderniin tapaan kantti kertaa kantti, katsomo nousee hyvin ja kangas oli salin kokoon nähden hyvän kokoinen (niin iso kuin mahtuu). Aika perustekniikan näköistä mm. kaiuttimien osalta (näkee kurkistamaan sivusta kankaan taaksekin mitä löytyy), mikä ei tietenkään tarkoita huonoa, vaan oikein asiallista kokemusta. Kuva odotetulla tasolla eli hyvä, mutta kankaan oikeassa reunassa moire-ilmiötä, liekö kangas vähän löysällä vai mikä muu voisi selittää asiaa? Alussa leffatrailereita, ei muita mainoksia ainakaan toistaiseksi. Äänijärjestelmien traileria ei tullut, joten todennäköisesti sertifikaattia ei ole hankittuna, mikä lienee ihan järkevää ajatellen kustannuksia. Äänet kuitenkin hyvällä ammattimaisella tasolla. Salista tuli hyvällä tavalla mieleen Kinopalatsi. Kokemus automatisoitu pitkälle eli saliin pääsee näyttämällä QR-koodilukijalle omaan lippuaan.

  Itseltäni iso peukku Cinamonille, tulee varmasti jatkossakin käytyä. Mieluummin Cinamoniin kuin vaikka Tennarin pikkusaleihin ja houkutusta vielä lisää se, ettei asiakkaita ole ruuhkaksi asti. Toivottavasti toki asiakkaat löytävät myös tämän teatterin.
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 3. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Huomenna aukeaa Triplan Cinamon, tarjolla Maleficent 2, Jeti, Gemini Man, Joker ja Fingerpori. Näköjään varattavana on myös tuplapenkkejä kiehnääville pariskunnille.
   
 4. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 489
  Saadut tykkäykset:
  255
  Kävin testaamassa Cinamonin, Triplassa.

  Vähän sokkeloinen paikka, palvelutiski on jemmattu piiloon käytävän kulman taakse mutta löytyihän se sieltä opasteita seuraten. Ilmeisesti tulin paikalle ikäänkuin takaovesta ja jouduin kulkemaan kaikkien salien ohi sitä etsiessä tosin toisestakin suunnasta tullessa se olisi ollut kulman takana mutta lyhyemmän matkan päässä. Myös lippuautomaatteja oli käytettävissä.

  Saleihin sisäänpääsy automaattisilla lipunlukijoilla vähän samaan tapaan kuin itiksessä paitsi että lipunlukija on joka salin ovella. Testimateriaaliksi valikoitui (yllättäen) Birds of Prey joten pystyn nyt hyvin vertaamaan esityksen laatua Finnkinoon... tai ainakin melkein, isense vs normisali ei ehkä ole ihan reilu vertailu. Salissa nro 5 kuvanlaatu oli ihan ok, mutta äänestä tuntui puuttuvan bassoja. Muuten ok. Projektorina mainoksen perusteella joku laserlaite ja ääni oli varmaan dolby stereo... Mainoksia oli alussa varmaankin kaiken kaikkiaan noin 25 minuuttia, tosin trailereita alettiin näyttää jo 10-15min ennen virallista näytöksen alkamisaikaa(!) eli kun ääniä alkoi kuulua meni saliin ihmettelemään että mitäs nyt... eli siis ilmoitetun alkamisajan jälkeen mainoksia tuli vielä se 10min. Penkit oli hyvinkin asialliset ja jalkatilaa riittävästi kunnon löhöasennon ottamiseen. Vessakin oli asiallisessa kunnossa. Eli summa summarum, kyllä tuolla voi leffassa käydä.
   
 5. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oon nyt käynyt Triplassa ja Redissä. Ihan perussalit, mutta onko näin että äänet on tosiaan stereota, ainakaan ne alun demot ei säväytä mitenkään. Samoin tänään kun leffa alkoi, pelkät äänet kuului ~30sekuntia ennenkuin saatiin kuva kankaalle :(
   
 6. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 489
  Saadut tykkäykset:
  255
 7. htavilap

  htavilap Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  1 207
  Saadut tykkäykset:
  145
 8. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Jahas, en ehtinyt Triplan Cinamonissa käymään ja enkä ole käynyt Redinkään Cinamonissa. Kiva, että saadaan Bio Rex Helsinkiin ja oikeastaan samantien noihin tyhjäksi jääviin tilohin. Ei kannata hirveätä kiirettä pitää teatterin avaamisen suhteen, ennen kuin rajoitukset mahdollistavat kunnollisen avauksen.

  Saa nähdä, miten Cinamonin Suomen valtauksen käy, kun nyt tuli takapakkia. Vieläkö riittää uskoa ja rahaa? Käsittääkseni tuo Redin piste ei ole ollut mikään jättimenestys toistaiseksi ja kauppakeskuksesta on lähtenyt viime aikoinakin liikkeitä koronan takia. Hyvä, että ainakin avaavat ovensa pian, joskin näiden rajoitusten puitteissa se ei voi olla hirveän kannattavaa.
   
 9. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 489
  Saadut tykkäykset:
  255
  Bio Rexillä pitää olla kova luotto tulevaisuuteen ja ylimääräistä rahaa... Koronarajoituksethan tässä lienee olleet syynä että Cinamon päätti tuossa paikassa lopettaa, tilojen vuokra on varmasti turhan kallis tyhjille saleille. Sääli sinänsä, itse pidin tuosta Triplan teatterista siksikin kun siellä oli vaikka mitä putiikkeja joissa voi samalla kertaa vierailla. Redi on aika kuollut tuohon verrattuna, mutta ehkäpä siellä on halvempi vuokra?
   
 10. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 439
  Saadut tykkäykset:
  630
  Bio Rex saanut ilmeisesti salit sellaisenaan eli ostanut paikan liiketoiminnan (ja samalla vuokrasopimuksen, tai olisiko muutenkin ollut katkolla)? Näin voi olla hyväkin kauppa ostajalle, kun kauppakeskuksen intresseissä on ollut säilyttää elokuvatoiminta.

  Redissä Cinamonilla on Kosmos-sali, mikä on heidän huippusalinsa, ehkä se on yksi syy säilyttää Redin teatteri. Toivottavasti osoittautuu kannattavaksi koronan jälkeen. Hyväähän se vain tekee, että on kilpailua.

  Kun keskittymistä miettii, niin Itis ja Jumbo Finnkinolla, Tripla ja Sello Bio Rexillä ja Redi Cinamonilla. Mikäs ketju Isossa omenassa on vai onko mitään teatteria?

  Itiksen iso valtti IMAX-sali, mikä itse asiassa onkin ainoa syy asioida Itiksessä itselleni. Helppo mennä autollakin.
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 11. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 489
  Saadut tykkäykset:
  255
  Sellossa ja Isossa Omenassa on Finnkinon teatterit. Bio Rexillä ei ole ollut pääkaupunkiseudulla teatteria. (Keskustan Bio Rex ei ole Bio Rex...)

  Ja sitten on vielä Kino Engel ja Orion erikseen, keskustan Finnkinon teattereiden lisäksi. Niin ja Tikkurilassa on vielä Bio Grand joka ei kuulu mihinkään ketjuun.
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2021
 12. Khilon

  Khilon Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2006
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  9
  Pidän melko varmana, että soppari ei ole ollut katkolla parin vuoden jälkeen. Tuollaisiin projekteihin sitoudutaan pidemmäksi aikaa. Voi olla, että Triplasta luovuttiin ihan sen takia, että tilalle oli helpompi löytää uusi firma ja siten päästä irti sopimuksesta. Nähtäväksi jää onko tämä ensimmäinen vaihe Suomesta vetäytymisessä vai oliko tässä taustalla ihan akuutti taloudellinen kriisi ja yritetään edelleen tosissaan. Vaikea vaan lähteä enää laajentumaan.

  Sellon teatteri oli alun perin Bio Rexin, ehkä tässä muisteltiin sitä. Sikäli jännä siirto, että tuolloin sanoivat keskittyvänsä strategiaansa eli keskikokoisiin kaupunkeihin. Liekö mieli muuttunut?
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 13. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Bio Rexhän on kuitenkin Suomen toiseksi isoin teatteriketju ja ne toimivat pääosin siellä, missä Finnkino ei toimi, joten kyllä firmalta löytyy taloudellista kilpailukykyä. Triplaan sijoitus on hyvä keino ujuttautua Helsingin markkinoille, kun saavat teatterin liikenteen solmukohdasta kasvavalta alueelta, jossa ei ole kilpailua ihan lähinaapurissa. Saivat kuitenkin miltei uuden, vähän käytetyn teatterin eikä heidän tarvitse alkaa sijoittamaan rahaa jonkun uuden teatterin rakentamiseen. Ei tarvitse lähteä nollasta, vaan vähän uudelleen brändäystä saleille ja sitten asiakkaat sisälle. Sitten jos ei homma toimi Triplassa, niin voi vetäytyä niihin maakuntiin, missä homma jo toimii.

  + Kino Regina, Kino Riviera, WHS Teatteri, Korjaamo Kino (Lasipalatsi ja Töölö) ja Kamppiin ollaan suunnittelemassa uutta teatteria, joka olisi suunnattu enemmän taide-elokuvien ystäville. Kilpailua kyllä riittää ja toisaalta ovathan nämä vähän erilaisia profiiileiltaan.
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 14. Khilon

  Khilon Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2006
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  9
  Tosin liikevaihto taitaa olla n. kymmenesosan Finnkinosta.
   
 15. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Toki Bio Rex on paljon pienempi kuin Finnkino. Vuoden 2019 liikevaihto ensiksi mainitulla oli 10,7 miljoonaa euroa ja jälkimmäisellä 91,6 miljoonaa euroa eli Rexin liikevaihto on reilu 11 prosenttia Finnkinon liikevaihdosta. Bio Rex on sen verta iso toimija, että se pystyy pyörittämään Triplaa, vaikka aluksi tulisi takkiin. Varmasti Triplan teatteri auttaa liikevaihdon kasvattamisessa, jahka teatterit avautuvat kunnolla. Ennustaisin Bio Rexille parempaa menestystä Pasilassa kuin Cinamonille, koska Bio Rex on sentään suomalaisille tutumpi toimija kuin Cinamon.
   
 16. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 489
  Saadut tykkäykset:
  255
  Niin jos korona-rajoituksen antavat menestykseen mahdollisuuden. Varmasti Cinamonkin olisi siellä normioloissa pärjännyt mutta nyt koko triplan teatterin olemassaolon ajan on olleet voimassa kävijämäärien rajoitukset ja viimeiset puoli vuotta teatterit kokonaan kiinni. Ei silleen mikään bisnes kannata.
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 17. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 489
  Saadut tykkäykset:
  255
  Laitetaas nyt tähän ketjuun tämä tieto että Biorex Tripla avataan tällä viikolla, viralliset avajaiset ja tarjouksia torstaina mutta nyt jo näkyy olevan jotain näytöksiä.