CI+ -salaus ja korttilinkitys - mitä se tarkoittaa?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Cirrus, 30.09.2009.

 1. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  875
  Saadut tykkäykset:
  14
  Hyviä uutisia tällä saralla, olen kysellyt Tele-Tukulta uusia Neotion CI+ Conax Dual Descrambling moduuleita, kuulemma tulee heille saataville aikaisintaan helmikuussa.
  Eli nämä Dual Descrambling Conax CI+ moduulit hanskaa kahden kanavan purun samaan aikaan ja poistuu vihdoin tuo ikävin vanhojen CI+ moduulien rajoite.
  Kiinnostusta ei kuulemma Tele-Tukun mukaan ole ollut näille Dual Descrambling CI+ moduuleille, no ei kait kun harva edes tietää että sellaisiakin on markkinoilla.
  Luulisi että markkinoita on varsinkin kun monet uudet televisot sisältää myös tuplavirittimen, ikäväähän se on katsoa samaa lähetystä mitä tallentaa (sama myös CI+ digiboxien kohdalla).
   
  mikita, koose ja LOP tykkäävät tästä.
 2. STim

  STim Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2010
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä en oo ihan kartalla välttämättä. Mutta mainitset että pitää katsoa samaa kanavaa kuin tallentaa. Ainakin Topfieldin 6200HD boxilla pystyy tallentamaan 4 maksullista hd-kanavaa samanaikaisesti ja katsomaan viidettä. Ja siinä on sisällä alkuperäinen CI+ moduli. Onko televisioissa näin että edes kahden virittimen laitteessa et pysty katsomaan toiselta nipulta maksukanavaa tallennuksen aikana?
   
 3. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 151
  Saadut tykkäykset:
  329
  Pystyy, mikäli maksukanavilla vaadittava CI+-moduli tukee kahden salatun kanavan purkua, mikä ei ole automaatio töllöissä.
  Tulossa on, tunnen sen!

  T: Vesku
   
 4. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pitääköhän näille saada vielä se hd-ready hyväksyntä, jotta ne saa paritettu kortille?
   
 5. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  875
  Saadut tykkäykset:
  14
  Joo pitää, mutta sen hoitaa tietenkin Tele-Tukku (joka on Neotion virallinen maahantuoja).

  Stim, boxissasi on paritettettava conax sisäänrakennettuna, toppyssäsi ei siis ole erillistä CI+ moduulia josta nyt on kyse.

  Eli nämä uudet Neotionin CI+ Conax moduulit on ensimmäisiä moduuleita jotka pystyy purkamaan enemmän kuin yhtä kanavaa kerrallaan.
   
 6. STim

  STim Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2010
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla ei ole tätä tarkoittamaani laitetta, eli 6200HD mallia. Yhdellä tutulla on ja siinä on nimenomaan CI+ moduli paikka, ei sisäistä conax lukijaa.
  Tämän takia ihmettelin viestiäsi, koska mainitsemaasi rajoitusta ei ole. Veikkaisin myös että kahden virittimen televisiolla voidaan tallentaa maksukanavaa ja katsoa toiselta nipulta toista. Tästä en ole varma kun ei ole omaa kokemusta.
  Mulla on itsellä CRC-1400 jossa on tämä mainitsemasi sisäinen lukija.
   
 7. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  875
  Saadut tykkäykset:
  14
  Ilmeisesti toppy purkaa salauksen heti tallennuksen jälkeen kun on mahdollista, nuo salausavaimet kun vanhenevat nopsaan.
  Tosin käsittääkseni niinhän ei saisi tehdä.. ;)
  En usko että TF6200 HD:n mukana tulee professional cam CI+ moduulia jotka mahdollistavatkin sitten 2-7 kanavan purun samanaikaisesti, ne kun maksavat enemmän kuin ko toppy (ja ovat tarkoitettu operaattoreille).
   
 8. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 151
  Saadut tykkäykset:
  329
  Väärin veikkasit, mikäli molemmat kanavat on eri nipuissa ja maksukanavia, niin kortinlukijamodulin (töllöissänän on vain paikka näille, ei varsinaista lukijaa) rajoituksista johtuen, ollaan käytännössä yhden virittimen tilanteessa.
  Digibokseissa asia on eri koska niissä on sisäänrakennettuja lukijoita, joissa ei tällaista rajoitusta ole.

  T: Vesku
   
 9. STim

  STim Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2010
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Entäs jos digiboxissa ei ole sisäänrakennettua lukijaa, kuten tässä mainitsemassani TF6200HD -mallissa.. Sitä ainakin olen yrittänyt kertoa kokoajan. hhelminen sen ymmärsikin ilmeisesti, Vesku ei viitsinyt ymmärtää/lukea.
  Topfieldin mukana tulee tämä CI+ moduli -> http://www.topfield.fi/epages/FinTop.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FinTop/Products/HD+ .
  Edelleenkin se asia ja kysymys kuului, miksi ei onnistu tv:ssä, jos onnistuu digiboxissa? Kyseessä oli siis maksullisen kanavan tallennus ja toisen maksullisen kanavan katsominen eri kanavanipusta samanaikaisesti.
   
 10. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  875
  Saadut tykkäykset:
  14
  Taitaa olla tuo topfield joka osaa purkaa paritetun Conax salauksen jälkikäteen, en itse ole kuullut/ lukenut muiden CI+ laitteiden näin tekevän.
  Valmistajat ilmeisesti menevät siitä mistä aita on matalin, ei viitsitä tehdä softaa jälkipurkua varten.
  Esim vanhassa Maximum digiboxissa oli erikseen määritetlävissä conax salauksen purku jälkikäteen.
  Ongelma juontaa juurikin tuosta CI+ moduuleiden kyvyttömyydestä purkaa useampaa salausta samaan aikaan.
   
 11. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Käsittääkseni, esim. minun Topfield 2401 CI+ toimii seuraavasti. Koska CI+ moduuli purkaa vain yhden kanavan salausta kerrallaan, niin se tv-katselun aikana purkaa vain sitä livenä katsottavaa kanavaa, joka siis näkyy telkkarista :). Kaikki muut yhtä aikaa tallennuksessa olevat maksulliset kanavat kopioituvat purkamattomina, eli salattuina kovalevylle.

  Sitten taas jos katselee samaan aikaan sitä kanavaa mitä myös tallentaa, niin silloin se menee salauspurettuna kovalevylle. Luonnollisesti myös silloin, jos boksi tallentaa itsekseen vain yhtä kanavaa. Jos taas boksi tallentaa itsekseen useaa salattua kanavaa yhtä aikaa, niin minulla on nyt äkkiseltään sellainen mielikuva, että taitavat kaikki mennä salauksesta purkamattomina, eli salattuina kovalevylle. Tästä en ole varma, koska loogistahan olisi, että se kuitenkin yhden kanavan tallennuksen noista samalla purkaisi.

  Lisäksi Topparissa on, kuten hhelminen mainitsi, sellainen lisäominaisuus, että se automaattisesti osaa itsekseen purkaa salauksia, kun boksilla ei katsota tai muita tallennuksia ei ole menossa. Käytännössähän boksi vain kopio tallenteen salauksen purun kautta.

  Eli tarkkaan ottaen se ei ole kiinni tuosta automaattisesta salauksen purusta, vaan siitä, että Topparin ohjelmisto vain antaa tallentaa kanavat salattuinakin kovalevylle, eli käytännössä Topparilla pystyy tallentamaan neljää salattua kanavaa kahdesta nipusta yhtä aikaa ja katsoa viidettä. Jotenkin näin toimi ja toiminee vieläkin myös vanhat SD-topparit, koska salattuja tallenteita niissäkin ilmestyi aina välillä kovalevylle. Sitä en tiedä, miksi vanha toppari ei osannut lennosta purkaa kaikkia tallenteita, vaikka niissä oli sisäinen lukija ja CI+ rajoitetta niissä ei ollut.

  Sitten itse kysymykseen.

  Minullakaan ei ole tästä kokemusta, mutta oletan sen menevän jotenkin näin. Samanaikainen katsominen ja tallentaminen varmaankin onnistuu jos molemmat kanavat ovat salaamattomia kanavia. Muutenhan tuosta kahden virittimen laitteesta ei olisi mitään hyötyä. Tämänkin luulisi onnistuvan, jos toinen kanava on salaamaton ja toinen salattu. Mutta sitten jos molemmat tallennettavat kanavat tai tallennettava ja samaan aikaan katsottava kanava ovat salattuja, niin silloin se riippunee vain siitä osaako / antaako laite tallentaa kanavaa salattuna kovalevylle. Sitten tässä on vielä lisäksi nuo kanavanippurajoitukset ja se, että vaikka laite purkaa operaattorin salauksen, niin se tekee laitteen oman salauksen tallenteeseen. Toivon mukaan tämä sekava viesti ei vain sekoittanut lisää :)
   
  STim tykkää tästä.
 12. mikita

  mikita Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2008
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  12
  Onkohan tästä kuulunut mitään uutta? Hintoja, saatavuutta tms.
   
 13. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 741
  Saadut tykkäykset:
  273
  Luin jostain, että MTV3 HD:n ja Nelonen HD:n näkyminen eivät vaadi korttilinkitystä. Onko joku kokeillut, että jos on linkitetty kortti ja siirtää kortin eri digiboksiin, niin näkyvätkö nämä kanavat? Olisi vähän akuutti tilanne, kun kaverilla ei ole korttia, ja pitäisi katsella huomenna MTV3 HD:ta, mutta ei ole aikaa etukäteen testailla.
   
 14. Jiggy

  Jiggy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.04.2008
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimii, jos kaverisi boxi on tarpeeksi vanha eli CI+ ei saa olla. Paritettu kortti toimii vain paritetun laitteen kanssa, mutta paritettu kortti toimii paritusta tukemattoman laitteen kanssa kuten normaali CI-kortti.

  Jos korttisi on paritettu erillisen CONAX CAM:n kanssa, ja kaverisi boksissa on CI+ CAM-paikka, niin korttisi toimii oman CAM-modulisi kanssa kaverin laitteessa.
   
 15. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Tässä nyt täytyy muistaa koko kysymyksen juuri. Käsittääkseni vemkki haluaa tietää, onko linkitys purettu näistä kanavista. Ainakin jokunen päivä sitten Sonera vielä vaati linkityksen kyseisille kanaville, kun testasin. Ellei kohdelaite sijaitse DNA-verkossa, en äkkiseltään usko, että ilman linkitystä tukevaa kalustoa selvitään näiden kahden kanavan näyttämisestä.
   
 16. spacman

  spacman Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  167
  Saadut tykkäykset:
  0
  Riippuu tosiaan verkosta jota katsellaan. TTV:llä Nelonen HD näkyy ilman korttiakin, mutta MTV3 HD vaatii paritetun kortin.
   
 17. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  875
  Saadut tykkäykset:
  14
  Tässä tuli meidän seudulla varmaan monille verenpainetta nostattava ilmoitus, paikallisen kaapelioperaattorin verkkojakelija vaihtuu (ja myös conax kortit) ja sen myötä salatut tallenteet menevät ilmoituksen mukaan katselukolvottomiksi...
  No ei koske minua kun salaukset on purettu.. :D
  Yksinkertaisesti sanottuna ei meidän perheeseen tule ikinä hyväksyttyjä Antenna/Cabel Ready HD laitteita näiden teostomafian rampautuksen takia..
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2016
  Tappari, protesti ja LOP tykkäävät tästä.
 18. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Tulipahan tarkastettua, mikä on Canal Digitalilla CI+ -salattua nykyään. Viasatin kanavista taisi avautua vain Viasat Urheilu HD. Eli muut Viasatin urheilukanavat ja C More Golf HD on CI+:n takana. Kaikki muu kuitenkin tuntuu edelleen näkyvän ilman linkitystä. Korjata saa jos väärässä, mutta siltä se nyt vaikuttaa ainakin omalla kortilla tällä hetkellä.
   
 19. mamipa

  mamipa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  54
  Joo, ainoastaan C More Golf HD on linkitetty.
   
 20. poopee

  poopee Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika mielenkiintoista, että vanhemmilla on toisessa telkkarissa normi Conax-moduuli (ei ci+) ja plustv-aikainen kortti antenniverkossa. Avaa hyvin tilatut kanavat sekä MTV3HD-kanavan ilman mitään ongelmia.