CI+ -salaus ja korttilinkitys - mitä se tarkoittaa?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Cirrus, 30.09.2009.

 1. Taky

  Taky New Member

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoittaako "elävät" kanavaniput että niillä tulee olla haku hetkellä jotain lähetystä/ohjalmaa - muulloin ei niitä haku löydä?
   
 2. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kanavalla/kanavilla tarvitse olla mitään ohjelmaa käynnissä, kyllä haku ne silti löytää.
  Ko. kanavanipun lähettimen on tietenkin oltava päällä.
  Yleensä lähettimet ovat kyllä aina päällä verkonsisäisen komentoliikenteen ja huoltomittausten yms. takia. Luulisin.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2011
 3. koose

  koose Member

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tämä on hyvä huomio. Olisi mielenkiintoista tietää laajemminkin, että millä HD-boksi, firmis, kortinlukija, operaattori yhdistelmillä tämä todellisuudessa onnistuu ja vastaavasti taas, että millä yhdistelmillä se ei onnistu. Onnistuuko esim. samalla boksilla toisella operaattorilla, mutta toisella taas ei jne.

  Mielestäni tämä yksinkertainen testi olisi siitä hyvä, koska maallikkokäsitykseni mukaan ne yhdistelmät, joilla tuo onnistuu, on todennäköisesti muutoinkin huomattavasti vähemmän ongelmia salattujen kanavien kanssa kuin niillä joilla se ei onnistu. Lisäksi eri yhdistelmistä saattaisi selvitä mielenkiintoisia ”pullonkauloja”.

  Tässä yksi esimerkki, jossa tallennetta ei saa kortilla näkyviin, jos se on tallennettu ilman korttia, vaikka ohjekirjan mukaan ” You can record a pay service programme without the subscription card. However, you need the subscription card to play it back because it has not been descrambled”.

  Laite: Topfield CRP-2401CI+
  Firmware: CRP-2401CIplus_42031_2011May30.tfd
  Maksukortinlukija: LA Digital CAM-Conax CP v2 CI Plus Laatuantenni
  Operaattori: DNA/Welho Oulu
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2011
 4. Matoloota

  Matoloota New Member

  Liittynyt:
  11.11.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin nyt on sitten uusi moduli paikoillaan ja kortti sisällään... kuulemma kortti uuteen moduliin linkitetty, odotellaan josko alkaisi TV-Viihteen tarjonta aukenemaan, uuden modulin toimitus kesti muuten 9 arkipäivää!!!vated

  Kolmen tunnin odottelun jälkeen tilanne seuraava... kone ilmoittaa esim. 4 pro 2 kanavan kohdalla, No acces Not activated (status code 1) tämä siis CI valikosta, ja painat OK ilmestyy ruutuun Salattu signaali......

  Että silleen....

  Tehdas asetukset palautettu, ym temput tehty, TV-Viihteelle soitettu jossa sanoivat että pitäisi tunnissa alkaa näkymään, linkittivät uudelleen, soitan pian uudelleen....
  En tiedä vaikuttaako asiaan, mutta pystyn kortin tiedot kyllä lukemaan boxilta joten missähän vika, kortissako, vaiko Boxissa?
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2011
 5. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  No onpa harmi!:confused:
  Minulta ainakin alkaa ehdotukset loppua. Kaipa siinä boksissakin vika voi olla. Minkä merkkinen muuten se CI+ moduuli on?
  Minulla toukokuussa hankittu LA Digital ja kesäkuun lopulla ostettu Dilog renkkasivat softabugiensa takia C+:n kanavien kanssa.
  Näiden merkkien uudemmissa moduuleissa pitäisi kyllä olla jo toimiva softa.

  Mutta olisiko jollakulla tutullasi toimivaksi linkitettynä CI+ moduuli ja kortti, joita vielä kokeilisit Sampassasi ennen kuin
  alat naama punaisena :)rolleyes:) myyjälle ja / tai huollolle karjua?

  Edit: Tyhmä kai kysyäkään, mutta olethan ladannut Samppaan tuoreimman firmiksen, versio 1007.0 ?
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2011
 6. Matoloota

  Matoloota New Member

  Liittynyt:
  11.11.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia osaanotosta!!!

  Modulihan on LA Digital, ja kahteen kertaan linkitettynä TV-Viihteen toimesta, Mahtaakohan tuossa Boxissa toimia tuollainen vanhan mallinen Conax lukija ja pitäisiköhän sillä näkyä nuo muut paitsi HD Kanavat? Entä toimiiko tuo C+ moduli TV:ssä jossa ei ole HD ready ominaisuutta, ja sitä kautta voisi testata esim Plus-TV korttia?
  Uusin päivitys on Samppaan asennettu...
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2011
 7. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erittäin hyviä kysymyksiä! Tarkoittaa, etten tiedä vastauksia.
  Täällä DVD Plazalla oli muistaakseni joskus keväällä keskustelua näiden moduulien ja moduulipaikkojen ylös- ja alaspäin yhteensopivuudesta.
  En vain muista mihin johtopäätökseen päästiin.
   
 8. makinmik

  makinmik New Member

  Liittynyt:
  23.11.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi, pakko johonkin purkaa tuskaa.

  Hommasin heinäkuussa uuden Sony 3d telkkarin (KDL-46EX724), samalla kertaa lähti matkaan vanhan mallinen conax kortti ja viasatin paketti. Alkuun näkyi kaikki komeasti (HUOM. Myös HD kanavat tv1000hdsta lähtien), sitten jotain tapahtui ja hd kanavat lakkasivat näkymästä.

  No selvisi, että pitääkin tuo CI+ kortti hommata, jonka sitten tilasin jokin aika sitten Hobby Hallista (LA-Digital), tuloksena se, että mitkään maksukanavat eivät näy linkityksen jälkeen uudella kortinlukijalla + ohjelmakortilla.

  No, Gigantissa (josta telkkarin hommasin) päättelivät että kortinlukija on rikki, joten lähetin sen Hobby Halliin (tätä ennen olin soitellut ehkä kymmenen kertaa Elisan asiakaspalveluun ja tekivät temppujansa).

  Kortinlukija palasi Laatuantennista ohjeilla, että pitää linkittää ja koetin korttia uudelleen, ei toiminut. Ei näy mitkään maksukanavat, mutta CI+ tiedot näkyy hienosti telkkarin kautta.

  Kävelin tänään Elisa Shopitiin ja pyysin vaihtamaan ohjelmakortin uuteen, vika voi olla siinäkin.. No ei auttanut, linkitys tehtiin tällä kertaa liikkeessä.

  Jälleen soitin Elisa asiakaspalveluun ja taas linkitettiin vielä uudestaan. Ei toimi.

  Vanha CA lukija ja kortti toimivat sekä ennen että jälkeen ohjelmakortinvaihdon, mutta CI+ lukijan kanssa ei.

  TV tunnistaa CI+kortinlukijan ja kortin, autentikoi ja kertoo että kaikki ok. Mutta kanavat eivät näy (Ei oikeutta, Aktivointikoodi 1 jne...)

  Auttakaa joku mitä seuraavaksi..

  Mikko
   
 9. tommp

  tommp New Member

  Liittynyt:
  05.07.2011
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse ostin LA Digitalin CI+ lukijan, ja plus-tv paketin. No jälkeenpäin tietenkin selvisi etteivät nämä toimi keskenään koska plus-tv:n kanssa ei paritus toimi. Onko tähän jotain kikkaa saada toimimaan hommat ilman paritusta (lukijalle uutta softaa tms), tai onko joku halukas vaihtamaan eilen (22.11) ostetun lukijan johonkin vanhempaan lukijaan.

  Ja voin toki myydä koko lukijan hintaan 60 euroa, uusi 79.90e. YV:llä voipi ottaa yhteyttä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2011
 10. makinmik

  makinmik New Member

  Liittynyt:
  23.11.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen verran päivitystä, että ei toiminut toisellakaan telkkarilla meillä, joten vika joko Elisassa tai kortinlukijassa. God only knows kummassa.
   
 11. hanumi

  hanumi New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2005
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse tilasin TV Viihteen HD aloituspaketin (29€ hintaan sisältäen 3 kk katselun ja CI+ modulin), piti olla valmiiksi linkitettynä muttei alkanut vielä 3 tunnin jälkeen toimimaan.
  soitto tv viihteelle ja tovin kuluttua selostettuani virhekoodi 2 (linkitys epäonnistunut) sekä CI+ modulin chipset id linkittivät uudelleen.
  Kysyin että miltä kanavalta saa nopeiten linkityksen tulemaan, sanottiin että laita kortti koneeseen ja kanavalle 51 eli 4 Maailma jolloin alkoi toimimaan muutamassa minuutissa :thumbsup:

  Näkyy "kaupanpäälle" Canal+ Total kanavat ja muutkin Digitan muxeista :naminami: paitsi kanavat 40 - 46 ja 69
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2011
 12. juka39

  juka39 Member

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samantapaisia ongelmia oli minullakin CI+ kortinlukijan (La Digital) ja Elisan kanavakortin (30 €/vuosi) kanssa. Aiempi Elisalta vuokrattu kortinlukija ja kanavakortti toimivat hyvin, mutta kun päätin lopettaa lukijan vuokaraamiseen ja hankin oman CI+ lukijan, alkoivat vaikeudet. Ei auttanut kanavakortin vaihto, eikä Elisa Shopissa tehdyt useat linkitysyritykset. Vasta Elisan teknisessä tuessa tapahtunut linkitys onnistui ja nyt näkyvät YLE HD ja Eurosport HD hyvin Jyväskylässä Elisan kaapeliverkossa. Muita kortillani näkyviä ohjelmakanavia en seuraa.

  Otaksun, että CI+ lukijoiden myötä linkittämisestä on tullut niin vaikeaa, että kaikki kanava/ohjelmakorttia myyvät tahot eivät välttämättä sitä osaa tehdä.
   
 13. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin se varmaan on, vaikka insinöörinä ihmetyttää, miten kahden numerosarjan ja asiakkaan laskutustietojen syöttämisestä on saatu tehtyä jotakin salatiedettä.
  Aikanaan toukokuussa TV Viihteen korttia Mustasta Pörssistä noutaessani sivusta seurasin, että tietokoneen näytöllä tarjottiin nimetyt kentät, joihin tiedot piti syötettämän. Tosi vaikeaa!

  No, tarinaan tietysti sopii, että minun osoitettani järjestelmä ei jostain syystä millään halunnut kelpuuttaa :p ja myyjä joutui TV Viihteen palveluun soittamaan, missä homma sitten jo onnistui.
   
 14. Matoloota

  Matoloota New Member

  Liittynyt:
  11.11.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos ei muuta niin hermot ainakin menee...

  No nyt ne sitten lähettävät TV-Viihteeltä mulle uuden kortin, pahaa pelkään ettei asia tuolla kuntoon tule, kun kysyin voisivatko he siellä paikanpäällä todentaa toimivatko moduli ja kortti yhdessä, sanoivat ettei heillä ole tällaiseen mahdollisuutta!!!
  Eli mistä voin tietää onko linkitys onnistunut, jos omassa laitteessa sittenkin on vika???
  Ei muuten mutta jos Sampassa on vika niin saisin vielä vissiin kaupan purettua...

  Edit. Kun laitoin vanhan Conax modulin (Eurocom vm2003) Samppaan, niin plus tv:n kanavat näkyvät kyllä, mutteivät TV-Viihteen kanavat, eli kolmella eri modulilla ei TV-Viihteen kanavat näy Sampalla, Eurocomin modulilla taasen molempien korttien SD-kanavat näkyvät Philipsin TV:ssä, joka taasen ei ole HD-Ready....

  Järkihän tässä lähtee....
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2011
 15. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kurjalta kuulostaa!

  Oireet tosin viittaavat siihen, että ongelma on nimenomaan linkityksessä, koska kortti avaa kanavat laitteessa, joka ei linkitystietoja vaadi.
  Toisaalta, kortin vaihto voi auttaa silti, jos ao. kortin ja moduulin linkitystiedotkin samalla menisivät TV Viihteellä / Anvialla vihdoin, vihdoin kohdalleen.
   
 16. Matoloota

  Matoloota New Member

  Liittynyt:
  11.11.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, loppu hyvin kaikki hyvin.....

  Eli nyt kun uusi kortti saapui, niin johan lähti kanavat toimimaan, eli vinkiksi jos joudutte samoihin ongelmiin kyseisen tuotteen kanssa, pyytäkää moduli ja kortti molemmat, niin ei tarvi kolmea viikkoa odotella!!!

  Ja ei kun nauttimaan HD-kuvasta
   
 17. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onnittelut! :thumbsup:

  Nyt sitten vain toiveikkaina odotellaan - ei liian toiveikkaina kuitenkaan! :p - ketkä elokuun hakukierroksen hakijoista saavat uusia ohjelmistolupia ja tulisiko joukossa jopa joku tolkullinen uusi HD-kanavakin.
  Kaapelin tai satelliitin kanssa kilpailukykyisiä hintojakin voi tietysti niitäkin toivoa, mutta hukkaan taitaa se toive mennä...
   
 18. futissukka

  futissukka New Member

  Liittynyt:
  22.04.2002
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pahoittelen, että kysymykseni on varmasti rookiemainen, mutta niin on allekirjoittanutkin näissä asioissa. Ostin itse juuri saman tv:n ja eikä ole mitään hajua miten maksutv-kanavat saisi näkyviin. Eli kyseisen tv:n spekseissä lukee, että telkku sisältää sisäänrakennetun CI+ virittimen. Mitä se käytännössä tarkoittaa? Joudunko ostamaan CI+ kortinlukijan, että saan nuo Welhon maksukanavat näkymään vai onko tv:ssä jo valmiina kortinlukija? Lisäksi olen ymmärtänyt, että maksutv-kortti täytyy linkittää kortinlukijan kanssa. Ilmeisesti operaattorin (Welhon) kanssa hoidetaan, mutta miten?
   
 19. arthur

  arthur Active Member

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 435
  Saadut tykkäykset:
  0
  Luultavasti CI+-kykyistä korttipaikkaa (tai DVB-T2-viritintä ja CI+-korttipaikkaa). (Sinällään tuo ilmaisu on virheellinen). Pieni mahdollisuus on, että sisältäisi jopa CI+-paikan, mutta tällaisia televisoita ei taida olla olemassa (toki kauppias on voinut tunkeä CI+-koritn tuohon kaupanpäälle).

  Kertomalla TV:si mallin saat varmemman vastauksen.

  Jos sellaista ei tullut TV:n mukana ja katsot ko. kanavia TV:si virittimellä (et siis esim. digiboksiln kautta).

  Kertomalla CI+-lukijasi sarjanumeron tilauksen/muun asiakaspalvelukontaktin yhteydessä. Kun tuo on kirjattu järjestelmään, alkaa valtuutus toimia, kunhan tv on jonkin aikaa päällä oikealla kanavalla (voi ilmeisesti viedä kymmeniä minuutteja).
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2011
 20. futissukka

  futissukka New Member

  Liittynyt:
  22.04.2002
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia vastauksista. Selvensi asiaa jo aika lailla. Kyseessä on siis Sonyn KDL-46EX724.