Christopher Nolanin paras elokuva + mieheen liittyvää yleistä keskustelua

Keskustelu osiossa 'Elokuvantekijät' , aloittajana Professional, 12.07.2012.

?

Christopher Nolanin paras elokuva

 1. Inception

  18,2%
 2. The Dark Knight

  18,2%
 3. The Prestige

  22,7%
 4. Batman Begins

  13,6%
 5. Insomnia

  3,0%
 6. Memento

  22,7%
 7. Following

  1,5%
 1. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 087
  Saadut tykkäykset:
  485
  Näin TDKR:n julkaisun lähestyessä onkin hyvä katsoa hieman taaksepäin, ja kysäistä Plazalaisilta Christopher Nolanin parasta elokuvaa tähän mennessä.

  Inception ****½
  Batman Begins ****
  Memento ****
  Insomnia ***½
  The Dark Knight ***½
  The Prestige ***
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2012
 2. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  On kyllä paha rasti. Inceptionille pläjähti tällä kertaa ääni, mutta jos kolmena eri kertana olisi mahdollista vastata saisivat ääniä todennäköisesti myös Memento ja TDK.

  Bubbling under sitten vielä The Prestige. Batman Begins ei jostain syystä oikein itselleni uppoa, jatko-osansa huomattavasti paremmin.

  Insomniasta en juuri mitään muista, eli sen arvottaminen on hivenen vaikeaa tässä vaiheessa, ja Followingia en ole nähnyt.

  Että semmottii.
   
 3. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Plazassa uusi polli, jeah!

  Oma järjestys:

  The Prestige

  Batman Begins
  The Dark Knight
  Inception
  Memento
  Insomnia


  Ykkönen on varsin selvä, täysosuma ja lempileffojani. Sitten noi pari Battista on molemmat varsin hyviä, ekan ollessa kuitenkin se parempi. Inception ja Memento on sitten sellaisia ihan jänniä kolmen tähden fantasioita, vaikka liiallista kikkailua edustavatkin. Insomnia on selkeästi heikoin näistä ja epäonnistunut remake, jota eivät edes Pacino ja Williams pelasta! :confused: Memento pitäisi kai nähdä uudestaan kun monet aina väittää että "pakko nähdä heti toisen kerran ja sitten vasta aukes.." mutta ehkä tässä arviossa on nyt sitäkin varaa. :D

  Epäilen että DKR tulee menemään jonnekin sijojen 3-5 välimaastoon.
   
 4. njulkunen

  njulkunen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  342
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omalla kohdallani leffat sijoittuvat jotakuinkin näin:


  The Prestige *****
  Batman Begins *****
  Memento *****

  The Dark Knight ****
  Inception ****
  Insomnia ****
  Following ****

  Prestige, BB ja Memento ovat täydellisiä leffoja minun makuuni.
  :thumbsup:
   
 5. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Nolanin vahvuus ja samalla myös heikkous on tietty tasapaksuus, sillä eipä tuosta joukosta mikään elokuva erityisesti erotu edukseen. Jokaisessa ohjaajan elokuvassa on hyviä ideoita ja nokkelaa toteutusta, mutta jokin kuitenkin jää aina puuttumaan ja 3½ on ainakin tähän saakka tuntunut ylittämättömältä arvosanalta Nolanin elokuville. Sinänsä mies on siis tehnyt ihan hyviä elokuvia, muttei mitään huomionarvoisen hyvää. Jääköön siis valintakin tekemättä.
   
 6. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 198
  Saadut tykkäykset:
  225
  The Prestige on nähdyistä ylivoimainen ykkönen ja yksi suosikkejani. Lepakkoseikkailut ovat aika tasapaksuja ja yllätyksettömiä. Memento hyvä, Insomnia ei mitään ihmeellistä. Inception ja Following vielä näkemättä.
   
 7. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
  Oma ranking:

  1. The Prestige
  2. Memento
  3. Batman Begins
  4. The Dark Knight
  5. Inception
  6. Insomnia
  ?. Following on näkemättä

  Prestigessä Bale-Jackman pari toimi hemmetin hyvin, aihe oli mielenkiintoinen, elokuva oli visuaalisesti ja tunnelmaltaan miellyttävä. Juoni onnistui yllättämään ja oli muutenkin passeli. Memento oli toteutustavaltaan ainutlaatuinen ja käsikirjoitukseltaan myös onnistunut. Näyttelijöissäkään ei ollut valittamista. Loppua kohden kyllä se jatkuva takaisinpäin kelaaminen alkoi hieman ärsyttämään.

  Bätmänit tulevat seuraavina, Begins kolmantena, koska se oli ehjempi kuin TDK, joka lässähti lopussa Kaksinaaman pelleilyjen, Batmanin turhan urhauksen ja ylidramaattisen loppupuheen takia. Molemmat ovat kumminkin laadukkaita supersankarielokuvia hyvillä näyttelijäkaarteilla ja onnistuneilla roolisuorituksilla.

  Inception yritti olla uusi Matrix mutta jää selvästi jälkeen joka osa-alueella. Ennalta-arvattava ja pinnallinen leffa, jonka näyttelijäkaarti on nimekäs mutta roolit ovat päähenkilöä lukuunottamatta ohuita. Käsikirjoituksesta löytyy kaikenlaista typerää, jota en edes jaksa alkaa luettelemaan. Ihan kiva pätkä jonka kyllä katsoo kärsimättä, mutta aikamoinen pettymys oli.

  Insomnia on ihan ok jännäri jälleen kerran nimekkäillä näyttelijöillä varustettuna. Ei kumminkaan mitenkään ihmeellinen.
   
 8. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Ääni meni selkeästi Mementolle, kakkosena BB, ja kolmas TDK. Inception,Prestige sekä Insomnia sellasia ihan jees-rainoja. Ja täälläkin tuo Following katsomatta. Ensimmäistä floppia odotellessa, että pääsee virtuaalipippeliä nostattamaan:)
   
 9. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Memento ja The Prestige ne omat lempparit.
   
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 195
  Saadut tykkäykset:
  868
  Hmm. Kaikkia en ole nähnyt, mutta niistä, mitä olen niin pakko lienee antaa tasapeli The Prestigelle ja Inceptionille.

  Muista poiketen en kärkipäähän laita Mementoa. Hyvä leffa, eipä siinä. Mutta ehkä leffan idea on hienompi kuin sen toteutus. Mukava loppuratkaisu, mutta oikeastaan koko elokuva meni enemmän tai vähemmän siinä, että vain odotti loppua. Matka ei siis kovin kiinnostava ollut. Mutta ehdottomasti suositeltava ja hieno raina, ei vain meikäläiseen kauheasti iskenyt.

  On muuten aikamoinen cv miehellä. :) En ole edes ajatellut, miten hän on onnistunut vain hyvä elokuvia tekemään. Floppia odotellassa. ;)
   
 11. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy vielä lisätä että Insomnia on hieno leffa ihan loppumetreille saakka, mutta lopun rutiinimainen paukuttelu vesittää hienon psykologisen trillerin.
   
 12. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Memento ja The Prestige ovat molemmat mestariteoksia ja erottuvat poppoosta mielestäni varsin selkeästi edukseen. Ja niistä kahdesta Memento on se parempi.

  Nolanin uudempi tuotanto on ollut aivopähkinöiden sijasta enempi popcornrymistelyä, joskin ihan toimivaa sellaista. Eivät kuitenkaan mielestäni pärjää miehen vanhemmille filkoille. Varsinkin Inceptionissa huomasi, että toimintaa oli lisätty vähän liikaakin. Insomnia on kaverin täyspitkistä leffoista vielä näkemättä. Siinä mielessä vahva ohjaaja, että yhtään huonoa elokuvaa ei ole tullut kaverilta nähtyä, mutta saisi puolestani jättää sarjisleffat sikseen ja palata oman tuotannon pariin (vai onko ideat jo loppuneet?).
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2012
 13. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ristiriitainen hahmo Nolan on erityisesti tällä foorumilla. Jos kehtaa paljastaa että tykkää miehen elokuvista (tuskin kukaan enää viitsii sanoa että odottaa jotain herran elokuvaa) niin palstan puritanistit tulevat ilkkumaan IMDB hehkutuksesta ja muista totaalisen epäolennaisista asioista. Oikeasti ei juuri huvita kirjoitella miehen elokuvien ketjuihin saati lukea niitä kun vituttaa niin suunnattomasti se kaikki trollaus mitä ne on täpötäynnä, erityisesti Batman-ketjut. Lukaisin hieman viimeisimpiä kommentteja tuosta TDKR-ketjusta ja sama meininkihän siellä jatkuu yhä edelleen. Toinen toistaan ovelampia keinoja ujuttaa se yksi suosikkitermi sinne muuten sisällöttömään(käytännössä) viestiin.

  Oma suosikki on Inception, jota seuraa melko tasoissa Batmanit ja Memento.


  Minusta se ei enää mene huumorista jos kirjaimellisesti satoja viestejä tippuu ketjuun joiden idea on vain saada se yksi termi sinne. Painukaa sinne IMDB:n jos se kerran niin kiukuttaa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2012
 14. Sheedy

  Sheedy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikea näitä Nolanin leffoja on laittaa paremmuusjärjestykseen, mutta kyllä itsellekin The Prestige on aivan erityisen hieno elokuva. Memento ja Batman Begins sitten seuraavina miehen tuotannosta. Begins on näistä Batmaneista parempi ja lähes täydellinen elokuva ensimmäisen puolentoista tunnin ajan, väsähtäen kuitenkin hieman loppumähinöiden kohdalla. Siinä on myös erittäin hieno score, varmasti Zimmerin parhaimmistoa.

  The Following on myöskin ihan tutustumisen arvoinen, kengännauha -budjetilla tehty lyhäri.
   
 15. BillyBob

  BillyBob Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  352
  Saadut tykkäykset:
  9
  Samasta syystä en ole itsekään sinne halunnut juuri kirjoitella. Rajansa kaikella paskanjauhamisella. Vitsailla nyt voi melkein mistä vain aiheesta, ja osa Batmaniin liittyvistä vitseistä on ihan hauskojakin, mutta tuo nimeltämainitsematon asia ei luulisi enää naurattavan. Siis eivät Batman tai Nolan mitään pyhiä ole, mutta vituttaa silti moinen pelleily. Kun sitten miettii jotain näiden puristien omia ohjaajahehkutuksia niin voi vain pudistella päätään. Sieltä löytyy mm. kaveria, joka ei ole melkein pariin vuosikymmeneen ohjannut mitään todella mielenkiintoista tai todella hyvää, mutta silti jaksetaan hehkuttaa varauksetta. Ymmärtäisin muutenkin paremmin, jos täällä jatkuvasti irvailtaisiin joillekin Bayn, Bollin tai Nispelin kaltaisille "ohjaajille", mutta hekin saavat olla rauhassa toisin kuin Nolan. Ja oletteko muuten miettineet, että nuo pahimmat ja övereimmät hehkutukset voivat olla oikeasti silkkaa trollausta, eivätkä edes minkään Batman/Nolan fanin oikeaa kirjoitusta. Toki faneja on monenlaisia, ja fanaattinen fani on yksi tyyppi. Tosin heitä löytyy varmaan joka lähtöön ja melkein joka leffalla/ohjaajalla/hahmolla on omansa.

  Eipä voi oikein noista välttämättä parasta valita, kun en ole kaikkia nähnyt. Memento, Inception ja Dark Knight nyt nousevat aika korkealle omassa listassa.
   
 16. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  No onpas katkeraa avautumista. Tietty sellaista vastareaktion vastareaktiota. Onhan se hölmöä, jos ei muka keskustelupalstalla saa kirjoitella mielipiteitä. Rohkeasti vaan, itse ainakin tulen kirjoittamaan Nolanin trilogian lopetuksesta juuri sellaisen näkemyksen kuin miten elokuvan teatterissa koen, suuntaan tai toiseen. Ja asioihin kohdistuvasta huumorista ei oikein kannata suuttua. ;)

  Viittaatkohan kenties DePalmaan? :D Noh mitäs väliä tuolla on? Samasta syystä ei voisi hehkuttaa muutamaa muutakaan mestaria... Vertailu on ihan ok jos kerran nykytekijöiden taso ei miellytä kaikesta hehkutuksesta huolimatta. Sieltä menneisyydestä vaan löytyy niitä huippuleffoja paljon enemmän kuin millä frekvenssillä niitä pukkaa nykyaikana "parhailta".

  Nuo nyt on niin itsestäänselviä... Onhan niitä jo parjattu aika monesti täälläkin ja harvemmin niitä hypettelee. :)
   
 17. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 795
  Saadut tykkäykset:
  324
  1. Prestige
  2. Insomnia

  Ja loput sitten varmaan jaetulla kolmossijalla. Nolan ei ole varsinaisesti mikään suosikkiohjaajani. Miehen leffoissa on toki paljon hyvää mutta yleensä ne tuppaa hyvän alun jälkeen lässähtämään tai niissä on jotain muuta vikaa, ärsyttävää typeryyttä tms. Mutta noi kaksi yllämainittua on ihan ok.
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2012
 18. BillyBob

  BillyBob Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  352
  Saadut tykkäykset:
  9
  Noin ihan yleisesti; mielipiteiden ilmaisu ja tarpeeton trollaus tulisi erottaa minusta jo kohdussa...mutta itse asiaan. Ei, nolla pistettä sinne. Ei ole kyse DePalmasta. Tosin taitaa hänen leffoistaan Carlito jäädä viimeiseksi omasta mielestäni tosi hyväksi. Tosin kaikkia uudempia en ole nähnyt.
   
 19. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 795
  Saadut tykkäykset:
  324
  Hei älä nyt sotke Bayta ja Nispeliä tähän...
   
 20. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tässä varmaan kyse (ainakaan omalla kohdallani :) ) ole siitä, että loukkaantuisin hyvän ystäväni Nolanin puolesta, vaan enemmänkin siitä että se saman jankkaaminen rupeaa ärsyttämään oli kyse mistä tahansa. Vähän sama kuin armeija-aikana kaverit tuli huutelemaan "aamuja". Ei ne itse aamut siinä niinkään ärsyttäneet kuin se, ettei mistään keskustelusta tullut mitään ilman ettei joku olisi ruvennut inisemään jotain "aamuista".