Chappie (2015) (Neill Blomkamp / Sigourney Weaver, Hugh Jackman, Sharlto Copley, Dev Patel, Ninja and Yo-Landi Visser, Jose Pablo Cantillo)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 13.11.2014.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Jokainen lapsi syntyy maailmaan täynnä toivoa ja niin myös Chappie: hän on lahjakas ja erityinen ihmelapsi. Kuten kaikki muutkin lapset niin hän on ympärisön vaikutuksille altis - niin hyville kuin huonoillekin asioille - ja on vain hänestä itsestään kiinni, että hän selviää maailmassa ja kehittyy itsenäiseksi mieheksi. Mutta hänet erottaa kaikista muista lapsista asia, joka saa surta hämmennystä aikaan: hän on robotti. Chappie on ensimmäinen robotti, joka kykenee itsenäiseen ajatteluun ja oman itsensä tiedostamiseen. Hänen elämänsä, tarinansa muokkaa maailman käsitystä roboteista ja ihmisistä lopullisesti.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 06.03.2015)
   
 2. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Kiehtova ristiriita: näyttää korostetusti koneelta, käyttäytyy korostetun tunteellisesti.
   
 3. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  Uusi Trailer julkaistu!
   
 4. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Hugh Jackman jälleen kaatamassa robotteja. Toivottavasti tekee sen tällä kertaa paremmin kuin viimeksi.
   
 5. koomikko

  koomikko Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2000
  Viestejä:
  481
  Saadut tykkäykset:
  2
  Vahva paikallinen arvosteluavaus. Tasapainon vuoksi myös vähemmän mairitteleva näkemys. Eiköhän tuo pidä itse käydä toteamassa.
   
 6. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 601
  Saadut tykkäykset:
  277
  Rotten Tomatoesissa tällä hetkellä 41% http://www.rottentomatoes.com/m/chappie/

  EDIT: nyt vain 30% :(

  Chappie boasts more of the big ideas and visual panache that director Neill Blomkamp has become known for -- and, sadly, more of the narrative shortcomings.

  Samaa konsensusta voisi käyttää kyllä sen Elysiuminkin kohdalla. No, maanantaina menen katsomaan tämän.

  Leikkimielinen veikkaus tähän loppuun: Tuomas Riskala antaa tälle viisi tähteä ja käyttää arviossaan ainakin kerran sanaa "briljantti."
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2015
 7. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  No nyt sitten tämä on nähty. Elokuva alkoi hämmentävän samalla tyylillä kuin District 9 ihan sijaintia myötäillen, mutta hyvin nopeasti kehittyi ihan omaan muottiinsa. Musiikit, toiminta ja rytmitys toimi hienosti, ja elokuvan jälkeen huomasi katsoneensa erittäin viihdyttävän ja jopa koskettavan elokuvan. Mukaan oli saatu myös iso annos erittäin hauskaa huumoria.

  Ehkä kokonaisuutta pääsi vähän omalla kohdalla sotkemaan Hugh Jackmanin rooli, joka oli vähän tylsä ja väritön. Varsinkin, kun vertaa elokuvan muihin pahoihin poikiin, jotka olivat sitten aivan toista ääripäätä. Vaikea kuvailla, mutta niissä oli jotain animaatioelokuvien lapsellisuutta, mustaa huumoria ja toimivaa puhetyyliä.

  ****
   
 8. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 714
  Saadut tykkäykset:
  134
  Ymmärrän huonot reviyvit, mutta toisaalta ymmärrän myös hyvät. Katsoin kelloa 1 h 3 min 23 s kohdalla ja mietin mihin *ittuun tämä leffa on menossa. Sitten raina lähti yhtäkkiä lentoon ja teatterista ulos kävellessä leffasta jäi jopa hyvä maku suuhun. Välillä tuntui kuin olisi katsonu lapsille suunnattua wall-e 2 leffaa ja välillä jotain veristä räiskintää...tai siis katsoin, ei vain tuntunut siltä. Ei tästä osaa sanoa. Eritäin helposti tämän voisi teilata ihan paskaksi (varsinkin jos ei avoimin mielin mene katsomaan), mutta toisaalta visuaalisesti niin tiukkaa settiä ja loppua kohden paransi menoa, että voi tätä jopa suositella katsottavaksi. Puuh.
   
 9. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Oli sellaista aika perusviihdettä tuskin tulee katsottua toista kertaa. Kyllä tämä minun mielestä oli huonompi kuin elysium vaikka tätä on elysiumia paremmaksi sanottu eikä päässyt esikoisen tasolle joka oli jo aika taiteellinen kuvauksestaan ja musiikistaan. :):):)
   
 10. JohnConnor

  JohnConnor Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ymmärrä miksei tämä ole saanut positiivisempaa vastaanottoa. Yksikään toinen elokuva vuosiin ei ole viihdyttänyt, koskettanut ja saanut nauramaan niinkuin Chappie teki. Tässä elokuvassa on sielua. Ei mitään perushöttöä, niinkuin aluksi trailerin perusteella epäilin ja meinasin jättää sen takia kokonaan katsomatta. Onneksi kävin katsomassa. Näyttävää toimintaa hyvällä musiikilla varustettuna, mutta ei todellakaan jää pelkästään siihen. Ehdottomasti parempi ja syvällisempi/ajatuksia ja tunteita herättävämpi kuin Elysium! District 9 on yksi lempielokuvistani, mutta se ei tehnyt yhtä suurta vaikutusta ensimmäisellä katselulla kuin Chappie. En muista koska viimeksi olisin kävellyt leffateatterista ulos hyvin mielin ja ensimmäisen kerran aion mennä katsomaan saman elokuvan uudelleen. Toivottavasti Blomkampin seuraava elokuva on kuitenkin erilainen, koska nämä 3 elokuvaa on melko samanlaisia ja muodostaa hienon trilogian, mutta nyt olisi sopiva hetki Neillille näyttää, että osaa tehdä erilaisiakin elokuvia. Alien-elokuvan täytyy tuntua Alien-elokuvalta ja toivon, että siinä on runsaasti tunnelmaa ja tästä Blomkampin kaavasta poikkeava tarina silmäkarkin ja räiskinnän lisäksi.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2015
 11. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 074
  Saadut tykkäykset:
  479
  Mites tää Die Antwoordin pariskunta pärjäs? :)
   
 12. JohnConnor

  JohnConnor Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omasta mielestäni hyvin, varsinkin heidän ensimmäiseksi elokuvakseen. En ymmärrä minkä takia ovat saaneet niin paljon negatiivista kritiikkiä. Omalla kohdallani saattoi auttaa, etten tiennyt heistä aiemmin. Ninja ainakin oli varsin uskottava mulkun huumerikollisen roolissaan. Mielestäni hoitivat roolinsa vaikuttavammin kuin nuo kokeeneemmat tunnetut näyttelijät, joiden rooli oli melko pieni.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2015
 13. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 753
  Saadut tykkäykset:
  311
  Siis tämähän oli aivan loistava leffa, eikä vähiten pääosien esittäjien ansiosta. Ja pääosissahan loistivat juurikin Die Antwoordin Ninja ja Yo-landi sekä Chappie-robotti. Isot hollywoodin starbat olivat kaikki sivuosissa ja hyvä niin, eivät päässeet pilaamaan mitään. Myös slummit ja teollisuusalueet olivat tärkeässä osassa tunnelmaa luomassa. Ja sitten se huumori... aiheuttaa repeilyä vielä pari päivää leffan näkemisen jälkeenkin... ja kuitenkaan kyse ei ole komediasta. Suurta draamaahan tämä on ja ultraväkivaltaakin on saatu mukavasti mukaan.

  Paras robottileffa ikinä.

  Gangstatyyli, bling bling, oikea tapa tähdätä, kumikana, autovarkaudet... etc :D

  5+/5
   
 14. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 263
  Saadut tykkäykset:
  162
  Aluksi varoitus: elokuvaa ei kannata mennä katsomaan Kinopalatsin saliin 6. Jokin seinäelementti on siellä irrallaan ja rämisee matalien äänien mukana, ja niitähän on tässä elokuvassa paljon. Chappien aikana jatkuva räminä alkoi ihan oikeasti ärsyttää ja vei huomiota pois elokuvasta. Salin etuosaan räminä kuului selvästi.

  Täytyy todeta, että Neill Blomkampin elokuvista tämä upposi huonoimmin. Vika oli mielestäni ennen kaikkea
  tarinassa, siinä kohdassa kun RoboCop muuttui Training Dayksi. Ei kerta kaikkiaan vaikuttanut uskottavalta, että gangsterit olisivat noin vain jättäneet arvokkaan mutta avuttoman robotin heitteille. Lisäksi epäuskottavalta vaikutti se, että gangsterit päästivät Deonin toistuvasti robotin luo manipuloimaan sitä. Jotenkin se vain oli ristiriitaista ja väkinäistä.
  Oli elokuvassa paljon hyvääkin, mutta mielestäni se ei pelastanut kokonaisuutta, joka oli käsikirjoitettu jotenkin laiskasti. Vastinetta lippurahoille tarjosivat varsinkin robotin slummiroistonelkeet (jotka tähdensivät kasvuolojen merkitystä) sekä vaikuttava äänimaailma (jota sali ei kestänyt) ja saumattomat erikoistehosteet.

  Tekoälyaihetta on viime aikoina kuitenkin käsitelty melkoisesti (Transcendence, Her, Ex Machina, Big Hero 6, Avengers: Age of Ultron jne. jne.). Jopa I, Robot päihittää Chappien.

  1½/5
   
 15. monkeyalert

  monkeyalert Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Erinomainen leffa. A.I.:ta en muista yhtä hienosti ihan heti kerrotun. Blomkampin omanlainen tyyli näkyi ja ainakin omalla kohdalla toimi jälleen hyvin. Jostain syystä Elysium ei tosin uponnut. Toivottavasti Neil saa jatkaa omalla linjallaan. 4,5/5
   
 16. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Ihan OK yhden (1) kerran katsottavaa hömppä-sci-fiä melko typerällä tarinalla.
  Ikäraja oli kuitenkin jo täyden taiteellisen vapauden mahdollistava R, mutta silti toimittiin liian usein täysjärkistä katsojaa vieroittavalla Aku Ankka -tasolla. Järkevöittämällä tarinaa tässä olisi ollut jopa pienen klassikon aineksia.

  3/5
   
 17. BillyBob

  BillyBob Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  352
  Saadut tykkäykset:
  9
  Täytyy sanoa, että ei tämä nyt valitettavasti niin kybällä iskenyt meikäläiseen. Katsottavaa viihdettähän tämä tokiu on, mutta joku sanoisi toisaalta samaa varmaan jostain "hottiksista". No ehkä vertaus oli epäreilu, sillä onhan tässä sentään jotain järkeäkin mukana.

  En oikein tiedä mikä erityisesti hankasi vastaan, mutta esimerkiksi tämä Die Antwoord kaksikko ei oikein vakuuttanut, vaikka huonomminkin voisi toki vetää. He vain eivät olleet minusta oikein muuta kuin tyhmiä ja ilkeitä rikollisia vailla mielenkiintoa. Lisäksi minusta juonessa oli vähän sellaisia kummallisuuksia, joita esim. ohjaajan debyytistä ei oikein löytynyt. Tosin esim. Jackman oikein teki hyvää työtä kilipäänä suunnittelijana, ja ylipäätään efektit olivat toki hienoja. Juonessa on heikkoutensa, mutta ei se nyt sysipaska ole.

  Ja miten niin se Moose ei ole cool? Joburgin poliisissa ei ole mitään tyylitajua. Kaikilla pitäisi olla tuollainen.

  3/5
   
 18. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 074
  Saadut tykkäykset:
  479
  Hauska, koskettava, hieno... No, ne tietoisuuden siirtohommelit meni vähän ohi, mut elokuvaahan tämä vaan oli. Die Antwoord kaksikko hoiti hommat hyvin. Luultavasti vaan olivat omia itsejään. Chappie-robotti oli tehty todella hyvin. Hugh Jackman ei oikein sopinut rooliinsa. Tyyppi parhaimmillaan näissä sankarillisissa pääosissa.

  ****