CD-soittimen lukupääviat

Keskustelu osiossa 'CD, SACD sekä DVD-A -soittimet' , aloittajana claude, 27.06.2009.

 1. claude

  claude Active Member

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 077
  Saadut tykkäykset:
  7
  Jostain olen omaksunut oletuksen, että CD-soittimen lukupäävikoja ei kannata korjauttaa takuuajan jälkeen. Ymmärrän kyllä, että high-end -soittimen kohdalla asetelma voi olla toinen, mutta noin ylipäätään joka tapauksessa.

  Omalla kohdallani on käynyt sellainen onnettomuus, että soitin merkkiä AMC CD6b alkaa luovuttaa. Valohoito ja lukupään pyyhkiminen tuo apua vähäksi aikaa, mutta eipä tuollaista kukaan jaksa loputtomiin.

  Soitin on jostain 1990-luvun jälkipuolelta ja silloin (vahvan dollarin aikana) suositushinta oli muistaakseni 999 taalaa. Ihan mieluusti tuon pitäisin, koska esi- ja päätevahvistin ovat molemmat AMC:n valmistamia. Mutta kannattako, mikä lie hintahaarukka korjaukselle?
   
 2. claude

  claude Active Member

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 077
  Saadut tykkäykset:
  7
 3. Novar

  Novar New Member

  Liittynyt:
  31.10.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eräs tuttuni heitti taannoin CD soittimensa roskiin siitä syystä että tämän lukupään korjaus tulisi liian kalliiksi...

  Laite sai odottaa vaatehuoneen perimmäisellä hyllyllä kolme vuotta kunnes vaimo päätti että se heitetään pois, tai se pitäisi korjata. Noh, availin kuoret ja tutkin kelkan ja laserin toimintaa ym. Huomasin että levyn pyörintänopeus oli nopeuden suhteen vaihtelevaa ja usein pyörähti vain hieman. Suihkautin elektroniikka spraytä moottorin akseliin muutaman kerran ja laitoin cd-levyä pari kertaa sisään ja ulos, kunnes levy alkoikin pyörimään selvästi nopeammin ja laite tunnisti levyn ja alkoi yllätyksekseni toimimaan normaalisti!!!

  Kyseinen pyöritin on 90-luvun audiophile soitin Sony CDP X55ES. Painoa 13kg!, kuoret kuparia, puupäädyt ym hienouksia:thumbsup:
  "In Stereo Review, May 1990, review of a Sony CD player: "Our test results leave no doubt that the Sony CDP-X55ES represents the current state of the art in CD players...."

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2009
 4. samppa9

  samppa9 Member

  Liittynyt:
  10.03.2010
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla olis pari soitinta mitkä kerää pölyä kun noissa on jotain vikaa niin en tiedä kannattaako laitattaa...
  Toinen on Pioneer PD-9300 joka hyppii satunnaisesti.
  Toinen on Sony X777es joka ei tahdo tunnistaa levyä kylmänä mutta jonkun aikaa lämmenneenä sitten alkaa toimimaankin.
   
 5. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  2 935
  Saadut tykkäykset:
  125
  Hieman vanhaan viestiin vastailen, mutta miten tuollainen vanha Sony soi? Oletko päässyt vertailemaan nykypäivän soittimiin?

  Muistan kaukaisuudesta jonkun Pioneerin soittimen, jossa oli sama vika. Asia hoitui muutaman markan osalla.. Joku kuka noihin vanhoihin soittimiin / Pioneerin soittimiin on erikoistunut voisi tietää tarkemmin