Cars 2 (2011)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Attitude, 24.10.2010.

 1. Kutis

  Kutis Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  1
  No tuli sitten nähtyä 2D -versio 6- ja 4-vuotiaiden kanssa, ja olihan siinä melkoisesti rytinää ja räiskettä. Edellämainittua en pidä niin pahana, koska lapsetkin siitä näyttivät pitävän, mutta juoni oli liian monimutkainen ja Martin pälätyksestä ei itsekään välillä ottanut tolkkua.

  Olisiko tämän kanssa käynyt vähän niin, että Newmanin poisnukkuminen on pakottanut johonkin pikaiseen plan B:hen ja kilpa-autoilu jäi agenttitouhun jalkoihin?

  Autot 4½/ 5
  Autot 2 3½/ 5
   
 2. cryscythe

  cryscythe Guest

  Liittynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensi-illassa istuttiin 4 vuotiaan kanssa ja vähän samoilla linjoilla edellisten kanssa mennään.

  Alun mainokset+toy-story pätkis olivat lapselle kidutusta. Aivan liian pitkään kesti ennen kuin elokuva alkoi.

  Elokuva nättiä katsottavaa ja paljon hienoja yksityiskohtia. Ääniraita täynnä pauketta ja rymistelyä, mikä oli pienimmille vähän turhankin rajua. Meidän 4-vuotias piteli välillä korviaan, eikä ollut teaterissa ainut. Omaan korvaan ääniraita kuulosti hyvältä. Varsinkin kilpailujen aikana autojen äänet olivat herkullista kuunneltavaa.

  Tarina aivan liian monimutkainen lapsille. Ihan salettiin 99,5% lapsista putoaa kärryiltä kun sekoitetaan kaksi erillään kulkevaa tarinaa, valepukuja, juonittelua, takaumia ja nopeita juonen käänteitä. Mitähän tekijätiimi on oikein ajatellut tällaista suoltaessaan. Juonen puolesta tämä tuntuisi olevan suunnattu enemmänkin teini-ikäisille.

  Edellisen elokuvan Syyläricityn väki oli jätetty minimaaliseen rooliin ja loihdittu iso määrä uusia hahmoja tilalle. Liekö tarkoitus saada myytyä mahdollisimman paljon lisää uusia leluja ja oheiskrääsää vai mistä moinen. Monet tutut ja odotetut hahmot saivat vain pari hassua vuorosanaa koko elokuvan aikana.

  Tässä elokuvassa Martista tehty edellistä osaa "tyhmempi". Martin sekoilut meni ainakin meikäläiseltä pahasti yli ja koko hahmo alkoi tuntua ärsyttävältä.
  Lopussa tilanne vähän paranee, mutta elokuvan keskivaiheilla Martin toimintaa oli kivuliasta seurata.

  Tuntui että biobensa-teema ja Martin & Salaman ystävyyden koettelemus-teemat oli väkisin ängetty kaiken räjäyttelyn ja toiminnan kylkeen. Ammuskelua, räjäyttelyä, "pahoinpitelyjä", juonittelua yms. riitti kerrakseen. Toivoisi että lapsille suunnatut elokuvat sisältäisivät jotain mukavampia aiheita.

  Kuva: *****
  Ääni: ***½
  Elokuva: **½

  Summusummarum: Meidän 4v. on niin iso autot-elokuvafani että homma meni täydestä ja päällisin puolin tyytyväinen tuntui olevan. Kovin vaikea oli kuitenkin lapsen palauttaa mieleen mitä elokuvassa oikeastaan tapahtui. Yksittäisiä kohtauksia muistaa, mutta elokuvan tarina täysin pimennossa.
   
 3. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin... On se upeaa miten animaatioista osataan tehdä niin todentuntuisia. Kuvanlaatu on jo jotain mullistavaa! Ja etenkin kisojen äänimaailma on siunausta korville! Mutta itse asiaan animaatioiden todentuntuisuudesta huolimatta. Disney + Pixar osaa hienosti tuoda esiin "eläviä legendoja" uudessa muotissa. Nyt siis autojen kuorissa ymmärrettävästi. Vanhempi väki varmasti kokee pieniä elämyksiä suupielet tanassa, kun ymmärtävät mistä tietyt asiayhteydet ovat peräisin. Näin ainakin minä. Ja toinen hieno asia tätä kyseistä elokuvaa ajatellen oli sangen ajankohtaisuus polttoainepolitiikan saralla. Ilmastonmuutos ja blaa blaa, vain Al Goren "auto hahmo" puuttui. Ja vielä kun Disney oli tässä asialla! hmpf.. haista palaneen kumia käryä.. jota leffassa varmasti olisi saattanut haistaa jos sellainen 4D ominaisuus olisi jo ollut käytössä ;) ... 6-vuotias siskonpoika jaksoi tapittaa tätä hoomoilasena, kun taas minä koin pieniä haukotuksenomaisia oireita kenties n.20min ennen loppua. Miksi? Noo, käykää itse katsomassa...

  ***+ / *****
   
 4. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma mielipide on jo pitkään ollut se, ettei näitä enää oikeasti tehdä lapsille. Sisältävät jo niiiin paljon piilotettuja teemoja vanhemmalle väelle, kuten tässäkin. Tosin upeasti osaavat siirtää lasten huomion kaiketi muualle, koska ainakaan meidän väki ei paljoa väkivaltaisuutta elokuvan jälkeen muistellut. Autokisat, Salama ja Martin rakettimoottorit olivat puheenaiheina :)
   
 5. Blondie

  Blondie Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.05.2005
  Viestejä:
  205
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tätä vähän pelkäsin, kun näin trailereita tästä kakkos osasta, että mahtaako tämä enää mikään lasten leffa olla. Suurta rymistelyä ja pyssynpauketta yms turhaa krääsää. Luulen, että tämä no tehty niille jotka viisi vuotta sitten olivat lapsia vielä ja nyt ovat nuoria yli 10-vuotiaita :rolleyes:

  Ykkös osassa oli hieno teema (kaveruus yms) ja hienosti esiteltiin uusia hahmoja ja näin sopii myös perheen pienemmille. Siksi omakin poikani 2.5V on jo tuon leffan kattonut varmaan yli 20 kertaa läpi ja hommasin tämän leffan vasta tässä keväällä. Oli myös ajatus mennä pojan kanssa ekaa kertaa leffaan tätä 2-osaa katsomaan, mutta näitä kirjoituksia taitaa jäädä väliin ja odottaa sitä dvd-julkaisua :grr:
   
 6. cryscythe

  cryscythe Guest

  Liittynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  277
  Saadut tykkäykset:
  0
  No joo, näin se kyllä oli meilläkin. Pienet hauskat asiat jäivät mieleen kuten Martin ja Salaman leikki hylätyillä junan raiteilla sekä Martin rakettimoottori. Elokuvan tarinaa ei ymmärretty kyllä alkuunkaan.

  Ehkä sitä on turhaan huolissaan ammuskeluista & räjäyttelystä yms. Onhan tuollaista nykyohjelmat pullollaan muutenkin. Ehkä ne ei enää säväytä edes lapsia. Pixarilta on nähty huikeita tarinoita ja olisi tähänkin toivonut vähän toisenlaista teemaa.
   
 7. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  :thumbsup:

  Tennispalatsissa näytöksen alkuaika oli 15:15 ja arvioitu päättymisaika (joka myös piti paikkansa) 17:12. Jos kovin ajoissa saapui paikalle ja katsoi lopputekstit, niin saattoi mennä yli kahden tunnin.

  Luulisin kuitenkin, että pikkulapset eivät katso lopputekstejä, vaikka olisi puolen tunnin leffa.
   
 8. 5trummer

  5trummer Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
 9. MikkoP

  MikkoP Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.07.2006
  Viestejä:
  413
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään käytiin katsomassa tämä 5 ja 8-vuotiaiden lasten kanssa. 5-vuotias kyseli muutaman kerran, että kestääkö vielä kauan, kiipesi kerran syliin ja vehtasi muutenkin kiitettävästi. 8-vuotias jaksoi katsoa mukisematta loppuun asti ja hän sanoi tykännensä leffasta. Ei hänellekään tuo juoni täysin auennut tarkemmin kysyttäessä, taisi tuo Salaman ja muiden autojen näkeminen antaa riittävän tyydytyksen.

  Omasta mielestä elokuva oli huono, sekava lähinnä. Juoni on aivan liian monimutkainen ja vaikea lapsille. Aikuiseen makuunkaan tämä ei ollut hyvä, kelloa tuli katsottua pariin otteeseen ja toivottua että loppuisi jo. Kertaakaan en nauranut, pari kertaa taisin hymähtää. Eivätkä lapsetkaan nauraneet, ei omat eikä muut. Se mitä Martista on tässä ketjussa kerrottu, niin yhdyn edellisiin. Jäin ihmettelemään miksi ne kilpa-ajokohtaukset oli tehty niin nopeatempoisiksi, ettei silmä lähes ehtinyt pysyä mukana autojen vauhdissa. Kuva ja ääni olivat tietysti erinomaisia, mutta eihän ne muuten huonoa elokuvaa pelasta.

  Iso pettymys tämä kaikkinensa oli vaikka threadia luettuani osasinkin olla odottamatta liikoja. Herää vain kysymys kuinka pihalla elokuvan tekijät ovat, kun tekevät näin monisäikeisen, räjähdyksiä ja paukuttelua sisältävän elokuvan ja kohderyhmänä pitäisi olla lapset. Taisi olla rahankiilto silmissä ja epäilemättä tämäkin tulee tuottamaan erittäin hyvin ykkösosan siivittämänä. Edellistä ykkösosaa katsottiin meillä varmaankin yhteensä 50-100 kertaa, mutta tätä tuskin tulee hankittua kotiin. Luulen, etteivät lapsetkaan tätä tule kauheasti mankumaan.

  Pixarin leffoista olen pääsääntöisesti tykännyt, mutta tälle ei pysty antamaan kuin max. 2-/5
   
 10. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Pixarin heikoimman elokuvan valtikka siirtyi esiosalta jatko-osalle. Nyt tuotos muistutti muiden studioiden heikkouksista animaatioissa, jotka Pixar on tähän mennessä onnistunut sangen hyvin välttämään. Päätöntä kohtakusta oli aivan liikaa ja tarina ja hahmot hukkuivat moneen otteeseen kaiken muun mäyhän alle. Toteutus sinänsä oli toki erinomaista laatua, mutta ei tätä tee mieli hyllyynsä hankkia tai uudelleen katsoa. Muilta tätä voisi pitää lähes onnistumisenta, mutta Pixarilta tämä on yllättävänkin keskinkertainen tuotos. Liekö sitten tehty oheistuotemyyntiä piiskaamaan.

  :):):)-
   
 11. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 959
  Saadut tykkäykset:
  115
  Cars 2 oli millä mittarilla tahansa mitattuna huono leffa. Ykkösosan kasvatukselliset näkökohdat loistivat poissaolollaan ja ne oli korvattu räjähdyksillä ja actionilla. Jos tällä oli tarkoitus kosiskella kakaroita, niin huonosti onnistui. Leffaa kanssani katsoneet alaikäiset häipyivät television äärestä leikkimään noin ½ tunnin jälkeen. Ei vaan näemmä kiinnostanut. Itse katsoin, sillä odotan Bond-boxia ja tässä oli vastaavia aineksia. 2/5, ja pisteet tulevat ihan visuaalisesta ilmeestä. Olihan kaunista kuvaa.