Captain America: Civil War (2015) (Anthony & Joe Russo / Chris Evans, Robert Downey Jr.)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 01.12.2015.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Captain America ja Iron Man joutuvat ratkomaan kahdenvälisiä ongelmia kun Avengerien toimintaa sekoittavat poliittiset kuviot.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 06.05.2015)
   
 2. Kristian

  Kristian Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 678
  Saadut tykkäykset:
  74
  Tuo ensi-ilta taitaa olla vuodella pielessä?
   
 3. Vole

  Vole Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
  2. traileri.
   
 4. Mahonki

  Mahonki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2013
  Viestejä:
  75
  Saadut tykkäykset:
  2
  Voi terve. Olipa kova!
   
 5. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 191
  Saadut tykkäykset:
  527
  Onks tää vähän niinq Avengers 3? o_O
   
 6. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 594
  Saadut tykkäykset:
  503
  Käytännössä kyllä. Henkilökaarti kattaa koko Avengersin nykyisen kokoonpanon ja sitten vielä. Ohjauksesta vastaavat samat tyypit, kuin jotka tulevat tekemään Avengers: Infinity Warin (ja ohjasivat Winter Soldierin).

  Periaatteessa tämä voisi olla ihan yhtä hyvin The Avengers: Civil War. Sarjakuvan puolella Civil War kattoi koko Marvelin universumin ja sitä julkaistiin kaikkien nimekkeiden alla.
   
 7. Miku-91

  Miku-91 Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  451
  Saadut tykkäykset:
  113
  Nykyisistä Avengerseista kokoonpanosta puuttuu Thor ja Hulk, mikä on ihan ymmärrettävää, koska molemmat ovat sen verran ylivertaisia voimiltaan verrattuna muihin. Russon veljeksien (eli ohjaajien) mukaan tarina on edelleen hyvin Captain America -painotteinen, vaikka mukana on paljon muitakin hahmoja.
   
 8. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 411
  Saadut tykkäykset:
  122
  Mutta missä piileskelee
  Baron Zemo?

  Black Panther näyttää edelleenkin hyvältä. Hämiksestä ei vielä tuon perusteella pysty sanomaan oikein juuta eikä jaata. Silmiin animoitu ilmeily tosin hieman oudon näköistä.
   
 9. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 594
  Saadut tykkäykset:
  503
  Eivät ole "nykyistä kokoonpanoa", koska molemmat ottivat hatkat Age Of Ultronin lopussa. Samoin kuin Hawkeye. Ja Iron Man, eikö?

  Age Of Ultronin lopussa tiimi oli Cap, Widow, Witch, Falcon, Vision ja muistaakseni Warmachine. Siihenhän koko leffa päättyi, Kapu ja Widow arvioivat uutta porukkaa.

  Trailerin perusteella remmiin on liittynyt ainakin Ant-Man.
   
 10. Kristian

  Kristian Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 678
  Saadut tykkäykset:
  74
  Eipä oikein sanonut mitään tuo traileri. Tosin voinee pelätä taas, että action menee tarinan edellä tässäkin pätkässä. Spiderman näytti kovin muoviselta - toivottavasti parannellaan vielä kovasti.
   
 11. opelman

  opelman Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 633
  Saadut tykkäykset:
  61
  Onko tää nyt vastaveto batman vs superman. Olipa todella kauhee tuo spider. Onko se olevinaan joku Rorschac.
   
 12. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 411
  Saadut tykkäykset:
  122
  Pitäisi varmaan toppuutella noiden ensimmäisten arvostelujen lukemista kaikkineen, kun ovat niin yhtämielisen positiivisina elokuvasta. Arvostelujen julkaisuvapaus jo kolme viikkoa ennen jenkkien ensi-iltaa kertonee jonkinlaisesta luottamuksesta tuotteeseen.
   
 13. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 411
  Saadut tykkäykset:
  122
  Ja niinhän siinä kävi, että se parhaimman MCU-elokuvan titteli on nyt tämän Civil Warin vankassa hallussa. Elokuva on parsittu kokoon mittavalla itsevarmuudella ja ennen kaikkea etunenässään sellaisella suuren suurella sydämellä, joka näkyy varsinkin siinä seikassa, kuinka täsmällisen osuvasti sen koko mittavaa hahmoarsenaalia käytetään hyväksi. Jokainen mittelöön osallistuva saa sen oman paikkansa loistaa ja näyttää kuinka viihdyttäviä voivat ollakaan, kunhan se tekemisen vastuu on tällaisten hahmojaan tarkasti ymmärtävien tahojen hallussa.

  Asiaa ei olisi välttämättä uskonut, kun seurasi miten turboahdetulta koko projekti vaikutti. Ai että Hämähäkkimiestäkin pitäisi mahduttaa mukaan? No nyt menee kyllä aivan järjettömäksi sillisalaatiksi! Mutta niin sieltä vaan raivattiin tälle rakastetulle hahmollekin mitä onnistuneinta sisääntuloa mukaan.

  Elokuva handlaa mainiosti myös sen tunteen tuomisen tilanteisiin, eli kun vaikkapa käsikirjoitus alkaa tiivistämään kohti katkeransävyisää loppuaan, niin aivan jokainen fyysinen ja sanallinen iskujen vaihto tuntuu joltakin. Pettymyksen ja väsymisen merkit nousevat uskottavasti pintaan, kun jälleen kerran rooleissaan mainiosti onnistuvat näyttelijät pistävät kaikkeaan likoon. Hahmoista löytyy myös kivasti sitä inhimillistä kosketuspintaa, joka auttaa kyllä kummasti tällaisissa isojen poikien ja tyttöjen superkokoontumisissa.

  4/5
   
 14. Plisukainen

  Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  CA-sarja jatkaa vakuuttavan varmalla linjalla, samalla tämä on Marveleista ainoa "paketti", jossa leffojen taso on pysynyt tasaisen hyvänä...nyt jo kolmen osan verran :) Aiempi arvostelu tuossa hyvin sepusti palikoita ja jäsenien ruutuaikaa kuntoon. Tehostepuoli hoidettiin hyvällä tasolla loppuun asti, varsinkin puolenvälin rähinät isolla areenalla näyttivät sen että isomman sankaripoppoon kahinassa saadaan yhtäaikaista tulitusaikaa jokaiselle, huumoria unohtamatta. Muissa väännöissä häiritsi hieman vaappuva (vai sanoisko vappu-) kamera, sinällään harmi koska ei vähään aikaan ole tullut vastaavaa vastaan. Tarinapuolella "perinteisesti" heikointa antia tarjoiltiin roistopuolella, tälläkään kertaa ei tullut täysosumaa, vaikka pohjustus hoidettiin tyydyttävästi. Musta pantteri ja uusi hämis olivat ihan onnistuneita lisäyksiä, siitä plussaa. Kyllä tämä phase 3 starttaus oli onnistunut; ja mennentullen parempi kuin batman vs. superman.

  Lopputeksteissä kaksi lisäkohtausta, muistakaa katsoa.

  4-/5
   
 15. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 818
  Saadut tykkäykset:
  169
  Hyvikset tappelemassa keskenään? Joo ei oikein vakuuttanut heppujen perustelut miks pitäs hyviksien hyviksiä vastaan tapella. Visuaalisesti hyvää jäljkeä. Ehkäpä siitä voisi kehaista, että aiempien osien rymistelyille ja kaupunkien hajoittelulle haetaan jotain syyseuraussyhdetta, vähän kuin bättis vs superimiehessä haettiin tjms - muistaakseni ehkä. Elokuvan piristävin anti oli hämis ja muurahaismies, jotka toivat edes vähän yllätyksellisyyttä muuten tylsään rymistelyyn.
   
 16. Headshot

  Headshot Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.08.2006
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pettymys. Kuten yllä on jo todettu, hyvis. vs hyvis-asetelma on todella epäuskottavan köykäisesti perusteltu, joten kaikessa tekemisessä puuttui täysin vaaran tuntu. Tästä johtuen mätkyttely oli hohhoijaa-osastoa, vaikkakin toki hienosti tehtyä. Pahis kilpailee kaikkien aikojen surkein pahis-tittelistä. Näyttelijät suoriutuivat rooleistaan hyvin, ja tosiaan leffa oli hienosti tehty. Harmi vaan että se oli tapahtumiltaan jopa omassa kontekstissaan epäuskottava ja mitäänsanomaton.

  2/5 tähteä

  Ai niin, tämä nyt ei ole leffan vika, mutta jouduin olosuhteiden pakosta 3D-näytökseen ja olinkin jo lähes unohtanut miten hanurista se on.
   
 17. BillyBob

  BillyBob Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  352
  Saadut tykkäykset:
  9
  Ei tämä minusta mitenkään huono ollut, vaikka loppu olikin tavallaan pienoinen pettymys. Nämä Russojen Caput ovat olleet minusta miellyttävän erilaisia muuhun Kostajat ryminään verrattuna, mutta toisaalta tähän olisi toivonut vähän lisää lihaa luiden ympärillä noin tarinallisesti. Pettymyksen syystä ei voi oikein sen kummemmin tässä keskustella, kun se vaatisi taas spoileri-tagit ja suoraan sanoen spoilaisi aika paljon, jos joku sen erehtyy lukemaan.

  Näyttelijät hoitavat homman jo rutiinilla, mutta ehkä tuo (taas) uusi hämis jäi vähän häiritsemään. Siinä on vähän turhan "pirteä" kaveri, vaikka hämiksen on tarkoitus ollakin vähän sellainen.

  3/5
   
 18. temeksi

  temeksi Guest Guest

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tasapaksua sarjisrainaa, jaksaa katsoa sen tasan kerran. Pääjuonihan tässä oli identtinen BvS kolmiodraaman kanssa, toteutus vain hollywoodimaisempi.

  2/5
   
 19. WTF!

  WTF! Guest Guest

  Liittynyt:
  29.08.2015
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä leffassa ei tainnut olla muuta hyvää kuin Kostajien tappelu toisiaan vastaan, mikä oli kohtuulisen huvittavaa mättoä. Kaikki muu oli melkoisen tympeää menoa ilman mitään kiinnostavaa. Leffa kokonaisuudessaan 1,5 tähteä, tappelu lentokentällä 4.
   
 20. Crockett

  Crockett Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  112
  Tässähän oli kaikki muu parempaa paitsi juuri se lentokenttätappelu. Se oli noloa ja väkinäistä yhteenottoa ns. turvallisessa paikassa ilman siviiliuhreja. Mieluummin olisi vaikka katsonut näiden sankareiden mätkintää vaikka supisuomalaisessa metsässä missä kaikki ei välttämättä niin räjähtelisi. Tyhjänpäivästä touhua koko leffa sinänsä täynnä koska ei se varsinaisesti johtanut oikein mihinkään muuhun kun Kapun ja Rautamiehen eri teille jonka olisi voinut jo ekan vartin jälkeen laittaa pakettiin.

  Keskinkertaista ja kovin väsynyttä Marvel huttua, noussen silti sinne paremmalle puoliskolle.
  2/5