Canal+ Tekstit katoaa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Kolli, 06.05.2012.

 1. Kolli

  Kolli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otsikon mukaisesti teksti ongelmia eli joko tekstit häviää kokonaan tai sitten vain toinen rivi näkyy.Ajoittain tekstitys myös "jäätyy" paikalleen joksikin aikaa vaikka ohjelmassa puhe jatkuu.Tää on kyllä todella hermoja raastava ongelma koska ei toi Englannin kielentaito ole ihan sillä tasolla et kaiken ymmärtäis. Viasatilla en ole havainnut samaa ongelmaa vaikka käsittääkseni käyttävät samanlaista tekstitys systeemiä.Tällä hetkellä käytössä on Finnsatin FH05-HDR ja ei kyllä luulis et boksista olis kiinni.Pahoitteluni jos aiheesta löytyy jo ketju..
   
 2. Vorkkis

  Vorkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  692
  Saadut tykkäykset:
  2
  Millä kavanalla tuota esiintyy vaiko kaikilla?

  Ainakin itselläni Series-kanavalla välillä tulee myöhässä tekstit ja siten että se "vanha" teksti on liian kauan ruudussa ja uusi sitten räpsähtää päälle eli edellinen vilkahtaa pois.
  Eilen First HD-kanavalla jossain leffassa puuttui kokonaan tekstit.

  Olen parit vikailmoitukset tuosta tehnyt operaattorin puolelle (Sonera), huoltomies sieltä soittelin takaisin ja kerroin kokeilleeni kaikkea normaalitoimenpiteitä (Topfield crc-2400 töpseli seinästä pois, virrat takaisin, tehdasasetusten palautus sekä kanavien uudelleenviritys) eikä ne ainakaan auttaneet. Jopa Soneran puolelta puhuivat että lähetyspuolella (kaapeli) tuo vika on mutta eipä ainakaan vielä osanneet/kyenneet ratkaisemaan ongelmaa. En jaksa millään uskoa että ihmisten boxeissa olisi ongelmia koskapa tuntuu olevan noinkin laaja ongelma.

  Ja ainakin Canal+:n facebook-sivujen mukaan muillakin ollut ongelmia, esimerkiksi viime keskiviikkona Seriesillä alkoi Game Of Thronesin 2. kausi ja siinä oli muutaman minuutin tauko jossa tekstit puuttuivat.
  Muuten siellä mainitsevat vielä että nuo ongelmat ovat jatkuneet jo pidemmän aikaa mutta Canal ei ilmeisesti sitten millän tunnu tekevän asialle mitään, samoiten moni turhautunut on jo nyt viimeistään lopettelemassa tilausta.
   
 3. Kolli

  Kolli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Etupäässä ongelmaa on juurikin tuolla series kanavalla. Itse katselen ohjelmat etupäässä kovalevyltä ja juurikin tuosta game of thronesista ensin tekstit katoilivat ja lopulta katos kokonaan. Shamelessin kanssa ihan sama homma. Keskiviikkona tulee thronesin 1 ja 2 jakso putkeen, joten täytyy katsoa onko ongelma vain silloin kun ohjelman katsoo kovalevylle tallennettuna.
   
 4. DrSonic

  DrSonic Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Game of Thronesin kanssa sama tekstitysongelma Elisan kaapelissa ja vanhalla Topfieldilla. Tallensin ohjelman kolmeen eri kertaan ja viimeisin niistä toimi tekstitysten puolesta oikein. Eiköhän tuo ole Canalin ongelma ja koskettaa pääsääntöisesti series-kanavaa. Sama ongelma on kyllä ajoittain ollut muillakin Canalin kanavilla. Täytynee tällä viikolla testata muillakin bokseilla.
   
 5. Kolli

  Kolli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Luulisi että Canalilla asialle tehtäis jotain, koska kyllä tuo on sen luokan ongelma, että alkaa kohta paketin lopetus oleen ajankohtainen.
   
 6. taurus-x

  taurus-x Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lisätään vielä tähän, että Series kanavan tekstit sekoaa usein myös antennipuolella (välkkyy, rivit vaihtuu edestakaisin, jumii ja rivejä jää välillä pois). Ja koska siellä tekstit on liimattu kuvaan, on vika pakosti Canalin puolella. Ja tätä on jatkunut jo kuukausikaupalla. Canalilla on parempia ja huonompia päiviä tekstityksen kannalta. Tuleekohan signaali antennilähetykseenkin satelliitin kautta, jolloin säätila saattaisi vaikuttaa asiaan.
   
 7. Kolli

  Kolli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pistin postia asiakaspalveluun ja sieltä vastattiin, että ongelma on tiedossa ja sitä selvitellään yhdessä Ruotsin pään kanssa.Toivottavasti selkiää pikaisesti:grr:
   
 8. Vorkkis

  Vorkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  692
  Saadut tykkäykset:
  2
  Eilisen Game Of Thronesin 2. jakson kanssa sama juttu. Välillä vanha teksti jumittui ruutuun ja saattoi mennä parikin virkettä ilman oikeita tekstejä.
  Emännän kanssa todettiin että melkeinpä helpointa katsoa sarjaa ilman tekstejä, dialogista saa kuitenkin niin helposti selvää ja englantia ymmärtää hyvin.

  Taidan laittaa palautetta sekä Canal + puolelle että nyt sitten kolmas viesti Soneralle.
  Pakkohan tuo on saada kuntoon tai sitten jossakin vaiheessa tilaus sanoo poks. (Itselläni on vain tuo 39,90€/3kk tarjous menossa)

  EDIT:
  No nyt on laitettu palautetta Canalille ja soitin Soneran aspaan.
  Soneralla kyllä ainakin tiedostetaan ongelma ja lupasivat ilmoitella miten homma etenee.

  Sikäli outoa jos tähän mennessä ei ole asiaan tehty mitään, tuollaisen kuvan ainakin sai parilta eri foorumilta ja Canalin facebook-sivujen palautteen mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2012
 9. Pasodoble

  Pasodoble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama ongelma havaittu myös Maxivisionin IPTV puolella ja nimenomaan Series -kanavalla.
   
 10. Anathor

  Anathor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  917
  Saadut tykkäykset:
  52
  Tuommoista viestiä laittoivat Canalilta asian tiimoilta kun taannoin kyselin ongelmasta:

  Hei ,

  Kiitos palautteestasi.


  Tekstityksissä ollut vika on tiedossa ja sitä selvitetään Ruotsin lähetysyksikön kanssa.
  Suuret pahoittelut.  Toivotamme sinulle mukavia hetkiä CANAL+ -kanavien parissa.

  Terveisin

  CANAL+ Asiakaspalvelu / Marika
   
 11. eddie63

  eddie63 Eddie Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  1 574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samat oireet täällä tekstityksen kanssa, mutta nyt on myös kuva pikselöitynyt usein varsinkin nopeammissa kohdissa...

  Onko muilla ollut tällaista ongelmaa?
   
 12. Vorkkis

  Vorkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  692
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pikselöitymistä en oo vielä huomannut, mutta ilmoittelen kyllä mikäli sitä rupeaa esiintymään.
  Tekstit toimii yleensä mutta sitten kun ne eivät toimi niin ongelmia on todella paljon.

  Katellaan ja kuulostellaan tilannetta!
  Toivottavasti saisivat kuntoon nuo tekstit ettei tarvitse turhautua enempää..
   
 13. Smirgel

  Smirgel Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.05.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitipäs tätä ongelmaa varten ihan rekisteröityä tänne ja ilmoittautua myös joukkoon. Samat oireet on myös täällä Canal+ tekstitysten kanssa. Soneran kaapeliverkko ja boksina vanha luotettava sotaratsu Topfieldin 5100PVRc.

  Vaikka englanninkielen kuullunymmärtämisessä ei minulla olekkaan mitään vikaa, niin pienen lapsen nukkuessa ei voi oikein äänien kanssa sarjoja ja elokuvia aina katsella, niin nuo tekstitykset olisivat ihan tarpeen...

  Tosiaan ihan kaikilla Canal+ kanavilla tuota tekstitysten tomppimista on esiintynyt vaihtelevalla taajuudella. Seriesillä kun jonkun ohjelman kohdalla ei ole tekstit toiminut, niin kummallisesti sitten ohjelmistossa seuraavana tulleella ohjelmalla tekstitys onkin taas toiminut jopa hyvin. Samaa teksitystekniikkaa käyttävällä Showtimella (joka on tämän kuun Bonuskanavana Soneralla) en ole kertaakaan huomannut minkäänlaista ongelmaa tekstityksissä.

  Tämän kuun alussa (3.5.) olinkin jo yhteydessä tekstitys ongelmista Soneran vikapalveluun puhelimitse ja laitoin lisäksi viestiä Topfieldille ja Canal plussalle.

  Soneralla ei asiasta oltu kuultu aiemmin ja oltiin sitä mieltä, että vika olisi todennäköisesti boksissa ja suositeltiin uudempaan rautaan siirtymistä. Topfieldiltä tuli vastaus: "Ongelma on tiedossa ja siihen etsitään ratkaisua, tällä hetkellä ei ole tiedossa onko ongelman aiheuttaja lähetyssignaalissa vai laitteissa.". Ja Canal plussan vastaus olikin tuo sama minkä Anathorkin oli saanut. Sonera pisteellä asiasta mainitessani epäiltiin syyksi lähetyspuolta, eikä boksin uusimisenkaan uskottu asiaan auttavan.

  Pitää varmaan seurailla vielä pari viikkoa ja jos ei ala asiat paranemaan niin sitten laitetaan tilaukset poikki...
   
 14. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 795
  Saadut tykkäykset:
  252
  Canal+ Series antenniverkossa, ti 15.05.2012 klo 22:00 Person of Intrest puuttui tekstitys kokonaan.

  T: Vesku
   
 15. 111t111

  111t111 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2012
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Piti nyt itsekin rekisteröityä että pääsee ottamaan osaa keskusteluun.

  Samaa ongelmaa myös täällä mutta en ole huomannut suurempia ongelmia live lähetyksen teksteissä. Tallennuksissa sen sijaan ei muuta olekaan kuin ongelmia. Tekstit juuttuvat ja useita lauseita ehtii mennä ennen kuin tekstit taas palaavat ja välillä tosiaan vain toinen rivi näkyy. Tätä esiintyy kaikilla canal+ kanavilla jotka käyttävät teksti-tv:n kautta tulevia tekstityksiä. Eli jotenkin tuntuu että teksti tv ei toimi oikein tallennuksissa. Ei auta vaikka yrittää laittaa teksti sivun 699 auki niin sama ongelma jatkuu. Boksina muutaman viikon vanha Finnsat FH05-HDR. Ongelmia oli tosin vanhalla Topfieldilläkin mutta ei näin paljon kuin nyt. Kaapelissa siis ollaan Turun alueella ja jotenkin tuntuu että ongelmat alkoivat kun Turun kaapelitelevisio lopetti ja Sonera tuli tilalle. En tiedä onko sitten vain sattumaa vai ei.

  Joka tapauksessa todella rasittava ongelma on kyseessä ja täytyy vakavasti harkita tilauksen lopettamista usean vuoden tilauksen jälkeen. Canaliin ja Finnsatiin olen laittanut viestiä viikonloppuna mutta vielä ei ole kummastakaan vastauksia kuulunut.
   
 16. ytumira

  ytumira Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.05.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samanlainen tilanne meilläkin. Vikailmoitus tehtiin ja asiaa luvattiin selvitellä. Jokaisella Canal-kanavalla tekstit näkyy vain hetken, sitten alkavat jumittaa, uusi teksti tulee vanhan tekstin päälle ja lopulta teksti häviää kokonaan useiden minuuttien ajaksi. Soneran vastauksena on, että eivät löytäneet verkostaan vikaa ja kehotus tarkistaa ja tarvittaessa huoltaa digisovitin. Liekö kannattaa tuota tehdä tai uutta digiboksia ostaa, mahtaisiko tekstitysongelma sillä kadota. Turun alueella asutaan. Onneksi on vain kolmen kuukauden sopimus, eiköhän tästä palvelusta hankkiuduta eroon heti kun mahdollista! Kanavien näkyviin saaminen vaati 3 puhelua Soneralle jonotuksineen. MM-kiekon näkemistä lukuunottamatta eipä ole ollut vaivan arvoista. Nyt kun kiekot on ohi, ei tällä palvelun tasolla ole mitään syytä jatkaa kyseistä tilausta.
   
 17. Kolli

  Kolli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vika ei ole digibokseissa vaan syypää on canal+. Selvittävät asiaa mutta kauanko tässä kestää niin sitä ei tiedä kukaan. Ongelma täälläkin tallennetuissa ohjelmissa.
   
 18. 111t111

  111t111 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2012
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Canal+ tilaus lopetettu tänään. Ilmoitin et palataan asiaan kun tekstitykset taas toimivat. Saa nähdä tarviiko enää koskaan tilata.
   
 19. Gordon

  Gordon Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2004
  Viestejä:
  2 228
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tällä vanhemmalla wbox:lla eli humax hdvpvr-1000c:llä oli pitkän aikaa ongelmia canal plus series-kanavan tekstityksessä, tekstiti tulivat väärään aikaan. Mutta nyt on muutaman kuukauden toiminut tekstitys, pienenä kauneusvirheenä siinä on vielä jotain vikaa, teksti välillä ikäänkuin välähtää muutamaman kymmennen millisekunnin ajaksi pois ja tulee sitten takaisin. Mutta laite näyttää kaikki tekstitykset, eli toimii mielestäni riittävän hyvin. Eli ainakin tämä laite toimii tällä hetkellä canalin tekstitysten kanssa.

  Ja tässä laitteessa oli vika, että ei tallentanut joitain hd-kanavia, Canalin kanava, yle hd. Tämäkin vika on korjattu ohjelmistopäivityksellä, joten erittäin soiva peli tällä hetkellä, uutena toki tätä laitetetta ei saa.

  Edit: tarkennuksena vielä, että tekstiykset toimivat myös tallenteissa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2012
 20. HDtimo

  HDtimo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.03.2011
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kattelin eilen livenä tota XIII sarjaa, tekstit oli ihan ok.
  Tallennus samasta lähetyksestä tekstit oli kuralla, pitkiä jäätymisiä tai puuttui kokonaan.
  Tehdasasetukset palautettu uusimman softapäivityksen jälkeen.

  Sonera kaapeli boxina Finnsat FH05-HDR.
  Onko Finnsatin, Soneran vai Canalin ongelma?