Canal Digitalin tallentavan HD-boksin kestävyyskysely

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana TuK, 11.09.2008.

?

Monesko laite menossa?

 1. Ensimmäinen menossa ja kestänyt yli kuukauden

  31 ääntä
  41,3%
 2. Ensimmäinen menossa ja alle kuukauden vanha

  9 ääntä
  12,0%
 3. Toinen boksi menossa

  17 ääntä
  22,7%
 4. Vähintään kolmas menossa

  18 ääntä
  24,0%
 1. TurpoNieminen

  TurpoNieminen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.01.2006
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin, tuli hieman hätiköityä, nimittäin kaukosäätimessä oli jumahtanut stop nappi pohjaan, onneksi en ehtinyt soittaa tonne aspaan vielä. Sormet ristissä nyt tän toisen boxin kanssa edelleen...
   
 2. TuK

  TuK Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  566
  Saadut tykkäykset:
  14
  Ja neljäs kesti sitten alle viikon. Todella kestävää valmistussarjaa. Vikana tällä kertaa piristävänä vaihteluna boottiluuppi eli sama kuin ensimmäisessäni. Kohta alkaa olla sellainen olo, että alkaa lentää kovia esineitä seiniin. :grr:
   
 3. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 178
  Saadut tykkäykset:
  32
  Heh. Tätä ketjua onkin hauskaa lukea. Milloinkas ne operaattorit ymmärtää, että halpojen paskaboksien työntäminen asiakkaille tulee loppupelissä kalliiksi. Vaikka asiakashan tuon sähläilyn loppujenlopuksi maksaa. :hitme:

  Vaatikaa sieltä kunnon boksi tai sanokaa koko paska irti. Niin mäkin tein (sanoin irti kun eivät parempaan silloin pystyneet). Teillä on oikeus saada kunnon boksi, kun eivät anna omaakaan boksia käyttää.
   
 4. TuK

  TuK Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  566
  Saadut tykkäykset:
  14
  Jos sanon tämän irti, niin mikä on vaihtoehto? Viasat? :rolleyes:
   
 5. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 178
  Saadut tykkäykset:
  32
  Niin, no. You've got a point there :)

  Nämä kaksi toimijaa ovat saaneet rellestää mielensä mukaan ja surutta kyykyttää asiakkaitaan, koska parempaa ei asiakkaille ole tarjolla :grr:
  Vihaksi pistää kun joutuu maksamaan tollasista huonoista bokseista ja olemattomasta asiakaspalvelusta. Itellä on valitettavasti tuo Viash*t ja voin kyllä sanoa että yhtä kökkö se on kuin CD:kin (on kokemusta molemmista). Onneksi ei sentään tarvi käyttää sitä heidän lähettämäänsä kökköpurkkia, vaikka kyllä siitä on kk-maksuissa tullut maksettuakin. Omalle mielenrauhalle oli paljon parempi ostaa kunnollinen oma boksi.

  Mietin kyllä vakavasti, josko pitäisi lopettaa tuo Viash*tkin.
   
 6. pekum

  pekum Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.12.2004
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joopa joo, toinen boksikin hajosi. Kestihän tuo jo muutaman viikon. Vo ristus minkälaista paskaa ne viitti maksattaa ihmisllä.
   
 7. MickWave

  MickWave Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.04.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä pvr101 kesti kaksi viikkoa, sitten pb03 kerhooon. En edes ehtinyt nauhoitella yhtään. Mitenköhän on mahdollista että tv vastaanotto on jo yli 70 vuotta vanha ja kotinauhoituksiakin tehty jo 30 vuotta, ja ne vaan toimi vaikka tv:t oli osittain puuta ja nauhurit rautaa hii-o-hoi.
   
 8. Eagle11

  Eagle11 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.12.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eka boksi kesti viikon, sitten boot-loop vika. Kun lukee teidän muiden kokemuksia, niin eiköhän laiteta juttuvinkkiä Digitodayihin, Iltasanomiin jne. Kuluttaja on kuningas eikö vain?

  Lähes 400€ maksava halpaa kovamuovia oleva paska boksi joka kestää keskimäärin muutaman viikon. (Lisäksi tuo paska boksi on liimattu/sinetöity kiinni ettei kuluttajalla ole mahdollisuutta vaihtaa kovalevyä isompaan (voihan sen toki lyödä pikkusormella palasiksi. "Boksi" vois näyttää paremmalta ilman tuota laadukasta tekniikkaa ympäröivää läpikuultavan ohutta paskaa muovia)joka luulisi olevan sallittua kun kerran muita bokseja ei voi käyttää) Mitä vittua?

  Canal Digital hehkuttaa eri medioissa ylivertaista HD-tarjontaa. Viikon ehdimme testata, osa HD-kanavista lähettää todella vanhaa shittiä joka on kuvattu sellaisella kalustolla että HD-tasosta on turha edes mainita. Varsinaiset HD-lähetykset, (eli esim. History Channelin uusimmat sarjat ja VOOM kanavan tarjonta) nykii tuolla paskaboksilla. Eli sama kun katsoisi liian hyvää kuvaa liian alitehoisella vehkeellä. Voi ristus amalia...
   
 9. TuK

  TuK Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  566
  Saadut tykkäykset:
  14
  Jos joku viitsii niin siitä vaan. Oma viides boksini on sentään kestänyt jo kohta puolitoista kuukautta, joten olisiko tässä lopulta kestävä tapaus? Onneksi sentään CD onnistui tässäkin sössimään kunnolla laskuttamalla minulta uuden boksin hinnan tästä viidennestä. Valitin toki tästä heti kun lasku postissa tuli ja sanottiin, että korjaavat (koska käytössä on suoraveloitus). No eikös maanantaina ollut hävinnyt tililtä kuitenkin 399 € ylimääräistä. Tänään lopulta onnistuivat laittamaan kuulemma rahaa takaisin päin ja pitäisi siten olla tililläni ensi viikolla. Voi ristus, etten sano. Pitäisi varmaan veloittaa korko- ja perintäkulut.
   
 10. musta

  musta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2008
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  No minäkin kuulun 5:s kerhoon. Tänään se viides otettiin käyttöön. Heinäkuussa tää rumba alkoi. Maksoin kylläkin boxini lokakuun puolella ja nyt tästä yksi vapaa kk. Koittelee, mut ei hylkää.........
   
 11. valotus

  valotus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.12.2008
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitoin rastin ruutuun "vähintään kolmas menossa". Itse asiassa toinen boksi laukesi juuri eilen runsaan kuukauden käytön jälkeen ja kolmatta en tarjouksesta huolimatta ottanut vaan pyysin rahat takaisin. Aspan kaveri oli kyllä asiallinen ja jotenkin puheesta kuulsi läpi että tarina on heille hyvinkin tuttu. Myöskään tuota Canalin PVR -boksia ei näy hiljattain liiemmälti mainostetun, ihme että ylipäänsä on enää tarjolla.

  Ekaan kuukauden vanhaan laitteeseen tuli Pb03 -looppi sähkökatkon jälkeen ja toinen jäi muuten vaan normaalissa sammutuksessa init -looppiin. Vaimo totesi että kolmatta kovalevyllistä talletettuja ohjelmia ei enää hukata. Itseänikään ei oikein huvita toimia betatestaajana 400,- euron laitteelle, hankitaan sitten tallentava komboboksi kun niitä joskus tulee muitakin markkinoille. Ei luulisi olevan vaikeaa ainakaan laadulla kilpailla.
   
 12. musta

  musta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2008
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viides boxi ollut nyt käytössä parisen viikkoa. Kaksi kertaa pitänyt vetää kylmäksi, kun ei totellut. Onneksi vielä tässä vaiheessa hukkuu vain tallennetteva ohjelma. Niin ja jos katsot "viiveellä" samaan aikaan kun tallennus käynnistyy niin sinne katoaa sekin etu "svedun per......" Mutta kertokaa miten ja millä muulla laitteella voisi näitä CD:n yrittämiä versioita katsella....ja ihan tavallisella vanhalla kuvaputki värkillä. Lienee niitä ensimmäisia ns.lajakuva-TV:ta. Panasonic on ja kuva mitä viimeisen päälle. Oon ollut CD:n "uskollinen" asiaka -99 lähtien.
   
 13. Borje

  Borje Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2004
  Viestejä:
  2 270
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi ylipäänsä pitää olla HD viritin kun ei kerran sieltä oteta ulos HD signaalia ? No , onhan dokkarikanavilla 16:9 kuva mitä ei yleensä SD kanavilla ole jostain syystä käytössä. Telenor/CD on ruvennut kikkailemaan jotain merkillistä uusien transponderien kanssa jonka myötä kaikki HD kanavat ei näy kaikissa vastaanottimissa.Esim HUmax 1000 ei oikein enää futaa .

  " Satelliittiongelmat
  hd-lähetyksissä

  Miettinen kertoo myös, miksi monet usb-laiteet ja tv-kortit ovat joutuneet ongelmiin teräväpiirtokanavien löytämisessä Thor-satelliitista, jossa Canal Digitalin hallinnoimat kanavat sijaitsevat.

  Canal Digital on tällä hetkellä jakanut hd-lähetyksensä neljälle multipleksille, eli kanavanippuun, joista kahdella on alle neljä hd-kanavaa ja kahdella neljä tai viisi hd-kanavaa. Ongelmia on ollut usb-vastaanotossa näillä kahdella taajuusalueella, joilla on eniten hd-kanavia. Jatkossa kaikilla hdtv-multiplekseillä tulee olemaan viisi hd-kanavaa.

  - Muxit jotka eivät toimi pc:llä, lähettävät neljää tai viittä hd-kanavaa jolloin muxin kokonaistiedonsiirtokapasiteetti, noin 65 Mbps, kasvaa todennäköisesti liian suureksi usb-tv-laitteelle."

  Tämä selitys ei kyllä mene ihan jakeluun......
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2008
 14. mimarjam

  mimarjam Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.09.2001
  Viestejä:
  553
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itselläni on kolmas boksi menossa, joka on jo pari kertaa mennyt pb03 looppiin, josta se on suureksi hämmästyksekseni toipunut noin puolessa tunnissa :-O
  (Onneksi eka kerta tapahtui siihen aikaan etten päässyt soittamaan CD:n asiakastukeen, olisi jälleen kerran saanut aikuinen mies hävetä käytöstään jälkikäteen.)

  Kyllähän boksin bugien kanssa elää kun vain muistelee kuinka pas*oja ensimmäiset kaapeliverkkoon tarkoitetut boksit olivat.
  Mutta tuo hajoamis herkkyys ahistaa oikein kunnolla kun ei voi ollenkaan luottaa siihen, että sinne kerätyt leffat ovat edes katsottavissa.

  Millähän keinolla CD:n boksi tilanteesta saisi Tietoviikon tms. kirjoittamaan artikkelin / lyhyen uutisen, jossa käytäisiin läpi CD:n ainoan hyväksymän ja tarjoaman boksin epäluotettavuus ?

  Luulisi julkisuuden jollain tavalla vaikuttavan myös CD:n toimintaan.

  Conax-linkityksestähän on turha puhua/purnata, koska sille on kilpailuviranomaisten lupa.
  Tai oikeammin lupa on käsittääkseni sille, että saavat määritellä laitteet joita hyväksyvät käyttöönsä.

  CD vastaasi reilu vuosi sitten erääseen palautteeseeni, että jokainen laite, joka tukee conax-linkitystä (ja joitakin muita CD:n vaatimuksia) pääsee heidän listalleen. Tosin heidän lienet aika helppo määritellä sellaiset vaatimukset joiden perusteella listalle pääsee vain yhteistyökumppaneiden laitteet, sen verran vähän laitteita tuntuu ilmestyvän listalle.

  #mika
   
 15. musta

  musta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2008
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin miksi pitää olla HD..... millä? muuten voisin katsella, tallentaa katsoa viiveellä? Ja eihän se HD vaadi kuin uuden vastaanottimen. Mutta ajattelin edetä varoen. Onneksi. Toi Borjen juttu oli kyllä aika paha.
  Toinen asia taas on CD Suomi. Eihän ne mitään voi jos "svedut" tai tanskalaiset pitää Suomea kaatopaikkana, johon voi kaiken paskan lähettää. Millä soudat, kun on airot nou!!
   
 16. cerveza

  cerveza Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.06.2008
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomalainen on vaan niin tyhmä äänestääkseen lompakolla. Kaikki paska kelpaa koska muuten voi jäädä ilman.. :mad:
   
 17. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sama laite on kyllä käytössä ruotsalaisilla ja tanskalaisillakin ...

  http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=171163
   
 18. mimarjam

  mimarjam Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.09.2001
  Viestejä:
  553
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuo nyt ei pidä paikkaansa mitenkään, kuten Vesa tuossa ylempänä jo kommentoikin.
  Boksi oli Ruotsissa testissä ennekuin lanseerattin Suomeen. Tosin kyllä ihmettelen betatestauksen laatua / laajuutta kun miettii boksin bugisuutta. Onkohan CD ulkoistanut testaustoimintansa Microsoftille ? ;)

  Sinällään tilanne on aika v:mainen. Jos haluat katsoa CD:n kanavia ja käyttää kovalevyllistä tallenninta, on tuo CD:n tarjoama boksi ainoa vaihtoehto.

  Toki tällä hetkellä conax-linkitys ei ole vielä käytössä, mutta CD:ltä saadun tiedon mukaan se otetaan vuoden vaihteessa käyttöön. Ja tuo vaatimus tulee HD-materiaalia tarjoavilta tahoilta.

  Eli voit tällä hetkellä hankkia minkä tahansa HD-boksin, mutta mikään ei takaa sitä, että se toimii kahden viikon kuluttua. Tosin joudut luultavasti hankkimaan kytkykauppana CD:n HD-boksin, koska käsittääkseni eivät tee hd-sopimuksia jollei sinulle ole heidän boksiaan.

  #mika
   
 19. atp21

  atp21 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2007
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niihän se piti ottaa käyttöön vuosi-kaksi sitten kun HD lähetykset käynnistettiin, ja vuosi sitä ennenkin ja edelleen ja edelleen....
  Ei sillä parempi kun viisastuisivat ja unohtaisivat koko linkityksen.
   
 20. koez

  koez Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.03.2005
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kolmisen kk se sitten kesti - kuvittelin jo saaneeni muita "uudemman ja parannetun" mallin vaan se siitä kuvitelmasta...