Canal digitalin tallentava boksi + unicable ongelmia

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana santti, 22.11.2014.

 1. santti

  santti New Member

  Liittynyt:
  06.11.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Talouden hyvin palvellut topfield hajosi taannoin, ja piti ihmetellä, että mitä tilalle. No koska taloudessa oli jo canalin lautanen sekä valkoinen perusboksi käytössä, niin sorruin myyjän ehdotuksesta tilaamaan multiroomin sekä tuon tallentavan boksin. Myyjä kovasti vakuutteli, että homma saadaan pelaamaan molemmille bokseille, ilman että lautaselle vedetään lisää antennikaapeleita.

  No tavarat tuli, asentaja kävi ruuvaamassa uuden mikropään paikalleen. Unicablen kanavat kohdilleen molempiin bokseihin ja kanavien haku, ja homma rokkaa. Sitten alkoivatkin ongelmat, kun boksi on hiukan pidempään päällä (30-90min) niin se alkaa valittamaan että 'ANT2 ei signaalia', samalla osa kanavista lakkaa näkymästä. Tilanteesta voi toipua ainoastaan käyttämällä koko boksin irti sähköistä ja odottelemalla jonkin aikaa. Mutta tämänkin jälkeen boksi toimii vain jonkin aikaa, ja ongelma toistuu. Samaan aikaan tuo valkoinen perusboksi toimii ok.

  Canalin aspa vaihtoi ensin powerin, ja sitten toimitti toisen boksin. Mutta ongelmat eivät kadonneet, muuttuivat tosin uuden boksin myötä hitusen erilaiseksi. Uudella boksilla alkaa tulla kuvaan bittivirhettä lähes saman tien kun boksin pistää päälle. Boksien signaalinlaatumittarit näyttää laaduksi noin 75% ja S/N on hiukan vajaa 16dB.

  Tämän jälkeen canalin asentaja vaihtoi vielä mikropään, mutta onelmat säilyivät entisellään molemmilla tallentavilla bokseilla. Vaihdoin itse vielä splitterit tähtipisteelle sekä boksin perään, sekä tein uudet välikaapelit. Näillä sai S/N:ää hiukan paremmaksi, mutta muuta vaikutustapa ei ollut.

  Topologia on siis tällainen:

  mikropää ------ (tekninen tila) splitteri kahteen -- diplekseri (catv + sat) ----- huonerasia --- splitteri kahteen - boksi

  Eli tuleeko mieleen, mikä ihme tuossa voi aiheuttaa nuo kuvatut ongelmat, varsinkin kun se valkoinen perusboksi toimii ok? Vai heitänkö multiroomilla kuikkaa, ja siirryn tallennuksen osalta kaapelitv-asiakkaaksi? Entä olisiko muilla bokseilla mahdollisuutta menestyä (Vu+ voisi olla kiva, mutta toimiiko salauksen purku?)?
   
 2. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 094
  Saadut tykkäykset:
  92
  Kyllä VU+:n salausten spurgun pitäisi toimia satelliittipuolella....
  Toisaalta pitäis olla pontikkaakin...
  Suosittelisin enemmän kyselemään noista SAT-hommista tuolta.

  T: Vesku