Canal Digitalin HD-kanavat Horizontal High Bandilla kateissa, ehdotuksia mitä tehdä?

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana _tj_, 10.05.2012.

 1. _tj_

  _tj_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2005
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve,

  Olipahan arpominen alueesta, sillä tämän voisi postata melkein mihin vain Satelliitti-TV-alueeseen, mutta koetetaan nyt tätä..

  Yritän tässä PC:llä saada kaikki Canal Digitalin HD-kanavat näkyviin, mutta ei ihan onnistu. Tilasin CD:ltä maaliskussa paketin, jossa tuli mukana kortti, lautanen (joku CD-brändätty ovaali), mikropää (Triaxin quad), perusboksi eli Sagemcom HD 106-S sekä asennus. Yli kuukauden odottelun jälkeen asentaja kävi heittämässä lautasen katolle, suuntasi sen Thoriin ja veti yhden kaapelin asuntoon. Pituutta kaapelilla varmaankin 30-40 metriä. Kaapelin tyypistä tai laadusta en osaa sanoa mitä käyttävätkään. PC-laitteistossa pyörii Ubuntu precise ja DVB-S2 vastaanotosta huolehtii tällä hetkellä TeVii S464 halpis-kortti, jonka ostin vain testatakseni saanko softacamilla kanavat yleensä näkyviin (saihan ne, ks. raportti tässä), ja softana toimii VDR.

  Ongelma on nyt se, että PC:llä viritin ei löydä HD-kanavia taajuuksilla 11785 ja 12015. Muilla taajuuksilla lähetetyt HD-kanavat näkyvät ja samoin kaikki SD-kanavat. Verrokkina oleva Canal Digitalin perusboksi näyttää samalla kaapelilla kaikki kanavat virheettä. Alla linkki taulukkoon, johon keräsin VDR:n Femon-pluginin näyttämiä signaalitietoja (Signal-sarake signaalin voimakkuus, SNR-sarake signal to noise ratio) sekä CD:n boksin signaalitietovalikosta sen ilmoittamat arvot. Testin aikana oli pilvetön taivas. Regular-sarakkeissa on suora kaapeliveto mikropäältä virittimelle ja Amplified-sarakkeessa on arvot, joita sain kun mikropäässä oli kiinni tällainen vahvistin, jonka hankin ensi hätään. Ei korjannut ongelmaa.

  https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AunA1_Xqlx4XdDd6WFVNdEJ1cEJTVFVuUERoUGZLS2c

  En nyt oikein tiedä miten noita pitäisi tulkita, ilmeisesti PC-puolella luvut saattavat heitellä riippuen käytetystä kortista ja mitä sen frontend ilmoittaa ja siten nuo eivät ole suoraan vertailukelpoisia johonkin toiseen asennukseen. Mutta kaippa DVB-S2-kortin ilmoittamat 11%-15% signaalinvoimakkuus ja 65%-75% SNR vaikuttaa huonoilta. Vaan toisaalta CD:n boksin ilmoittamat korkeat lukemat voisi varmaankin viitata siihen, että antennin suuntauksessa, kaapelissa tai liittimissä ei taida olla vikaa.

  Lisäksi noissa PC:llä näkyvien kanavien signaali- ja SNR-tasoissa ei ole merkittäviä eroja niihin kanaviin jotka eivät näy, ainoastaan ylemmillä taajuuksilla kanavan viritys ei toimi. Viittaisiko tämä siis siihen, että tuo TeViin kortin viritin olisi surkea, ja kortin vaihto voisi auttaa? Itse asiassa minulla oli alunperinkin tarkoitus hankkia DigitalDevices Cine S2 -kortti, mikäli saan hommat tällä halpakortilla toimimaan. Stacker/de-stacker on jo hankittu, jotta saisin yhdellä kaapelilla molemmille virittimille signaalin, testattu niin että toinen ulostulosignaali PC:lle ja toinen CD:n boksiin, toimii ok FTA SD-kanavilla. Mutta en oikein raaskisi ostaa 160 euron korttia viritinhypoteesin testauksen takia, mikäli silläkin homma kusisi samalla tavalla. Aika hankala alkaa säätämään mahdollisen Saksaan suuntautuvan palautuksien kanssa. Olisiko pääkaupunkiseudulla jollakin lainata DVB-S2-korttia? ;)

  Muita ehdotuksia tai vinkkejä? Voisiko tällainen ongelma mitenkään johtua mikropäästä? Koneesta tulee jotain ihme värinää, joka häiritsee juuri näiden taajuuksien vastaanottoa DVB-S2-kortilla?
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2012
 2. Tallaaja

  Tallaaja Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.04.2009
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse en ole touhunnut ikinä noiden korttien kanssa mutta veikkaus olisi että tuo korkea SR arvo,30000 olisi syynä noihin ongelmiisi.
   
 3. _tj_

  _tj_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2005
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, sehän on näköjään toinen ero taajuuden lisäksi mikä erottaa näkyviä ja ei näkyviä kanavia (näkyvillä SR 25000). Mutta tässäkin tapauksessa voisi syyttää varmaankin huonoa korttia?
   
 4. Borje

  Borje Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2004
  Viestejä:
  2 270
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, kaikki raudat ei edellenkään tue 30000 Symbol Ratea.
   
 5. _tj_

  _tj_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2005
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näköjään kun vähän googlailee, niin voi huomata, että vissiin kaikilla korteilla tuntuu olevan ongelmia ;) Et sattumalta tiedä jotain varmasti hyvällä signaalilla Thor-yhteensopivaa DVB-S2-korttia, tai oikeastaan piiriä?
   
 6. rofafor

  rofafor Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.11.2002
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  1
 7. _tj_

  _tj_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2005
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jeps, löysinkin tämän jo. Pitää kokeilla. Ja sitä ennen symbol raten laskemista käsin 29999:n channels.conf:ssa, josko säästyisi kernelin kanssa pulaamiselta.

  Edelleen dual tuner-kortti olisi tähtämisessä lopulliseksi ratkaisuksi, eli ostoksille joutuu joka tapauksessa. Mielellään tuo DigitalDevices, kun siihen saisi dual tuner DVB-T-mokkulan samaan PCI-paikkaan naitettua. Mutta ikävästi raportoituja SR 30000 ongelmia silläkin :( Mutta jos tällä S464:llä saa toimimaan, niin sitten olisi halpa dual tuner TeVii S480, jossa samat piirit, joten pitäisi myös toimia.
   
 8. rofafor

  rofafor Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.11.2002
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  1
  Näin pieni muutos tuskin tuottaa muutosta väärin alustetun demodulaattorin toimintaan. Uskoakseni saisit paremmin apua näihin Linux/DVB-ongelmiisi myöskin kotimaiselta linuxtv.fi-foorumilta.
   
 9. _tj_

  _tj_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2005
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jeps, tuo patch auttoi. Pitää koettaa huudella, että ottaisivat ainakin yaVDR:n linux-media-dkms pakettiin mukaan tuon.

  Menee vähän hankalaksi dual tuner kortin hankkiminen kun cine S2 oem-myyjän linux4median support vakuutteli, että myös tuon pitäisi toimia. Mutta tiedä sitten häntä.
   
 10. _tj_

  _tj_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2005
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  cine S2 kortti tilattu ja hyvinhän se toimii kaikilla CD:n kanavilla kun käytössä yaVDR 0.5 unstable linux-media-dkms paketin ajureilla.