Canal Digitalilta tallentava HD-purkki HD PVR 101 ST

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana tlogist, 29.04.2008.

 1. voipa

  voipa Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tätä vähän pelkäsinkin eli parisen vuotta menee kokonaisaikaa, ennenkuin boxin sw tulee käytettäväksi - ehkä! Huvittavaa on, että CD meinasi julkaista ekan sw-version jo alkukesästä mutta tuli sitten ajatelleeksi, että ehkä kannattaa tehdä se vasta jalkapallon mm-kisojen jälkeen. Kesä on sitten varmaan vietetty muuten kuin testaillen ja bugeja korjaillen.

  Ohjelmistotekniikan ammattilaisena tällaista keskustelua on surkuhupaisaa käydä "asiantuntevan" asiakaspalvelijan kanssa.

  Aamen.

  Käsittääkseni myyjällä on mahdollisuus antaa toimiva tuote tilalle tai korjata vanha. Koska kumpikaan ei ole mahdollista kohtuullisen ajan kuluessa, niin kyllä tuon kaupan voi purkaa.
   
 2. Galaxie

  Galaxie Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2003
  Viestejä:
  107
  Saadut tykkäykset:
  0

  Laitoin postia kuluttajaneuvojalle hetki kirjoitukseni jälkeen, katsotaan mitä vastaukseksi tulee. Toivottavasti jotain positiivista... Laitoin postiini myös linkit tähän keskusteluun jotta huomaavat että en ole ainoa jolla ongelmia on.

  Canalilta asiakaspalvelusta tarjosivat hetki tuon keskustelun jälkeen kk. puoleen hintaan mutta tämähän ei tietenkään poista boksin jumitusta millään tavalla. Hyvä ele tosin, siitä kiitokset asialliselle henkilölle jonka kanssa puhuin. Kaveri lupasi myös selvittää asiaa ja soitella takaisin kun tietoa tulee... Toivottavasti tuleekin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2010
 3. temee99

  temee99 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.08.2002
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt tää paska hävitti kaikki tallennusajastukset?
  Mitä v...a? Tää on eka kerta mulle tällä paskalla :hitme:
   
 4. mamipa

  mamipa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  54
  Itse hain perjantaina postista kans uuden virtalahteen, eikä siinä mitään kytkintä ollut. Pistorasiasta tuleva johto vaan on lyhyempi kuin vanhassa.
  En tiedä mikä vaikutus vaihdolla sitten on.
   
 5. Kalahima

  Kalahima Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2008
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vai niin. Meillä laite käynnistyy vain satunnaisesti 2,5 vuoden varsin moitteettoman toiminnan jälkeen, eikä siihen muuntajan vaihto auttanut. Kun sen uudelleen käyntiin sain noin 15 yrityksen jälkeen niin jätin päälle, enkä laita enää kiinni. Häiriöt ilmaantuivat 2. versionvaihdon jälkeen tänä syksynä. Uusi laite luvattiin lähettää 2 vuoden määräaikaisen sopimuksen vastikkeeksi. Muuten kuulemma sen hinta on yli 400 euroa.
   
 6. Galaxie

  Galaxie Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2003
  Viestejä:
  107
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuluttajaneuvoja soitteli tänään(äärimmäisen nopeaa toimintaa) ja kertoi jutelleensa Canalin aspan kanssa asiasta.
  Vikaa kuulemma selvitellään paraikaa ja eräs ongelmista saattaa olla jotta antenni on virheellisesti suunnattu. Boksin omat signaalimittarit näyttävät koko ajan 69%- 80% mutta en tiedä kannattaako noihin kovin suuresti uskoa ja siksipä asentaja tullee jossain välissä tsekkaamaan suuntauksen.

  Kolme kk. pitäisi tulla puoleen hintaan ja jossei asia noihin aikoihin ratkea niin tilannetta tarkastellaan uudelleen.

  Sormet ristissä kohennusta tilanteeseen odottaen...
   
 7. Mikko-vaari

  Mikko-vaari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2005
  Viestejä:
  332
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole paha yllyttämään, mutta nyt täytyy:
  Pankaa joukolla irtisanoutumiset - eiköhän ääni muutu!
   
 8. voipa

  voipa Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  1
  Entäs jos laite toimi siltä osin ok vanhalla softalla?

  Uudessa sw-versiossa vaikuttaa olevan useitakin vakavia vikoja. Tämä oli täysin ennakoitavissa, kun siirryttiin uuteen käyttikseen.
   
 9. Iso-Mies

  Iso-Mies Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  693
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt tämä perkeleen laitos alkoi vilkuttamaan näytöllä herjaa Conax-kortista "aseta uudelleen jne". Ei ole mulla tehnyt kummallakaan softalla näin.

  Lopetti ainakin hetkeksi kun otin virrattomaksi ja asetin uudelleen kortin masiinaan.

  Oliko tämäkin enteilyä jostain isommasta ongelmasta?  Iso
   
 10. MVal

  MVal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2003
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla auttoi virtalähteen uusiminen conax-kortin kyselyyn.
   
 11. heiskate

  heiskate Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2006
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervetuloa joukkoon, lopettaa joo hetkeksi alkaakseen taas uudelleen. :grr: Välillä saatat päästä jopa päiviä ilman ongelmia ja sitten iskee päälle taas sellainen pätkiminen, että katselusta ei tule mitään.

  Itsellä jäänyt sen verran vähälle katselu viime aikoina, että en ole jaksanut analille toista valitusta laittaa. Ensimmäinen ei johtanut tuloksiin...

  Sitä ihmettelen, miten virtajohdon vaihtaminen tähän ongelmaan voi auttaa???

  Mutta kokeilenpa vanhasta hd-boksista ottaa ja katotaan kuin käy.   
 12. voipa

  voipa Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  1
  Meinasi iskeä paha nakki, kun siinä purkin käynnistyksen jälkeen menee yleensä muutama sekunti ennenkuin boxi kysyy päivitetäänkö softa, mihin aina vastaan tietysti ei. Nyt ajattelin selata suosikkilistallani eräälle toiselle kanavalle ja painoin kakesta OK juuri silloin kun sw-päivityskysely iski näyttöön. Noh, pikainen syöksy virtajohdolle ja masiina sähköttömäksi. Jonkun ajan päästä kytkin piuhan takaisin ja starttasin vempeleen, niin se rupesi samantien päivittämään purkin softaa uudeksi, eeeeiiiiii!!!! Uudestaan virtapiuha pois ja myös satelliittikaapelit irti takalevystä sekä kortti pois. Boxiin virrat päälle ja digi-tv toimii ok. Masiinan sammutus, piuhat kiinni, kortti takaisin ja pidetään peukkua. JESS, ei ala päivittää uutta versiota. Varmuuden vuoksi vielä tehdasasetuksien palautus ja sammutus. Käynnistys ja kysyy tuttuun tapaan päivityksen asennusta. Huhhuh, kyllä meinasi mennä torstaipäivä täysin pilalle.
   
 13. MVal

  MVal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2003
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis virtalähteen, onhan sulla siinä 220 johdon pistokkeen ja boxin välissä muuntaja?
   
 14. MPele

  MPele Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos toimintaohjeista tällaisen pahan päivän varalle! :thumbsup:

  Olin reilun viikon reissulla, jonka aikana vanhan softan boksi tallensi kaikki noin 15 ajastusta moitteettomasti.
   
 15. patekka

  patekka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.04.2003
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
 16. mamipa

  mamipa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  54
 17. rakath

  rakath Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.10.2010
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Periaatteessahan tuo voisi hoitua pelkällä softa-päivityksellä eli Linuxi olisi vain hetkellinen harharetki joka joutaa romukoppaan.

  Tai sitten rinnalle tulee TiVo-boksi reiluun 400 euron ulosheittohintaan...
  Noh ainakin luulisi että siinä vehkeessä softa toimisi kutakuinkin ongelmitta, onhan sitä jo jenkeissä asiakkailla beta-testattu vuosikaudet.
   
 18. musta

  musta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2008
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, kesäkuussa 2008 lähdin mukaan. Ekat kommenttini löytyvät ehkä sivulta 24 tai jotain. Samaa IVO-buuttia, virtakaapelin vaihtoa, INI?eINI jotain on ollut ennen softan vaihtoa, kyllä kyse on jostain suuremmasta mokasta! Nykyään näyttävät boxit kestävän. Itselleni lähettivät 2008-2009 aikana kuusi(6) uuttta viritintä. Vaihtoehtoja ei ollut, jos halusi HD-kuvaa, nauhoittaa kahta kanavaa ja katsella kolmatta, mikä mielestäni on turhaa!! Kyllä muutakin pitäisi olla, saati nyt kun purkki pelaa jotensakkin, niin kuvan laatu on aivan paskaa!!!! Kyllä se myös kirvelee että kaukosäädintä saa painella ja taas painella.Kerran taas kysyn ehdottakaa parempaa boxi/toimittaja vaihtoehtoa. Se höpötys lautasantennin väärinsuuntaamisesta on kyllä kaukaa haettu, jos softa ei toimi.Heko heko
   
 19. rakath

  rakath Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.10.2010
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu nuo "käännä HDMI-kaapeli" tai "antennissa on liikaa virtaa" ym ohjeet aspasta ovat vain kikka jolla saadaan puhelu lopetettua ja asiakas puuhastelemaan turhan takia pariksi päiväksi.
  Samaa ne tekevät muissakin tietokonepohjaisissa jutuissa (ohjelmistot, pelit ym).

  Lukaisin sen TiVo:n englanninkielisen pressijulistuksen, ja siellä sanottiin:
  "... with TiVo software and Canal Digital's first "networked" box that provides a variety of ground-breaking capabilities like universal search, home networking, and integration with mobile devices."

  Toisin sanoen, kuulostaisi siltä että tulossa on uusi boksi jossa on kotiverkkoa (WLAN?) ja mobiililaitejuttua (iPhone app?). Saisivat kyllä myydä uuden boksin erittäin edullisesti näiden linux-ongelmien takia vanhoille asiakkaille. Tai antaa sen vaihdossa ilmaiseksi tuohon nykyiseen surkeaan pvr-boksiin.
   
 20. Addikti

  Addikti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.01.2010
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuolla kahvipöydässä pohdittiin silloin uuden softan lanseerauksen yhteydessä, että CD:n diili Sagemin kanssa olisi päättymässä tai päättynyt, ja että tämä uusi softa olisi ostettu muualta. Joko Sagemin toimitusaikoihin kyllästyneenä tai muista syistä. Tämä tietysti herätti kysymyksen, että mistä mahtaa tulla korvaaja vanhalle laitteelle, koska selvästikään sopimusta Sagemin kanssa ei uusittaisi. Huollon entisöimät PVR:t riittävät asiakkaille joka tapauksessa vielä hyvän aikaa, mutta jossain vaiheessa tulee rajapyykki vastaan.

  Jos nämä spekulaatiot pitäisivät paikkansa, nyt julkistetun sopimuksen perusteella voitaisiin odottaa myös uutta laitetta jostain muualta. Teoriassa olisi aivan mahdollista, että TiVon softat portattaisiin myös tälle vanhalle PVR-alustalle, mutta eihän tuo Sagemin rautakaan ole oikein mistään kotoisin.

  Minulta eivät ainakaan saa enää rikkinäistä yksilöä kunnostettavaksi, kun laite seuraavan kerran ottaa itseensä. En yksinkertaisesti suostu tuohon sitovalla jatkotilauksella kiristykseen, kun kyseessä on laite, joka ei ole koskaan toiminut tyydyttävästi. Kyseessä ei ole kuitenkaan tietokone, johon voisi vapaasti asentaa haluamansa käyttiksen ja sovellukset, vaan firmis todella on olennainen osa laitetta.

  P.S. pakollinen käyttäjäkokemusraportti:

  Tuorein softa tuntui toimivan aivan täydellisesti, kunnes huomasin, etten ollut ajastanut aikoihin mitään. Kasa sarjatallennuksia päälle ja menoksi. Heti ensimmäisen tallennuksen jälkeen mute-ongelma palasi. Sillä taannoisella pikakorjauspäivityksellä purkin volume ei enää vaikuta digitaalilähtöön, mikä on mielestäni oikein (sen pitäisi olla linjataso), mutta vain monikanavaäänellä, joten volume on sittenkin kelattava ylös. Ajastetun tallennuksen aikana käynnistyessä tulee kuuluisa musta ruutu, josta pääsi pois ottamalla kanavalistan OK:lla ja valitsemalla jonkun kanavan. Tarpeeksi monen ajastuksen jälkeen on siinä tilassa, että hurjalla renkkauksella saa kanavalistan näkyviin, mutta onkin vaihtanut radiokanaville. Tarpeeksi monen ajastuksen jälkeen tallennus jääkin jumiin ja flekti huutaa lopun elämää, kunnes purkin herättää valmiustilasta. Tällöin jumiin jäänyt tallenne tuntuu katoavan ja samalla tapahtuu se ajastuksen häviäminen.

  Kaikista näistä lisääntyvistä sekoiluista on aina päässyt eroon tekemällä kylmäkäynnistyksen, eli pitämällä boksin valmiustilanappia pohjassa, kunnes purkki sammuttaa itsensä väkisin, segmenttinäytöllä vilahtaa "init" ja purkki jää valmiustilaan. Kertaakaan ei ole tarvinnut katkaista virtaa (irroittamalla virtapiuhan).

  Mukavana pikkumausteena on se, että kun sarjatallennuksella tehdyn hakemiston (mikä on uutena ominaisuutena sinänsä varsin mukava) sisältö kasvaa yli ruudullisen kokoiseksi, muuttuu infopalkissa olevan kuvauksen sisältö herkästi aina listan ensimmäisen tallenteen mukaiseksi. Jos listaa kelaa oikein varovasti, näkee oikean kuvauksen. Joskus olen nähnyt, miten sekunnin jälkeen oikea kuvaus päivittyy ensimmäisen tallenteen kuvaukseksi.

  En silti vaihtaisi takaisin vanhaan softaan, sillä tämän uuden käytettävyys on näistä ällistyttävistä vioista huolimatta ihan eri tasolla, lukuun ottamatta lähes käyttökelvotonta kelausta.

  :hitme: