Canal Digitalilta tallentava HD-purkki HD PVR 101 ST

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana tlogist, 29.04.2008.

 1. Ohan se varmaa

  Ohan se varmaa Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaivappas het tämä tieto esiin, veikkaan et iso määrä ihmisiä olis sulle kiitollisuudenvelassa, jos sen oikeesti pystyy kiertämään. Menis meilläkin nimittäin tällä sekunnilla unelmalaatikko tilaukseen...   
 2. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Nyt tulee mutua, mutta näin ainakin itsellä:

  Käytössä Dreambox (ei HD) ja Viasatin Tuplaplatina-paketti. Viasat-kortti on paritettu Viasatin vastaanottimeen joka tuli samassa paketissa (ja joka nyt lojuu varastossani). Tämä paritus on varma tieto, koska paketin hankkiessani oli aspalle vahingossa tullut väärä boksin sarjanumero ja kanavat eivät millään auenneet. Soitettuani aspaan ja heidän vaihdettua koneilleen oikea sarjanumero, alkoivat kanavat heti näkymään.

  Sen jälkeen laitoin kortin Dreambox DM500 -satelliittivastaanottimeen ja latasin Dreamiin CCcam -nimisen kortinlukuohjelman. Dreameissa on "tyhmä" kortinlukijarauta ja se vaatii ohjelman toimiakseen (sen saa ladattua ihan kaukosäätimellä, kunhan boksi on verkossa ja netissä). Ohjelman avulla boksi pystyy lukemaan monenlaisia kortteja, esim. CDn Conax ja Viasatin NDS. Minkäänlaisia boksin ID-numeroita ei tarvinnut syöttää, vaan kortti lähti heti toimimaan eikä ole tarvinut käyttää alkuperäisessä boksissa kertaakaan yli vuoteen. Näin se Viasatin paritus wörkkii.

  Aikaisemmin on ollut CDn paketti ja sekin toimi loistavasti Dreamboxissa. En tiedä oliko siinä ikinä mitään paritusta.
  Lisäksi talouden toinenkin Dreambox osaa lukea tuota ensimmäiseen boksiin laitettua korttia LAN-verkon yli, joten selviämme yhdellä kortilla kahdessa telkkarissa. Tässä kuitenkin mennään ns. "harmaalle" alueelle, joten siitä ei tässä sen enempää.

  Nyt alkaa se mutu-osuus: Tuo Viasatin "paritus" on aika kevyttä luokkaa ja en tiedä onko sitten Conaxin Chipset Pairingia tuossa softassa tuettuna, mutta en usko että koodaajailta kovinkaan kauaa aikaa mene kun pistävät toimimaan. CCcam ei sekään ole ainoa ohjelma, vaan eri ohjelmissa on mistä valita. Joissain tapauksissa siis joutuu ehkä syöttämään kortinlukuohjelman konfigurointitiedostoon oikealle riville tuo boksin ID. Konfigurointitiedosto on sellanen editoitava tekstitiedosto boksin syövereissä (vähän ikään kuin jotkut windows-ohjelmien .ini-tiedostot). Siihen pääsee käsiksi esim. FTP-ohjelmalla.


  En siis sataprosenttisesti tiedä uskallatko ostaa Dreamboxin, mutta itse ainakin ostaisin ja luottaisin siihen että koodaajat osaavat asiansa. Ellei sitten tuo Conax Pairing jostain syystä toimisikaan, niin sanoisin irti koko sopparin ja kehottaisin muitakin tekemään niin. Eivät tuolla tavalla ole ansainneet rahojamme.

  Edit: En tiedä miten tuo Chipset Pairing CDn HD-kanavien osalta toimii. Onko siellä käytössä jotain vaihtuvia koodeja tms. Mutta jos sen sirulla saa toimimaan, niin kyllä sen sitten ohjelmallisestikin saa toimimaan.
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2009
 3. Eqi

  Eqi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin eilen tuli uusi boxi kun vanhassa vikaa enemmän kuin lääkäri määrää.

  Noh laitoin uuden boxin kiinni. Antennisignaalit punaisella (vanhalla ne olivat vihreällä ja kanavat näkyivät ilman ongelmia). Kanavahaku löysi kyllä Canalin kanavat ok mutta yle, maikkari ja nelonen loistivat poissaolollaan.

  En kyllä ymmärrä miten oikeasti tämmöistä voidaan ihmisille myydä.

  Vaadin jo aiemmin kaupan/sopparin purkua mutta suostuin siihen että boxi vaihdetaan uuteen (kun mullehan oli tullut tosi maanantaikappale) mutta mitä vielä prkl, huonommaksi vaan menee.

  Allekirjoittanut ei todellakaan suosittelle tätä purkkia (siis canalin HD PVR purkkia kyseessä) kenellekkään.
   
 4. R0kMies

  R0kMies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2007
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitäs veikkaatte missä mättää kun useat tallenteet ovat muutaman minuutin pituisia? Laitoin tuossa reissuni ajaksi tallentamaan leffoja eri kanavilta, ei tietenkään yli kahta päällekkäin.

  Juuri katsoin mitä on narulla. 8 leffaa, joista kolmeen on tallentunut vain 3-5minuuttia. Olen havainnut tämän kerran aiemminkin. Lähiakoina harvoin nauhoitellut mitään, joten ei tietoa kauanko tehnyt tätä.
   
 5. Eqi

  Eqi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma mielipiteeni on siinä että se purkki on vaan niin susi ja se siinä mättää.

  Reklamaatio vaan canalin suuntaan.

  Omasta reklamaatiostani sain sentään yhden kuukauden laskuhyvityksen. Eihän se paljoa ole mutta jotain kuitenkin.
   
 6. kale67

  kale67 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.11.2006
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itellä ensimmäinen boxsi kesti vajaan vuoden:hitme:
  Toinen viikon:OI kolmatta odotetaan,tulee ehkä tällä viikolla:D
   
 7. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 144
  Saadut tykkäykset:
  269
  Hajoaako nämä laitteet muillakin kuin Plazan lukijoilla? Ei voi kuin suu auki lukea näitä hajoamisreportaaseja. Plazan lukijoilla vehkeet tuntuu hajoavan ihan huolella ja samoin tilalle saadut vaihdokit jne. Canal Digital tarjoaa kyllä käsittämätönä roskaa maksaville asiakkaille natsiehdoin. Sisältö eli kanavat alkaa olla jo vähintään tyydyttävää tasoa, mutta rauta ihan über-paskaa. Jos laitteet poksahtelee joka puolella Suomea riippumatta siitä onko käyttäjä aktiivinen plazalainen vai ei, niin kyllä pitäisi saada CD jotenkin vastuuseen asiasta. Se ei todellakaan riitä, että antavat "veloituksetta" uuden paskan tilalle. Vai toimivatko Canalin PVR-boksit 99%:sti hyvin, mutta vain henkilöt joiden boksit hajoavat ilmoittelevat siitä täällä. Mites muualla Pohjoismaissa? Tuleeko maanantaierät Suomeen ja A-luokan yksilöt Ruotsiin? Toisaalta vaikuttaa siltä, että CD:n matolaatikoita tekevät tehtaat ovat auki vain maanantaisin.

  Kyllä on haihtunut täysin kuvitelmat mahdollisesta satelliittilautasesta omalla katolla. On hyvä, että välissä toimii bufferina kaapeli-tv yhtiö. Toivottavasti DNA:kin saa jo viimein tänä vuonna homman pyörimään...
   
 8. TuK

  TuK Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  565
  Saadut tykkäykset:
  13
  CD:n kunniaksi on sanottava, että olen kyllä saanut parin kuukauden katselut ilmaiseksi heidän toilailujensa vuoksi. Viides boksi siis menossa (ja tämä kestänyt jo yli kolme kuukautta).
   
 9. heiskate

  heiskate Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2006
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi prkle, kyllä surkealta vaikuttaa. Perjantaina soittelevat Canalilta uudelleen jatkotarjousta. Pyysin vähän harkinta-aikaa. Tallentavaa olis mieli tehny, mutta ei tollasta roskaa viittis kyllä riesaks ottaa. Ihan riittävän pitkään meni, että sai nykysen hd-combon toimiin edes tyydyttävästi.

  Joku Divisionin malli pitäis kuulemma kans toimia, mutta niitä ei taasen kuulemma ole oikein saatavilla? Näin ainakin myyjä väitti. Kellään tietoa tuosta?
   
 10. DigiMedia

  DigiMedia Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2008
  Viestejä:
  445
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taas kysyn varmaan samoja kuin on aiemmin kysytty, mutta kysyn kumminkin. Pairing-ongelmat jatkossa saattanevat estää muiden boxien käytön Canal Digitalin yhteydessä, vai? Entä jos käyttää (=saa toimimaan) perus HD-combon ja sen oheen tällää noita "parempia" tallentavia? Onko teknisesti mahdollista? Vaikka tuon tallentavan CD:n HD-combon saisikin nyt "halvalla" (199 eur), niin voihan se olla rahojen tuhlausta.

  Markantalossa olivat heti alentamassa TV:n seinätelineen hintaa 99:stä 50 euroon, jos ottaisin CD:n paketin. Taitavat saada aika huimia provisioita siellä CD-sopimuksista.
   
 11. Borje

  Borje Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2004
  Viestejä:
  2 270
  Saadut tykkäykset:
  0
  1. Katselukorttia/sopimusta ilman CD:n viritintä et saa.
  2. Heidän tiukka näkemys aiheesta on että muut virittimet eivät toimi.
  3. Pairing astuu voimaan keväällä jonka jälkeen muut kuin CD:n virittimet pimenevät. .

  Se pystyykö pairingia kiertämään , jää nähtäväksi.
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2009
 12. DigiMedia

  DigiMedia Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2008
  Viestejä:
  445
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok. Ajattelinkin sillai kerettiläisesti (ja hullulla tavalla), että voisi olla perusboxi Canalilta ja tallennus johonkin muuhun boxiin. Taitaa olla utopistinen ajatus.

  Kovasti yrittävät naittaa porukkaa palveluunsa, kun saa vain noita 24 kk sopimuksia noilla alennetuilla lähtöhinnoilla. Ensin tuo tarjous oli voimassa Gigantissa joulukuun loppuun ja nyt sitten Markantalossa ja Gigantissa tammikuun loppuun. Seuraavaksi helmikuun loppuun?
   
 13. Naukkis

  Naukkis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.02.2003
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tanskassa katselukortin/sopimuksen saa pairingia tukevaan moduuliin, ei tarvitse olla CD:n oma viritin. Tuo siis Tanskassa, täällä Suomessa voi olla toisin kun emme osaa vaatia :D :D :D
   
 14. Borje

  Borje Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2004
  Viestejä:
  2 270
  Saadut tykkäykset:
  0
  En kyllä tajua mitä iloa on parittaa moduliin minkä voi työntää sitten vaikka mihin kojeeseen ? No, sopis mulle ja tätä aion vaatia.
   
 15. Olavivalo

  Olavivalo Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2008
  Viestejä:
  252
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kannata vielä hätäillä asioiden edelle. Esim. tällä sivulla lista Tanskan hyväksytyistä bokseista eikä vielä minkäänlaista mainintaa modulista (ei muuallakaan sivustolla, pressitiedotteissakaan jne.) Vastaavalta näyttää meininki sielläkin kuin Suomen vastaavalla konttorilla siis.

  http://canaldigital.dk/kundeservice/parabol-tv/Teknik/Godkendte-tv-boxe/
   
 16. kale67

  kale67 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.11.2006
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kohta haen postista ton boxin,katotaan kuinka kauan tämä yksilö kestää.Pitäs olla kuullema parempaa sarjaa.Niin oli edellinenkin,ja kesti huikean viikon.
   
 17. tomppa1

  tomppa1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.09.2003
  Viestejä:
  781
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan turha kuvitella, että tuollaista paring-moduulia olisi tulossa Canalilta.

  Pairingin idea on nimenomaan estää CA-moduulien käyttö (ja siten tietokone/dreambox-käyttö ja sisällön waretus vertaisverkkoihin ja kavereille).

  Teknisesti pairingia tukeva moduuli on helppo toteuttaa ja ehkäpä jotain epävirallisia moduuleita tulee joskus saataville.
   
 18. eke

  eke Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.11.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tuossahan se on, saatavissa nyt tammikuussa. Tanskassa.

   
 19. eke

  eke Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.11.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
 20. tomppa1

  tomppa1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.09.2003
  Viestejä:
  781
  Saadut tykkäykset:
  0