Cambridge Audio Azur 650BD Blu-ray Universal Player

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Hak, 08.10.2009.

 1. anttipi

  anttipi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  146
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tietoa/kokemusta, toimiiko tämä hardware mod CA:n 651BD:ssä?
  http://www.ebay.com/itm/OPPO-BDP-93...ltDomain_0&hash=item1c1bb453bb#ht_3622wt_1270

  Tarjolla olisi myös kolme kertaa kalliimpi mod kit, jonka ilmoitetaan toimivan sekä Oppoissa että CA:ssa. Kuitenkin soittimet ovat käsittääkseni raudaltaan lähes identtisiä, joten toimisikohan tuo linkittämäni setti CA:ssa myös? Tuolla hinnalla voisi vielä hankkia, mutta 150 dollaria on jo liikaa.
   
 2. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 026
  Saadut tykkäykset:
  625
  Alkaa pikkuhiljaa hermot mennä tämän laitteen kanssa. Uurastin tässä juuri 24-sarjan viimeisen kauden läpi Blu-ray:ltä ja oikuttelua oli levyn latauksen jälkeen eli aina sai maanitella levyn käynnistymään. Viimeisen levyn kohdalla huomasin että hyppäämällä titlestä 2 titleen 1 levy toimii.

  Sitten katselin vapaa-painia, Royal Rumble 2010. Ensin extralevyn. Oikuttelua. Ykköslevyn sain eilen katseltua Royal Rumblen suhteen mutta extramateriaalia "Bret Hart conforts McMahon" ei saa pyörimään, soitin vaan pysähtyy! :OI

  Mikä v*ttu siinä on että nykytekniikka on näin paskaa? Tämä on kuitenkin melko kallis soitin ja viimeisellä firmwarella. Pitääkö mun ostaa joku 100 euron halpissoitin että saan levyni katseltua vai onko ne vielä paskempia? Sony? Pioneer? Kuka tekee TOIMIVIA laitteita? Cambridge Audio ainakin tuntuu olevan ihan susi merkki...  EDIT: jaahas, "Bret Hart conforts McMahon" -extran sai katsottua siten että käynnistää Royal Rumblen ja sitten painaa "GO TO" nappia ja muuttaa Titlen arvosta 7/8 arvoon 8/8. Heh, melkoinen kasa "kikkakolmosia" näköjään tarvitaan Blu-Ray -levyjen katselemiseen, DVD-aikana oli kummasti helpompaa kun homma vaan toimi... ..ja kyllähän ne DVD:t tässä Cambrigde Audiossakin ovat mallikkaasti toimineet jos suttukuva kiinnostaa (vanha Doctor Who jne.) :rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2013
 3. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi olet ostanut tuommoisen nyrkkipajan vehkeen?
  Monimutkaisissa softaa sisältävissä laitteissa ongelmia voi luvata jo esitteen feature -listassa. Ostaisin itse mielummin Fiatin autoksi kuin jonkun CA-laitteen.

  Sonyn ja Pioneerin BD-soittimissa on hyvin luultavasti vähemmän bugeja kuin gamblingridge audion vehkeissä. Ison talon edut; tuotekehitysresurssit, testaustiimit, laadunvarmistus jne.
   
 4. x_jmt_x

  x_jmt_x Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 591
  Saadut tykkäykset:
  502
  Mielenkiintoista, itsellä on ko. pyörittimen läpi mennyt vuosien aikana satoja nimekkeitä (omassa hyllyssä on viitisensataa ja siihen hyllyssä käyneet tai lainatut päälle), eikä kertaakaan ole ollut mitään ongelmaa yhdenkään levyn toiston kanssa. Päinvastoin, tunnettuja ongelmalevyjä kuten uudempia Sonyn soittimia kyykyttänyt Board Walk Empire S2 toimi täydellisesti (Sonyissa ei toiminut episodivalikko, vaan piti aina valita play all ja kelata pari jaksoa ohi, jos halusi katsoa kolmannen jne; hieman mielenkiintoisesti tätä ongelmaa ei ollut selvästi vanhemmilla Sonyilla kuten BDP-S550 vuodelta 2008).
   
 5. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 026
  Saadut tykkäykset:
  625
  Siksi että se on ainoita Blu-ray -soittimia, jossa on SACD tuki ja analoginen monikanavalähtö. Muistaakseni Oppo olisi ollut toinen vaihtoehto ja sitten oli joku tolkuttoman kallis Denonin lippulaiva...

  Blu-rayn kaltainen formaatti pitäisi alunperin speksata sen verran selkeäksi ja varmatoimiseksi että "nyrkkipajatkin" saavat sen toimimaan. Ymmärrän kyllä että halutaan pelleille kaiken maailman BD-Javojen kanssa, mutta eikö jotain "safe-modea" olisi voinut lisätä spekseihin?
   
 6. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0

  Ihan hyviä perusteluja, hyväksytään tämän kerran.
   
 7. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 477
  Saadut tykkäykset:
  73
  Denonilla on tai ainakin on lisäksi ollut malli BDP-2012UD, jota ainakin tällä hetkellä myydään esim. Verkkokaupassa noin 650 euroon. On tosin ilmeisesti poistuva malli, joten on saattanut takavuosina olla varsin hintava.
   
 8. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 287
  Saadut tykkäykset:
  351
  Ihmisten suunnittelema ja valmistama tuokin vaan on, maanantaikappaleita voi aina osua itse kullekkin...
  Osta kaveriksi joku halpa BD, niin minäkin jouduin tekemään kun oma C-200:nen Popcornhour lopetti uusimpien BD:tten toistamisen, silloin kuudenkympin nyt 70 Samppa hoitaa nyt ne BD-levyt joihin PCH ei koske...

  T: Vesku
   
 9. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 026
  Saadut tykkäykset:
  625
  Tuo juurikin oli se tolkuttoman kallis vehje josta puhuin. Kun 2 vuotta sitten aloin katselemaan Blu-ray soitinta itselleni niin budjetti oli 200-300 euroa, mutta markkinatutkimuksen jälkeen järkyttyneenä totesin että kunnollisen SACD-tuen takia budjetti pitää kaksin-kolminkertaistaa. Sitten vielä aluekoodittomuudet päälle. Kallista, elämä on...

  Hätäsuunnitelmana on juurikin tuo halpissoittimen hankkiminen oikuttelevia levyjä varten, mutta tuokin ratkaisu on vähän pöljä siinä mielessä että nytkin eteiseni lattialla lojuu 1 CD-soitin ja 2 DVD-soitinta "tyhjänpanttina". Kuluttamista pitäisi vähentää jo ekologisistakin syistä.

  Toistaiseksi kaiken on saanut CA:lla katseltua kikkailemalla eli sitä on oppinut paimentamaan soitintaan ongelmalevyjen kanssa. Royal Rumble 2010 tuntui olevan se ongelmallisin levy, joten ehkä se on vaan tehty niin ja näin. Puolisen vuotta myöhemmin julkaistu Bragging Rights 2010 tuntuu toimivan hyvin.
   
 10. freewheeler62@m

  freewheeler62@m Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.09.2004
  Viestejä:
  615
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole hankala homma avata soitinta ja putsata vanupuikko/isopropyyli-yhdistelmällä levyaseman sisältä löytyvä levyä pyörittävä kumikiekko. Siihen kerääntyy pikkuhiljaa likaa, joka aiheuttaa lukuongelmia. Samalla voi varovasti pyyhkäistä lukupäitäkin. Teen tuon automaattisesti puolen vuoden välein ja kaikki levyt pelittävät.
   
 11. hyvokar

  hyvokar Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on ollut vastaavia ongelmia muutaman levyn kanssa. Viimeisimpänä Empire Of The Sun, joka ei ladannut alkuvalikkoa kokonaan, että itse leffaa pääsisi katsomaan. Ongelma selvisi laittamalla PBC päälle ja ottamalla se pois päältä juuri kun menu alkaa latautumaan. Vai olikohan se juuri toisin päin..
  Tällä hetkellä painiskelen lip sync ongelmien kanssa, eli jostain syystä dvd:tä katsellessa lipsync ei ole kohdillaan. Myös kelaus toimii tosi nihkeästi, kun kelaa levyä eteenpäin 2>> tai 3>> nopeudella ja painaa playta hyppää soitin toistamaan levyä satunnaisesti 0-5min aiemmasta kohdasta. Toinen ja viimeinen CA:n laite tässä taloudessa.

  Ostin panasocin combo digi-boksi/bluray-soittimen ja viikon käytön perusteella se tuntuu hakkaavan CA:n hands down perustoistossa.
   
 12. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 026
  Saadut tykkäykset:
  625
  Soittimen ongelmia tuli itkettyä täällä. Nyt ei ole ollut ongelmia pitkään aikaan. Ongelmien syypää saattoi olla todella yksinkertainen, mutta noita ongelmalevyjä pitäisi kokeilla uudestaan. Nimittäin tajusin, että toistoa ei "saa" stopata painamalla stop-painiketta vain kerran. Pitää painaa 2 kertaa, ennenkuin soittimen mielestä toisto on seis ja levyn saa poistaa soittimesta ejectillä.

  Nykyään olen tarkkana siitä, että painan stop-painiketta 2 kertaa lopettaessani katselemisen. Ensimmäisen painalluksen jälkeen soitin menee johonkin "rankkaan pause-tilaan" ja vasta toisen jälkeen soitin on valmis "luopumaan" levystä ja siihen liittyvästä toistoa koskevasta informaatiosta. Mitään toisto-ongelmia en ole kohdannut sen jälkeen kun aloin tuplapainamaan stop-nappia.
   
 13. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 356
  Saadut tykkäykset:
  199
  Omalta kohdalta usko meni näihin tuotteisiin, kun käytössäni oli DVD89 ja 540r.
  DVD:hän toistaa myös sacd:t ja dvd-audiot, ja on myös aluekoodivapaa ja 540r:ssä on hyvä ulosanti.
  Valitettavasti tämä combo hajosi, kun 540r ei enää jaksanut toimia eli potikasta kääntämällä äänen voimakkuus ei toiminut halutulla tavalla.
  Eli kun käänsi volumea isommalle, niin kävi juuri päinvastoin ja jne.
  Käytettynä kun olin ostanut, niin harmitus meni omaan piikkiin.
  Erittäin tyylikkään näköinen yhdistelmä lähti sitten.

  Ongelmat näiden kanssa olivat ratkaisevia siirtyessäni Marantzia kuuntelemaan.
  Enkä valitettavasti enää luota Cambridge Audioon tippaakaan.
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2014
 14. JIH

  JIH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  410
  Saadut tykkäykset:
  28