[Arkistoitu] CA Azur 640A _V2

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Il Capitano, 20.11.2005.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Il Capitano

  Il Capitano Member

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moikka,

  Cambridge Audio Azur 640A -vahvistimesta on tulossa päivitysversio ("v2.0"?) ensi vuoden alussa.

  Tässä avforumin ketjussa tiedettäisiin kertoa, että on tulossa päivityksiä teho- ja liitäntäpuolelle...

  Oisko kenelläkään plazalaisella mitään lisätietoa ominaisuuksista, aikataulusta jne..?
   
 2. DTSMan

  DTSMan New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ei tietoa mitä eroa mutta ainakin Marekilla (http://www.mareks.fi/) on jo noita myynnissä (tosin aika kova hinta, en tosin tiedä onko samanhintainen kuin versio 1).

  EDIT: Sori puhuin 640 CD soittimesta.
   
 3. Jiief

  Jiief New Member

  Liittynyt:
  07.11.2005
  Viestejä:
  187
  Saadut tykkäykset:
  0
  En nyt varsinaisista liitäntäpuolen parannuksista puhuisi multiroomin lisäyksen myötä. Tosin tuossa puhuttiin myös yleisistä asiakkaiden antaman feedbackin implementoimisesta, joten saa nähdä tuleeko äänenvoimakkuudensäädin/kaiutinliittimetlinjalle uudistuksia.

  /JF
   
 4. Il Capitano

  Il Capitano Member

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin käytetyn CA Zur 640A:n kun löysin sopivaan hintaan ja en malttanut odottaa uutta versiota... :king:

  Vanhat JBL LX-6:set toimivat mukavasti, Scandynan Minipodit taas eivät toimi. Minipodit ovat olleet pari päivää koekuuntelussa. Vanha suunnitelma (ks. vanhoja viestejäni jos historia kiinnostaa... :) ) pitänee ottaa käyttöön ja etsiä sittenkin Argon2:sia 640A:n aisapariksi.

  640A:n ainoa ongelma tällä hetkellä on volumen herkkyys. Pienin painallus kaukosäätimestä muuttaa volaa ihan liikaa. Kahdella painalluksella pääsee lähes äänettömästä "mahtipontiseen". Toivottavasti kaiuttimilla olisi edes pieni vaikutus tähän, en ole varma voisiko kaiuttimet vaikuttaa. Seuraavaksi pitänee hakea Argon2:set kotikuunteluun. Budjetin vuoksi saatan hankkia nuo vasta tammikuussa. :(

  Minipodit ovat kyllä aivan mainion näköiset, emännältä tuli plussaa Minipodien ulkonäöstä, mutta hän totesi ettei Minipodit jää surkean alatoiston vuoksi. :love: Omasta mielestäni taas Minipodien soundi ei vastaa vanhojen LX-6:sien soundia, eli ääni Minipodeilla on "verhoutunut", "epätarkempi", "tasapaksu". Heittomerkit koska en ole varma miten kuvata huomaamaani eroa äänessä.
   
 5. teme_l

  teme_l New Member

  Liittynyt:
  26.11.2002
  Viestejä:
  741
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuosta volumesäädöstä on napistu ja en tiedä onko se yksilöllistä, mutta huomasin kaupassa ko. laitetta kuunnellesani että volumea kannattaa nostaa näpyttelemällä sitä volumenappia kaukosäätimestä..

  Uskoisin että tuo liittyy moottoripotikan moottorin epälineaariseen kiihtymiseen :p.. eli kun se aluksi ei meinaa liikahtaa yhtään -> painaa hivenen pitempää -> moottori saa enemmän vauhtia alleen ja kas volumea tulee liikaa. Näpyytelemällä moottori kerkeää vain herätä käyntiin, eikä volumet karkaa käsistä.

  Mutta tuo näpyttely ainakin tuolla kaupan (käytetyllä) yksilöllä toimi... olen kyllä itsekkin hakemassa uuden vastaavan lähiaikoina kaupasta.
   
 6. Il Capitano

  Il Capitano Member

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näpyttely ei mulla auta. Kahdella miniminäppäiyllä vola muuttuu seuraavasti: kuiskaustaso -> aavistuksen liian hiljainen taso -> liian kova taso

  Eli sopivaa porrastusta ei tunnu löytyvän. Vahvarin on mulla lasioven takana, joten käsipelillä säätäminen ei ole käytännöllistä.

  Pystyisköhän tätä vammaa rahalla korjauttamaan? :( Voiko tästä valittaa jonnekin (nojoo, en keksi perusteita tälle)? :hitme:
   
 7. printf

  printf New Member

  Liittynyt:
  19.07.2003
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä auttanu minkäänlainen näpyttely mullakaan. Tuntu että siinä värkissä on gainia pikkasen liikaa ;) .
  CD-otolla hyvä jos "klo 9":n kehtasi ylittää, kun infernaalinen äänenpaine alkoi jo vaivaamaan (kerrostalokäyttö). Käsipelinkin potikkaa sai säätää varovaisesti.
  Itsekin tuli mietittyä saiskohan tuota epäherkemmäksi, mutta päätinpä myydä vahvarin ja ostaa Regan Mira3:n. Toimii HIEMAN paremmin tuo volumen säätely.. ja tarvittaessa saa sitä gainin tasoa muutettua. (Vakiona OK-tasolla)
   
 8. Jiief

  Jiief New Member

  Liittynyt:
  07.11.2005
  Viestejä:
  187
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästä sen saa sentään säädettyä käsipelillä - 340a:sta ei tahtonut onnistua niinkään (toinen kanava alkaa vaimentua lineaarisesti varsin aikaisin. Oikea voimakkuus piti hakea balancen ja volumen yhteiskäytöllä. Järki lähti).

  Itselläni on siis kokemusta vain näistä cambridgen tuotteista tuossa moottoroitujen potikoiden sarjassa, mutta niiden perusteella seuraavassa vaffarissa on satavarmuudella jonkintyyppinen askelvaimennin. :hitme:

  /JF
   
 9. Patu

  Patu Active Member

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nostetaanpa tätä ketjua.

  Eli hommasin kyseisen vahvistimen muutama päivä sitten. Varsin hyvältä vaikuttaa muuten, mutta seuraavanlainen ongelma ilmeni.

  Pientä kanavatasapainon heittoa on aivan hiljaisella äänellä. Eli jos lähden potikkaa pyörittämään täysin hiljaisesta ylöspäin niin ensiksi tulee ääni oikeaan kaiuttimeen ja sitten vasempaan. Mutta tämä on siis lähinnä niin hiljaisilla äänenvoimakkuuksilla joita ei koskaan tule edes käytettyä. Ellei nyt keskellä yötä sitten katsele jotain toimintaleffaa.

  Tämähän on myös korjattavissa siten että esivahvistimesta säätää volaa hiljemmalle jotta CA:n potikkaa on pyöritettävä vähän pidemmälle jolloin kanavatasapainon ongelmat eliminoituvat. Eli digiboksista volaa hiljemmalle tai sitten käyttämästäni Stello HP100 esivahvistimesta. Mutta DVD-soittimestapa ei saakaan lähtötasoa pienemmälle. Sen kanssa tämä voi tosiaan aiheuttaa ongelmia.

  Tämä on kuitenkin jättänyt päähäni sellaisen fiiliksen että ääni olisi koko ajan erittäin vähän painottunut oikealle puolelle vaikken usko asian näin olevankaan. Tämmöinen illuusio vaan on. :)

  Oletteko muut omistajat huomanneet tällaista? Olen kuullut ettei olisi edes mitenkään harvinaista CA:n vahvistimissa.
   
 10. alspe

  alspe Active Member

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikuttahan tuohon volymen säätymisen epäherkkyyteen, se jos kaiuttimet ovat tosi herkät. Epäherkillä kaiuttimille pitää naksuja laittaa enemmän.
   
 11. Josp

  Josp New Member

  Liittynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeilin tätä ja molemmista kuului ääntä kun potikka oli säädetty minimiin (äänilähteenä saman sarjan CD-soitin). Yritin myös testata kanavien tasapainoeroa hiljaisilla sekä "normaaleilla" äänenvoimakkuuksi, enkä omasta yksilöstäni löytänyt korviinkuultavaa eroa sen suhteen. Mittarina toimi siis pelkästään oma korva, kun ei mitään muutakaan välineistöä löydy.

  Äänenvoimakkuuden säätö on tosiaan melko herkkä =) Kaukosäätimen näpyttely toimii kuitenkin ihan kohtalaisen hyvin näillä melko epäherkillä kaiuttimilla.
   
 12. Patu

  Patu Active Member

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omani tosiaan kävin aikanaan vaihtamassa kun siinä ensimmäisessä oli tuota kanavatasapainon heittoa. Seuraavassa ei ollut mitään vikaa.
   
 13. ReMix

  ReMix New Member

  Liittynyt:
  19.04.2006
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin mrhifiltä hakemassa kotikuunteluun tämän, selkeä ero denonin 1509. Sopii erittäin hyvin Usher 520II kaveriksi :king:
   
 14. jansy

  jansy New Member

  Liittynyt:
  11.09.2005
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin nyt on itsekkin ostettu kyseinen vahvistin ja ensi vaikutelma on lupaava... Mutta onko jollain fiksummalla tietoa saako kaukosäätimen (CA 640) ohjelmoitua ohjaamaan myös Pioneerin CD-soitinta?? Itsellä tuo Lontoo ei taivu niin hyvin että ymmärtäisin ohjekirjan sepityksiä kyseisestä aiheesta.

  Olis vaan niin paljon mukavampi käyttää yhtä kapulaa:weep:
   
 15. Upii

  Upii New Member

  Liittynyt:
  17.06.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei saa Pioneeria, mutta Ca:n soittimia ohjaa kyllä.
   
 16. martan

  martan New Member

  Liittynyt:
  23.08.2008
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mukavan epämielyttävää tietää että näitä ongelmia esiintyy muillakin ja jopa erimerkkisillä laitteilla, itsellä Nad 355 ja hirvee volumebalance sirkus käynnissä, voiskohan sen volumepotikan vaihtaa laadukkaampaan...mitähän maksais?
   
 17. Ihmemies2

  Ihmemies2 Member

  Liittynyt:
  14.08.2004
  Viestejä:
  213
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tohon volumepotikkasäätelyyn meni aika tehokkaasti hermot aikanaan. Noh, nyt on 4½ vuotta takana ja laite lähdössä eteenpäin... ihan hyvin muuten toiminut eikä äänessä ole sanomista. Ajattelin kuitenkin kokeilla muita merkkejä, jos niin perusasia kuin kunnon volumepotikan tekeminen ei ole valmistajalla hallussa :sick:
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.