Brothers (2009) (Jim Sheridan / Natalie Portman, Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 17.06.2009.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Gracen (Natalie Portman) aviomies Sam (Tobey Maguire) katoaa rintamalla Afganistanissa. Samin veli Tommy (Jake Gyllenhaal) on juuri vapautunut vankilasta. Hän yrittää huolehtia Gracesta perheen saatua suruviestin. Heidän välilleen puhkeaa romanssi – ja eräänä päivänä Sam palaa kotiin.

  Brothers perustuu Susanne Bierin (Rakastan sinua ikuisesti, Häiden jälkeen) ohjaamaan ja Anders Thomas Jensenin käsikirjoittamaan, samannimiseen tanskalaiseen elokuvaan.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  [​IMG] Katso kuvagalleria

  Ensi-ilta Suomessa 19.03.2010 (USA:ssa 04.12.2009)
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2010
 2. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  USA:ssa tämä tulee teattereihin jo joulukuun alussa Oscareiden kiilto silmissä. Hyvässä lykyssä saadaan Blu-ray ennen Suomen ensi-iltaa.

  Odotukset ovat kyllä korkella. En ole Jim Sheridanilta nähnyt vielä kuin yhden elokuvan, mutta se onkin sitten sieltä laadukkaammasta päästä. In America kuuluu ehdottomasti parhaisiin draamaelokuviin mitä on tullu nähtyä.
   
 3. wickerman

  wickerman Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei yhtään perinteisempää juonta enään keksitty.. :/
   
 4. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vielä parempi on hänen (Jim Sheridanin) ohjaama Isän nimeen-In The Name of the Father, 5 tähden lefa.

  Kyllä tällasia kaiken maailman tanskalaisia lefoja re-maketaan, mutta miksei suomalaisia. Josko joku Paha maa tai Sauna nähdään joskus Hollywood-versiona.
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2009
 5. Maraballo

  Maraballo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.02.2007
  Viestejä:
  121
  Saadut tykkäykset:
  0
  Bierin alkuperäinen elokuva on tosiaan erittäin vahva draama. Sheridanin kykyihin uskon, mutta Maguire ja Gyllenhall ei välttämättä ihan iske. No paha sanoa elokuvaa näkemättä.
   
 6. petma

  petma Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  1 710
  Saadut tykkäykset:
  1
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 22.07.2009
 7. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
 8. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Aika tiukalle meni, kun tänään oli ensi-ilta ja tiistaina julkaistaan Blu-ray jenkkilässä.

  arvostelu

  Perkele kun on lukittua mallia... :mad:

  Pitäis varmaan Oppo hankkia.
   
 9. John McClane

  John McClane Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.05.2007
  Viestejä:
  135
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alussa elokuva tuntui pettymykseltä, mutta filmi parani tasaisesti ja loppua kohden kohtaukset olivat jo suorastaan loisteliaita. Mitään yllätyksiä ei ole tiedossa, mutta vaikuttava draama tämä on. Portman on osaansa liian nuori ja Gyllenhaalia ei millään meinaa mieltää entiseksi rikolliseksi, joten Tobey Maguire saa rauhassa varastaa show'n intensiivisellä roolityöllään.

  ****
   
 10. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipas pettymys tämä lefa, varsinkin kun ohjaajana oli Jim Sheridan, niin odotukset olivat korkealla, mutta jotenkin tuntui hutaisten tehdyksi. En ole nähnyt alkuperäistä tanskalaista, mutta arvelen sen olevan parempi.

  (Sori vaan, "Proffa", mutta) Portmaniltakaan ei mikään hirveen hyvä suoritus tässä leffassa, jotenkin vaikutti vähän kylmältä. Ei oikein vakuuttanut siinä, kun kuuli Maguiren hahmon kuolemasta, ja sitten taas toisaalta, kun kuuli, ettei Maguire olekaan kuollut. Muutenkin nuo ko. kohtaukset mentiin hutaisten läpi elokuvassa, vähän sillai olankohautuksella, ei nähty/näytetty kyyneliä (ellei jotain ihan pientä) Portmanilta, eikä Maguiren lapsilta, vaikka mies/isä kuoli, tai sitten toisaalta ei nähty onnenkyyneliä, kun selvisi, että isä/mies onkin vielä elossa. Ja se yht´äkkinen pössyttely kotiäiti-Portmanilta oli mauton. Tuskin tanskalaisessa versiossa on samanlaista kohtausta?

  Että 3 tähteä.

  En laittanut spoilereita, kun ketjun avausviestistä jo selviää Maguiren "kuolema" ja kotiinpalaaminen.
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2010
 11. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  ^ Ketju ei ole ketju ilman Resurssin huumevalitusta. :thumbsup:

  Erittäin hyvä draama sodan traumoista. Pääosakolmikko toimi hyvin yhteen, joskin Portman tuntui jostain syystä liian nuorelta rooliinsa. En tiedä miksi näin, sillä olihan hän leffan teon aikaan jo 28. Maguiren rooli oli pienempi kuin Gyllenhaalin ja Portmanin, mutta sitäkin intensiivisempi. Varsinkin keittiökohtaus on kehun arvoinen. Plussaa myös hyvistä lapsinäyttelijöistä.

  Pieni miinus ajasta, jolloin Samin oletettiin kuolleen. Surun tunteita ei mielestäni tuotu kovinkaan vahvasti esille, ainoastaan paluun jälkeen sanoina.
   
 12. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tanskalainen Veljekset (Brödre) tulee muuten ensi tiistaina (13.7.) TV1:ltä kello 21:00. Sheridanin Brothers on uudelleenfilmatisointi tuosta.
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2010
 13. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pitää kyllä tämä katsastaa tänään, jotta voi verrata uudelleenfilmatisointia originaaliin. Brothers jätti kuitenkin hieman kylmäksi.
   
 14. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja olihan se alkuperäisversio huomattavasti parempi, koskettavampi ja vakuuttavampi. Pääosakolmikko oli huomattavasti parempi, kuin Hollywood-versiossa, jopa lapsetkin oli alkuperäisessä parempia. Maguire ja Gyllenhaal oli ihan maitopoikia verrattuna tanskalaisveljeksiin. Ja Connie Nielsen oli huomattavasti Portmania eläväisempi, ilmeikkäämpi ja näytti tunteet (sekä surun että ilon/hymyn) enemmän ja huomattavasti paremmin, kuin kylmä Portman. (Ja oli/on Nielsen kauniimpikin.:love:) En tiedä, jotenkin toi sopi paremmin tämän alkuperäisversion näyttelijät rooleihinsa, senkin puolesta, kun tanskalaiset ovat rooleissansa Hollywood-versioitaan vanhempia. Kyllä hämmentää, miten hienoja elokuvia tehnyt Sheridan osasi sössiä tästä niin keskinkertaisen, ja Brødreen verrattuna huonon. Musiikkikin oli alkuperäisversiossa parempaa.

  Ja kuten etukäteen arvelinkin, niin ei Brødressä ollut myöskään pössyttelyä.:thumbsup: Samantyyppinen kohtaus molemmissa, mutta Brödressä käytettiin tupakkaa. Molemmissa elokuvissa oli paljon samoja/samanlaisia kohtauksia, muttei niin ärsyttävän yks-yhteen, kuin Funny Gameseissa.

  Brothersille tähtiä 3 (Brødreen verrattuna tähtiä tulis 2), Brødre 4+. Harmi, ettei Brødrea löydy DVD:llä Suomi-tekstein. Julkaistaisiinkohan lähitulevaisuudessa Suomessakin Brothersin myötä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2010
 15. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 126
  Saadut tykkäykset:
  82
  Esitys oli varsin tunteikas ja vahva ja aiheet problemaattisia: milloin ja miten on lupa jatkaa elämää kun puoliso tiettävästi on erkaantunut tästä maailmasta.

  Natalie Portman oli varsin realistisesti eläytynyt hankalassa ja ikävässä tilanteessa olevan roolihahmonsa asemaan. Traumaattisen sotakokemuksensa vuoksi mieleltään järkkynyt aviomieskin (Tobey Maguire) oli niin ikään aika uskottava häilyessään kahden maailman välillä, tosin "Spiderman"-tuijotus välillä hiukan huvitti. Myös pahaan välikäteen joutunutta Tommy-veljeä näytellyt Jake Gyllenhaal onnistui ihan hyvin eri käänteiden heitellessä miestä tilanteesta toiseen.

  Musiikin "asemointi" eri äänikanaviin oli välillä vähän outoa, sillä joissakin kohdissa se tuntui kuuluvan takaa eikä näin liene yleensä tapana toimia.

  Varsin ansiokas draama vaikeanpuoleisesta aiheesta, kannatti ehdottomasti maksaa 6 euroa tästä alelaarista löytyneestä BD:stä : ****/*****.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2010
 16. Bad_Taste

  Bad_Taste Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2005
  Viestejä:
  394
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli katsottua blu-ray versio ja odotukset oli "jotain viihdykettä tähän iltaan". No, eli odotusarvot ei ollut kummoset, en katsastanut elokuvasta ennen kun imdb tähdet.

  Mutta, olipa kerrassaan erinomainen elokuva, en ole alkuperäistä nähnyt.

  Näytteliä olivat todella vakuuttavia, ainoastaan N Portman vaikutti kieltämättä nuorelta rooliinsa, mutta muuten +++.

  Viiden tähden arvosta elokuvaa ei ole eikä tule, joten tälle annan....

  ... ****+

  Erittäin hyvä elokuva.
   
 17. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tuossa oma arvio elokuvasta.
   
 18. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Koskettava draamaelokuva sujuvalla kerronnalla ja hienoilla näyttelijäsuorituksilla. Tobey Maguire varsinkin yllätti positiivisesti. Muutamassa kohtauksessa pääsi revittelemään oikein kunnolla ja hyvin kyllä tunteet välittyivät kotikatsomaan. Natalie komppasi hyvin rinnalla ja oli mielestäni kyllä hyvä valinta rooliinsa. Upea suoritus Black Swanissa toki uran kruununa, mutta tässä päästiin kyllä aika lähelle. Perheen lapset olivat kanssa hyvin ajantasalla ja toivat oman säväyksen elokuvaan. Bailee Madisonia tuli kehuttua jo Bridge to Terabithianin yhteydessä ja samalla vahvalla linjalla tyttö jatkoi. Jotenkin tosi luonteva lapsinäyttelijä.

  Vähän häiritsi elokuvaa katsellessa muutaman avainkohtauksen vähän sellainen kesken jättäminen. Kohtaus kun Gracelle kerrottiin Samin kuolemasta oli hienosti tehty, mutta sen jälkeisiä tapahtumia olisi voitu hieman enemmän näyttää. Esim. lapsien suru sivuutettiin lähes kokonaan. Tosin tämä oli varmaan ohjaajan tietoinen valinta sillä katsojilla oli kuitenkin selvillä että Sam vielä palaa, joten surussa vellominen olisi ollut vähän turhanpäiväistä.

  Toinen kohtaus mikä jätettiin ärsyttävästi kesken oli se kun Grace sai tietää Samin olevan elossa. Oltaisiin voitu kyllä hyvin näyttää, kun Grace kertoo asiasta Tommylle, mutta ei sitten näytettykään.

  Se ruokapöytäkohtaus oli aika mainio. Tunnelma tiivistyi ja tiivistyi kunnes räjähti. Keittiökohtaus oli kanssa aika tiukkaa settiä samoin kuin loppukahina. Tobeylle vielä... :thumbsup:

  Gracen ja Tommyn suhde oli sopivan hienovaraisesti rakennettu. Ei lipsuttu missään vaiheessa turhaan melodramaattisuuteen sen taholta.

  Lopetus onnistui myös hyvin ja jätti jälkeensä hyvän mielen.

  ****
   
 19. Scorsese

  Scorsese Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.03.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erinomainen leffa tosiaan. Muistan, että ajattelin elokuvan trailerin nähdessäni, että onpa banaalia kolmiodraamaa tiedossa. Mutta tämä olikin paljon näkemyksellisempi tapaus kuin traileri antoi olettaa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2011
 20. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 959
  Saadut tykkäykset:
  115
  Tarina on nähty ja luettu 1000 kertaa, silti sen jaksoi ainakin kerran vielä katsoa. Ei tämä leffa kuitenkaan mitään uutta aiheeseen tuonut, ja muutenkin tarinankerronta pätki pahasti. Näyttelijöistä Tobey Maquire teki uskomattoman roolin. Tätä kaveria en ole pitänyt minään, mutta nyt pitänee tarkistaa kantaa. Natsku... voi vittu että se on kaunis kuin sika pienenä, mutta Black Swan taitaa olla ainoa leffa jossa kaunotar on onnistunut. No Leon joo... Natsku on siis kaunis, mutta onnistuu olemaan täysin epäuskottava jokaisessa kohtauksessa. Brothers on kerran katsottava leffa, jossa on paljon pieniä ongelmia. Tobey nostaa leffan arvosanaa, sen verran hyvää duunia mies teki. 3/5