Boxee Box

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana Teukka76, 10.01.2010.

 1. pietari

  pietari Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2002
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko käyttökokemuksia "Iomega TV with boxee".
  Näyttäis vastaavalta laitteelta kuin Boxee lisättynä 1-2T sisäisellä kiintolevyllä ja DLNA ym. ominaisuuksilla.
  TVkaistan toiminta ja tallennus sisäiseen kiiintolevyyn kiinnostaa erityisesti.
  Mitenkä .mkv filujen ja tekstitiedostojen kanssa toimii.
   
 2. wappu

  wappu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.08.2005
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse odottelin viime vuonna jonkin aikaa kyseistä laitetta (Iomega TV), mutta en sitten jaksanut enää odotella kun myöhästy pirusti alkuun kerrotusta ajankohdasta. Ostin Boxee Boxin, enkä ole katunu. Aika suolanen hinta tolla, kiintolevyllisestä vinkuvat yli 400 ekee. Suosittelen ennemmin ehkä Boxee Boxia ja pientä ulkosta usb-kiintsaria. Ohjelmistohan on sama, eli mkv:t ja tekstitiedostot toimivat hyvin. TVkaistahan toimii tietysti myös Boxee Boxissa.
   
 3. pietari

  pietari Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2002
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ruotsalaiset on testannet Iomega TV:n, ei hyvältä näytä:
  <clip>
  We tested and did a review on Iomega TV with Boxee 1tb and launched it last sunday.
  www.sweboxee.se (its in swedish but maybe you could use google translate? click "läs mer" to read more)
  Our review of the Iomega TV with Boxee shows a good product with extremly bad software and they released it to soon.
  The remote controll is almost useless
  <clip>
  http://forums.boxee.tv/showthread.php?t=29493&page=9
  http://technogrunch.info/general-topic/iomega-tv-with-boxee-points-in-favour-and-against.html
   
 4. Rubert

  Rubert Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.08.2005
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  MKV-videot toimii ok, samoin tekstit - niiden paikkaa ruudulla voi säädellä, samoin kokoa.
  Youtuben hd-videot toimii myös ongelmitta ja laite tottelee langatonta näppis-hiiri yhdistelmää ongelmitta.
  TV-kaista pelaa muuten hyvin mutta katselu vaatii hyviä hermoja, pätkiminen on nykyään sen verran jatkuvaa.
  Ilmeisesti kaista ei riitä kaikille käyttäjille ja se aiheuttaa jatkuvaa kuvan pysähtelyä ja kokonaan loppumista.
  Olisiko kyseessä jo lopun alku palvelulle kun eivät näytä mitään asian eteen tekevän, paitsi rahastaminen sujuu kyllä.:)
  Mutta muuten on ihan käyttökelpinen laite.
   
 5. cman

  cman Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on TV-kaista myös käytössä boxeessa ja en ole kyllä huomannut kuvan pysähtelyä jne. Nettiyhteys on 24 meganen adsl. Bittivirtaa olen kokeillut niin 8Mb että 2Mb ja tuota 2 megasta tulee käytettyä oikeastaan useimmiten koska bufferointi kelauksessa on nopeampaa. Tietysti jos leffaa katso, mitä tosin teen ani harvoin, vaihdan bittivirran tuolle suuremmalle.

  Niin ja boxeelle on siis julkaistu uusi beta firmware ( 1.5.0.23422 ), joka tuo tuen noille digitv-USB sovittimille. Muutenkin käyttöliittymä on mennyt taas piirun parempaan suuntaan. Itsellä ei mitään suurempia bugeja ole ilmaantunut näin parinpäivän käytön jälkeen.
   
 6. wappu

  wappu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.08.2005
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla TV-kaista pätkii ajoittain.

  Asensin itse myös tuon uuden päivityksen. Käyttöliittymäuudistus ihan kiva juttu. Yhtä asiaa ihmettelin, kun videon pyöriessä aika alkaa kulumaan takaperin. Sinällään ei väliä, mutta tykkään itse että etenee normaalisti. Edellisessä päivityksessä sitä pystyi muuttamaan painamalla aikajanan palkkia, nyt ei muuttunut niin. Saakohan sitä muutettua, onko tietoa?
   
 7. Rubert

  Rubert Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.08.2005
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se on sama mikä kaista on käytössä, pätkimistä on niin 100Mb kaapelissa kuin 24Mb adsl yhteydessä. Mistään linjasta se ei johdu, syynä ei voi olla kuin palveluntuottajan alimitoitettu kapasiteetti. Aamusella ja yöllä palvelu pelaa, mutta auta armia kun kello kilahtaa yli viiden illalla niin tiedonsiirron pumppaus alkaa. Melkein tuossa olisi poliisille tutkinnan paikka että myykö tv-kaista palvelua johon ei rahkeet riitä. TV-Kaista olisi loistava palvelu ilman tuota pätkimistä, tuskin sitä maksava asiakas pitkään viitsii katsella. :mad:
   
 8. cman

  cman Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok, toi TV-Kaistan pätkiminen on siis aikasidonnainen juttu. Ite tulee katsottua juuri noina aikoina kun Rubert ei katso :)

  Aikajanan näyttöä en ole myöskään saanut muutettua, ehkä myöhemmissä päivityksissä se feature tulee takaisin. Itse kaipaan sitä kun aikajanalla näkyi mihin kohtaan kelaa, nyt esim 2 minuuttia jos haluaa kelata niin mutulla täytyy mennä. Sit paikallisia tv-sarjoja katsellessa jos haluaa merkitä jonkun katsotun ohjelman katsomattomaksi täytyy valitessa soittoa painaa vasemmalle ja sieltä löytyy valinat katso myöhemmin jne jne. Ne valinnat ei näy mutta siellä ne kuitenkin on. Elokuvissa ne taas ne näkyy vasemmalla valikossa. Muuten olen kyllä tyytyväinen, toiminta tuntuu ainakin piirun verran ripeämmältä kuin ennen.
   
 9. Rubert

  Rubert Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.08.2005
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo palvelu on verraton silloin kun se toimii ilman katkoja, mutta katkojen kanssa ei niinkään. Muuten laite pelaa kyllä niinkuin pitää.
   
 10. wappu

  wappu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.08.2005
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse pidin myös aikajanan palkissa olleesta ajasta. Nyt tosiaan pitää mutulla kelailla. Laitoin Boxeelle viestiä tuosta, varmaanpa ovat monet muutkin laittaneet.

  Laitoin myös TVkaistalle viestiä pätkimisistä.
   
 11. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 210
  Saadut tykkäykset:
  53
  Miten Boxee boxissa valitaan helpoiten (kuten DVD/BD soittimissa) "MKV-leffan" kieli ja tekstitys? Löytyykö kauko-ohjaimesta suoraan nappi kielelle ja tekstitykselle?
  Valikoiden kautta sekoilu ei oikein tunnu onnistuvan kielen suhteen kerrasta vaan vaatii useita kertoja saman sekvenssin läpikäyntiä ja kun laitteen mukana ei tullut käyttöohjeita on oppiminen pahuksen vaikeaa.

  Sopii myös ehdottaa jotain muuta mediatoistinta missä kieli ja tekstitysvalinnat toimii järjellisesti mieluiten suorilla kaken näppäimillä (ja minkä mukana tulee käyttöohje).
   
 12. wappu

  wappu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.08.2005
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löysin toiminnon millä ajan saa muutettua menemään oikeinpäin. Eli kun kakella menee juoksevaan aikajanapalkkiin, niin siinä kohtaa painaa kakella alaspäin. Uudestaan alaspäin painamalla se muuttuu taas toisinpäin. Nyt kun kelaa aikajanalla, niin aika juoksee siellä aikajanan vasemmalla puolella. Ainakin vähän ottaa tolkkua mihin kohtaan on kelaamassa.

  Tohon Electronin viestiin, niin ei taida kyllä kakesta saada tekstityksiä suoraan, kuten dvd/Bd soittimissa. Filmin pyöriessä tekstitysasetuksista löytyy. Tekstityksenhän pitäisi näkyä automaattisesti jos tekstitystiedosto on samassa kansiossa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2012
 13. RAM

  RAM Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.10.2004
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi,

  Newbie boxee box omistaja kyselee tyhmiä... eli minulla on salasanat ja käyttöoikeudet esim. tvkaistaan sekä NHL Gamecenteriin ja saankin ne toimimaan ihan normaalisti mutta kun suljen sovelluksen ja kun seuraavan kerran yritän mennä sisään ohjelmiin takaisin niin on "unohtanut" salasanat tvkaistasta sekä NHL:stä ja nhl pitää vielä linkittääkkin joka kerta kun sovelluksen avaa. Ei varmaan pitäisi olla näin joten mitä teen väärin kun kirjaudun sisään ja kirjautuminen ei jää talteen? Apua, kiitos! :)
   
 14. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos englannin kieli sujuu, niin tuolta foorumilta löytynee apua. Kerro tännekkin jos/kun ongelma ratkesi, että miten se ratkesi.
   
 15. wappu

  wappu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.08.2005
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  NHL Gamecenteristä en tiedä, mutta miten poistut TVkaistasta? Menetkö vain pois sovelluksesta vai suljetko sen sieltä valikkojen kautta? Jos suljet valikosta, niin seuraavaksi mene vain pois sovelluksesta. Sama homma joissain muissakin, esim. Spotifyssa ja Headwebissä. Jos kirjaudut ulos, ei muista salasanoja, mutta jos lähdet vain pois sovelluksesta niin muistaa. En tiedä onko tuosta sinulla kyse, mutta yksi vaihtoehto.
   
 16. RAM

  RAM Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.10.2004
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos avusta mutta voisitko hiukan tarkentaa tuota uloskirjausta kun olen itse olen yrittänyt kaikkia mahdollisia poistumisreittejä tvkaistasta mutta kertaakaan ei ole kirjautumistiedot jääneet muistiin?? Eli poistutko sovelluksesta esim menu nappia painamalla joka vie sovellusvalikkoon vai miten "vain" poistut sovelluksesta? Miten tvkaistasta poistutaan valikoiden kautta? Olisikohan tuossa minun boxissa jotain vikaa kun en löytänyt tuolta boxee foorumiltakaan ketään jolla vastaavaa ongelmaa olisi ollut? Aina kun avaan tvkaista sovellusta niin menee suoraan tilaan missä ainoa vaihtoehto on valita asetukset jonka valitsemalla menee sivulle jossa pitää laittaa tunnus ja salasana sekä valita formaatti jonka jälkeen homma toimii kunnes yritän taas sisään jolloin sama kuvio toistuu eli kertaakaan ei ole muistanut salasanoja.. Mutta kuten edellisessä viestissäni sanoin olen ehkä edelleen sitä mieltä että joku jippo tässä on mitä en vaan hiffaa ja on hiukka tyhmä olo kun ei varmaan pitäis olla näin hankalaa... Kiitoksia kuitenkin yrityksestä auttaa...
   
 17. wappu

  wappu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.08.2005
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taisin selittää vähän epäselvästi, mutta luulen että siitä ei nyt kyllä olekaan kysymys. Itsellä on Boxeen TVkaistan asetukset sivulla muistaakseni käyttäjätunnus, salasana, vaihda laatu ja sulje kohdat. Siellä on käyttäjätunnus ja salasana koko ajan laitettuna. En tiedä sitten miksi sulla eivät jää sinne automaattisesti kun kerran ne sinne lyöt. En nyt muista miten itsellä meni ensimmäisellä kerralla.
   
 18. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 210
  Saadut tykkäykset:
  53
  Hitto kun uskoin vertailutestejä että tuo olisi käytettävyydeltään hyvä mutta tuo onkin ns. valikkoihme minkä käyttö on hankalaa. Meidän perhe ei sitä suostu enää käyttämään vaan pelailee edelleen levyjen kanssa, se kun on helpompaa. Tai no taustamusiikkia sillä vaimo kuuntelee. Musakkikäyttöön on silti tarkoitus ostaa Cambridge Audion verkkosoitin joka on parempi kun tukee verkon kautta Android/Apple tablettia käyttölaitteena ilman telkkua.

  Jostain syytä muuten ketju DVD -> MakeMKV -> Boxee -> TV tuottaa letterbox tapaisen ilmiön eli kuvan ympärille jää useilla leffoilla myös sivuille mustat reunat. Kun lähteenä toimineen DVDn heittää soittimeen kuva tulee kuten pitää. Boxeella siis kuva on aika pienen kokoinen kun ruudun pinta-alasta puolet on mustaa.
  Lähtöasetuksena 1080p kuten myös DVD ja BD-soittimissa. Kaikki laitteet menee samalla lailla AV-vahvistimen läpi HDMI:llä koko ketju.

  Mahtaisiko joku noista uusista BD-soittimista joissa on myös mediatoistintoiminta osata tuon kielen ja tekstitysken valinnan samoilla napeilla kuin BD/DVD toistossa?
   
 19. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 137
  Saadut tykkäykset:
  327
  Johtuu siitä että se 16:9 kuva on tungettu 4:3 taustaan, jolloin efekti on juuri tuo.
  Tarkista sen mkv:n tekijän ulostusasetukset, ettei olisi 4:3 jossakin...

  T: Vesku
   
 20. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 210
  Saadut tykkäykset:
  53
  MakeMKV:ssä ei ole mahdollista säätää ulostulo formaattia.
  Viimeisin leffa missä tuo tuli esille oli Diseyn Herkules. Sen takakannessa mainitaankin sen olevan 4/3. Silti tuntuu hassulta että DVD soitin hoitaa homman mutta MakeMKV+Boxee ei.

  Taidan pistää Boxeen myyntiin ja ostaa vain verkkomusiikkisoittimen.