Boxee Box

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana Teukka76, 10.01.2010.

 1. jokuvuan

  jokuvuan Guest Guest

  Liittynyt:
  21.06.2005
  Viestejä:
  146
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minuakin kiinnosta Tumen kysymykset. Ostin WDTV Liven ja en ole saanut sitä toimimaan +10 tunnin säätämisenkään jälkeen Windowsin verkkojaoilla. Nyt voisin testata Boxeeta, mutta tuleeko laitteen mukana PC:lle softa joka striimaa sisällön laitteeseen? Verkkojakojen kanssa en ala enää säätämään.

  Netistä googlatessa "boxee software" tulee vain kasa uutisia kuinka PC softaa ei enää ole tarjolla. Onko tämä ollut joku PC:llä katsomiseen tarvittava softa vai ihan mediaserveri? Hassusti myös uusinta Boxeeta D-linkin sivuilla mainostaessa ei mainita sanallakaan median striimausta PC:ltä: vain USB-portista. Onko se enää edes tulevassa versiossa mahdollista?
   
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 290
  Saadut tykkäykset:
  352
  Tuo "boxee software" on ollut ihan sama käyttis kuin varsinaisessa laatikossa, mutta PC:ltä ajettavana....
  Striimaukseen on sitten moniaitakin vaihtoehtoja TVersity on ollut niistä parhaimpien joukossa, siitä on ainakin ennen saanut myös ilmaisen version....

  T: Vesku
   
 3. Arpa

  Arpa Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos haluat helpon ja yksinkertaisen tavan toistaa PC:ltä mediatiedostoja niin laita PC:lle DLNA serveri (Windows media player?) ja soittele niitä suoraan TV:n DLNA renderillä/playerillä.

  Mutta suosittelen kyllä opettelemaan miten pc:ltä saa jaettua ja haettua niitä tiedostoja. Paras vaihtoehto on mielestäni ihan oikea NAS mitä käyttämällä ei tarvitse olla PC:tä päällä katsoessasi leffoja jne. Yhteensopivuuskin ja palvelutkin on parempia.
   
 4. jokuvuan

  jokuvuan Guest Guest

  Liittynyt:
  21.06.2005
  Viestejä:
  146
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, mutta nuo striimaukset eivät taida järjestään tukea tekstityksiä, joten sinällään se ja sama. WDTV:tä kokeilin myös DLNA -palvelinten kanssa ja eihän se osaa tekstityksiä noutaa.

  NAS olisi varmaan ihan hyvä, mutta maksaa tolkuttomasti. Verkkojakoja olen kyllä yrittänyt saada toimimaan lukemattomia tunteja, mutta eivät ne lähde millään tunnetulla konstilla pyörimään.
   
 5. Anarchy

  Anarchy Guest Guest

  Liittynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on Boxeen kanssa hyvin pelittänyt D-Link DNS-320 halpis NAS, amazonissa alta 80 euroa plus postit ja Verkkiksessäkin alle satasella.
  Ilman levyä toki mutta sata-levyjä pyörii ehkä nurkissa muutenkin vanhastaan, toimii yhdelläkin levyllä vaikka 2 paikkaa.

  Eli kun hommaat tommosen niin loppuu kikkailu ja voit keskittyä leffojen katteluun.
   
 6. Arpa

  Arpa Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Riippuen vähän käytössä olevasta tilasta joku vanha P2 riittää mainiosti :) Mutta gigainen verkkoliitäntä olis syytä olla. Uudemmat kytkimet tarjoavat jo usein NAS toiminnotkin. kuten esim. Anarchyn manitsema dlink. Monet jakavat kytketyt USB levytkin ihan kiltisti. USB levyt taitaa olla jo halvempia kuin samankokoiset irtolevyt. Samaan purkkiin saa usein liitettyä printterin jne. Kun kerran pääset NASsin makuun ei mihinkään Windows koneen jakoihin ole enää mitään tarvetta. Itse olen menossa jo siihen suuntaan että NASsin pitää olla sen verran älykäs että pyörittää noiden samba ja NFS jakojen lisäksi esim. Owncloudia millä omiin tiedostoihin pääsee käsiksi mistä hyvänsä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2012
 7. cman

  cman Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko porukka kokeillu tuota Boxee+ hackia?
  http://boxeeplus.com/
  Ite asentelin juuri ja tervetulleita parannutksia kieltämättä. :thumbsup:
  - Esim leffat saa listattua niin että kerralla näkyy 9x3 -kantta.
  - Tekstityksiä saa haettua useammasta paikkaa yhtä aikaa ja mahdollista on valita minkäkieliset teksitykset näkyy listalla.
  - Niin ja toi musiikkikansio ilmestyi myös koti-sivulle.
  - Lisäksi myös saa valita mitä viedeoita tuossa koti-sivun alalaidassa näkyy, kuten boxeen omat, youtube featuret vimeo staff picks tai sitten viimeksi lisätyt videot boxeelle.
   
 8. wappu

  wappu Guest Guest

  Liittynyt:
  21.08.2005
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Enpä ole tuollaiseen törmännyt, kuulostaa hyvälle, pitänee testata. Nyt kun Boxiin tulee vielä yksi major päivitys jossain vaiheessa, niin jos tuo on asennettuna toivottavasti ei vaikuta negatiivisesti uuteen päivitykseen. Eli esim. uusi päivitys ei asentuisi oikein, siitä jäisi jotain pois jne. En vielä kerinnyt tarkemmin tutkia mistä tuossa Boxee+ on kyse.

  Jääny viime aikoina Boxeen käyttö vähälle, kun katselen Netflixiä PS3:n kautta ja tallennettuja TV-ohjelmia Kymp Viihteen kautta.

  EDIT. Niin joo. Toi on eräänlainen roottaus, Boxee Boxista tulee varmaan XMBC:n kaltainen Open Source laite. Saa käyttäjien kehittämiä uusia sydeemejä laitteeseen.
  BOXEE+ is open-source software (license). BOXEE+ is not affiliated with BOXEE. This software hacks your Boxee Box and may void your warranty.
  Saattaa vaikuttaa siis takuuseen, mutta mitäpä tuolla on hirveästi enää väliä. Mutta, vaikuttaako se tulevaan viralliseen päivitykseen olisi kiva tietää.

  EDIT. Tuli asennettua. Hyviä uudistuksia. Tuon taitaa saada myös helposti asennettua pois jos haluaa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2012
 9. arthur

  arthur Guest Guest

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikuttaako tuo Boxee+ appien toimintaan? Lähinnä kiinnostaa TVkaista ja Spotify (sekä Netflix ja HBO, jos sellaiset sais).
   
 10. wappu

  wappu Guest Guest

  Liittynyt:
  21.08.2005
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Enpä usko että vaikuttaa.

  "Does installing BOXEE+ remove any functionality? Like e.g. LiveTV?"
  "Nope. Everything keeps working, we only added things. If something gets replaced (e.g. the home screen's featured content) then there will always be a setting to enable/disable it to get it back to the way it was.
  However we're just human and we forget things, or overlook things. So if something does break by accident, let us know by adding an issue on the Github issue list."
   
 11. Dispco

  Dispco Guest Guest

  Liittynyt:
  10.03.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on nyt kolme kuukautta ollut boxee box ja pitää kysyä että ovatko nämä ongelmat laitteen kanssa yleisiä, vai pitääkö laittaa koko hoito huoltoon.
  -Ei läheskään aina käynnisty ekalla yrittämällä.
  -Ei näytä läheskään kaikkia JPG kuvia. Mitään logiikkaa ei tunnu olevan tuolla, että mitkä näyttää ja mitkä ei.
  -.sub päätteiset tekstit eivät toimi, mutta jos muuttaa päätteen muoton .srt, niin jo toimii
   
 12. paheiart

  paheiart Guest Guest

  Liittynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!

  Uusi Boxeen omistaja kysyy tyhmiä:
  mikä on paras tapa saada mkv ja avi tiedostojen suomalaiset tekstit näkymään.
  Siis helpoin ja varmin tietokoneelta/nas-asemalta.

  Kiittäen :)
   
 13. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tallenna tekstitiedosto samalla nimellä, kuin leffatiedosto - esim. Expendables.mkv ja Expendables.sub tai Expendables.srt jne. Ajallinen synkkaus (ja tiedostomuodon vaihto) onnistuu mm. Subtitle Workshopilla, jos eivät ole valmiiksi synkassa. Synkatun tekstin voi myös upottaa (embedata) videotiedostoon MKVtoolnix-softalla, jolloin lopputuloksena on vain yksi leffatiedosto.
   
 14. wappu

  wappu Guest Guest

  Liittynyt:
  21.08.2005
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä johtuisiko softasta. Viimeisimmässä päivityksessä, tullut joskus maaliskuussa, on aika paljon bugeja joita eivät ole vielä korjanneet eikä hirveitä ei kannata odottaakaan, koska lopettivat laitteen tukemisen. Joitain päivitystä on kaiketi lähiaikoina luvassa. Itsellä ei ole ollut kyseisiä ongelmia, joten enpä tiedä. Mulla oli lähinnä sammuttamisen kanssa ongelmia, eikä käynnistämisen kanssa. Voihan sen huoltoon viedä, jospa osaisivat siellä jotain tehdä, epäilen. Kannattaa tutustua http://boxeeplus.com/ Takuu saattaa kylläkin raueta tuon asennettua, en tiedä.


  Saman nimisenä kuin leffa samaan kansioon, pitäisi toimia suoraan. Toinen vaihtoehto, Boxeessa leffan pyöriessä haet tekstityksen joko omalta levyltä tai suoraan verkosta.
   
 15. _K2_

  _K2_ Guest Guest

  Liittynyt:
  19.08.2001
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mistä tämä tieto laitteen tukemisen lopettamisesta on peräisin? Itse olen saanut suoraan D-Linkiltä sellaisen viestin, ettei Boxee Boxin tuki ole minnekään loppunut, tai edes loppumassa. Olen heidän vastauksensa tähänkin ketjuun jo aiemmin laittanut.

  Sammutuspulma on minullakin, käyttöliittymästä sammutettaessa laite jää hurisemaan vaikka maailman tappiin asti, virrat saa pois ainoastaan painamalla virtakytkintä. Pieni murhe, mutta olisihan se mukavampaa, jos se toimisi kuten pitääkin (ja kuten se aluksi toimi).
   
 16. arthur

  arthur Guest Guest

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aiemman viestin mukaan Boxeen blogista, jossa nyt on kyllä jo uudet tuulet (ehkä haulla löytyy vanhemmista?).

  Tuosta sinunkin viestissäsi lainatusta pätkästä voi lukea (rivien välistä), että vain yksi päivitys on enää tulossa. Vai oletko saanut jotain tarkempaa tietoa?
   
 17. Poikarukka

  Poikarukka Guest Guest

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Spotify ja volymin taso muuttuu välillä. Eli käynnistän spotifyn ja alan kuuntelemana. ääni on hiljaisempi. Pistän exit, spotify jää taustalle ja menen takaisin äänen voimakkuus nousee normaali tasolle. Mikä tämän aiheuttaa ja onko kenelläkään tarjota helppoa ratkaisua. Mitään tason säätöä ei spotifyssä minusta ole eikä boxeen asetuksissa erikseen sovellukselle. Ongelma on tullut esiin vasta. Mielestäni ei ole ollut. Laitteet ovat samat kuin aiemminkin. mikään ei ole kokoonpanossa muuttunut. Voinko tietokoneella muuttaa jotain spotifyn asetusta tiliin? tai voiko ongelma johtua sekakäytöstä tietokone/boxee (ei yhtä kuitenkaan).
   
 18. arthur

  arthur Guest Guest

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
 19. _K2_

  _K2_ Guest Guest

  Liittynyt:
  19.08.2001
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joo, aika jännältä vaikuttaa. Riippuu paljon, millaisella sopparilla omistus on siirtynyt. Periaatteessa Samsungille ei pitäisi olla älyttömästi haittaa siitä, että alusta pysyy avoimena: valmistaahan Samppa myös puhelimia Android-käyttikselle. Varmasti on heille iloa, jos alusta on käytössä laajemminkin, ja sille kehitetään sovelluksia.
   
 20. wappu

  wappu Guest Guest

  Liittynyt:
  21.08.2005
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli kyllä aika surkea taru Boxee Boxilla. Jääny mulla Boxee Box kokonaan nurkkaan häpeämään monta kuukautta sitten. Asensin Boxee+ Hacksinkin, mutta siihenkään ei ole päivityksiä tullut puoleen vuoteen.
  Netflixiä katselen Pleikkarilta ja KYMP Viihteen kautta TV matskua, niin katsottavaa on tarpeeksi.