Bowers&Wilkins: CM7. Kokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Conard, 02.06.2009.

 1. Sax-audio

  Sax-audio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pystyypä hyvinkin. Aikaisemmin tähänkin ketjuun kirjoittelin noista CM 7 ja CM9:tä... Mutta kun perskeles tuo Idlehiiri kyseli tuosta CM 9:n bassontoistosta (tuossa syyskuun alussa) niin jäi vähän vaivamaan, et oliskos niissä kuitenkin "pystyvämpään"... ja tällä hetkellä on vertailukohtana ollut CM7 ja CM9 ja niiden vieressä on sitten kotioloissa (omakotitalo, puurakenteinen) käynyt kaikenkarvaista stand kaiutinta ja vertailukelpoista lattiakaiutinta (mm. uusin Monitor Audio RX8).

  Niin siis asiaan. Stereo kuva on noilla CM7 kaapeilla juurikin pauttiarallaa samoilla mitoituksilla hämmästyttävän hyvä. Näillä saa stereokuvan pysymään juurikin siellä missä pitää. Erottelukyky on hyvä ja ääni "lämmin". Monitor audiolla kävi niin, että stereo kuvan muodostaminen olikin hieman kimurantimpi juttu. Musiikin toistossa se karkaili ja sitä stereo kuvaa kuuntelin (suoraan sanoen haeskelin) kymmenisen metrin päästä vessasta istuskellen. Oli siinä vaimolle ja lapsille selittämistä...

  Kerrottakoon nyt, että CM9:n dynamiikka ja alapää on sitten kyllä vielä paljon parempi ja varmasti kokeilun arvoinen tuote uusia tolppia halajaville. Mielestäni CM9:n kaveriksi sopii CMC2 ja CM7:n sitten CMC, mutta kokeilemallahan tuo selviää.
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2009
 2. Tommy_FIN

  Tommy_FIN Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.09.2007
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juurikin tuota cm7 + cmc settiä olin ajatellut kotiteatterin vahvistukseksi. Myöhemmin ehkä cm1 taakse. Myös Monitor audio rx8:aa ja magnat quantum 705:ttä olin ajatellut pääkajareiksi.
  Jos jollain ei ole magnateista mitään sanottavaa niin taidan päätyä tuohon B&W settiin.
   
 3. ///Samuli

  ///Samuli Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muakin kiinnostais B&W CM ja MA RX mallien vertailu soundillisesti...
   
 4. Atheris

  Atheris Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.06.2009
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulta pisteet CM seiskalle RX kutvosen sijasta. B&W on paljon mielyttävämpi soundi. Erityisesti heavy ja rock musiikilla ero on juuri cm 7 puolelle.
   
 5. Juselius

  Juselius Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.01.2010
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse vertasin laitteistoa uusiessani useita lattiakaiuttimia hintaluokassa 1500-2500e pari. Pitkän säästämisen ja vanhasta surkeasta stereovahvistimesta kärsimisen jälkeen hankintalistalla oli koko kotiteatterisetti vahvistin mukaan luettuna. Hellasärön vuoksi ulkonäkö karsi osan kaiutinmerkeistä pois, koska sarjan piti olla musta (mieluiten kiiltävä) ja muutenkin olohuoneeseen sopiva. Kuuntelumusiikkina pääasiassa rankempi metalli.

  Testattua tuli:
  - Amphion Argon3 L vs. B&W CM9 (huono kuuntelutila, mutta B&W tuntui miellyttävämmältä, Amphionilla hiukan räikeät diskantit)

  - B&W CM9 vs B&W CM7 (molemmat hyviä, mutta CM9 hiukan tummempi keskiäänillä, CM7 miellytti enemmän)

  - B&W CM7 vs Monitor Audio - GS20 (Monitor Audio huomattavasti kirkkaampi, monesti liian räikeä, CM7 vei voiton)

  - B&W CM7 vs Vienna Acoustics Mozart Grand (Viennasta tuntui puuttuvan jotain keskiäänialueelta, CM7 vei voiton)

  Näiden testien perusteella päädyin valitsemaan CM7:n. Valitsin kaiuttimet äänen perusteella, mutta lopputulos oli mieleinen myös siksi, että halusin myös taakse kelvolliset mutta suhteellisen pienikokoiset kaiuttimet 5.1 musiikkiäänityksiä varten, ja CM1 sopii siihen tarkoitukseen paremmin kuin hyvin. Keskikaiutinta en ole vielä ostanut sijoitusongelmien vuoksi, mutta CMC:tä olen siihen tarkoitukseen suunnitellut. Tosin en ole toistaiseksi kauheasti keskikaiutinta kaivannutkaan.

  Minulla oli kotitestissä Onkyo TX-NR3007, ja ainakin omassa olohuoneessani (kerrostalon olohuone, n.3,5m x 5,5m, kaiuttimet sisutussyistä typerästi eli pitkällä seinällä) Onkyo kuulosti aivan liian tummalta. Testattua tuli myös Yamaha RX-V3900, Marantz SR6004:n, ja Denon AVR-4310, näistä Marantz vei voiton kirkkaalla ja erottelevalla äänellään.

  Kotitestissä oli myös useampia subbareita, joista itse valitsin lopulta Amphion Impact 400:n, koska se oli selkein ja erottelevin musiikilla. Ongelma Amphionissa oli, ettei sitä saanut kiiltävän mustana, ratkaisin sen maalauttamalla kotelon automaalaamossa. Nyt setti on yhtenäinen ja soundi miellyttää. Toinen hyvä vaihtoehto ja vain niukasti Amphionille soinnissa hävinnyt oli Sunfire HRS-8. Testasin myös HRS-10:n, mutta sen sointi oli olohuoneessani liian muhkea, ”läskibassomainen”, joka heikensi erottelevuutta. HRS-sarja on todella pienikokoinen (HRS-8:n kotelo on 10 tuuman kuutio ja HRS-10:n kotelo 11,5 tuuman kuutio), mutta subbarit ovat erittäin laadukkaita ja täyttävät helposti suuremmankin tilan.
   
 6. Kalamies

  Kalamies Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2003
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on nuo CM7 pöntöt edessä ja CM1:t takana. Noita "ruokin" denonin 4310 vahvistimella.
  Itse olen tyytyväinen kaiuttimiin. Kun valitsin noita niin mulla oli vertailussa ainoastaan CM9. Syy moiseen oli, kun olen koko ikäni käyttänyt B&W kaiuttimia ja ollut niiden soundeihin tyytyväinen, niin mitä sitä vaihtamaan.;)
   
 7. Ronineutroni

  Ronineutroni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  240
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Usherin MiniDancer 1. Ovat erittäin pätevät! Itse päädyin niihin testi rumban jälkeen.
   
 8. Henuri

  Henuri Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heitetääs kyssäriä tänne, tarkoitus olisi päivittää kaiutinarsenaalia. Nyt edessä Cm1 ja pitäisi järeämpää kalustoa saada. Haluaisin samassa merkissä pysyä koska tyytyväinen olen tuotteeseen ollut. Olen tässä kahden vaiheilla joko Cm7 tai Cm8. Cm9 menee sitten budjetista ylitse vaikka hyvä vaihtoehto onkin.

  Ennenkuin lähden näitä kahta kuuntelemaan niin mitä eroja näette näissä, Cm8 pitäisi kai olla Cm7:n korvaaja? Ensinnä huomio kiinnittyy specseissä että Cm7 toistaisi alemmaksi? Olisi kiva päästä eroon subista. Onko kukaan päässyt kuuntelemaan näitä viereikkäin? Jotenkin kuvittelisin että koska Cm8 on niin uusi malli ettei käyttäjäkokemuksia hirveästi ole. Mutta jos kuitenkin muutaman sanan molemmista saisi.
   
 9. Mikse

  Mikse Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2009
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0

  Itse kuunnellut seuraavia

  Monitor audio gs 20
  B&W cm9,cm7,cm8,cm1
  Amphion prio 520

  Cm8 oli pienoinen pettymys. Todella mukava kaiutin miellyttävällä soundilla, mutta ei kovin erotteleva ja "tummuus" on hyvin esillä myös tässäkin b&w tuotteessa. Kaiutin on oikeastaan aika pieni ja sen huomaa kyllä toistossakin. Cm7 on jopa parempi kuin cm8, ainenkin omasta mielestäni.

  Kirkkautta ja mukavaa toistoa saa ma:n gs 20 kaiuttimilla ja amphionin prioilla. Tosin hintaluokkakin on jo eri. Cm 9 tuo samaan sarjaan hyvän vastuksen, mutta taas mieltymyskysymys B&W:n tummuuteen tulee esille.

  En tiedä millä vahvistimella soittelet musaa, mutta cm9 linjalla olevat kaiuttimet tarvitsevat jo laadukkaan/tehokkaan vahvistimen, jotta kaikki kiva irtoaa musiikista.

  Suosittelisin noita cm7 jollakin hyvällä vahvistimella. (jos budjetti sallii) :thumbsup:
   
 10. Henuri

  Henuri Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tietysti kovasti houkuttaisi hommata noi Cm7 jo pelkästään huokeamman hinnan vuoksi. Toisekseen ilmeisesti ihan hyvää palautetta ne ovat saaneet maailmalla. Cm8 ei niinkään paljoa löydy netistä, ilmeisesti koska niin uudet ovat.

  Vahvarina tällä hetkellä on Onkyon 507, kai tällä mopolla jotain tekee. Mitenkäs kun vertaat Cm7 vs Cm1. Onko suuria eroja?

  Kaiuttimet on tulossa n. 20neliön kerrostalo-olkkariin.
   
 11. Mikse

  Mikse Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2009
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun verrataan 2 eri kokoluokan kaiutinta niin kyllähän noissa on todellakin eroja. CM7 on toistoltaan "rytmikkäämpi", jo pelkästään koon ja suorituskyvyn ansiosta. Hyvin samanlainen soundi löytyy eli todella tasainen toisto sekä helppo kuunnella.


  Jos todellakin haluat poistaa subbarin ja saada järeän 2 kanavajärjestelmän niin kyllä budjettia pitää venyttää jo cm9 suuntaan ja järeään vahvistimeen.
  Esim yamaha s1000/cm9= yli 3k:p

  Luulen että yhdistelmä cm1+70cm jalustat+bk:n xls200, hyvä vahvistin ja laadukkaat kaapelit on aika hyvä ja toimiva 2.1 järjestelmä. :king:

  Käytettynä seiskoja taitaa saada noin 1000e:n pintaan ja ykkösiä 550e:n pintaan.
   
 12. Henuri

  Henuri Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse asiassa mulla löytyy juurikin cm1 + Bk xls200 ja olen kyllä tyytyväinen. Nälkä vaan kasvaa syödessä:)

  Toisaalta jos venyttäis budjettia sitten sinne Cm9:hin....
   
 13. Mikse

  Mikse Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2009
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, on tää av-harrastus aika koukuttavaa.

  Jos kuitenkin meinaat venyttää cm9 asti ni kuuntele ainenkin Monitor audion gs20 ja amphionin prio520 mitkä on suunnilleen samassa hintaluokassa.
   
 14. krum78

  krum78 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.11.2010
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, ajattelin laittaa samaan keskusteluun tämän, kun kuuluu vähän tähän asiaan. Sitten asiaan, huuto netissä on huudettavana Yamaha YST-SW1500 subbari ja ajattelin miten hyvin se sopisi kahden cm1 ja cmc kanssa.:confused: Joskus tulevaisuudessa varmaan tulisi kaksi cm5. Haluaisin kuulla mitä ammattilaiset sanoo tästä kokoon panosta, kun olen iten amatööri näissä asioissa.:hitme: Vai pitäsikö säästää rahaa BK monolith df. Vahvistin on Denon 1911.
   
 15. Mikse

  Mikse Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2009
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole ammattilainen, mutta vastaan silti jos tiedostani on jotain hyötyä.

  Tosta yamahan subista ei kyllä ole kokemuksia, mutta voin sanoa et älä osta kuuntelematta.

  Hintaluokka ilmeisesti 400-500e joten siihen sopis myös xls200 joka on kyllä todella hyvä pikkusubi.

  Sulla kuitenkin hyvä ja toistoltaan miellyttävä kokoonpano niin skippaisin tuon yamahan ja suuntaisin bk:n monon/xls200 suuntaan.
   
 16. Hurubaw

  Hurubaw Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.02.2011
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Riittääkö Denon 1911:sta potkua ajamaan Monitor Audion RX8:seja. Herkkyys vissiin 91db/w ja 4 ohmin impedanssia povaavat... mitä on mieltä raati, ongelmia vai ei? bileluukuttaja en ole, mutta OK-talossa pyörivät.
   
 17. Knuttila

  Knuttila Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin RX6 ei ole mitään ongelmaa.
   
 18. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mikä tahansa perus vahvistin riittää "ajamaan" lähes mitkä tahansa kaiuttimet. Ja 91dB nimenomaan pärjäävät pienemmälläkin vahvistimella kuin esim. 88dB olevat kaiuttimet.
   
 19. Bowser

  Bowser Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2007
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä sä saat enemmän irti noista kaiuttimista kun sulla on kunnon päätevahvistin hoitamassa tehopuolen. Kokemusta itselläni CM9:stä Denonin 1909 vs Rotelin RMB-1075 (5x120w @ 8 ohm, class A/B). Paljon selkeemmäksi muuttui ääni.
   
 20. Henuri

  Henuri Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heitetääs tämä tänne. Onko Cm7:ssa minkäänlaista jalkaa? Netin kuvissa suurin osa tönöttää ilman sellaista.