Bowers&Wilkins: CM7. Kokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Conard, 02.06.2009.

 1. Conard

  Conard Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.01.2009
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisiko kokemuksia B&W CM7:sta? Kävin kuuntelemassa ja kuulosti varsin hyvältä. 2.0-setti olisi hakusessa ja budjetti max 1500e.
   
 2. Jukikyy

  Jukikyy Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2008
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä on nuo CM7:t kotiteatterin etukaiuttimina ja musiikin kuuntelussa. Itsellä ei ole ko. kaiuttimista kuin hyvää sanottavaa. Soivat mielestäni erittäin hyvin ja basso on miehekästä. Ennen kuin itse ostin ko. kaiuttimet kävin kuuntelemassa useita eri valmistajien kaiuttimia ja kyllä nämä CM7:t olivat hintaluokassaan aivan selvästi ylitse muiden.

  Oma vahvistin on Sonyn tuotantoa ja sen kanssa nämä CM7:t toimii loistavasti. Eli lämpimästi suosittelen ko. kaiuttimia. Ja kaiken lisäksi CM7:t ovat todellahyvän näköiset.
   
 3. idlehiiri

  idlehiiri Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Etukaiuttimina on täälläkin. Hyvin ovat CM7:at hommansa hoitanut ja tyytyväinen olen ollut. Itsellä on sen verran bassoa korostava sijoitus, että vahvistimen auto equn käyttö paranti ääntä kummasti. Vahvistimena Yamahan rx-v1800.

  Itse tykkään myös, että kaiutin näyttää kaiuttimelta. Eli CM7:at miellyttää myös ulkonäöllisesti. Muutenkin laadukkaasti viimeistellyt ulkonäöllisesti.
   
 4. Conard

  Conard Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.01.2009
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä muita vastaavia kilpakumppaneita kävitte kuuntelemassa ennen noiden ostoa? Itselläni olisi loppusuoralla Yamahan Soavo1 sekä Monitor Audio RS6/8. Jonkun Dalin kajarin haluaisin vielä kuunnella.
   
 5. Jukikyy

  Jukikyy Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2008
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse kävin ennen ostoa kuuntelemassa mm. Monitor Audio RS6:n ja Dali Ikon 6:n. Kumpikaan ei soinniltaan ollut B&W CM7:n luokkaa. Itse pidin tuosta Dalista soinnillisesti enemmän kuin Monitor Audiosta, mutta ei se ollut B&W:n luokkaa (tosin hieman halvempi kuin B&W). Myös molempien ulkonäkö ja laatuvaikutelma / viimeistely ei ollut B&W:n tasoa.

  Noista Yamahoista minulla ei ole itsellä mitään kokemusta.
   
 6. idlehiiri

  idlehiiri Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse kuuntelin Aurelian Amberrat, Monitor Audion RS6:set, Choruksen 682:set + muutamia jalustakaiuttimia, joiden mallit ovat jo unohtuneet. Harkinnassa oli myös 5 kpl CM1:ia.

  RS6:ten ja CM7:jen välillä lopulta tein valinnan ja CM7:at vei paremmalla ulkonäöllä sekä myyjän nihkeydellä myydä Monitor audion RS1:iä paritonta määrää (keskelle ja taakse).

  Amberroista oli kovat odotukset, mutta ne kuulostivat aika hentoiselta omaan makuun ja viimeistely oli kyllä anttilan 200 euron 5.1 pakettien luokkaa. Kauttimien pinnassa valumajälkiä ja refleksiputket irtosivat omia aikojaan ja näyttihän ne kyllä muutenkin aivan karmealta.
   
  Viimeksi muokattu: 03.06.2009
 7. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 414
  Saadut tykkäykset:
  32
  Millaisessa huonessa idlehiiri sinulla nuo CM7:t ovat? Puuseinäinen omakotitalo vain betoniseinäinen kerrostalo? Itsellä on uusien kaiuttimien hankinta mielessä (varmaan tosin vasta syksymmällä) ja juuri noita samoja merkkejä olen kanssa alustavasti tutkinut. Kuunnellahan nuo toki itse pitää, mutta ihan vain mielenkiinnosta.
   
 8. idlehiiri

  idlehiiri Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan betoniseinäinen kerrostalo. Olohuone on vajaa 30 neliöinen. Kaiuttimien takana on betoniseinä n. 45cm päässä. Muuten kaiuttimien sivuilla ja edessä on reilusti tilaa. Kuuntelupaikalle on matkaa vajaa 3 metriä.
   
 9. zombie

  zombie Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.08.2000
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  0
  Multa löytyy kans muutaman kuukauden vanhat CM7 kaapit ja kyllä noi mukavasti soi. Kuunteluväsymystä ei tuu pitemmilläkään sessioilla.
  Meillä on tällänen puurakenteinen paritalo...

  Itse kävin testaamassa Esim: Dali ikon7 ja muita vastaavan hintaisia, mut nämä iski kyllä sen verran, että ei tarvinnu kauaa miettiä kun ne oli jo tilattuna.
   
 10. systeemi

  systeemi Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  370
  Saadut tykkäykset:
  7
  Mitenkähän nämä CM5 olisi verrattavissa CM7. Itsellä nuo jalusta mallit kiinnostaisi kohta enemmän ulkonäöllisesti ja hinta eroakin jonkin verran. Subbasella hoitelen alapään kuitenkin.
   
 11. Ronineutroni

  Ronineutroni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  240
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekkin ihastunut uusiin CM9, CM5 ja CMC2:n, mutta hintaa alkaa tulemaan kertapäivityksellä niin paljon, että näillä palkoilla ei onnistu ihan heti. ;) Ajattelin siis aloittaa noista CM5 jotka pistän aluksi eteen jonka jälkeen CMC2 ja lopuksi CM5 taakse ja eteen tilalle CM9. Viimeeksi kun kävin kuuntelemassa CM5:a, niin vahvistimena oli Yamaha rx-x1900 joka minullakin oli silloin. Vaihdoin Onkyo 876 joten onkos jollakin Onkyo & B&W yhdistelmää ja miten on toiminut? Yamahan kanssa kokoonpano toimi todella hyvin.
   
 12. systeemi

  systeemi Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  370
  Saadut tykkäykset:
  7
  No tilasin CM7 eteen ja CMC keskelle. Taakse tulee CM1 sitten kun saa rahaa kasaan.
   
 13. Sax-audio

  Sax-audio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy myöntää, että hyvin CM sarja soi. Itse olen vahvari kiemuroista johtuen pyöritellyt eri kaiutin osastoja kohta kuukauden päivät (ja kohtalaisen kova kestoisilla kuuntelusessioilla). Loppusuoralle minulla pääsivät juuri B&W:n C-sarja ja JBL:n L-sarja mutta kuten asiaa tietävät tuntevat on näiden kahden sarjan sointi täysin erillainen. Kohdallani JBL:t pääsivät loppusuoralle etukaappien mahtavan alapää toiston takia, mutta niiden yläpään korostuneisuus aiheutti kuunteluväsymystä ja joissakin kunnon revityksissä musiikista katosi musikaalisuus (ja mopo karkasi käsistä). CM7:lla näin ei käynyt ja mopo oli paremmin kuin käsissä. Olen siis zombien kanssa samaa mieltä, kuunteluväsymys ei kohtaa.Toki CM9:kin kävivät linjassa ja okei, myönnettäköön ne toimii, mutta níin toimii budjettikin. Tässä tulin siihen tulokseen että CM7 eteen, CM 1 taakse, CMC keskelle ja sub? Ehdotuksia otetaan vastaan... sekä B&W sarjan oma sub että JBL:n L-sarjan oma sub ovat tykkejä, mutta en ihan niin suurta vaimon korviketta nurkkaan ajatellut hankkia (vaimo kun haluaa seurata muutakin kuin lisääntyvien pömpelien määrää ja kokoa)...

  Siis all in all, B&W sarja toimii ja varsinkin 50-60 lukujen jazz -musiikin toistossa aivan loistavasti. Kappaleissa, joissa musikaalisuus tulee säilyttää ja instrumentit erotella...
   
  Viimeksi muokattu: 31.08.2009
 14. idlehiiri

  idlehiiri Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sax-audio: Pääsitkö vertaamaan CM7 ja CM9 rinnakkain? Jos pääsit, huomasitko äänellisesti suuriakin eroja, vai jääkö erot CM9:in ulottuvampaan basson toistoon?
   
 15. Sax-audio

  Sax-audio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu kyllä ne rinnan olivat (CM7 ja CM9)ja noista monista testi tilanteista kirjoittelin kohinaan liittyen lyhennetysti vahvistin osastolle: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=76944&page=5

  ja kuten arvata saattaa B&W selvisi kohinasta kunnioitusta herättävällä tavalla. Tässä tehdyssä vertailussa täytyy nyt tätä lukevien huomioida, että olen fanaattinen 50-60 -lukujen jazz -musiikin ystävä ja tämän johdosta olen kohta 5 -vuoden ajan kärsinyt kohtalaisesta kaiuttimien erottelukyvyn puutteesta. Joka tapauksessa viimeisimmän pisimmän korren B&W:n sarja veti toistettaessa Art Blakeyn:n remasteroitua versioita levystä "Moanin´" (al. per. 1958). Siinä kun pitäisi selvitä Art:n kapuloinnista ilman sekavuuden tunnetta (toiston blurr....) ja Benny Golsonin "henkevästä" sax:n puhalluksesta niin, että se myös kuuluu. Ja nyt sitten idlehiirelle: tässä levyssä on erinomaista se, että basso on aikansa tuote ja silloin sen toistaminenkin on monelle kaiutin sarjalle varsin vaikea tehtävä. Tästä CM7 selvisi loistavasti sekä 3 m:n etäisyydeltä että 10 m:n etäisyydeltä. CM9 toi siihen lievästi juurikin basson syvyyttä, mutta ei niin merkittävästi, että se olisi erottelukyvyltään ollut edes lähimainkaan niin suurta luokkaa kuin mitä oli jo pelkästään siirryttäessä esim. JBL:n L-sarjasta B&W:n. CM7 erottelu oli muuten mielestäni kuin CM9:llä. Toki tässä yhteydessä täytyy (juurikin saman levytyksen tuloksena) sanoa, että JBL:N LS-sarjakaan ei yltänyt CM -sarjan tasolle. Jo yksistään CM7 hakkasi jazz -musiikin toistossa jopa LS-sarjan 60/80:et. Jos kuuntelee musiikissa esim. klassista ja jazz on B&W mitä tarvitaan, mutta kovemman tavaran (rock) toistossa JBL on kohdallaan (siinä kun alapäätä on JBL:lle oikea määrä) ja yläpään vahvistamista tarvitaan. Muissa em. genreissä B&W:n "tummuus" on kohdallaan eikä yläpään revitykset (lähinnä herra Davisin trumpetti ylä oktaaveissaan) revi korvia irti.

  Ja taas lyhyesti: CM9 on varmastikin oikea valinta jos hakee pelkkää 2 kanavan stereo toistoa (ja budjetti antaa periksi), mutta jos menee vähänkään 2.1 ja siitä yli on CM7 mielestäni oikea valinta.
   
  Viimeksi muokattu: 24.09.2009
 16. plug

  plug Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.04.2008
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiinnostaisi kuulla myös kokemuksia B&W + Onkyo yhdistelmästä. Oli tarkoitus hommata CM9:t jotka olivatkin ihan hyvät ja lämpöiset, mutta XT8:t veivät tarkkuudessaan ja napakuudessaan voiton, tosin hieman lämmön kustannuksella. Vahvistimeksi ostan Onkyon TX-NR3007:n heti kun niitä saa!
   
 17. zombie

  zombie Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.08.2000
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dodii nyt olis sit keskikaiuttimen hankinta edessä. Kumpaas porukka suosittelee CM7 kaveriksi CMC vai CMC2?
   
 18. systeemi

  systeemi Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  370
  Saadut tykkäykset:
  7
  No mulla itsellä on CMC. Tuntuisi riittävän kun huoneen koko on 14m2. Seuraavaan kotiteatteri muutokseen pitää melkein vaihtaa CMC2. Huoneen kooko tulee olemaan n.18-20m2. Riippuen siitä mihin väliseinä laitetaan.
   
 19. MacZon

  MacZon Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  843
  Saadut tykkäykset:
  0
  CMC2 on sitten aivan järkyttävän iso kapistus. :D
  Painaa enemmän kuin monet halvat lattiakajarit.
   
 20. Tommy_FIN

  Tommy_FIN Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.09.2007
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pystyykö joku testaamaan miten stereokuva muodostuu cm7:lla jos kajareiden välinen etäisyys on 2,5m ja kuuntelupaikka kajareista on 2,9m? Itellä on tommonen kolmio tällä hetkellä ja aukkohan siinä keskellä on perinteisessä 2-kanava kuuntelussa.