Boss Level (2021)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 31.08.2021.

 1. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 219
  Saadut tykkäykset:
  153
  [​IMG]

  Joe Carnahanin Boss Level (2021) on toiminnallinen tieteisseikkailu, joka hyödyntää samaa perusideaa kuin Päiväni murmelina ja Happy Death Day: päähenkilö on juuttunut aikasilmukkaan ja herää aina uudestaan samaan päivään. Boss Level muistuttaa myös Happy Death Day 2U:ta, koska ilmiölle tarjotaan tieteellistä selitystä.

  Päähenkilö Roy Pulver (Frank Grillo) on ammattisotilas evp., jota murhataan elokuvassa urakalla. Hän pääsee tarinassa hengestään yli 200 kertaa ja aina herää uudestaan aamulla machete-ukon hyökkäykseen — tämä on vasta ensimmäinen useista palkkatappajista. Tilanteen toistuessa kymmeniä kertoja hän oppii vähitellen selviytymään yhdestä murhaajasta toisensa jälkeen ja pysyttelemään hengissä jopa yli viisi tuntia.

  Pulverin ex-tyttöystävä tri Jemma Wells (Naomi Watts) oli vihjannut, että hänen työpaikallaan fysiikan tutkimusyrityksessä olisi tarvetta turvamiehelle, ja Pulver oli käynyt edellisenä päivänä viemässä ansioluettelonsa. Asiointi päättyi epämukavasti, koska Wellsin esimies kenraali Clive Ventor (Mel Gibson) ei vierailusta pitänyt.

  Tutkimusyrityksessä koetetaan käynnistää ”Osiriksen hyrrää”, ihmevempainta jolla maailman vääryydet, kuten hra Hitler, Pearl Harbor ja 9/11 voitaisiin peruuttaa —
  ilmeisen amerikkalainen versio siitä, mistä Saksassa käytetään nimitystä Vergangenheitsbewältigung.

  Laitteessa on valitettavasti sellainen tyyppivika, että se aiheuttaa maailmanlopun.

  Tilanne selviää Pulverille vähitellen. Hän saa kuulla, että Wells on kuollut, ja päättää kostaa Ventorille. Päivä päivältä hän pääsee lähemmäs tavoitettaan ja oppii lahtaamaan murhaajiaan. Hän tajuaa, että hänelle on asennettu hampaaseen jäljitin, jonka avulla palkkatappajat ovat saaneet hänet kiinni. Kun hammas on revitty poskesta, hän ehtii opetella miekkailua Dai Fengin (Michelle Yeoh) johdolla ja tutustua poikaansa Joehun (Rio Grillo), joka on Ventorin tappolistalla, koska hän on Wellsin ja Pulverin lapsi.

  Lopulta Pulver tajuaa, että hän ehtii pelastaa Wellsin ja estää katastrofin.

  Boss Level on varsin vauhdikas ja varsin väkivaltainen elokuva, ja juoni muistuttaa tietynlaisia tietokonepelejä: pelaaja pääsee eteenpäin ainoastaan kuolemalla ja aloittamalla kärsivällisesti uudelleen alusta. Kuolintapoja riittää — on terävää ja tylppää väkivaltaa. Ilman hurttia huumoria ja Pulverin karskia asennetta (taas uusi päivä lihamyllyssä) tämä olisi voinut olla puuduttavaa mätkimistä. Toisaalta Mel Gibsonin roolityö on vaisuhko, ja pari tehosteottoa vaikuttaa hiukan keskeneräiseltä. Juoni on kuitenkin rakennettu nokkelasti ja jopa jännittävästi, joten tuloksena on kohtalaisen sujuvaa viihdettä tyyliin Hardcore Henry yms.

  2½/5

  Ensi-ilta Yhdysvalloissa: 5.3.2021.

  Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-25) ei ole mitään lisämateriaaleja, mutta kuvanlaatu on katsottava. Muutama näyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 31.08.2021
 2. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 154
  Saadut tykkäykset:
  94
  Selkeästi sukua leffoille "Groundhog Day" ja "Edge of Tomorrow". Oikein hyvä elokuva genressään, mikä se sitten onkaan. Kuollaan monen monta kertaa.

  Toteutuksessa ei mitään isoa vikaa. Kaikki näyttelijät hoitivat tehtävänsä aika mallikkaasti. Jossain kohtaa CGI oli kökköä, mutta saattoi olla tarkoituksellista kun liikuttiin ei-reaalimaailman ja reaalimaailman rajamailla. ****/*****.