Bond 24 - Spectre

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 17.05.2013.

 1. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Sainpa minäkin lopulta katsastettua Spectren kuten elokuvat on (kai) tarkoitettu: alusta loppuun, hoksottimet kutosella.

  Kokonaisena elokuvana katsottuna tämähän olikin hyvä! Jopa toiseksi paras Bond-elokuva heti Casino Royalin jälkeen, sanoisin. Ja sanonkin. Bond-action pysyi kivasti melkein järjen rajoissa (laskutavasta riippuen vain 1-2 tuhottua kerrostaloa + pääkonnan aavikkotukikohta) ja elokuva rullasi muutenkin oikein mainiosti. Bond-typsykät (Léa Seydoux, Monica Bellucci) olivat niinikään epätyypillisen kuumaa settiä, yhteen aikaan Bond-kissojen suuntauksena olleesta vaatehenkari -tyypistä on siirrytty oikeaan l. selvästi lihallisempaan suuntaan. Mikä on terve suuntaus. Näyttelysuorituksista mikään ei piikittänyt sen erikoisemmin silmään, sillä sektorilla kaikki OK. Elokuvan pääpahis vaikutti kyllä epätavallisen helpolta keissiltä Bondille, mutta ehkä parempi niin.
  Spectren visuaalinen tyyli ja tapa kuljettaa tarinaa oli erikoismaininnan arvoisen tyylikäs, ohjaaja Sam Mendes on kyllä hardcore-tason ammattimies.

  4-/5
   
 2. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  964
  Saadut tykkäykset:
  88
  Hajuton mauton K12 "toiminta" elokuva. Hyviä näyttelijöitä joilta ohjaaja tai puuduttavalla tavalla
  ennalta-arvattava tarina ei saa minkäänlaista näyttelijäsuoritusta irti, varmaankin Waltzin, Bautistan
  ja Belluccin heikoimmin kirjoitettuja rooleja. Näyttelijän on heikko nyhjäistä tyhjästä.

  Toimintaosuudet ihan kivoja, mutta eikö tätä samaa skeidaa ole joka b-luokan cgi-leffa täynnä.

  Toivottavasti Mendesin viimeinen Bond, ja ehkäpä tämän suorituksen jälkeen Craiginkin.
  Q, M ja suurin osa sivuosista täyttivät tonttinsa hyvin.

  2/5
   
 3. krauta

  krauta Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.11.2002
  Viestejä:
  254
  Saadut tykkäykset:
  6
  Kyllä ne vaan maailmalla osaa. Ohjaus ja kameran käyttö aivan huippua. Maisemat rakennuksineen, tiet, rautatiet, kaikki tuntuu huolella valituilta ja pelkästään niitä katselee ilolla. Näyttelijät suoriutuu tehtävistään mallikkaasti. Näyttävää autolla ajoa, ja niissä äänimaailma oli erikoisen hienoa, ei turhaa kirskuntaa yms. Bond ei petä tälläkään kertaa.

  4,5/5
   
 4. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 586
  Saadut tykkäykset:
  55
  Nyt se on katottu ja tykkäsin. Bondiin istuu nuo superroistot hyvin.
   
 5. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 421
  Saadut tykkäykset:
  93
  Vihdoinkin tämä nähty ja olihan kerrassaan hyvä pätkä, näytti, kuulosti ja kaikinpuolin tuntui James Bondilta alusta loppuun!

  4/5
   
 6. Jan

  Jan Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.09.2002
  Viestejä:
  1 602
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, olihan tämä aika keskinkertainen, toiseksi huonoin Craig-Bond, tai jos positiivisesti haluaa ajatella niin kolmanneksi paras.

  Rahaa oli tämän tekemiseen selvästi palanut, mutta johonkin oli unohtunut kiinnostava juoni. Nyt oli vain Bond, joka saa vinkin tai vihjeen ja menee jonnekin paikkaan pällistelemään, ja tätä toistetaan sitten monta kertaa. Näissä eri paikkoihin menemisissä on sitten aivan heikot ideat, melkein kuin juonta oltaisiin kehitelty samalla kun kuvataan. Osa toimintakohtauksistakin oli juonen kannalta aivan turhia, niissä lähinnä nollataan tilanne takaisin: Joku tai jotkut pelastuu, kukaan tärkeä ei kuole. Pääpahiksen ja Spectren pahuudestakaan ei oikein nähty mitään kunnon osoitusta, joten aika teoreettiseksi jäi uhkakin. Ei oikein säväyttänyt mihinkään suuntaan, vanhoja ideoita kierrätettiin roppakaupalla.

  "Kohokohtia" :
  - Skyfallissa oltiin lopussa Bondin vanhempien kartanossa, nyt opitaan että Bond oli Blofeldin kasvattiveli... wtf?
  - Iso pahis-korsto joka palaa Bondin kiusaksi yhä uudelleen, alkoi jo olemaan "hohhoijaa"-osastoa
  - Bond ampuu liikkuvasta veneestä alas helikopterin vain yhdellä pistoolin luodilla. Oli varman Bond-leffojen loppuhuipennusten pohjanoteerauksia?
  - Pahisten aavikkotukikohdankin voi räjäyttää yhdellä luodilla.
  - Toisaalta sillä aavikkotukikohdan tuhoutumisella ei näyttänyt olevan mitään väliä edes, datasysteemit tuntui toimivan ilman sitäkin.
  - Blofeld esittelee meteoriitin pimeässä huoneessa, mikähän pointti tuollakin oli?
  jne. jne.

  En ihmettele ettei Craigia enää bondinhommat kiinnosta.
  * * ½
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2016
 7. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 498
  Saadut tykkäykset:
  469
  Mattimyöhäsenä näin tämän viimein telkusta. Innolla odotin, koska Sam Mendesin ohjaama Skyfall, joka tuli nähtyä pari viikkoa sitten Blu-ray-boksin viimeisenä, nappasi paljon. En pettynyt! Hieno Bond-leffa tämäkin. Sam Mendes kyllä tietää, miten modernia Bondia ohjataan. Kamerankäyttö on oikein oikein hyvää. Laajakulmalinssiä käytetään paljon ja kamera heiluu vain silloin, kun se on visuaalisesti perusteltua. Tuloksena levollinen, mutta tehokas elokuvakokemus, jossa action-kohtauksissa on ytyä, eikä niihin turru. Kuten Skyfallissa, myös tässä tarina imaisee mukaansa. Leffa ei ole pelkkää naama irvessä rypistystä, vaan mukana on wanhanajan huumoria. Leffa osaa nauraa myös itselleen. Daniel Graig on Bondina oikein hyvä, yhtä hyvä kun Sean Connery ja vain Roger Moore on näitä kahta edellä. Myös muu näyttelijäkaarti hoitaa hommansa hyvin. Dave Bautista oli rautaa lihaksikkaana pahiksena, mutta olisi hänellä tietysti voinut olla enemmänkin dialogia kuin se "shiiit". o_O Ralph Fiennes on oikein hyvä 'M'. Valitettavasti ainoa, joka pystyy oikeasti esittämään 'Q':n roolia on Desmond Llewelyn, mutta Ben Whishaw on hyvä omalla tavallaan. Se ei vaan ole 'Q' vaan jotain muuta. Vuosikymmenten aikana mekaanikko-nörteistä on tullut IT-nörttejä. Desmond Llewelynin 'Q' ei ollut mikään sanasanojen ja palomuurien murtaja.

  90- ja 2000- lukujen Bondit ovat välillä olleet niin huonoja (Die Another Day!), että into uudempiiin Bondeihin ei ole ollut suurta. Daniel Graigin myötä homma parani, vaikka Quantum of Solace onkin mielestäni tympeää rymistelyä. Sam Mendesin Bondit ovat olleet revelaatio, suuri positiivinen yllätys. Jos niistä jotain negatiivista pitäisi sanoa niin tunnuslaulut (Adele, Sam Smith) ovat umpitylsiä/imeliä ja lisäksi näissä Daniel Graig -Bondeissa on sellainen haalean kellertävä "moderni" väripaletti, josta en ihan hirveästi innostu, mutta nämä ovat aika pieniä murheita.

  Enpä olisi pari kuukautta sitten uskonut, että 2000-luvun Bond-leffa voi pistää minut sanomaan "wow", mutta Skyfall ja Spectre tekivät niin.
   
  Liekinheitin tykkää tästä.
 8. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 586
  Saadut tykkäykset:
  55
  Tulipas tämä katsottua uudestaan. Mukavasti en muistanut yhtään mitään ekasta katselukerrasta niin sain uuden bondin sittenkin. :). Hienoa helikopteri lentelyä jne. Vähän ahisti noin nuori blondi bondin seurassa. Onneksi mitään sen ihmeenpää ei heidän välillä ollut.
   
 9. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 024
  Saadut tykkäykset:
  236
  Minulla oli mennyt aikanaan hämmentävästi ohi, kuinka toisiinsa kytkettyjä kaikki jo julkaistut neljä Craig Bondia ovatkaan. Huomasin tämän vasta, kun tuli katsottua kaikki putkeen viikon sisällä uusina 4K-versioina. Varsin mainio leffakokonaisuus ja mielenkiinnolla odottelen viimeistä.
   
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 645
  Saadut tykkäykset:
  695
  Tuon neljän leffan boksin hinnan alennusta olen turhaan tovin odottanut.