Blu-Ray -levyjen tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Rottapasi, 30.04.2009.

 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 566
  Saadut tykkäykset:
  384
  Yksi pitkä miinus noille netflixeille ja muille on se, että tarjonta vaihtelee. Eli jokin sarja/leffa voikin yhtäkkiä poistua.
  Sen vuoksi monet elokuvat on vain pakko edelleen ostaa kiinteänä mediana, jos haluaa olla varma, että leffailtaa suunnitellessa elokuva on katsottavissa.

  Lastenelokuvat ovat yksi sellainen asia. Kaikki Autot-elokuvat pitää löytyä hyllystä, koska ainakin kertaalleen leffat ovat jo poistuneet Netflixistä.

  Ja tokihan vielä toistaiseksi kiinteässä mediassa bitrate on parempi. Ja sen lisäksi kiinteässä mediassa voit itse valita, mitä versiota elokuvasta haluat katsoa. Kun _yleensä_ suoratoistossa löytyy se teatteriversio. Tai ylipäänsä vain yksi versio.
   
  Thingy tykkää tästä.
 2. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 048
  Saadut tykkäykset:
  139
  Näyttäisi Tampereen Prismoissa levy- ja leffaosastot pienentyvän. Tietyllä tapaa tulee haikea fiilis, kun Anttilan kaltaista löytölaarifiilistä ei enää pääse kokemaan oikein missään.

  Toisaalta ymmärrän, miksi näin käy. Satunnaisostajat vähenevät varmaan koko ajan ja jäljelle jäävät vain alan harrastajat. Niihin Prismojen kaltainen myyntistrategia ei iske. Kun Prismasta ehkä saa joskus tuotteen X hintaan Y, on se ollut varattavissa esim. CDONissa jo muutaman kuukauden ja vieläpä todennäköisesti halvemmalla kuin Prismassa. Silmämääräisesti näyttäisi, ettei esim. Prismojen Game of Thrones -standeista ole myyty mitään, vaikka ne ovat olleet esillä jo varmaan yli kuukauden.

  Levykauppa Äx pärjää, koska heillä on kivijalan lisäksi verkkokauppa. Ja niin oli Anttilallakin. Sieltä saattoi seurata, mitä on tulossa ja käydä paikallisessa myymälässä kysymässä, tuleeko myös heille myyntiin. Ja kotiin tuli mainoksia, mistä näki myös tulevia tuotteita ja kampanjoita. Itsellä on sellainen fiilis, että jos kävisin Prismassa kysymässä "Tuleeko teille Galaksigest bluureinä myyntiin?", olisi vastaus luokkaa "Mikä se on? Ei tollasta 'Galaksigest' leffaa ole edes olemassa"
   
 3. ModeRoottori

  ModeRoottori Administroottori Ylläpidon jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  166
  Saadut tykkäykset:
  78
  Muillekin ketjuun osallistuneille tiedoksi: kun heitellään hurjia syytöksiä, tulee ne perustella esim. viittauksin ja selvitettävien faktojen muodossa.

  Äxä porskuttaa myös sen takia että he osaavat mainonnan, markkinoinnin ja tarjoaa musaharrastajille sitä mitä halutaan vaikka hinnat ovatkin hieman suolaiset. Toisaalta, jollainhan heidänkin on bisnestään pidettävä yllä.
  Itse ostan levyjä selkeästi eniten käytettyjen levyjen liikkeistä, kuten esim. Fresh Garbage, Rolling Records tms. ja uusia levyjä suoraan bändeiltä (Bandcamp, bändien kotisivut ym.) tai levy-yhtiöltä (pienet ja UG lafkat, esim. Svart Records).

  Oman kokemuksen perusteella piraatti-vinyyliä oli 80- ja 90-luvulla enemmän kuin nykyään, silloinkin kyseessä oli esim. Neuvostoliitto-painatuksista (hassuja keräilykohteita nekin) ja kummallisia Kiina tai Etelä-Amerikka painoksia. Laatuhan noissa oli aina karmea, sekä levyn että kansitaiteen osalta. Usein niitä ostettiinkin etenkin DJ käyttöön, kun ei haluttu raahata hyvää kopiota DJ-kopin levain tuhottavaksi.

  Kiitos, jatketaan me muutkin tällä linjalla.
   
 4. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 354
  Saadut tykkäykset:
  62
  Joo, tämä ei kyllä omaan pirtaan passaa pätkääkään. Muistissa on hyvin esim. lukemani uutinen ekan Terminatorin Netflixistä poistumisesta. Enpä sitten katso sitä enää koskaan, sopiihan se... NOT! :rolleyes:

  Ja jos en väärin ole ymmärtänyt, elokuvien mahdollisten kommenttiraitojen kuunteleminen ei ole mahdollista, eikä liene muutakaan ekstraa sen paremmin tarjolla (?)

  Tauno Tavistöllääjälle varmaan täysin epäoleellisia juttuja, mutta en ole Tauno.
   
  nepa tykkää tästä.
 5. Thingy

  Thingy Member

  Liittynyt:
  07.09.2005
  Viestejä:
  605
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ehdottomasti näin. Nyt olen itse tuskistellut Legion-sarjan kanssa. Aloitin katsomaan Ruutu.fi stä, ja se oli aivan kamalaa hirvittävää pikselimössöä, kehnot äänet, ja järkyttävä määrä mainoksia. Ekan jakson jälkeen tilasin cdonista ekan tuotantokauden BDnä. Nyt tuskistuttaa kun ilmeisesti HBO ja tässä tapauksessa Syfy eivät oikein innokkaasti halua julkaista mitään fyysisessä mediassa, eikä varsinkin 4K:na.
   
 6. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 003
  Saadut tykkäykset:
  341
  Fyysinen median levyjen myynti putosi 18,2% vuonna 2019.
  Aika huolestuttava luku.
   
 7. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 241
  Saadut tykkäykset:
  213
  Oho o_O Onko jotain linkkiä uutiseen?
   
 8. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 003
  Saadut tykkäykset:
  341
  En oikein osaa noita linkkejä laittaa, mutta DEG:n (Digital Entertainment Group) raportti varmaan löytyy etsimällä.

  Kokonaiskulutus viihteeseen taas nousi 8,4% yli 25 miljardiin dollariin.
  Ei näytä ruusuiselta tulevaisuus näin levyjen keräilijän silmin.
   
 9. tuna

  tuna Well-Known Member

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 137
  Saadut tykkäykset:
  120
  Viimeksi muokattu: 14.01.2020
 10. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  177
  Onhan tuo pudotus ollut aika tasaista jo vuosia.
   
 11. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 241
  Saadut tykkäykset:
  213
  Onhan se tiedossa ollut, mutta aina se kirpaisee.
   
 12. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 003
  Saadut tykkäykset:
  341
  Tasaista? Viime vuonna se oli "vain" noin 10%. Ajattelin se jo olevan järkyttävä pudotus. Mutta, jos jatkuu samalla tiellä ja miksi ei jatkuisi, niin 15-20% pudotus vuodessa ja 5 vuoden kuluttua olemme vinyylin asemassa.
   
 13. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  123
  Niin siis tietenkin sillä olettamuksella, että ylipäätään suoratoistosukupolven edustajistosta moisesta vielä jollain tapaa kiinnostuneita yksilöitä tulevaisuudessa löytyy. Itse kunkin lienee hyvä katsoa peiliin, ja miettiä edes ohi kiitävä hetki niitä valintoja ihan tosissaan ja aikuisten oikeasti, jotka tuohon tulevaisuuden kuvaan on osaltaan myötävaikuttaneet. On turha ruikuttaa fyysisen formaatin kuilun partaalle johtaneita myyntilukuja, jos edes epäsuorasti itse tukee suoratoistopalvelujen paskatsunamia, mistään aktiivisemmasta huoraamisesta nyt puhumattakaan. Siinä ei kahta sanaa ole -- eikä siis siksi, että allekirjoittanut tai kuka hyvänsä muu nyt niin sanoo, vaan siksi koska se on niin.

  Edit. Henkilökohtaisesti en ole eläissäni mainittuja palveluita käyttänyt, ja myös tulevaisuus näyttää tässä valossa yhtä kirkkaalta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2020
 14. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 003
  Saadut tykkäykset:
  341
  Yhtään suoratoistopalvelua en ole ikinä tilannut. Pari tuhatta DVD:tä oli hyllyssä, kunnes olen ne nyt vaihtanut pariin tuhanteen Blu-rayhin ja UHD-levyyn.
  Mutta monta kertaa tilaaminen on käynyt mielessä ja kohta se on edessä.
   
 15. Leterface

  Leterface Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  4 741
  Saadut tykkäykset:
  90
  Olisinkohan vain kerran (1kk) tahallisesti maksanut netflicistä ja 1 kerran vahingossa - äly-TV jostain syystä aktivoi kokeilujakson ilman pätevää syytä. Ilmaiseksi kokeillut aika monia mutta koska noista palveluista vain korkeintan muutamia ohjelmia jaksanut kk aikana katsoa, niin ei ole järkeä maksaa edes 10e kuussa. Sillä rahalla mielummin hankin yhden BD/UHD-leffan josta varmasti välitän nyt ja tulevaisuudessa. Huttua tulee televisiostakin tuutin täydeltä josta maksaa verojakin joten itselle turha maksaa vielä suoratoistopalveluistakin. Toisaalta ehkä joskus vielä lapsille hankin (kuukauden) suoratoiston jos sen perään oikein itkisi (tyyliin kaverilla on miksei mullakin).
   
 16. Thingy

  Thingy Member

  Liittynyt:
  07.09.2005
  Viestejä:
  605
  Saadut tykkäykset:
  7
  Siis katsooko joku vielä lineaaritelkkaria? wut? Siellä paskan määrä ylitti järkevän katsomisen joskus 2007-2008. SD-laatuista paskakuvaa, paskasisällöllä ei meidän taloudessa ole katsottu sitten 2008.
   
  Daagen ja Kimsor tykkäävät tästä.
 17. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 547
  Saadut tykkäykset:
  353
  Taitaa niille riittää marvelit kännykän ruudulta. Nautiskellaan me, jotka ymmärrämme paremmalla laadulla. Hyvällä tuurillahan jälkipolvikin siinä sivussa innostuu laatunäkökulmasta.

  Pitäisin itse fyysisten julkaisujen tilannetta tällä hetkellä erittäin hyvänä. Hyviä julkaisutaloja on paljon ja melkein mitä tahansa julkaistua pystyy vielä saamaan käsiinsä. Porukka on näillä näppäimillä valmis dumppaamaan fyysiset julkaisunsa polkuhintaan käytettyinäkkn, niin eihän tässä mitään hätää. Jotka ovat saaneet elää, muistaa miten vinyylikokoelmatkin heitettiin jopa roskiin turhakkeina, mutta niin vaan nekin tekivät harrastajille paluun ja nyt julkaistaan vinyylinä paljon sellaistakin, mitä ei koskaan ennen ole julkaistu.
   
 18. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 003
  Saadut tykkäykset:
  341
  Mutta, nyt on nähty monia perumisia. Julkaisuja, joita piti tulla esim. UHD:nä, ei tulekaan. Tarkoitan näitä katalogi kavereita. Beverly Hills Cop trilogiakin ilmestyi vain Blu-raynä. En kyllä osta, etenkin kun ensimmäinen on oikeasti ainoa hyvä ja toka Tony Scott kategoriassa hyvä.
   
 19. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 566
  Saadut tykkäykset:
  384
  Wat? Kyllä meillä on ollut HD-kuva jo vuosia ja 4K-lähetyksiäkin tulee. Ja hyvää sisältöä monelta kanavalta.

  Mutta asiaan.

  Onko se nyt yllätys, että fyysisen median myynti laskee? Totta kai se laskee, koska suoratoistopalvelujen myynti nousee.

  Mutta on kuitenkin eri asia tarkoittaako se sitä, että fyysisen media myynti loppuisi kokonaan. Ehkä marketeista jossain vaiheessa joo, mutta netistä sitä edelleen saa.

  Niin kauan kuin fyysinen media tuottaa rahaa, niin sitä myydään. Onhan noita LP-levyjäkin edelleen myynnissä ja tietääkseni jotain pientä nousukautta ja uutta tulemista on niidenkin kanssa (jostain kumman syystä) ollut.

  Tietenkin vaarana on se, että pienet leffat jäävät julkaisematta ja/tai niitä ei saa suomiteksteillä. Ja toki jo nyt on jotain tuotantoja, joita ei toistaiseksi ole saatavilla kuin suoratoistona.

  Mutta toistaiseksi leffoja edelleen myydään myös fyysisenä mediana. Ja eikä se ihan heti lopu. Ei niinkään ehkä kannata tuijottaa tippuneita prosentteja, vaan myyntiä rahassa.

  Eikä tuota rahaa ihan jokaiselle suoratoistopalvelullekaan riitä. Vaikka Netflix on nyt vetänytkin aika paljon massia käyttäjiltä, niin eikös heilläkin ole ollut ongelmia lainarahalla tehtyjen leffojen/sarjojen tuoton kanssa?

  p.s. Pieni offtopic-kysymys, mutta onko cd-levyjä enää marketeissa myynnissä? En ole yhtään ajatellut asiaa.
   
  Leterface tykkää tästä.
 20. Valentino

  Valentino Active Member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  414
  Saadut tykkäykset:
  26
  Prismassa näyttää olevan melko vaatimaton valikoima, mutta Citymarketista tarjonta poistui muutama vuosi sitten.
   
  nepa tykkää tästä.