Blu-Ray -levyjen tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Rottapasi, 30.04.2009.

 1. Rottapasi

  Rottapasi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2006
  Viestejä:
  652
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vapun ja huononevien talousnäkymien kunniaksi perustin viestiketjun, johon voi kirjoittaa mielipiteitä, uutisia ja näkemyksiä levymyynnistä.

  Mielestäni Blu-Ray syntyi huonojen tähtien alla. Formaattisota söi ensin uskottavuutta ja DVD riittää vielä ihmisille jne.

  Nyt nykyinen maailman talouden taantuma tai lama syövät ihmisten levyhankintoihin pistämiä rahoja vai syövätkö? (Ilmeisesti Plazalla ei kuitenkaan. ;))

  Aika näyttää onko tälle ketjulle tarvetta vai ei.
   
 2. E. P.

  E. P. Guest Guest

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12
  Väitänpä, että pieni taantuma/lama on vain hyödyksi bd-formaatille. Kun töissä on tiukkaa tai joutuu lomautetuksi tai työttömäksi, niin kyllä ihmiset haluavat viihdyttää itseään vapaa-ajalla. Ihmiset jättävät suuret investoinnit, kuten uuden auton/talon/kesämökin/veneen jne. hankkimatta, mutta bd:t ovat loppujen lopuksi edullista arkiviihdettä, josta ei helpolla tingitä.

  Lisäksi bd-soittimet ja bd-leffat halpenavat jatkuvasti, joten kynnys niihin madaltuu. Eli uskoisin vuoden 2009 olevan hyvä vuosi bd:lle. :)
   
 3. Higher

  Higher 1. Stanley Kubrick Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  15
  Mitä yleistystä :hitme:
  En minä ainakaan katossa hypi kun yli 2m leveää kuvaa katson DVD:ltä 3.5m päästä, Blu-Ray pätkiä FullHD:nä katselen eri mielellään.
   
 4. Leterface

  Leterface Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  5 012
  Saadut tykkäykset:
  144
  Kaikkein eniten minua (jos lamaa huomioidaan) on että studiot rupeavat pihtailemaan BD julkaisujensa kanssa. Jenkeistähän lama alkoi mutta en nyt tiedä onko lama jo nyt vaikuttanut julkaisujen laatuun. Joka tapauksessa BD:llä on suurempi merkitys kuin DVD:llä siinä että julkaisut ovat mahdollisimman hyvälaatuisia.
  Ehkä ihmiset ovat nyt, varsinkin jenkeissä, vielä tarkempia että mitä ostavat, joten ehkä studiot eivät sittenkään pysty kusettamaan laadussa edes laman varjolla.
  Glada vappen!
   
 5. scf77

  scf77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.05.2002
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  1
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 670
  Saadut tykkäykset:
  179
  Vaikka alunperin olinkin blu-raytä vastaan ja vaikka mielestäni useimmat ihmiset eivät todellakaan hyödy kuin korkeintaan hieman sen tuomista eduista kuvassa ja etenkin äänessä, niin mielestäni silti nykyinen tilanne on yllättävän hyvä. Toki Suomessa BD-levyjen hinta on vielä järkyttävä, mutta jos vähänkään sattuu online-tilaajan vikaa, niin BD-leffoja irtoaa helposti alle 10 eurolla. Vastaavaa tilannetta sai dvd-levyjen tulon jälkeen odottaa merkittävästi kauemmin.

  Itse asiassa nyt koen jopa, että BD:hen siirtymisen avulla säästän rahaa. Nykyisin tulee dvd:lle ostettua enää vain TV-sarjat. BD-levyjen suhteen menettelen niin, että seuraan kohtuullisen aktiivisesti tiettyjä suosikkiliikkeitäni (online, UK/US), ja aina kun joku mielestäni ostamisen arvoinen BD-leffa tulee tarjoukseen (yleensä alle 10 euroa mutta joskus myös 15 euroon saakka), niin ostan sen. Kun pitää vaan kiinni siitä periaatteesta, ettei osta esimerkiksi mitään yli 15 euron BD-leffaa, ellei kyse ole esim. boksista, niin hyvin menee.
   
 7. KnightOfNi

  KnightOfNi Guest Guest

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aika monella plazalaisella tuntuu olevan päällä joku ihmeen bd vimma. Ostetaan ihan mitä tahansa kuraa kunhan se vain on halpaa. Aivan umpisurkeita elokuvia mitä ei olisi dvd formaatissa ostettu hamstraillaan innolla hyllyt täyteen.
   
 8. iku-tursas

  iku-tursas Guest Guest

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  349
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvinkin yhtyisin Elvikseen :confused: ; kun on alle 10 euroon päästy BD-puolella en enää mielijohteesta DVD-levyjä ostele pl. TV-sarjat. Rahaa säästyy koko ajan ostamistahdin hidastuessa tarjonnan puutteen johdosta eikä edes harmita. Suomesta en ole ostanut ensimmäistäkään HD-levyä, terveiset hinnoittelun loogikolle :sick: :thumbsup:
   
 9. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 670
  Saadut tykkäykset:
  179
  Teki varmaan tiukkaa sanoa tuo. :D

  KnightOfNi, itse en ainakaan osta kuraa, vaan sellaisia leffoja, joista varmasti pidän ja joitan olen jo ennestäänkin katsonut useamman kerran. Mitä tulee muihin, niin kyllähän itsekin olen kritisoinut jo dvd-leffojenkin suhteen tuota. Täällä tosiaan on muutama tyyppi, jotka oman kertomansa mukaan ostelevat hyllyt täyteen leffoja (tämä ei rajoitu blu-ray -levyihin), joista suurin osa on vielä hyllyssäkin muoveissaan. No, jokainen tietenkin tuhlaa rahansa mihin haluaa, ja mikäs siinä jos kerran rahaa on...
   
 10. Rottapasi

  Rottapasi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2006
  Viestejä:
  652
  Saadut tykkäykset:
  0
  Me tykittelijät ja kultasilmät olemme kuitenkin vielä "pitkään" pieni vähemmistö. Tästäkin olisi tietysti kiva saada tutkittua tietoa, jos sitä jostain löytyy.
   
 11. Jarzki

  Jarzki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  809
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yhdyn tähän mielipiteeseen.
   
 12. NaftaLefa

  NaftaLefa Guest Guest

  Liittynyt:
  07.03.2009
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä olin ennen tarkkaillut kauppojen ale BD-leffoja, ja muutama on anttiloista ja cittareista hyllyyn pompsahtanut. Kun liityin tähän foorumiin, tajusin tuon 10 €:n nettitarjous homman ja ostan vastedes kaikki jenkeistä tai muualta kun suomesta! Kiitos tästä teille!!

  DVD:stä BD:hin siirryttäessä käy toteen vahvasti ilmiö "once you go black, you won´t go back!", eli DVD-leffoja en katso enää kirveelläkään.

  Kyllä uskon että BD:n tulevaisuus on turvattu seuraavaksi 10-vuodeksi, jolloin fyysisten levyjen merkitys varmaan pienenee. Se on harmi, sillä itse pidän siitä että leffa on hyllyssäni fyysisenä, kansineen kaikkineen...
   
 13. HulluHevari

  HulluHevari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2004
  Viestejä:
  445
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä ainakin Suomessa BR-leffojen menestys on kiinni siitä että hintaa saadaan laskettua, suurimmalle osalle hinnat ovat aivan liian kalliita kun dvd:eitä kuitenkin saa 3-15 eurolla.

  Kymppi hinnaksi Suomeenkin niin taatusti menee kaupaksi.
   
 14. sande74

  sande74 Guest Guest

  Liittynyt:
  19.02.2007
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nämä gigantin tarjoukset 3 leffaa 40e(kun joukossa kuitenkin aika uusiakin:)) ovat tervettulleita ihan tulevaisuudessakin tai jopa olisikohan tässä mahtava tilaisuus saada etulyöntiasema muihin "vastustajiin" tekemällä tästä kokoaikainen hinnoittelu??
  Henk.koht ainakin kannatan.
  Tällä tavoin ainakin sinisen-levyn "taika" kasvaisi:king:
   
 15. Kari Häkkinen

  Kari Häkkinen Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2008
  Viestejä:
  1 950
  Saadut tykkäykset:
  9
  Kiinnostaisi enemmän DVD:n tulevaisuus blu-rayn rinnalla. Huomattava osa liikkuvasta kuvasta kun on sellaisessa kunnossa ettei sitä saada teräväpiirtokuntoon koskaan.

  Kuka kustantaisi esimerkiksi vanhojen kotimaisten värielokuvien restauroinnin? Suomi kun on markkina-alueena pieni, joten homma ei olisi taloudellisesti mitenkään kannattavaa. Vai lasketaanko tasoa ja Finnkino alkaa käytännössä myydä DVD:itään blu-ray-koteloissa?
   
 16. P.Kosunen

  P.Kosunen Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2005
  Viestejä:
  1 374
  Saadut tykkäykset:
  14
  Kyllähän sinne bluray-kiekolle voi sd:täkin pistää, vaikka 10 leffaa samalle levylle.
   
 17. Kari Häkkinen

  Kari Häkkinen Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2008
  Viestejä:
  1 950
  Saadut tykkäykset:
  9
  Toki, mutta - olen kysynyt tätä toisaalla aikaisemmin saamatta vastausta - eikö blu-raylla olevan (pää)elokuvan pidä täyttää jotkin tekniset laatukriteerit ennen kuin sitä voi markkinoida teräväpiirtojulkaisuna?
   
 18. P.Kosunen

  P.Kosunen Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2005
  Viestejä:
  1 374
  Saadut tykkäykset:
  14
  Luultavasti, mutta ei kai sitä ole pakko teräväpiirtona markkinoida. Julkaisuprosessin hinta varmaankin pitää sd-leffat poissa sinisistä koteloista ainakin toistaiseksi.
   
 19. Jazo

  Jazo Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 421
  Saadut tykkäykset:
  9
  Itse uskon että tulemme vielä näkemään SD-tason leffoja myös sinikantisissa koteloissa. Koska elokuvien masteroiminen HD-laatuun on kallista, niin sitä ei todellakaan tulla tekemään kuin vain osalle leffoista, mutta koska blu-ray levyjen hinnat laskevat tasaisesti ja yhdelle BR-levylle mahtuu SD-tason materiaalia hyvinkin suuri määrä, niin tulevaisuudessa nykyiset suurehkot 3-5 dvd:n "kokoelma boksit" tulevat korvautumaan yhtenä blu-ray levynä, jolle on tungettu useita SD-tason leffoja.
   
 20. rowboat

  rowboat Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  01.04.2009
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minäkään en ole vielä hommannut Blu ray -vehkeitä, mutta se on enää ajan kysymys.

  Sen sijaan voi olla, että elokuvien myyminen ja ostaminen fyysisinä esineinä voi vähetä, jos nyt ei sentään hävitä kokonaan. Kalifornialaistunut kaverini sanoi, ettei oikein tule enää ostettua dvd-levyjä, kun hänellä on hyvä tilauskanava, josta saa elokuvan aina halutessaan näkymään. Se kuulemma riittää käytännössä.