Blu-ray-leffat

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Aceman, 28.06.2006.

 1. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 859
  Saadut tykkäykset:
  580
  No, kuvanlaatu ei VHS:llä tai edes DVD:llä oikein riitä, mutta Blu-ray toimii mun silmille. Kyse on siitä, onko DD 5.1 transparentti ja millä äänimateriaalilla se on transparentti. Testisignaaleilla saa koodausartifaktejä esiin, mutta saako elokuvan ääniraidalla? Porukka väittää kuulevansa eroja, mutta joissain sokkotesteissä onkin sitten yllättävän vaikeaa, kun ne erot olikin suurimmaksi osaksi placeboa ja nettiin pitää päästä pätemään on ne maailman kiiltävimmät kultakorvat sattuvat olemaan omassa päässä. Mä olen jo 50-vuotias. Mun kuulo on jo heikentynyt siitä, mitä se on lapsena ollut. Toisaalta sitä kyllä osaa kuulla pieniä nyansseja äänessä, jos tarve on, esim. kun omaa musiikkia miksaa. Toisaalta, johonkin pakkausartifakteihin huomion kiinnittäminen 100 % leffaa katsoessa on minusta hullua. Eikö siihen elokuvaan pitäisi lähinnä keskittyä?
   
 2. Mikko Rasinkangas

  Mikko Rasinkangas Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2000
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tietääkö kukaan onko "Nobody" (Odenkirk) Suomi-julkaisussa englanninkielinen tekstitys? dvdcompare.net listaa UK versioon suomenkielisen tekstityksen.
  Universalin julkaisuissa on tainnut aina olla englanninkielinen tekstitys, mutta en tiedä onko tilanne muuttunut kun takakannessa näkyy SF Studiosin logo ja heidän julkaisuissaan harvemmin on enkkutekstejä.
   
 3. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 042
  Saadut tykkäykset:
  598
  Tiettävästi ei. Tätä tukee osaltaan myös blu-ray.com:n TIETOKANTA.
   
 4. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 859
  Saadut tykkäykset:
  580
  Nobody knows. :D
   
 5. gaston

  gaston Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  3 448
  Saadut tykkäykset:
  64
  Tarkistin Suomilevyltä ja siinä on kuurojen testitys englanniksi, myös kommenttiraidalle. Muut kielet levyllä pohjoismaiden lisäksi on Hollanti sekä joukko eteläeurooppan jokelluksia.
  SF filmi taitaa olla vain jakelija, ei päätä sisällöstä.
   
 6. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 859
  Saadut tykkäykset:
  580
  Nyt on tutustuttu alustavasti Saksalaiseen Constantin Filmin Der Fluch - The Grudge 1 & 2 - Mediabook Collection -julkaisuun. Vastaan on tullut lukuisia juttuja, jotka voivat harmittaa monia.

  Tämä ei ole niin englanninkielisille ystävällinen julkaisu kuin oletin. Näissä molemmissa leffoissa on Japaninkielisiä kohtauksia. Ensimmäisen leffan "bonuksena" tulevaa ohjaajan versiota lukuunottamatta näihin saa vain saksankielisen tekstityksen, koska englanninkielisiä tekstityksiä ei ole ollenkaan. Ohjaajan versiossa taas on kuvaan poltettuna englanninkieliset tekstitykset Japaninkielisiin kohtauksiin, joten siinä mielessä "asia kunnossa".

  Ohjaajan version on 1080p/23,976 Hz, mutta 1:n teatteriversio ja 2:n ovat PAL 1080i/25 Hz! WTF?? Tuotetiedoissa kuvaformaatiksi annetaan 1080p24, mutta tuo pätee vain 1:n ohjaajan versioon!

  Ykkösen ohjaajan versiota lukuunottamatta ääniraita on DTS-HD MA 5.1 ja teknisessä laadussa ei ole valittamista. Ohjaajan versio tulee vain englanninkielisellä ääniraidalla ja se on vaatimaton DD 2.0! Tuossa ääniraidassa on kuulokkeilla kuunneltaessa selvää häikkää, vaihevirheisyyttä kanavien kesken.

  Leffojen kuva on "VHS-nauhamainen", mutta vain HD-tarkkuudella. Kuva elää analogimaisesti. Liike on "rauhatonta" ilmeisesti tuon kuvataajuusmuunnoksen takia. Kuva on omituisen tumma, ikäänkuin gamma-säätö olisi liian pieni. Gamma-säädön vääntö tappiin tekee kuvalta valoisuudeltaan luontevamman (ohjaajan visiota en tiedä). Ensimmäisessä leffassa on reunaterävöityksen merkkejä. Toisessa leffassa ei, mutta kakkosleffaa on ilmeisesti taiteellisista syistä muokattu väreiltään ja kuva on siltä kantilta "luonnoton." Leffoissa on filmiraetta, mutta se eläessä muun analogimaisen väpätyksen/kuhinan päällä se ei pääse esteettisesti oikeuksiinsa. Lisäksi tämä raekohina on VHS-mäistä, eli rakeet ovat "isoja", joka saa ne näyttämään VHS-nauhan kohinalta.

  Nopea katsaus extroihin: Aataminaikaista SD-tason mössöä kuin eläisimme vuotta 1999!

  Kaikki nämä tekniset puutteet ja murheet huomioonottaen tästä julkaisusta jää pettymyksen maku suuhun. Leffojen paketointi sinänsä hienonnäköiseen Mediabook-koteloon sai odottamaan vakuuttavampaa julkaisua, eikä tämä ole edes mikään superhalpa setti. Onhan tämä harppaus DVD-lätyistä ongelmineenkin, mutta päivityksellä oli hintansa mielipahaa ja pettymystä myöten. On se vaan vaikeaa näiden leffojan kanssa... ...ehkä sitten 2024 saadaan laadukas 20 vuotisjuhlaversio ekasta leffasta? Paskat saadaan! :(

  kauna.jpg
   
  Robanhood ja VeZius tykkäävät tästä.
 7. VeZius

  VeZius Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  633
  Saadut tykkäykset:
  26
  Kiitos uhrautumisesta ja tuon setin tutkimisesta 71 dB. Monesti meinannut tuon jo ostaa, mutta näköjään parempi jättää ostamatta. Sääli kun oli tämmöistä sontaa. Juuri tuli kaikki muut sarjan elokuvat katsottua ja nämäkin olisi kiva nähdä.
   
 8. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 859
  Saadut tykkäykset:
  580
  No tällaista "uhrautumista" tämä elämä nyt vaan on. Tämä settihän on noin kuukausi sitten julkaistu, joten aika ahkerasti olet ehtinyt "monesti meinannut tuon jo ostaa". :D Ei tämä setti nyt kaikista huonoimpien Blu-ray julkaisujen joukkoon pääse (eli ei ole täys katastrofi), mutta ei kylllä ole mitään asiaa hyvienkään joukkoon. Vertasiin vielä DVD:hen, joka oli kuvaltaan vaaleampi (gamma enemmän kohdillaan), mutta aika suttua se DVD:kin on ja tämä Blu-ray tarkentaa kuvaa rutkasti kuten pitää. Kuitenkin, hämmästyttävän "vaikeuksien kautta kokoon kursitulta" tämä setti vaikuttaa ja kaikessa on menty siitä, missä aita on matalin. Ikäänkuin olisi kyse jostain historiallisesta elokuvaharvinaisuudesta, jonka melkein kaikki alkuperäismateriaali on tuhoutunut ja ollaan nuhjuisten esityskopioiden varassa.

  Ihmettelen, kuinka olet nähnyt sarjan "kaikki muut" elokuvat, mutta et näitä kahta. Nämähän ovat varmasti ne tunnetuimmat. Japanilaiset ja amerikan remaket yhteenlaskettuna näitä Ju-On/Grudge-leffoja on toistakymmentä ja niiden keräily on yhtä helvettiä! Meille pohjoismaalaisille kävi älytön mäihä, että Ju-On 1 & 2 (eli ne parhaat) julkaistiin pohjoismaissa Blu-raynä vuosi sitten ja vaikka kyseessä ei ollut mikään kuvanlaadun maailmanennätys, niin presentaatio on ihan ok.

  Todettakoon vielä, että siihen kiduttavaan löysässä hirressä roikkumiseen, minkä DVD-versioiden varassa eläminen on aiheuttanut vuosikymmenen ajan, on tämä ärsyttävien ongelmien raiskaama Blu-ray setti selvä helpotus, mutta kyse on enemmän henkisten kärsimysten lievenemisestä kuin mistään eufooriseen onnen tilaan pääsemisestä. Vähän niinkuin koronarokotuksen kanssa: 100 % suojaa ei saa ja käsikin on ehkä kipeä kaksi päivää rokotuksen jälkeen eikä pandemiakaan rokotuksiin tukahdu, mutta silti se rokotus kannattaa ottaa, koska sitä tartuttaa ehkä vähemmän muita ihmisiä ja todennäköisyys joutua sairaalaan/ruumishuoneelle pienenee rutkasti. Samalla tavalla tämän setin hommaaminen voi auttaa joitakin henkilöitä, riippuen henkisten kärsimysten lähteistä. Kannattaa kuitenkin tarkkaan punnita itse asiaa. Pohjoismaisten DVD-julkaisujen etu on suomenkielisissä tekstityksissä ja vaaleammassa kuvassa. Ne DVD:t ovat aikanaan olleet järjellisiä julkaisuja, mutta hyväkin DVD on HD aikana valitettavasti "riittämätön".

  Jonkun Arrow:n pitäisi mennä alkuperäisten filminegatiivien luo ja tehdä huolellisesti uudet 4K skannaukset näistä ja pistää UHD ja Blu-ray ulos ylivertaisella laadulla. Tuorein Grudge-leffa (The Untold Chapter, 2020) on Blu-raynä kuvanlaadultaan erinomainen (erään Blu-ray leffoja arvioivan tyypin mukaan jopa referenssitasoa), mutta valitettavasti huonoin Grudge-leffa, mitä olen koskaan nähnyt (ilmeisesti studio on vaatinut leffaan muutoksia, jotka ovat tuhonneet ohjaaja Nicolas Pescen vision).

  Nykyään kun leffoja kuvataan niin paljon todella korkean resoluution digitaalikameroilla, Blu-ray julkaisut tuppaavat olemaan kuvanlaadultaan todella hyviä (1920x1080 resoluution potentiaalin kutakuinkin 100 % täyttäviä), mutta jo 15 vuotta vanha filmille kuvattu leffa voi Blu-rayllä näyttää huonolle, jos kyseessä on jokin vanhempi HD-esityskopio lähteenä ja ei ole tehty uutta 4K skannausta. Jos taas skannaus/restaurointi on tehty huolella (kyse jostain ikivanhasta elokuvaklassikosta), niin kuvanlaatu voi olla hengästyttävän hyvä! Ju-On/Grudge-leffat ovat kriitikoiden ylenkatsomia "kauhufanien" leffoja, jotka jäävät helposti ilman ansaitsemaansa rakkautta julkaisijoiden piirissä. Ne eivät ole suuria megaleffoja, eivätkä myöskään palvottuja älymystön taide-elokuvia tai pienten alakulttuuripiirien kulttielokuvia. Niistä ei ole edes romanttisten komedioiden tapaan tusinaviihteeksi halpahallien alelaareihin. Ne ovat väliinputoajia ja me tällaisten elokuvien ystävät joudumme kärsimään tuntien itsemme väliinputoajiksi.
   
 9. VeZius

  VeZius Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  633
  Saadut tykkäykset:
  26
  No sen kerkee melkein ostamaan monta kertaa, kun on ollut kuukausia tilattavissa (ennakkotilaus on keksitty) ja käy monta kertaa kuussa selailemassa Amazon.de:n valikoimaa, ja leffa siellä ostoskorissa odottaa hyvää kaveria ilmaisten postien toivossa. Onneks mitään sopivaa kaveria sille ei ole löytynyt. :)

  Okei, olen nähnyt ne kaksi alkuperäistä Ju-On:ia sekä sen uusimman jenkki Grudgen. En tiennyt muiden osien olemassa olosta, ei niistä ainakaan pahemmin mitään julkaisuja ole missään tullut vastaan. Ei nyt kaikkia epämääräsiä "spin-offeja" tarvitse nähdäkään.
   
 10. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 859
  Saadut tykkäykset:
  580
  Jaa, että sinä olet noin malttamaton ollut asian kanssa. Meikäläinen ottaa hieman rennommin. Ostoskoreissa ei pyöri leffoja "kavereiden" toivossa, vaan sitten ostetaan kun on sopiva fiilis tai muuten vain hyvä hinta menossa...

  Kyllähän näitä leffoja "piilotellaankin" ihan urakalla jostain syystä. Tai ehkä niitä ei Japanissa piilotella, mutta meille länsimaalaisille niitä ei kyllä varsinaisesti kurkusta alas tungeta...

  Takashi Shimizu aloitti tämän aiheen parissa kahdella lyhytelokuvalla Katasumi ja 4444444444 vuonna 1998. Näiden ansiosta hän pääsi tekemään TV-elokuvat Ju-On: The Curse ja Ju-On: The Curse 2 vuonna 2000. Sitten hän teki teatterilevitykseen "ne parhaat" eli Ju-On: The Grudge ja Ju-On: The Grudge 2 vuosina 2002 ja 2003. Nämä sinä siis lienet nähnyt. Niiden menestyksen ja näihin aikoihin maailmalla kovassa muodissa olleen J-Horrorin nosteessa mies pääsi ohjaamaan nuo yllä käsitellyt jenkkiversiot The Grudge (2004) ja The Grudge 2 (2006). Vuonna 2009 tehtiin heikompi The Grudge 3 ohjaajana Brad Keene ja Japanissa kaksi tunnin mittaista Ju-On leffaa White Ghost (ohj. Ryuta Miyake) ja Black Ghost (ohj. Mari Asato). Tämän jälkeen on tullut reboot leffa Ju-On: The Beginning of the End (Masayuki Ochiai, 2014) ja sille saman ohjaajan jatko-osa Ju-On: The Final Curse (2015). Vuonna 2016 tuli Ring/Ju-On crossover-leffa Sadako vs. Kayako (ohj. Kōji Shiraishi). Viimeisin leffa on tuo näkemäsi jenkkileffa The Grudge: The Untold Chapter (Nicolas Pesce, 2020). Viime vuonna näyttää Japanissa tulleen ulos myös 6-osainen streamattava TV-sarja The Grudge: Origins. Että onhan noita ja moni näistä on minultakin näkemättä.

  White Ghost/Black Ghost muodostavat 2 tunnin kokonaisuuden ja tuo on ollut "helposti" Blu-ray:nä saatavilla (aluevapaa jenkkijulkaisu) ja se on minulla pitkään ollutkin. Ei sarjan parhaimmistoa, mutta ihan ok ja Grudge-faneille suosittelen.

  J-Horror-buumi osui 10 vuoden jaksoon 1998-2008 ja noina vuosina tehtiin periaatteessa parhaat tämän genren leffat.
   
 11. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 859
  Saadut tykkäykset:
  580
  Telkun kuvasäätöjä muuttamalla The Grudge-setin erittäin tumma kuva vaalenee kohtuu-järkeväksi ja on laadultaan siedettävä, joskin kaukana referenssitasosta. Siirsin myös lomituksen poiston Blu-ray-soittimen harteille (sen sijaan, että se source direct tilassa tuuppaa tuon lomitellun 1080i kuvan telkun hoidettavaksi) ja kuvanlaatu tuntui paranevan aavistuksen.

  Aah, todettakoon vielä se, että kotelon koko mukailee DVD-koteloita eikä Blu-ray-koteloa korkeudeltaan. Tämä saattaa ärsyttää monia, jos setin laittaa hyllyyn muiden Blu-ray-levyjen sekaan. En tiedä, ovatko "mediabookit" aina tämän kokoisia, kun tämä on meikäläisen ensimmäinen laatuaan.

  Kai tämän julkaisun kanssa pystyy elämään, kun ei oikein muutakaan (parempaakaan) ole tarjolla. Elämä on...o_O
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2021
 12. HTH

  HTH Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2017
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  2
  Todella huonosti saatavilla ollut Charles Bronson ja Tony Curtis -leffa "You Can't Win'em All" vuodelta 1970 on julkaistu Bluraylla Espanjassa nimellä "Bajo Cualquier Bandera" Enkkupuhe ja tekstit löytyy. Ei mikään mestariteos, mutta ollut vuosia ainoa omasta kokoelmasta puuttuva Bronsonin päärooli. Näyttää oikein hyvältä.
   
 13. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 859
  Saadut tykkäykset:
  580
  Pisteet espanjalaisille, että jaksavat laittaa englanninkieltä levyilleen. Tuolta päin maailmaa tulevia julkaisuja ei kaikki aina ehkä kyttää silmä kovana, joten näistä vinkkaaminen on hyvä asia. Ei ole välttämättä minun leffojani, mutta kiva kuulla että pääset tukkimaan vihdoin yhden aukon kokoelmissasi. ;)
   
 14. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 042
  Saadut tykkäykset:
  598
  Sidonis Calysta julkaisi elokuvan Ranskassa jo viime vuoden maaliskuussa.
   
 15. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 468
  Saadut tykkäykset:
  77
  Onko Roy Anderssonin 2000-luvun leffoja (Toisen kerroksen lauluja, Sinä elävä, Kyyhkynen oksalla istui ja Kohti ääretöntä) julkaistu Blu-raylla suomiteksteillä? Tai edes DVD:llä?
   
 16. Kusni

  Kusni Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.01.2014
  Viestejä:
  486
  Saadut tykkäykset:
  78
  Hyvä kysymys. Mielestäni Kohti ääretönta - Om det oändliga (2019) löytyy vain tästä UK-boksista, jota voi joskus nähdä hintaan £39.99. Melkein väittäisin, että siitä ei ole tullut minkäänlaista lättyä edes Ruotsissa.

  Nuo aikaisemmat on julkaistu Suomessa DVD:nä.

  Korjaan itseäni: Om det oändliga (2019) löytyy TriArtin ruotsalaisena DVD:nä. Se sisältää enkkutekstityksen, vaan ei suomea.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2022
  vintsukka tykkää tästä.
 17. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 042
  Saadut tykkäykset:
  598
  Tätä oli jo lupa odottaa, mutta aina jaksaa ihastuttaa, kun tarjolle tuotetaan elokuvan avattu (open matte) kuvasuhde. Vuorossa genre-elokuvaklassikko Don't Go in the House, jonka NELIÖKUVARAJAUS suhteessa elokuvan samaisen Arrow Video -julkaisun 16:9 -esitykseen osaltaan pois sulkee olettamukset viimeksi mainitun "hyödyistä", joihin tosin yhä vain marginaalisempi osa alan harrastajista ylipäätään enää uskoo.
   
 18. Vehkajarvenvpk

  Vehkajarvenvpk Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2019
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  7
  Kyyhkynen oksalla istui löytyisi ylimääräisenä dvd:nä jos kiinnostaa.
   
 19. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 468
  Saadut tykkäykset:
  77
  Amazon ei sitten saanut toisellakaan yrityksellä toimitettua Universal Classic Monsters Complete Collectionia ehjänä perille, ja nyt tuote on näköjään poistunut valikoimastakin.

  Kenelläkään vinkkejä mistä tuo kannattaisi tilata a) kohtuullisella hinnalla, b) mahdollisimman vähillä tullisäädöillä ja c) niin, että tulisi ehjänä perille asti?
   
 20. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 235
  Saadut tykkäykset:
  807
  Perskule, törmäsin mielenkiintoiseen julkaisuun. The Lighthorsemen (1987) Aina hauska katsoa jotain ensimmäisestä maailmansodasta, mistä itsellä ei ollut mitään hajua.
  Tuntuu vain Britti Amazonin 30£ vähän suolaiselta. Oletteko löytäneet jostain halvemalla?