Blu-ray kuolemassa odotettua nopeammin

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana simaaa, 02.05.2014.

 1. Vox

  Vox Member

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  875
  Saadut tykkäykset:
  6
  Eikös laki edellytä "tehokasta suojausta"? (Ja sitä että kopioitava teos on hankittu laillisesta lähteestä.)

  Siis kun olet valmistamassa teoskappaletta vain omaan ja lähipiirisi käyttöön.
   
 2. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 184
  Saadut tykkäykset:
  312
  ...siis olisipa kuluttajien poliittinen lobbaus tekijänoikeuksien haltijoita voimakkaampaa. o_O
   
 3. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 718
  Saadut tykkäykset:
  397
  Jotenkin sekin tuntuu omituiselle ajatukselle, että kaiken pitäisi olla ilmaista. Kirjoja harva lähtee kopioimaan, joten vastaavaa dilemmaa ei pääse syntymään, mutta levyt eri muodoissaan onkin eri asia. Vieläkö sitä kasettimaksua muuten peritään kovalevyjen hinnoissa? Eikö se ole ikään kuin oikeutus toiminnalle kuitenkin?
   
 4. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 344
  Saadut tykkäykset:
  153
  ^
  Tulee nykyään suoraan valtiolta.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Yksityisen_kopioinnin_hyvitysmaksu
  Suomen tekijänoikeuslaki sallii muutaman kopion valmistamisen yksityiseen käyttöön julkistetuista teoksista, kunhan kopion valmistamiseksi ei tarvitse murtaa "tehokasta teknistä suojausta".
  Eli jos ns. "vahingossa" sattuu kopio syntymään, niin OK, mikäli joutuu hakemaan ja käyttämään jotakin ohjelmaa kopion tekoon, niin sitten voi häkin ovi heilahtaa...

  T: Vesku
   
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 863
  Saadut tykkäykset:
  450
  Näköjään nyt on alkanut meidänkin Cittarista ja Prismasta BD-leffat vähenemään. En tosin silti suostu vielä vähään aikaan sanomaan, että Bluray olisi kuolemassa, koska elokuvia kuitenkin julkaistaan Bluraynä ihan hyvin. Ehkä jotkin marginaalileffat jätetään julkaisematta. Eli se, että täällä Suomessa (ja miksei muuallakin) levyjen myynti on vähentynyt ei haittaa, niin kauan kuin niitä kuitenkin julkaistaan.

  Edelleenkään ei ole näköpiirissä sitä, että jokin iso leffa jätettäisiin julkaisematta fyysisenä levynä. Varsinkin, kun kaikista tulee nykyään edelleen myös DVD-versiot. Aika kauan saadaan mennä vielä, että isoja Hollywood-leffoja tulisi yksinoikeudella vain nettikatselussa ilman, että koskaan fyysistä levyä julkaistaan.
   
 6. rauttiz

  rauttiz Member

  Liittynyt:
  08.12.2004
  Viestejä:
  275
  Saadut tykkäykset:
  5
  Nykyään harmillisen paljon elokuvia tulee vuokrattavaksi vain DVD:llä. Luulisi videovuokraamoiden taistelevan verkon streamauspalveluita vastaan nimenomaan Blu-rayn mahdollistamalla paremmalla kuvan- ja äänenlaadulla, mutta silti suuri osa uutuuselokuvista on saatavilla vain DVD:nä. Ongelma johtuu kuulemma maahantuojista, joilta ei saa elokuvien Blu-ray-versioita. Toivottavasti riittävän moni huomauttaa asiasta, jotta tilanne paranisi.

  Tässä esimerkiksi Filmtownista löytyviä draamaelokuvia, joista tällä hetkellä ensimmäisellä sivulla 30 kpl 50:stä löytyy vain DVD:nä:
  http://www.filmtown.fi/elokuvahaku/hakutulokset/?_sft_genre=draama
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2017
  h3mb3 tykkää tästä.
 7. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 184
  Saadut tykkäykset:
  312
  Siihen pitää varautua, että suomitekstein tulee vähemmän ja vähemmän julkaisuja. Englanninkielisten julkaisujen kohdalla tämä ei ole kohdallani suuri ongelma, vaikkakin suomitekstit ovat ihan mukava juttu.

  Itseäni kismittää mm. se, että esim. J-horror-leffoja on julkaistu erittäin niukasti Blu-ray:nä ylipäätään ja uskomattoman pienillä markkina-alueilla. Näitä japaninkielisiä leffoja ei usein saa edes englanniksi tekstitettyinä! Löytyy saksaa, italiaa ja puolaa (!) mitä noita nyt on tutkinut. Ihan katastrofaalinen tilanne. Ring, Ju-on, jne leffojen kohdalla on pitkälti tyytyminen DVD-lättyihin. :rolleyes:
   
 8. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 184
  Saadut tykkäykset:
  312
  Niin. Ensin ostetaan sikakalliit 4K-telkut seinälle ja sitten käydään vuokraamassa DVD-lättyjä. Kyllähän ne "ihmeskaalaimet" siitä DVD-levystä vääntää teräväpiirtoa sinälle... ...tai sitten ei... :rolleyes:
   
 9. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 392
  Saadut tykkäykset:
  147
  Kuinkahan yleistä nykyään edes on fyysinen leffavuokraus? Veikkaan, että vuokraajat ovat enimmäkseen sellaisia, jotka eivät niin viimeisimmästä tekniikasta välitä.
   
 10. Tudmas

  Tudmas Member

  Liittynyt:
  09.02.2010
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  8
  Kyllä itse ainakin uutuusleffat käyn vuokraamassa. Nimenomaan siksi kun hienot ja kalliit laitteet on hankkinut. Ei vain esim, netflixin laatu ainakaan itselleni riitä. Eikä kyllä valikoimakaan.

  En myöskään halua kaikkia leffoja ostaa omaksikkaan. Joitain leffoja kyllä tulee ostettuakin, mutta nämä on sellaisia jotka voi katsoa useamminkin.
   
 11. Reitti

  Reitti New Member

  Liittynyt:
  07.09.2014
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toisaalta mikä estäisi kopioimasta leffoja koneelle. Se kun on nykyään parin klikkauksen takana eli ei tarvitse edes käyttää mitään komentoriviä. Yksi ohjelma riittää siihen:D

  Mutta tuohon videovuokraamoiden vähennyyteen sen verran että varmaan nettipalvelut ja kirjasto vie niiden asiakkaat. Itsekin lainaan blu-ray leffat kirjastosta ja katselen kotona koska se on ilmaista. Kaikkia klassikoita ei omasta kirjastosta löydy mutta kaukolainaamalla saa täälläpäin 1 euro/laina hinnalla eli jos leffalla ei ole kiire niin säästää aikaa paljon rahaa! Uutuuksien tulossa voi kestää kuukausia mutta hyvät sellaiset leffat käyn yleensä katsomassa leffateatterissa.
   
 12. Mikkeli13

  Mikkeli13 Active Member

  Liittynyt:
  16.06.2008
  Viestejä:
  533
  Saadut tykkäykset:
  77
  Seuraava Yle Puheen ohjelma liippaa likeltä aihetta, ihan mielenkiintoista kuunneltavaa. Mukana myös nykyformaatit sekä striimaus.

  Kevyet mullat: VHS
   
 13. Sengir

  Sengir Member

  Liittynyt:
  13.05.2004
  Viestejä:
  321
  Saadut tykkäykset:
  6
  Kiitokset vinkistä, muutoinkin kiinnostavan kuuloinen ohjelmasarja!
   
  Mikkeli13 tykkää tästä.
 14. noeikujoo

  noeikujoo Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 490
  Saadut tykkäykset:
  38
  Blu-ray elokuvien saattavuus alkaa näyttää jo huonolta. Paikallisessa Cittarissa oli vaan yksi hylly, jossa muutamia uutuuksia ja alennettuja levyjä. Prismasta vielä löytyy jonkin verran alennettuja 5€ Blu-ray levyjä, mutta niihin ei ole tullut mitään kiinnostavia pitkään aikaan.

  Olen myös etsiskellyt Terminator 1-4 Blu-ray boksia, koska noita DVD versioita ei oikein viitsisi oikein katsella 110" 2:40:1 cinemascope kankaalta. Muutenkin katsoisin mieluummin Blu-ray levyjä, koska niissä pääsääntöisesti parempi kuva ja ääni kuin Netflixissä.
   
 15. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 384
  Saadut tykkäykset:
  427
  Edellisestä postista yli kaksi vuotta, joten varmaan ihan hyvin porskuttaa:D

  Ei kai kukaan kukaan enää Blu-ray:tä kaupasta osta. Ovat siellä niin kalliitakin.
  Sitten on vielä keksitty UHD-levyt ja niissä on pääsääntöisesti parempi kuva ja ääni kuin Blu-ray:ssa.
   
 16. Mookid

  Mookid Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 422
  Saadut tykkäykset:
  177
  Tämä UHD-vouhotus nyt varmasti kuolee jopa blu-rayta nopeammin. Toki tällä uutuudenviehätyksellä vielä hetken saadaan rahastettua, kun hölmöt ostavat vanhoja elokuvia kuudenteen kertaan 30 euron kappalehintaan, mutta ero blu-ray-laatuun on todella marginaalinen.
   
 17. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 118
  Saadut tykkäykset:
  152
 18. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 203
  Saadut tykkäykset:
  163
  Kyllä minä ainakin ostan, kunhan hinta on sopiva. Tosin potentiaaliset ostopaikat on vähissä, tässä pääkaupunkiseudulla lähinnä Prismat ja Rosebud-kirjakauppa asematunnelissa pitävät sisällään varteenotettavan valikoiman leffoja. Olin myös huomaavinani että Jumbon citymarketti olisi lisännyt leffavalikoimaa ainakin vähän tässä viimeisen kuukauden aikana kun viime vuonnahan ne pikemminkin ajoivat valikoiman täysin alas.
   
 19. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 384
  Saadut tykkäykset:
  427
  Ostaisitko VHS:än, jos tarjolla on DVD? Ostaisitko DVD:n, jos tarjolla on Blu-ray? Ostaisitko Blu-ray:n, jos tarjolla on UHD?
  Ero laatuun on niin päin, että jälkimmäinen parempi. Kai se on tämän harrastuksen tarkoitus? Ehkä itse olen juuri tuolla sinun kaikkein hölmöimmässä päässä, mutta onnellinen. Eikö hölmöläiset aina ole?
   
 20. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 184
  Saadut tykkäykset:
  312
  No tuo kuvavertailu kertoo kuvamateriaalin eroista enemmän kuin formaattien eroista. Tuossahan on jo värimääritys ihan erilainen. Jos 4K-versiosta konvertoidaan laadukkaasti 2K-versio, niin eron huomaa lähinnä isoilla näytöllä/pienellä katseluetäisyydellä still-kuvalla. Liikkuvalla kuvalla (esim. motion-blur ja näköaistin kyky terävöittää liikkuva kuva) ja elokuvaan keskittyessä ero on luokkaa vähäpätöinen. Itselleni ero DVD:n ja Blu-ray:n välillä on ratkaiseva. Eli DVD on aivan liian pehmeä, mutta Blu-ray on tarpeeksi hyvä (jos lähdemateriaali sallii). 4K/8K-formaatteja saa toki katsella jos haluaa. Ainakin kannustaa restauroimaan elokuvat tosi hyvin jos ei muuta...
   
  noeikujoo tykkää tästä.