Blu-ray kuolemassa odotettua nopeammin

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana simaaa, 02.05.2014.

 1. simaaa

  simaaa New Member

  Liittynyt:
  04.07.2009
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
 2. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 099
  Saadut tykkäykset:
  315
  Montakos vuotta CD-formaatti onkaan kuollut?

  Hitto, jopa SACD/DVD-A sinnittelevät edelleen elossa.

  Myyntimäärät varmasti putoavat, mutta siihen, että koko fyysinen formaatti jää pois, on vielä aika reippaasti matkaa. BD ei ole tavoittanut DVD:n myyntilukuja, mutta toisaalta VHS ei varmasti myynyt koskaan DVD:n lukuja.

  Striimauksella on koko ajan kasvava pirstaloitumis-ongelma. Joskus alussa oli vain Netflix, jossa oli kaikki, mitä oli saatavilla. Nyt enemmän tai vähemmän koko tarjonnan saadakseen pitää avata koko ajan kasvava määrä palveluja. Pah.
   
 3. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 109
  Saadut tykkäykset:
  121
 4. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 384
  Saadut tykkäykset:
  128
  On sellainen mutu-tuntuma, että tänä päivänä ihmiset sijoittavat helppokäyttöisyyden ja kompaktiuden laadun edelle. Siinä missä 90-luvulla tuntui coolilta hankkia mahdollisimman jykevä kotiteatteri periaatteella "mitä isompi, sen parempi", niin tänä päivänä moni haluaa päinvastoin pitää elektroniikan dominoinnin huoneessa minimissä. Tämä johtaa luonnollisesti myös siihen, että ihmiset mielummin striimaavat materiaalia kuin ostavat sitä fyysisessä formaatissa. DVD-formaatti pysyy toki elossa jo senkin takia, että suuri osa kansasta ei ole niin sinut striimaukseen vaadittavan tietotekniikan kanssa. BD-kuluttajissa tietotekniikkavalveutuneisuus esiintyykin jo kovemmalla prosentilla, mikä vaikuttaa BD:n menestykseen negatiivisesti.

  Allekirjoittanut ei ole ostanut moneen kuukauteen leffan leffaa fyysisenä formaattina, enkä oikein enää usko siihen, että tulen ostamaankaan 1-3 leffaa enempää vuodessa: rahaa ja etenkin tilaa on säästynyt merkittävästi. Mitä sitten laatuun tulee, niin sen verran olen kasvanut pois leffafriikkiydestäni, että huonokin laatu menee, jos kolikon kääntöpuolella ovat merkittävät kustannukset ja hätä keksiä lisää tilaa muovikoteloille.
   
 5. Enoelmeri

  Enoelmeri Member

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä katsot nykyisin uudet elokuvat?
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 384
  Saadut tykkäykset:
  128
  Ne elokuvat, jotka todennäköisimmin myötäilevät mieltymyksiäni, pyrin katsomaan elokuvateatterissa. Tällöin käyn katsomassa ne mahdollisuuksien mukaan Superpäivinä tai päiväsaikaan arkena, jolloin en tule liikaa tukeneeksi Finnkinon ryöstöhintoja. Muut uutuudet joko striimaan (kunhan ne ko. palveluihin ilmestyvät) tai odotan TV:stä tulevaksi (esimerkiksi jotain Man of Steeliä ei ole mitään kiirettä katsoa). Makuuniissa yms. vuokraamoissakaan ei ole tullut käytyä varmaan vuoteen: vaikka kantiskorteilla sai hinnan keskimäärin alhaisemmaksi, niin tuntui jotenkin absurdilla maksaa lähes elokuvateatterilipun suuruisen hinnan uutuusleffan vuokrauksesta. Niissä tapauksissa, jossa uutuuselokuva on niin hyvä, että se on pakko ostaa (nämä ovat nykyään TODELLA harvassa), niin hyödynnän esim. CDON:n kaltaisia paikkoja, joista oikean tarjouksen ja hetken tullen saa ne puoli-ilmaiseksi.

  En koe olevani kasvanut elokuvaharrastuksesta ulos, vaan lähinnä järkiintynyt siinä, kuinka paljon yhden elokuvan katsomiseen kannattaa sijoittaa. Kyllähän se minäkin olen useammasta leffasta ajan kuluessa ostanut toisen tai jopa kolmannenkin version yhä ultimaattisimmilla lisukkeilla ja kuvanlaadulla. Nykyään pidän tätä järjettömänä, koska, jos nyt sivuutetaan se placebo-efekti, mikä paremmin version ostamisesta tulee, niin en usko, että elokuvanautinto kasvaa suorassa suhteessa elokuvan version kuvanlaadun ja lisukkeiden kanssa. Mielipiteitä on toki monia ja tulipa aikoinaan kuultua sellainenkin mielipide huoneessa, jossa istui monta filmifriikkiä, että yhtä elokuvaa ei ole mitään järkeä katsoa kertaa enempää.
   
 7. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  143
  Man of Steel eikä ole edes "NetfixHD", vai mikä superHD se nyt olikaan...

  T: Vesku
   
 8. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 366
  Saadut tykkäykset:
  142
  Vinyylejäkin myydään edelleen. :thumbsup:
   
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 664
  Saadut tykkäykset:
  388
  Eli hieman prvosoiden: voitit tämän taistelun, koska sinulla on edelleen vain se 40" siellä makkarissa lipaston päällä ja kuulokkeet äänentoistona? :thumbsup:

  Näinhän suuri massa on aina toiminut. Suurta massaa on se sotka-jysk-lastulevy-skoda-sbonus-väki, jossa vaimo sanelee sisustuksen ja kaiken elektroniikan pitää mieluiten olla näkymätöntä, kuulumatonta ja hajutonta. Tälle väelle sopii myös striimaaminen (kunhan muumit tai jotain muuta lasten skeidaa löytyy), koska "netflix on vaan kaheksan euroo kuussa". Ei nämä ole koskaan enempää halunneetkaan.

  Sitten ollaan me plazalaiset, jotka jonain päivänä haluamme "kunnon tilan, kunnon vehkeet, virneen naamalle" ja siihen asti jyristelemme olohuoneissamme kompromissiratkaisuilla (kompromisseja tilan, lompakon, naapurisovun ja puolison suhteen). Osa pääsee elämänsä aikana "Graalin maljaansa" ja osa ei.

  Itse toivon, että BD:lla ehditään julkaisemaan mahdollisimman paljon klassikoita tinkimättömällä laadulla. Selväähän on, että aletaan olemaan murroksessa, jossa striimauspalvelut alkaa viemään fyysiseltä julkaisutoiminnasta mielenkiintoa. Toinen toiveeni on striimauspalveluiden kehittyminen sille tasolle, että ihan oikeasti löytyy lähes mikä tahansa mitä mieleen tulee ja se myös pysyy siellä eikä sopimus katkea milloin tahansa (suora viittaus netflixin nykytasoon). Eli jonkinnäköinen kuvamateriaalin Spotify. En ole AppleTV:tä koskaan käyttänyt, enkä tiedä onko se sen parempi. Steve Jobsilla olisi kuitenkin ollut kyky tehdä sama kuvamateriaalille kuin musallekin. Nyky-Apple siihen tuskin pystyy. Kuriositeettien ystäville on onneksi olemassa sitten vielä se fyysinen julkaisutoiminta vaikka DVD-muodossa jos ei muuta. Hirveästi matskua jo julkaistuna ja vielä kun saataisiin niitä joitain kruununjalokiviä BD:llä ulos ennen kuin media hiipuu.
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 384
  Saadut tykkäykset:
  128
  En kyllä ihan tästä lähtökohdasta aiempaa kirjoittanut. :confused: Eihän minunkaan TV:ssäni ole tippaakaan älyominaisuuksia, joita kai pitäisi olla, jos kerran nimenomaan tällaisesta luonnehdinnassani kirjoitin.

  En ihan täysin allekirjoita tuota, että suuri massa on aina mainitsemallasi tavalla toiminut. Kyllä etenkin 1990-luvulta 2000-luvulle siirryttäessä suuret massatkin taisivat tiettyyn pisteeseen saakka haluta sitä "THX sound quality that makes George Lucas cream in his pants" -tason laitteistoa, mikä luonnollisesti oli tuolloin melkoisen dominoivaa sisustuksellisesta näkökulmasta (uskoisin, että jos esim. vahvistimien myyntimääriä katselisi, niin vuonna 2000 niitä on myyty paljon enemmän kuin vuonna 1990 tai vuonna 2010). Nykyään kuitenkin päivän sanoja ovat kompaktius, langattomuus ja helppokäyttöisyys sekä ns. all-in-one -näkökulma, jossa mahdollisimman pienellä määrällä elektroniikkaa pyritään toistamaan mahdollisimman kaikenkattavasti kaikki media. Tämähän näkyy muotoilussakin, kun televisiot ja tietokoneet (jos nyt ajatellaan vaikkapa iMaceja ja vastaavia) alkavat olemaan langanohuita ja niistä on tehty entistä enemmän viihdekeskuksia sen perinteisemmän yhden toiminnon sijaan. Tämä on näkynyt hyvin tuttavapiirissänikin: vielä 5 sitten he kilvan vertailivat vahvistimiaan ja lattiakaiuttimiaan, mutta nykyään näistä ei puhuta pätkääkään, vaan keskitytään pohtimaan sitä, millä kompaktilla laitteella toistetaan mediat langattomasti parhaiten.
   
 11. säätäjä

  säätäjä Member

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  5
  Leffakulutus tuntuu segmentoituvan sitä mukaa kun ruutuja tulee lisää. Tämän lisäksi erilaisten stremauspalveluiden myötä leffat ja hyvät sarjat syövät broadcast palveluiden aikaa ja katsominen siirtyy yhä enemmän kodin ulkopuolelle.

  Yhdessä nämä helposti johtavat siihen, että jopa laadukas full HD laadukkailla "HD ääniformaateilla" on todella suurelle osalle liian hifiä. Toisessa ääripäässä tulee sitten olemaan 4K fanit jotka pitävät istestäänselvyytenä että laadukas elokuvakokemus edellyttää suurta kuvaa ja ääntä.

  Jos jostaisi saisi helposti blu-ray tasoista kuvaa ja ääntä stremattuna, varmasti käyttäisin sitä palvelua. Tämän puutteessa leffoja vuokraan nykyisin keskiarvolla reilu 1 per viikko. Jos joku ei tule vuokraamoon, ostan ja myyn pois. Pikkusen tuosta on vaivaa, mutta lopulta laatu edellä mennään.

  Näitä yllä olevia ei pidä sekoittaa siihen että montaa muuta sisältöä kulutetaan ajasta ja paikasta riippumatta. Maksu TV:ä katsotaan niin tykiltä, töllöstä, luurista kuin padista. Yksittäistapahtumia ostan tarpeen mukaan ja lapsia varten on verkko PVR. Musiikki on pilvessä sekä kotona NAS:lla. Tarpeen tullen musiikkia streamataan kotona sekä matkalla ja protokollana voi olla airplaytä tai DLNA.

  Eli lyhyesti sanottuna: pirstaloituu mutta kaikille on edelleen kysyntää. Hifistin kannalta hintataso voi ehkä pidemmän päälle nousta, mutta harvoin harrastukset mitään ilmaisia on.
   
  Viimeksi muokattu: 03.05.2014
 12. jmo

  jmo Member

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  770
  Saadut tykkäykset:
  13
  En nyt oikein ymmärrä mitä tarkoitat.
  Itse juuri vähän aikaa sitten katselin tuon Netflixistä ja kyllä se SuperHD (1080) tarkkuudella ja 5.1 äänillä sieltä ulos tuli.
  Riittää hyvin 4 metrin matkalta 50 tuumasella telkkarilla ja mekkalat olivat vähintäänkin riittävät.
  Lisäksi Sonyn toosassa Netflixin käynnistämisestä elokuvan alkuun kestää alle puoli minuuttia, joten ei tuonkaan suhteen ongelmaa ole. :)
  Ja telkkari langattomassa tilassa.

  Suosittelen joskus kokeilemaan, mikäli olet jonkunlaisen laajakaistan päässä.
  Tosin me olemme kaapelissa ja yhteys 100 megaa, mutta eihän se Netflixin syytä ole, kun ihmisillä on erilaisia nettinopeuksia käytössä.
  Mutta tosiaan siis toimii "täysillä" ainakin jos nopeus on riittävä.
  Joten ei siis Netflixin palvelusta kiinni ja tuohan aina "haistelee" nopeuden, ennenkuin päätyy johonkin tarkkuuteen.

  Kun Netflix tuli, niin ensin ajattelin että hienoa, leffojen osto vähenee, mutta kun selvisi että ne sieltä aina silloin tällöin katoavat, niin kyllähän se oma hylly on parempi paikka.
  Eli ostelen edelleen niitä elokuvia ja sarjoja, joita kuvittelen vielä uudestaankin joskus katsovani.
  Vaikka ne siis Netflixistä tai vastaavasta nyt löytyisivätkin.

  Editti:
  Niin keskusteluun vielä liittyen.
  Näkyyhän meillä myös tämä MTV Total -paketti, johon kuuluu monta elokuvakanavaakin, mutta niitä ei juurikaan tule katsottua, koska ensin pitäisi perehtyä siihen mitä niistä tulee.
  Eli mennä Canalin tai MTV:n sivuille tutkailemaan miten mikäkin on suomeksi käännetty, jotta tietää mikä elokuva on kyseessä.
  Noissa kun Info-tiedoissa hämmentävän huonosti kerrotaan mitään teknistä elokuvasta.

  Ala nyt sitten katsomaan vaikka elokuvaa nimeltä "Pöllö", jonka tiedoissa kerrotaan että se ja se menevät sinne sun tänne ihmettelemään mitä maailma tuo tullessaan ja se tuo yllättävän käänteen, joka mullistaa kaiken.
  Mutta ei kerrota mikä on elokuvan alkuperäinen nimi, kuka elokuvan on ohjannut ja keitä siinä näyttelee. Eikä myöskään valmistumisvuotta.
  Välillä tosin mainitaan ohjaaja tai joku näyttelijä, mutta vain silloin tällöin.

  Eli parantamisen varaa on paljon ainakin näillä maksukanavilla, jos meinaavat DVD:n/ Bluray:n lopullisesti syrjäyttää.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2014
 13. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  143
  Mulla on Nf ollut sen suomeen rantautumisesta lähtien...
  Tarkoitin, että ei ole superHD, eikä edes HD -merkintää, ei selain eikä win8.x-app-puolella, samoin monesta uudemmasta kuvasta jonka luulisi olevan tuota "parasta laatua", niin minkään valtakunnan laatumerkintää ei löydy ja nopeudet ja oman operaattorin tuki tuolle superHD:lle löytyy ja se jopa toimii...

  T: Vesku
   
 14. Enoelmeri

  Enoelmeri Member

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osa kuluttajisa alkaa oikeasti elämään jälkimaterialistisemmassa kulutusyhteiskunnassa, jossa fyysisen esineen omistaminen ei ole enää niin tärkeää. Sukupolvien välinen ero on selvä, sillä suurille ikäluokille omistaminen ja osaltaan myös tavaran määrä on vaurautta. Kodeissa alkaa olemaan tavaraa jo lattiasta kattoon ja ilmeisesti vähempikin alkaa ahdistamaan osaa ihmisistä. Lisäksi käytetystä tavarasta (esim. elokuvat ja cd- levyt) ei saa myytäessä oikein mitään. Varmaan moni alkaa miettimään kulutustottumuksiaan uudelleen.
   
 15. makemich

  makemich Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 303
  Saadut tykkäykset:
  59
  Tuoko nyt sitten on tärkeää mitkä merkinnät siellä lukee? Meikäläisen soittimen selaimessa on nuo molemmat merkinnät ja sitä se myös on. Win7:n kautta ko merkintöjä ei näy taas lainkaan, millään elokuvalla.
   
 16. jmo

  jmo Member

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  770
  Saadut tykkäykset:
  13
  Enkä ymmärrä edelleenkään.
  Et kirjoittanut mitään mistään win8 tai selaimesta ja minä kerroin että kyllä se nyt toimii ainakin minulla. Mikä siinä nyt oli niin väärin.
  Väitätkö nyt vielä että minä vain kuvittelen että Teris näkyy SuperHD:na telkkarini kautta ja että jos selaimesi ei kykene kertomaan tarkkuutta, niin se tarkoittaa että elokuvaa ei jaeta SuperHD:na ollenkaan?

  Ja mikä hlvetin pitkä vuodatus.
  Vastasin vain siihen mistä tässä keskustelussa on kysymys. Ikävää jos oli liian pitkä kirjoitus ja pitkästyit..
  En vuodattanut kaikkea pelkästään sinulle vaan tähän keskusteluun vai olisiko se pitänyt kirjoittaa erikseen?
  Ilmeisesti ainoa oikea tapa kirjoitella tänne on käyttämäsi yksi tai muutama rivi, niin ei pääse pitkästymään.

  Alusta lähtien tuo Netflix on täälläkin ollut, mutta selaimella en ole katsellut, koska minulla on siihen tarkoitukseen muita välineitä.
   
 17. Leterface

  Leterface Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  4 757
  Saadut tykkäykset:
  98
  Tämä on Sonyn asia, ei yleinen. Sony yrittänee näillä puheilla rauhotella huonoa tulostaan. Lisäksi Sony on ainoa suurista leffajulkaisijoista joka jenkeissä lisensoi julkaisuistaan ison osan ja nyttemmin myös Euroopassa yksi huonoimmista isoista julkaisijoista. Eli tällä ei oikeasti ole mitään merkitystä BD:n menestyksen kanssa.

   
 18. mopsi

  mopsi Member

  Liittynyt:
  08.11.2012
  Viestejä:
  514
  Saadut tykkäykset:
  21
 19. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 097
  Saadut tykkäykset:
  149
  Valitettavasti streamauspalveluiden laatu elokuvien ja sarjojen osalta ei ole vieläkään blu-rayn tasolla. Massalle laatu kuitenkin riittää ja Suomi on niin perälä, etten ihmettelisi, vaikka blu-rayt olisivatkin poistuneet kaupoista muutaman vuoden sisällä. Johan tämän trendin näkee siinäkin, missä tahdissa vanhempia leffoja on viime aikoina julkaistu täällä teräväpiirtona.
   
 20. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 894
  Saadut tykkäykset:
  282
  Eikä asiaa auta että suomi tuntuu olevan kehitysmaa nettiyhteyksien suhteen.