Blu-ray elokuvat mitkä on julkaistu päin persettä

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & HD DVD - leffat' , aloittajana Professional, 04.07.2008.

 1. tuna

  tuna Well-Known Member

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 058
  Saadut tykkäykset:
  99
  Sama homma Jaws Revengen osalta. Alternative Ending (parempi ja jotenkin järkeen käyvä, esitetty aikaisemmin vain jenkki teattereissa)+ traileri löytyy vain kun valitsee "English". Jaws 3D versio on ekstroissa (ei tarvitse valita "English"), mutta 3D versiossa ei ole kohtausvalikkoa. Ilman 3Dtä Jaws 3 katsominen on erittäin tuskallista. Jopa huonompi kuin Revenge.
   
 2. Burkitsville

  Burkitsville Active Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  746
  Saadut tykkäykset:
  69
  Kertokaapa joku ihan suomeksi ja ilman linkkejä, että kuinka tuo Tappajahai 3 kolmedee on toteutettu? Onko kyseessä "päivitys" tämän päivän toistolaitteistot huomioonottaen vai ainoastaan jokin pahvilaseilla katsottava viritys 80-luvulta?
   
 3. tuna

  tuna Well-Known Member

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 058
  Saadut tykkäykset:
  99
  ^Tämän päivän toistolaitteet huomioonottavasti tehty 3D.
  Toteutus on laadullisesti lähellä Amityville 3D-Saatanan Riivaama (1983) 3D blu-ray julkaisua, tämä hiukan parempi. Muutama kohtaus näytti erittäin hyvältä. Olen aina halunnut nähdä tämän "aitona" 3Dnä ja onneksi se viimein toteutui. Ilman 3Dtä ei tätä enään olisi jaksanut edes katsoa. Toivottavasti se Friday 13th osa 3. saisi joskus saman kohtelun.
   
 4. Burkitsville

  Burkitsville Active Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  746
  Saadut tykkäykset:
  69
  Sehän kuulosti hyvältä. Täytynee jossain vaiheessa tarkastella lähemmin tuota toteutusta, ja verrata samalla Amityville 3D -julkaisuun, joka on yhä katsomatta, kunhan nyt ensin hankkii tuon Jaws 3.
   
 5. tuna

  tuna Well-Known Member

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 058
  Saadut tykkäykset:
  99
  Sori offtopicin!
  Tuli uudelleen vertailtua Jaws 3D ja Amityvillen 3D julkaisuja. Onhan Jaws 3D toteutettu "huomattavasti" paremmin. Elokuvina samanlaista "kuonaa";) Jos Jaws elokuvista ensimmäinen on paras, niin Amityville elokuvista toinen osa on ehdottomasti se parhain.
   
 6. Burkitsville

  Burkitsville Active Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  746
  Saadut tykkäykset:
  69
  Pahoittelut tästäkin suunnasta, kun näinkin ohi aiheen taas mennään, mutta on kyllä pakko todeta, että Paholaisen piiri on Amityville -saagan kiistatta paras osa. Damianin loistava jenkkidebyyttihän on samalla myös preguel eikä seguel kuten jatko-osastatuksesta virheellisesti usein ymmärretään, ja vaikka DeFeon perheen edesottamuksiin löyhästi perustuvassa filmauksessa taiteellista vapautta harjoitettiin vähintäänkin suur'eleisesti, on lopputulos tehokasta shokkihoitoa alusta loppuun. Onkin yhtäältä sääli, että ohjaajan alkuperäisestä visiosta on jäljellä enää vain joitain pölyttyneitä still-otoksia tietyistä poistetuista kohtauksista (ainakin joillain magneettinauhajulkaisuilla), toisaalta hienoa, jotta lopputulos on niinkin hedelmällistä kaikkine kompromisseineen kuin mitä on - erityisesti, kun huomioi erään edesmenneen tuottajadiktaattorin ilmeisen vaikutuksen tässäkin tuotannossa. Luojan kiitos suuresti arvostamani Tommy Lee Wallace sai upotettua ajatuksensa myös tämän leffan käsikseen. Mieshän oli kovassa nosteessa samaan aikaan ilmestyneellä, loistavalla Halloween III: Season of the Witch - Pahuuden yö -elokuvallaan (huolimatta kasaan kuivuneista kassavirroista lippuluukuilla), millä luojan kiitos ei ole mitään tekemistä toisesta jatko-osasta eteenpäin piloille perseillyn Michael Myers -saagan kanssa.

  Edit. Scream Factory Boxi Amityville trilogiasta on edustavimmillaan juuri elokuvien alkuperäisten kansitaiteiden kohdalla, erityisesti kolmannen osan, jonka päällikansi on piloille muokattu lähes kaikkien julkaisuiden osalta.
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2016
 7. Leterface

  Leterface Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  4 609
  Saadut tykkäykset:
  71
  Viimeksi muokattu: 03.12.2017
  Radikus ja mdk 5.1 tykkäävät tästä.
 8. VeZius

  VeZius Member

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  583
  Saadut tykkäykset:
  13
 9. Burkitsville

  Burkitsville Active Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  746
  Saadut tykkäykset:
  69
  Mainitaan nyt täällä, että Stephen Kingin novellin pohjalta uusintafilmatisoitu, varsin tehokas, joskin muilta osin aavistuksen hailakaksi jättävä It - Se (2017) osoittautui äänimiksaukseltaan lfe-kanavan ylikuormitusorgiaksi. Tässä tapauksessa äänivalikosta aktivoitui kuultavaksi DTS-HD Master Audio 5.1. Äänialaerot esitettävän dialogin ja shokkitehosteiden ääripäiden välillä oli omasta mielestä kaikkea paitsi tasapainossa. Kulttuuria tukeneen katsojan ei kuuluisi jännittää kaiuttimiensa kestokykyä koko tallenteen pituuden edestä kaukosäädintä puristaen. Vielä tätäkin huomattavasti koettelevampi kokemus tässä mielessä oli Star Wars: The Force Awakens (2015), ja aivan erityisesti kohtaukset, joissa Kylo Ren käyttää voimaa. Tovi sitten vahvistimen mikillä suoritetun äänikalibroinnin jälkeen tuntee olonsa taas tietyllä tapaa petetyksi, vaikka toistokykyä pian parin kymmenen vuoden ikäisissä passiivikaiuttimissa yhä piisaa porvoon mitalla. Tämä on tietty vain yksi tulokulma kuviossa, jossa kerroksia tunnetusti riittää. Sääli sinänsä, että jälleen jäätiin valovuoden päähän äänimiksauksen onnistumista jonkin sortin arvoasteikon yläpäässä pitämästäni The Revenant:sta.
   
 10. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  2 837
  Saadut tykkäykset:
  106
  Nordisk Filmin Nälkäpeleissä on alhaiset bittivirrat ja tämän seurauksena kamalaa posterisaatiota tummissa kohtauksissa, joissa on tasaisia pintoja.
   
 11. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  1 890
  Saadut tykkäykset:
  63
  Parasomnian saksalaista blu-rayta ei kannata ostaa. Paitsi että siitä on sensuroitu 157 sekuntia, video on masteroitu väärin.

  Videoformaatti on 1080i50 (siis 25 fps), mutta elokuvan esitysnopeus on 24 fps. Tämä on toteutettu siten, että joka 24. filmiruutu esitetään kahdesti eli elokuvan liike nytkäisee kerran sekunnissa. Tämän huomaa selvästi koko ajan, ja se haittaa erityisesti unenomaisia steadycam-ajoja, joissa kamera tuntuu koko ajan törmäilevän johonkin. Samoin lopputekstit nykivät ”hassusti”.

  Lisäksi englanninkielinen ääniraita on pelkkää Dolby Digitalia (ja MPEG-2-kuva). Siinä meni 4,75 € Kankkulan kaivoon...
   
 12. gaston

  gaston Active Member

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  3 303
  Saadut tykkäykset:
  20
  DC's Legends of Tomorrow kolmannen kauden neljännessä jaksossa on väärä suomenkielinen tekstitys (teksti vaikutti kuuluvan jaksoon kaksi), muiden kielien teksti näytti olevan oiken, levy on Cdonista ostettu pohjoisminen julkaisu.