Blu-ray elokuvat mitkä on julkaistu päin persettä

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Professional, 04.07.2008.

 1. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tarkoitit varmaan: "tuli törmättyä vialliseen soittimeen"? Sony BDP-S4100 toistaa täysin ongelmitta pidennetyn levyn.
   
 2. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 448
  Saadut tykkäykset:
  433
  Toimii Oppo BDP-103D:llä ongelmitta, en huomannut edes hitaaksi. Oliskohan Sonylla vaihteeksi firmisongelmia..
   
 3. Zalmari

  Zalmari Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2004
  Viestejä:
  412
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kuinka tämä viallinen soitin sitten edelleen toistaa kaikki muut blu-rayt ongelmitta? Vieläpä samasta paketista tuon toisen levynkin.

  Pari muutakin vielä muoveissa ollutta uutuus bd:tä tuli pikaisesti testattua, ja kaikki toimivat sujuvasti, mm. tuo Elysium.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2014
 4. Phinor

  Phinor Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2003
  Viestejä:
  122
  Saadut tykkäykset:
  2

  Yleensä näissä tapauksissa saa kiittää jatkuvasti kiristyviä ja päivittyviä kopiosuojauksia, jotka eivät kiusaa kuin maksavaa asiakasta. Blu-ray soittimia on maailma täynnä, ja jokainen uusi kopiosuojaus tuntuu ottavan yhteen aina vähintään jonkun soittimen kanssa. Sitten jos vähänkään vanhempi malli, tai huonolla tuurilla koko firma kaatunut, niin päivitystä ei kannata enää odotella. Päivityksen ilmaantuminen saattaa muutenkin kestää jopa kuukausia.

  Mutta jostain bongasin, että kannattaa kokeilla laittaa BD-Live pois päältä. Ei kyllä tietoa, miten tuo PS3:lla tehdään.
   
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 448
  Saadut tykkäykset:
  433
  Noita "yksi levy ei toimi" on nurkat tukossaan ja syy on tuo yllä viitattu, eli muuttuvat/päivittyvät kopiosuojat ja levyjen authoroinnit.

  Esimerkiksi julkaisuajankohtanaan Boardwalk Empire S1 ei toiminut eräillä uusilla Sonyn soittimilla, tästä tiedottiin myös Discshopin sivuilla. Olisko ollut S-x70 -soittimet. Hupaisasti Sonyn ensimmäinen 2.0 -profiilin soitin S-550, joka on julkaistu syksyllä 2008, hoiti tuon moitteetta. Uudempiin tuli firmispäivitys, joka ratkaisi ongelman.

  Itsellä on ollut pidempään Cambridge Audion ensimmäinen soitin Azur 650BD. Varovaisen arvion mukaan viitisensataa levyä on pyörinyt soittimessa, kaikki ovat toimineet moitteetta. Päivityksiä on tullut muistaakseni kaksi.

  Nykyiseen soittimeen Oppo BDP-103 tuli viimeksi joulukuun alussa uusi firmis. Korjauslistauksessa on mainittu useampiakin nimekkeitä, jotka eivät toimineet ennen firmistä (taisivat olla musiikki-BD:a kaikki).

  Elämä on, PS3:n päivitystä odotellessa. Ja joo, muutamassakin ongelmatapauksessa on kuulemma auttanut ottaa BD-live pois päältä. Toinen, mistä on ajoittain ollut apua, on että tuon yhteyden katkaisemisen lisäksi tyhjentää muistin (persistent memory); ongelma on ollut se, että levy lähtee lataamaan verkosta jotain lisäominaisuutta, mikä ei toimi, ja junttaa keskeneräisenä koko levyn.
   
 6. Zalmari

  Zalmari Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2004
  Viestejä:
  412
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse asiassa tämä ei edes ole ensimmäinen kappale tuota julkaisua jonka olen ostanut. Ostin ensimmäisen kappaleeni tuota leffaa jo marraskuussa, ja heitin silloin kuitin saman tien menemään, ja avasin sen paketin vasta viime viikonloppuna. Siinä paketissa tämä extended levy näytti heti tältä: http://i.imgur.com/sOJomZ3.jpg Eli tuo keskiö oli jo paketista ottaessa rikki. No, rohkeana kuitenkin laitoin tuon PS3:n uumeniin, ja hitaasti ladaten mutta kuitenkin meni menuun asti, mutta itse elokuva pyöri nykien. Ajattelin siis kun ei enää kuittiakaan ollut että tämä oli harvinaisen epäonnekas tapaus, ja ostin siis tämän uuden, jota nyt PS3 ei siis kuitenkaan lataa ollenkaan.
   
 7. Zalmari

  Zalmari Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2004
  Viestejä:
  412
  Saadut tykkäykset:
  1
  Noniin, kolmas kerta toden sanoi, kun vein tuon murtuneen levyn vaihdettavaksi kuitin kanssa. Levy toimii viimein moitteetta. Nyt on sitten ylimääräinen paketti tuota, jossa ei extended cut ainakaan tällä pleikalla toimi.
  Kiitokset vielä kaikille jotka uskoivat vian olevan levyssä eikä soittimessa.

   
 8. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Ai kiitos ketä? Vastauksia sait minä mukaan lukien viideltä henkilöltä, eikä kukaan muu kuin sinä itse epäillyt levyssä olevan mitään vikaa. Kaikki muut minä mukaan epäilivät suoraan soittimesi ohjelmistoa.

  Ketjun nimessä lukee "julkaistu päin persettä". Eli kun postasit tähän ketjuun, niin syntyy sellainen mielikuva että koko painos tätä levyä olisi viallinen ja tykkänään toimimaton. Todellisuudessa näin ei ollut.

  Kaikki antamasi ennakkoinformaatio viittasi tyypilliseen yhden tietyn soitinmallin ohjelmistovikaan. Se, että joku tietty levy ei toimi yhdellä tietyn mallisella soittimella, ei ole päin persettä julkaisua, vaan pelkästään sen tietyn soitinmallin puutteellisesta ja/tai vanhentuneesta ohjelmistosta kiinni. Noita kranttuja soittimia ja soittimien softaversioita raportoidaan melko useinkin, mutta niihin eivät leffojen julkaisijat voi vaikuttaa. Soittimen valmistajalla on vastuu pitää ohjelmistot ajantasalla.
  Sony on vieläpä tässä suhteessä jokseenkin kuuluisa valmistaja, heidän soittimissaan tiettyjä leffakohtaisia ongelmia on jouduttu ennenkin paikkailemaan ohjelmistoa päivittämällä.

  Sekin voi osaltaan vaikuttaa toimimattomuuteen, jos levy on fyysisesti kolhittu palasiksi, minkä aluksi jätit mainitsematta. Eli tässä Wolverinen pidennetyssä julkaisussa ei edes olekaan oikeasti vikaa. Eikä sitten ollut tällä kertaa soittimen ohjelmistossakaan.

  Tähän ketjuun kuuluvat sellaiset julkaisut, mitkä on julkaistu päin persettä. Esimerkiksi julkkarit, mistä puuttuu ääni- tai tekstiraitoja, joiden piti olla mukana. Tai joiden kuvanlaatu on kelvottoman ala-arvoinen. Tai vaikkapa sellaiset erikoisboksit, joiden kotelointi on pahasti puutteellinen ja levyt naarmuuntuvat toistokelvottomiksi pelkästään boksissa itsekseen olemalla, mutta tällaisestakaan tapauksesta ei nyt ilmeisesti ollut kyse.
  Tai sitten mikä tahansa muu tietyn julkaisun tuotannollinen syy.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2014
 9. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Monsters Universityn Dolby TrueHD 7.1-raidassa on jotain vikaa kun sitä yrittää bitstreamata vahvistimelle (Onkyo TX-NR1009): ääni katkeilee ja hävittää synkan. Soittimessa (Oppo BDP-93EU) dekoodattuna kuuluu OK. Ihmeellistä häsläystä Dolbyltä...
   
 10. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 184
  Saadut tykkäykset:
  168
  Nuo tuntuvat olevan välillä kovin pienestä kiinni. Hancockia katsoessa, vahvistimena Onkyo PR-SC5508, yhtäkkiä ääniraita alkoi hyppelehtiä. Toisin sanoen, Onkyo alkoi kytkemään dekoodausta päälle ja pois nopeaan tahtiin. Ongelma korjaantui, kun kelasi hieman taakse päin. Ja sen jälkeen sitä ei enää ilmennyt kyseisen vahvarin kanssa.

  Raita on varmasti "standardin rajoilla", mutta kokeili silti noita keinoja jatkossa, jos et jo kokeillut... voihan tuo olla, että toisella katselukerralla ei ole mitään ongelmaa.
   
 11. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  MonU:n Dolby-ongelmaa googlatessa paljastui, että ilmeisesti Dolby on tehnyt muuttanut TrueHD 7.1-raitojen enkoodausta ja tästä eivät sitten jotkut waffit ole mitenkään haltioissaan. Non, onneksi soittimen dekoodaamana toimii OK.
   
 12. Mr. Kruger

  Mr. Kruger Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.10.2012
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko Atlantic Filmin Kon-Tiki Blu-ray julkaistu päin persettä(taas), vai onko kuvan- ja äänenlaadultaan identtinen Starz / Anchor Bayn julkaisun kanssa?

  [​IMG] [​IMG]
   

  Liitetyt tiedostot:

 13. JaLe

  JaLe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.04.2001
  Viestejä:
  1 470
  Saadut tykkäykset:
  13
  Idettisyydestä en tiedä, mutta levy on BD50, video bittivirta melko korkea ja ääni raita on DTS-HD 7.1 => mielestäni näyttää/kuulostaa hyvältä.
  Ekstroja levyllä ei ole.
   
 14. Jokke79

  Jokke79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  897
  Saadut tykkäykset:
  2
  Onko kellään tietoa, että onko tuosta Lord Of Warista tullut korjattu versio, vai vieläkö on se umpisurkea levy?
   
 15. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ender's Game suomijulkaisu. Kuva nykii niinkuin joka toine freimi jäisi pois. Muilla samaa ongelmaa?
  Edit: Vikaa on vain levyn alussa, parin eka chapterin jälkeen kuva näyttäisi olevan taas ok.
  Luulin ensin että kyseessä on joku "taiteellinen tehokeino" mutta kun kuva palautuu normaaliksi kesken kohtauksen, kyse on varmaankin viasta... eikä tuota muutenkaan kyllä voisi oikeasti pitää mitenkään tarkoituksellisena
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2014
 16. Carlo

  Carlo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.02.2002
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama vika täällä!
   
 17. Andrei3000

  Andrei3000 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2009
  Viestejä:
  398
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itsekin luulin ensin tuota joksikin muodikkaaksi, realismia tavoittelevaksi tehokeinoksi. Kuvan rauhoituttua päätin katsoa vielä tarkemmin alusta, ja sama nykiminen oli havaittavissa jo tuotantoyhtiöiden "animaatioissa" ennen varsinaisen leffan alkua.
   
 18. gaston

  gaston Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  3 387
  Saadut tykkäykset:
  48
  Eli Disney on julkaissut pohjoismaissa Ender's Gamesta extrattoman version joka on vieläpä viallinen, ovat näemmä ottaneet oppia Atlantic filmiltä miten homma hoidetaan. :grr:
   
 19. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 400
  Saadut tykkäykset:
  633
  Kuva nyki täälläkin! Olin jo unohtanut.
   
 20. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 131
  Saadut tykkäykset:
  125
  Future Filmin julkaisemassa elokuvassa Elephant White on väärä kuvasuhde 1,78 : 1. Oikea kuvasuhde olisi 2,35 : 1.

  Näyte Future Filmin levystä ja amerikkalaisesta levystä:
  Future Film:
  [​IMG]

  Alkuperäinen kuvasuhde USA:laisessa julkaisussa (Blu-ray.comin arvostelusta):

  [​IMG]