Blu-ray elokuvat mitkä on julkaistu päin persettä

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Professional, 04.07.2008.

 1. Tume1983

  Tume1983 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2009
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä en edelleenkään pitäisi ekstrojen puuttumista sellaisena vikana, että leffa kuuluu tähän ketjuun. Eikös tän tarkoitus ole varoittaa leffoista, joissa on ihan oikeasti jotain vikaa, esim tekstit täynnä virheitä, kuvanlaatu surkea tms?

  Ja niistä ekstroista, jos saan leffan euron halvemmalla ilman niitä, niin ostan sen halvemman. En ole vuosiin jaksanut tuijoittaa jotain making of-dokkareita saatika kuunnella jotain kommenttiraitaa. Arvostaisin muutenkin enemmän sitä, että leffoja saisi halvemmalla kuin sitä että ne ympätään täyteen ektroja.
   
 2. kaisavi

  kaisavi Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2009
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa mieltä,.,
   
 3. Mikke

  Mikke Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.09.2003
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  14
  No eikös sitten mot67 kertonut noissa molemmissa olevan vikaa myös kuvanlaadussa?
   
 4. Tume1983

  Tume1983 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2009
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  No itsellä löytyy toi The Grey hyllystä, enkä mä siitä mitään vikaa löytänyt 46" tv:ltä katsottuna. Jotkut leffat kuvataan rakeisempana, jotkut kuten esim Transformers on sitä referenssikamaa. Ei välttämättä siis mitään huippulaatua, mutta hyvää kuitenkin. Osa siitä "huonosta laadusta" johtuu ihan lähdemateriaalista.

  Futuren julkaisuthan on usein ns halppisjulkaisuja, eli hyvin pelkistettyjä. Harvoin ne nyt kuitenkaan niin paskoja on kuin täällä väitetään. Useammin kritisoidaan sitä, että Future ei tunge niihin toista levyä täynnä ekstroja, ja mulle se ei ole puute vaan oikeastaan ihan hyvä asia, koska niin saan sen leffan halvemmin. Mielipidekysymyksiä toki, mutta silti...
   
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 475
  Saadut tykkäykset:
  447
  Ketjun avausviestistä:

  Joten ei muuta kuin tänne ilmoittamaan, jos BD-julkaisussa on väärä kuvasuhde tai muuta vastaavaa perseilyä.

  Edelleen otsikko on "--elokuvat, jotka on julkaistu--", jos itse elokuva on levyllä kunnossa, ei extrojen puutteella ole mitään merkitystä. Niistä voi sitten vääntää asianomaisen elokuvan omassa ketjussa, jos tarvetta on. Tästä on väännetty ennenkin.

  Jättääkö joku tosiaan kuvan- ja äänenlaadullisesti virheettömän leffan hyllyyn extrojen puuttuessa?
   
 6. Phinor

  Phinor Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2003
  Viestejä:
  122
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kyllä, tästä syystä on jäänyt hyllyyn helposti toistasataa elokuvaa ja tilattu briteistä oikea versio. Samoin enkkutekstitysten puute aiheuttaa saman reaktion. Yllättävän harvoin Suomesta siis ylipäätään löytää levyn, joka itselleni kelpaa. DVD-aikoina tilanne oli vielä erilainen, siihen aikaan suomi-julkaisut olivat sisällöltään järjestään yhtä hyviä, kuin julkaisut maailmalla.
   
 7. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 039
  Saadut tykkäykset:
  42
  Nyt löytyy hyllystä isoja varottavia esimerkkejä.

  Lonesome Dove on VHS-laatua ihan kirjaimellisesti, restarointi josta puhutaan, liekkö edes tehty. Sentään itse sisältö täyttä kultaa, mutta tällaisen julkaisun jälkeen tulee mieleen, mikä järki edes puskea BD-levylle.

  Muutkin Lonesome Dove -sarjat BD:llä lukuunottamatta Comanche Moonia ovat kuvanlaadultaan heikkoa DVD-tasoa. Liekkö sitten pohjamateriaali ollut erityisen heikkoa, mutta ei sille kyllä olla mitään tehty. Comanche Moon on ainut aito HD-resoluutiolla varustettu tuotos, jossa kuvanlaatu onkin jo eri luokkaa. Se onkin jo vähän uudempaa materiaalia.

  Jottei valitus jäisi ihan lyhyeen, myös sarjojen menut valikkoineen ovat hirveätä kuraa. Sen lisäksi tekstykset ovat ihan luokattomia kirjoitusvirheineen, puuttuvine suomennoksineen ja puuttuvine merkkeineen. Ei ole kiva lukea lausetta tai lauseita, joiden sanoista puuttuu myös kirjaimia.
   
 8. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen pahoillani, tuo maininta viestissäni ekstrojen puutumisesta oli sivuseikka. Pääasia oli noitten kahden Futurefilmin jukaisun kuvanlaatu, eikä kyse nyt ollut mistään fimirakeesta joka toki kuuluu kuvaan jos se siinä on alun perinkin ollut.

  Kiinnosti vaan muitten havainnot, kun niissä mustissa palkeissa omassa plasmatelkussa, näillä kahdella Futuren leffalla, on kalibroiduilla säädöillä havaittavissa häiritsevästi tätä plasmakohinaa mikä tulee yleensä näkyviin kun kirkkaussäätö on nostettu liian ylös. LCD televisiolla, varsinkaan sellaisella missä dynaaminen megakontrasti tätä ei varmaankaan huomaa varsinkaan jos telkku automaattisesti sammuttaa palkkien kohdilta ledit.

  Plasmassa kirkkautta alaspäin säätämällä kohina häviää, mutta testilevyillä ja muilla julkaisuilla nämä Futurefilmin leffoja varten tehdyt säädöt ovat taas sitten liian alhaiset ja tummat tukossa.

  Parissa pimeähkössä kohtauksessa oli kuvan dynamiikka myös aikalailla lattea, kuvasta puuttui miltei kokonaan tumman pään sävyt.
  esim. kun se tyttö astuu ensimmäistä kertaa sinne kellariin, kuvassa on melkeinpä vain yhtä harmaahkoa mössöä jonka rikkoo vain kellarin ovesta ylhäältäpäin tuleva valo ja silhuetit. Jos se kellaritila olisi enempi mustaa niin silloin sen voisi ymmärtää olevan jonkinlainen taiteellinen tehokeino, mutta koska koko kohtaus on niin kovin lattea kuvan dynamiikalta, se vaikuttaa enempi virheeltä.
  En ole nähnyt leffaa teatterissa joten en ole varma onko tuo ihan lähdemateriaalista johtuvaa. Molemmat leffat kyllä pääosin näyttävät ihan hyviltä, mutta tuo kuvan kirkkaussäätö vrt. kalibroituun askarruttaa.

  Olen siis havainnut tämän pelkästään näissä kahdessa Futurefilmin julkaisussa, ja Blu-ray levyjä sentään on noin kolmisensataa kappaletta.
   
 9. Zalmari

  Zalmari Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2004
  Viestejä:
  412
  Saadut tykkäykset:
  1
  Lonesome Doven jenkkiversiossa on kuitenkin ilmeisesti ihan ok-kuvanlaatu: http://www.blu-ray.com/movies/Lonesome-Dove-Blu-ray/890/#Review ja ei nuo screenshotit kovin pahoilta näytä, onko suomijulkaisu sitten noitakin kuvia rumempi?
   
 10. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 039
  Saadut tykkäykset:
  42
  Liekkö suomiversio raiskattu. Itse asiassa linkin takaa löytyvät kuvathan näyttävät sangen asiallisilta.

  Pikavertailtuna Dischopin spekseihin:

  Audio
  English: Dolby Digital 5.1

  vs.

  Ääni
  Englanti (Stereo)

  Toisaalta Discshop ilmoittaa kuvasuhteeksi 4:3 vaikka mielestäni levyllä oli kuvasuhde blu-ray.comin mukainen 1.78:1. Pitänee tarkistaa uudelleen levyltä tässä kun ehtii.
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2012
 11. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 423
  Saadut tykkäykset:
  58
  Tänään tuli Cabin postissa ja samaa vikaa täälläkin.

  Tuo on ilmeisesti Amazonilla tiedossa ja ottavat yhteyttä, ettei sinne päin tarvitse mitään viestitellä vai?
   
 12. Andrew Tom

  Andrew Tom Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.05.2003
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, käsittääkseni Amazon odottaa, että saavat korjatun version käsiinsä ja sitten ilmoittaa asiakkaille miten edetään.
   
 13. -Tinke-

  -Tinke- Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.04.2004
  Viestejä:
  377
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulta löytyy tuo USA-julkaisu. Tarkistin pikaisesti kuvanlaadun, ja ei se sitä terävintä ole, mutta ihan OK. Parempi kuin DVD. Suomi-julkaisun laadusta ei itselläni ole kokemuksia.

  - USA-julkaisun tiedot näyttävät pitävän paikkaansa (blu-ray.com).
   
 14. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 136
  Saadut tykkäykset:
  128
  Viimeksi muokattu: 27.02.2019
 15. claude

  claude Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 078
  Saadut tykkäykset:
  7
  Katyn, mutta sama moka tehtiin alkuun myös Briteissä.
   
 16. kulju

  kulju Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2005
  Viestejä:
  862
  Saadut tykkäykset:
  0
  ......Triangle.......
   
 17. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 450
  Saadut tykkäykset:
  637
  J. Edgaria rupesin katsomaan. Alkuun tuli joku Tom Hanks höpö höpö traileri, jossa törkeän terävä hyvä kuva ja ajattelin, että on bluray hieno keksintö.
  Sitten itse elokuva taas sumea, pimeä, vailla mitään yksityiskohtia ja haalean väritön, kuin huono DVD. Suorastaan vituttaa katsoa. Kaikki lavastuksesta puvustukseen menee ohi, kun kuvasta ei sa kunnolla edes selvää. Missasinko jotain? Onko tämä taas joku ohjaajan valinta? Ei Warner yleensäkkään laadusta ole kauheasti välittänyt, mutta tämä ylittää kaiken.
  Verkkiksestä ostettu eli varmaan pohjoismainen julkaisu. Onko jenkki yhtä huono?
   
 18. Mikke

  Mikke Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.09.2003
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  14
  Näyttääkö samalta kuin jenkkijulkaisu? http://www.blu-ray.com/movies/J-Edgar-Blu-ray/36321/#Review
   
 19. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 450
  Saadut tykkäykset:
  637
  Samanlainen, joskin väitetystä yksityiskohtien erottelusta ei ole tietoakaan. Miten kaveri antoi kuvalle neljä tähteä? Samalla periaatteella voisi Wrestlerille antaa viisi tähteä, koska sen oli tarkoituskin olla suttuinen ja kuvaltaan rakeinen. Tätä levyä en katso uudestaan. Elokuva itsessään oli ihan normi Eastwood. Jos joskus tulee uudelleen masteroitu levy, saatan antaa sille uuden mahdollisuuden.
   
 20. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 329
  Saadut tykkäykset:
  184
  Niinhän on melkein käynytkin, tuon Wrestlerin suhteen http://www.blu-ray.com/movies/The-Wrestler-Blu-ray/4363/#Review ja http://bluray.highdefdigest.com/2181/wrestler.html.
  Omasta mielestäni Wrestler näyttää Blu-Raylla kuvallisesti juuri siltä miltä ohjaaja/kuvaaja haluaa sen näyttävän. En myöskään haluaisi, että kuvaa muutettaisiin keinotekoisesti. Pahimpia esimerkkejä on Predator Ultimate Hunter Edition:(
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2012