Blu-ray elokuvat mitkä on julkaistu päin persettä

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Professional, 04.07.2008.

 1. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eli kaikki neljä ovat siis eri julkaisuja. Kenties myös äänensäkin osalta, kenties eivät. Suhteellinen ero bassoissa mainitsemieni julkaisujen välillä on kuitenkin ilmiselvä ja suuri, olipa syy kenen tahansa. Mistään parin desibelin pilkunviilauksesta ei siis ole kyse. EDIT: Suomi-BD:llä on aivan eri miksaus, kuin suomi-DVD:llä.
  Edellä linkittämässäni arvostelussakin sanotaan BD-julkaisusta: "...strong (but not overpowering) low bass." Suomi-BD:stä taas voisi sanoa ennemminkin jotain tyyliin 'weak (and very underpowering) bass, i.e. not just low bass'. En sitä voi kuulematta tietää, mutta ehkäpä LFE:n/basson taso on sama omistamassani DVD-julkaisussa ja tuossa HD-äänellä varustetussa Blu-rayssa. Ja joissain muissa julkaisuissa se sitten on jostain syystä jotain muuta. Ja ainakin Suomi-BD:ssä hurjasti vaimeampi.

  Lisäksi mainitsemani DVD:n poikkeuksellisen pieni bittivirta äänelle ja myöskin BD:n HD-ääniraidan puuttuminen ovat outoja juttuja. Meillä kaikilla on erilaiset korvat, vaatimukset ja tottumukset. Kuten myös erilaiset BD-soittimet (asetukset/bugit) ja niiden liitännät (analoginen/digitaalinen), sekä ylipäätään asetukset (jakotaajuudet jne.). Joten etenkin jos löytyy em. julkaisuja ristiin omistavia, saadaan hieman parempi yleiskuva ongelmasta ja sen laajuudesta.  Valtaosa omistamistani leffoista kuitenkin on mielestäni äänenlaadultaan jotain välillä 'olosuhteet huomioiden tyydyttävä' - 'erinomainen', joten siksi en olekaan niiden äänistä täällä kitissyt. Chaplinin mykkäfilmeistä en siis tietenkään odota edes lähellekään samaa, kuin Sormusten Herroilta tai vaikkapa Pixarin tuoreimmilta animaatioilta. Joku roti näissä julkaisuissa pitäisi kuitenkin olla. Tuskin leffojen tekijätkään haluavat heikkolaatuisten julkaisujen leviävän. Varsinkaan Blu-raysta puhuttaessa. Suomi-BD:llä on aivan eri miksaus, kuin suomi-DVD:llä. Myöhemmissä viesteissä tarkemmin.

  Edellä mainitsemani eron huomaamiseen ei vaadita subbaria, eli nyt ei siis ole kyse vain alabassoista, kts. MB/Pekka Tuomelan määritelmät (lisäksi voisi mainita ultramatalat, eli alle 20 Hz taajuudet). Eli mainitsemani eron siis huomaa kuka tahansa normaalikuuloinen helposti, vaikka halvoilla kevytkuulokkeillakin. Tai edes keskibassoille saakka toistavilla kaiuttimilla.
  Tosin tyypillisen littutelevision omilla kaiuttimilla ei varmaankaan huomaa mitään eroa. Siis kun "kaiuttimina" ovat pikkuruiset, parin euron hintaiset pahvitötteröt. Loppuun yleisemmän tason höpinää hertseistä ja taajuuksista:
  Teoriassahan leffojen LFE-raita yltää jopa 120 Hz:iin saakka, eli yläbassoihin saakka. Ja käytännössäkin mukana lienee varsin usein muutakin, kuin vain pelkkää alabassoa ja sitäkin alempia ultramatalia jyrähdyksiä. Usein muissakin kanavissa esiintyy em. määritelmän mukaisia alabassoja. Jotka sitten AV-vahvistimessa asetaan esim. 80 Hz: jaolla subbarille jaettavaksi.  Vertailun vuoksi:

  Esimerkiksi standardivireessä olevan 6-kielisen kitaran paksuin kieli soi n. 82 Hz perustaajuudella (nuotti E2). Ja standardivireessä olevan 4-kielisen bassokitaran paksuin kieli tasan oktaavia alempaa, eli n. 41 Hz (nuotti E1). Toki osa instrumenteista viritetään käytännössä enemmän tai vähemmän alemmaksi ja on olemassa useampikielisiäkin instrumentteja. Vibrakammen äärimmilleen löystämällä vire laskee hetkellisesti usein ylikin oktaavin verran, tietynlaiset efektit tarvittaessa pysyvästikin (octaver, drop tuning/capo - pedaalit...), Kitarasyntikoilla pääsee teoriassa vaikka kuinka alas.

  Standardivireisen ja täysimittaisen, eli 88-koskettimisen pianon, syntikan tms. ääniala on tälläinen. Eli A0/27.5 Hz:stä aina C8/4186 Hz:iin saakka. Joissain (ani)harvoissa malleissa on bassopäässä vielä muutama kosketin lisää.
  Kaikkein valtavimmilla perinteisillä (kirko)uruilla päästään jopa C0/16 Hz:iin saakka. Ja nykyään tietenkin syntikoilla yms. tarvittaessa vieläkin alemmaksi. Leffojen LFE-raitojen räjähdyksistä ja muista efekteistä puhumattakaan, jolloin mennään usein reilustikin alle 20 Hz taajuuksille.


  Klassisen(kaan) musiikin soittimista en syvällistä tietoutta omaa, mutta niidenkin äänialoja on tullut uteliaisuudesta pohdittua. Standardivireisinä niiden kaikkein alimmat perusäänet, eli kun paksuin kieli soi vapaana:
  Viulu: G3/196 Hz (em. määritelmän mukaan yläbassojenkin yläpuolella)
  Alttoviulu (Viola): C3/131 Hz (yläbassojen yläpäässä)
  Sello: C2/65 Hz (ollaan jo keskibassoilla)
  Kontrabasso: E1/41 Hz (ollaan jo keskibassojen alajalla)  ==> Bassotaajuuksien tuntuva leikkaaminen vaikkapa 120 Hz jaolla vaikuttaa siis paljon muuhunkin kuin vain muutamiin harvoihin bassojysähdyksiin. Eli miehen puheääni, monien yleisten instrumenttien nuotit, ei-action -elokuvienkin efektit jne. kuulostavat tällöin selvästi erilaisilta tai vajavaisilta. Tai ääritapauksessa jäävät vallan kuulumatta, jos esiintyvät pelkästään sillä puuttuvalla LFE-kanavalla. Tai kun ovat mukana, mutta paljon pienemmällä tasolla, kuin pitäisi.

  Jos vaikkapa ainoastaan alle 40 Hz äänet puuttuisivat täysin, niin silloin vain/pääosin subbarin omistajat huomaisivat sen. Viimeistään 30 Hz:n rajalla. Toki monet lattiakaiuttimet ja kuulokkeetkin toistavat varsin alas, mutta yleensä kuitenkin reilusti vaimentuneena ja ilman sellaisia tuntemuksia, joihin hyvä subbari yltää.


  Wikipedia > Table of note frequencies.
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2011
 2. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 416
  Saadut tykkäykset:
  318
  Mikä on oikea versio?
  Kertoo varmaan itsestäni aika paljon se, että olen katsonut tuon elokuvan monta kertaa. Kertaakaan en ole ihmetellyt bassojen puutetta. Laitteistoni on ajan tasalla.
   
 3. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nythän ei siis puhuta itse leffan leikkauksista, kuvanlaadusta tms., vaan vain julkaisun onnistumisesta äänen osalta. Em. datan perusteella ainakin HD-äänillä varustettu Blu-ray -julkaisu vaikuttaisi teknisessä mielessä oikealta, eli siis kämmäämättömältä versiolta. Siis kun Blu-rayta ollaan hakemassa, aiemman DVD:n korvaajaksi. Sellaista ei vain suomiteksteillä valitettavasti löydy. Onneksi henk.koht. pärjään ilmankin tekstejä, mutta silti tälläinen kämmäily harmittaa.

  Taajuusvasteensa osalta tuo BD saattaa olla sama, kuin suomi-DVD. Ja saattaa olla, että kaikissa DVD-julkaisuissa on sama ääni tai ainakin on sama taajuusvaste (joka siis ei ole bassoiltaan vaimea). Tosin kuulematta paha sanoa muuta kuin että suomi-BD nyt ainakin on äänensä osalta selkeästi kämmätty. Joten ainakaan se ei siis varmastikaan ole mikään "oikea versio", vaan ihan vain kämmätty julkaisu.
  Kerrot edellä, että omistat kaksi DVD-julkaisua. Mutta omistatko myös jonkun Blu-ray -julkaisun? Sillä kukaanhan ei ole DVD-julkaisujen bassojen vaisuutta moittinut.
  Lfe_man ja minä vain vertasimme aiempaa DVD-julkaisuamme nykyiseen Blu-ray -julkaisuumme. Ja olimme samaa mieltä siitä, että Blu-rayn bassot on kämmätty. EDIT: tai sitten emme... Eli Suomi-BD:llä on aivan eri miksaus, kuin suomi-DVD:llä. Myöhemmissä viesteissä tarkemmin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2011
 4. lfe man

  lfe man Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.10.2010
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun tässä on vertaillu tota futuren blu-rayta ja dvd versiota tarkemmin niin oon tullu siihen johtopäätökseen että kyseessä on kaksi avain erilaista miksausta. Tuo futuren dvd on jostain Sony/Columbian masterista vedetty kun taas blu-ray version on Warnerin. Eron huomaa ainakin alkuteksteissä missa dvd version musiikki kuuluu keskikaiuttimesta kun blu-rayn musa on enemmän miksattu vasempaan kaiuttimeen päin ja sitten toinen kohtaus juuri ennen tuota valojen sammutusta niin siinä näytetään lyhyt kohtaus vankilan ulkopuolelta missä voi kuulla sammakon kurnutusta:p, nii blurayssä ääni on todella selvästi vasemmassa kaiuttimessa kun taas dvd:ssä se selvästi kuuluu joka kaiuttimesta.


  Mitä tulee taas bassoihin niin blu-rayssa on kyllä bassojakin, esim sen ensimmäisen ruokailu kohtauksen jossa se vanha vaari ruokkii sitä korpin poikasta, niin sen jälkeen tuleva suihku kohtauksessa on pari voimakasta basso jymäystä(tosin dvd versiossa bassot on niin helvetin voimakkaammat tässä kohtauksessa kuin blu-rayssa:D), mutta kuitenkin ihan hyvin jymisee blu-rayssa. Ja tuohon bassojen eroon, niin dvd:ssä on jotakuinkin 13db voimakkaammat bassot, mittasin kohtauksesta missä noi valot sammutetaan niin se viimeinen täräys heilauttaa seiniä ihan kivasti dvd:ssä, mutta blu-rayssa ei. Tosin nyt olen tullut siihen johtopäätökseen että pidän blu-ray version 640 kbs miksauksesta enemmän, jotenkin ei ole niin tukkoisen kuuloinen kuin dvd 224kbs ääni.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2011
 5. claude

  claude Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 078
  Saadut tykkäykset:
  7
  Musta ääniraita on sopiva jos on vähän dolbyä mut ei paljon.
   
 6. lfe man

  lfe man Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.10.2010
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  No mitä tää nyt sitten tarkoittaakaan.:hitme::p:hitme:
   
 7. Radikus

  Radikus Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  28
  Nnnnnnnnnngh. :weep:
   
 8. Jokke79

  Jokke79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  899
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joo-o. Musta sellanen on paras, että paljon dts:ää ja vähän dolbya sekaan, niin sit on hyvä ääniraita :eek:
   
 9. El Cohete

  El Cohete Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2005
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  OT:
  Olisko viittaus tähän, vai onko claude itse Remanderi:
   
 10. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse tuli edellä päästeltyä hieman höyryjä aiempien sähläysten vuoksi, jotka eivät siis ko. BD-julkaisuun suoranaisesti edes liity. Lauantaina tuli varsin pikaisesti ja siis ihka ensimmäistä kertaa em. tarinastasi kimpaantuneena kuunneltua omaa BD-levyäni.
  Ja olihan se ero hurja, eli tunsin varmistaneeni mainitsemasi bassovajeen. Tosin itsekin kyllä kirjoitin, että eihän se DVD:n basso ainakaan liian vaimea ole, pikemminkin päinvastoin.

  Lauantain jälkeen ei ole tullut kuunneltua. Tarkoitus oli tsekata, että onko LFE ylipäätään käytössä ja laskeeko bassovaste matalia kohti, vai onko se ihan ok, mutta yleistaso vain hurjasti matalampi. Tarinasi perusteella jälkimmäinen tapaus + aivan eri miksaus vaikuttaisi selitykseltä. Täytyypä lähiaikoina kuunnella uudestaan kaikessa rauhassa mm. tuo suihkukohtaus. Ja reilummalla volumella (en lauantain pikatestissäni keskittynyt lainkaan alabassoihin). Palataan sitten astialle.
  Ja tosiaan, DVD:n ääni on hieman "tukkoinen" tjsp. Johtunee määrän x verran poikkeuksellisen pienestä bittivirrasta, kenties myös määrän y verran miksauksestakin. Itse leffan aikana se ei kyllä mitenkään kovin suuresti aikoinaan häirinnyt. BD:llä ääni on kieltämättä selkeämpi ja erottelevampi, mutta mielikuvani mukaan myös turhan keskialuevoittoinen.

  Täytyy vielä ottaa kiireettömämpi uusintakuuntelu, mutta taitaa käydä niin, että tämäkin hiipuu vain perinteiseksi jupinaksi siitä, että miksi ihmeessä suomi-BD:ssä ei ole HD-ääntä ja spekuloinniksi siitä, millainen miksaus ja taajusvastee siinä sitten oikein mahtaisi olla. Sekään ei ole poissuljettua, etteikö sen HD-äänen miksaus olisi jopa sama, kuin DD:n 640 kbps ääni. Eli edelleen on aivan liikaa spekulointia, jotta saisi kunnon keissin aikaiseksi.
  Tuskinpa mitään julkaisua päivitetään ihan vain siksi, että muutaman harvan mielestä olisi kiva saada sitä ja tätä, kun kerran mitään Pentti Peruskatsojan littutelkkaristaan huomaavaa vikaa ei siis ole (säröä, kohinaa, ääni vain vasemmasta kanavasta tms.).  PS.
  Kaiken nurinan jälkeen täytyy sanoa, että joka tapauksessa erittäin hyvä ja suositeltava leffa. Ja kuvahan BD:llä on tietenkin paljon parempi, kuin DVD:llä. Joten jos suomiteksteillä pitää olla, niin BD on noista kahdesta parempi valinta. Kyllähän kuva leffassa se tärkein juttu on, jopa minunkin mielestäni. Ääni vain on aivan erilainen DVD:een nähden, jonka tuhti basso korostaa eroa suorassa vertailussa. Aiempaa miksausta kuulemattomalle BD ei varmaankaan mikään shokki ole, kun ei kerran mikään rymistelyleffa tai edes kovin tuorekaan leffa ole kyseessä.
   
 11. Leterface

  Leterface Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  4 935
  Saadut tykkäykset:
  122
  Groke, nämä Shawshank R. - Avain pakoon turinat olisin mielelläni nähnyt tässä Leffan omassa ketjussa.

  Mutta kuitenkin - jos joku UK versio on myös "vain" dolby digitalia niin miksi Nordic versio olisi luultavasti parempi? UK on tällähetkellä BD-markkinataloudellisesti parempi kuin USA!

  Mutta kiitos Groke aiheesta - ehkä tämä antaa minulle syytä verrata UK ja USA/Canada julkaisujen ääntä...tai sitten ei...onhan tämä leffa kuitenkin enimmäkseen dialogia ja juonta eikä mitään demonstraatioon tarkoitettua huttua...;)
   
 12. claude

  claude Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 078
  Saadut tykkäykset:
  7
  Marlon Brandon ainoa ohjaustyö One-Eyed Jacks ilmestyi USAssa samana paskana siirtona kuin aiemmin Saksassa. Harmi, sillä kyseessä on hieno länkkäri, jota Peter von Bagh on joskus liikuttuneena ylistänyt.

  Amazonin asiakaskommenteista saa aika hyvän kuvan mitä on odotettavissa. Kaikki ovat tyyliin Poor transfer. Kind of equivilent of broadcast TV pre-digital age. But it is in widescreen... Omani on vielä muoveissa enkä tiedä mitä kikkareelle tekisin.
   
 13. JaLe

  JaLe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.04.2001
  Viestejä:
  1 513
  Saadut tykkäykset:
  36
  Ensin suunnitelin että olisin postannut tämän tuohon Blu-ray leffat ketjuun mutta tässä asiaa pohdittuani laitan tähän.

  Kyseessä on FS Filmin julkaisema The Tree of Life

  Jos ei nyt ihan päin persettä mutta kyllä tämä melkoinen rimanalitus FS Filmiltä on.
  Varsinkin koska he toimivat Fox:n jakelijana ja näin ollen olisi voinut kuvitella että he olisivat saaneet helposti Fox:n USA:ssa julkaiseman erinomaisen hyvän version käyttöönsä.

  Mistäs aloittaisi... no sanotaan nyt aluksi että kyllähän tämä Suomi julkaisu näyttää ja kuulostaa ihan hyvältä, mutta kun parempaakin olisi ollut tarjolla.

  Suomi levyllä ei ekstroja ole. Tosin eipä tuo USA levyn dokkari mitään huimia ylistyksiä ole saanut osakseen. Levyllä olisi kuitenkin ollut tilaa tällekin.

  Itse kuva on sitten muuttunut USA version 1.85:1 rajauksesta 1.78:1 openmatte:ksi noin 8Mbps alemmalla bittivirralla.
  Tämä näkyy kuvassa tuollaisena aavistuksen luonnottoman näköisenä filmirakeena, jos sitä nyt edes siksi voi enään kutsua. Sekä aivan pienempien yksityiskohtien hukkumisena ja liikesumeutena. Tai taitaa olla ennemmin niin että rakeet on muuttuneet pakkausartifakteiksi. Kuvat vertailun vuoksi.

  USA[​IMG] Suomi[​IMG]

  Ääniraitakaan ei valitettavasti ole yhtä priimaa kuin USA versiossa. Jenkkien 24-bittinen 7.1 DTS-HD MA 5306 kbps raita on vaimentunut 16-bittiseksi 5.1 DTS-HD MA 1908 kbps raidaksi.

  Tekniseltä puolelta tämä on pieni pettymys itselleni. pteittinen voisikin ottaa tämän puheeksi FS Filmin tyyppien kanssa jossakin välissä.
   
 14. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Niin voisi kuvitella, mutta ei. Koska Tree of Life ei ole pohjoismaissa Foxin julkaisu, ei täkäläisellä tuottajalla (joka ei ole FS Film, vaan SF länsinaapurissamme) ole mitään mahdollisuutta saada heidän masteriaan. Materiaalit tulevat ihan eri paikasta/lähteestä.

  Ehkäpä päin persettä -ketju on siinä tapauksessa väärä paikka..?

  Tyypillinen tasapainotteluaktin uhri. Ekstrat maksavat rahaa, oikeuksien mennessä pahasti ristiin paljonkin. Julkaisun tuottajan täytyy arvioida montako kappaletta julkaisu myy ja ynnäillä julkaisun budjetti sen mukaan. Ekstrat ovat tyypillisesti se ensimmäinen kirvestä saava feature, jos julkaisu alkaa näyttää tappiolliselta.

  En lähtisi vertaamaan alati elävää filmiraetta stillikuvilla. Kaivelenpa ehtiessäni lätyn arkistosta ja vilkaisen miltä tuo kohtaus liikkeessä näyttää.
   
 15. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Onneksi näkömuisti pelittää vielä ja löysin tuon shotin nopeasti leffan lopusta. Kuten arvelinkin, filmirae näyttää liikkeessä kovin erilaiselta kuin tuossa stillikuvassa. Filmirakeen kaoottinen liike peittää stillistä erottuvat artefaktit niin hyvin, että ainakin minusta rae näyttää rakeelta ja jälki vähintään tyydyttävältä.
   
 16. mihy

  mihy Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2004
  Viestejä:
  292
  Saadut tykkäykset:
  1
  FS-Filmin markkinoima Spartacus: Blood and Sand - 1. kausi näyttäisi sisältävän vain DD 5.1 -äänet (USA-julkaisu Dolby TrueHD 5.1) ja ei sisältäisi jaksojen extended-versioita (662 min vs USA 692 min). Lähteinä FS-Filmin infosivu ja takakansi.

  Toisaalta etu- ja takakannessa komeilee DTS-HD MA -logo. Mikähän tieto pitää paikkaansa?
   
 17. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Ainakaan ykköslevyn valikoissa ei mainita extended-versioita. Jaksoissa on viisi ääniraitaa, joista yksi on englanniksi ja koodaukseltaan vain Dolby Digital 5.1. Sinänsä kummallista, koska ei Foxin ole tarvinnut ainakaan levytilaa säästellä: ykköslevyllä on vain 37,4 gigaa dataa. DTS-HD MA -logolla ei ole tosiaan mitään asiaa takakanteen; laitan tuosta palautetta tuotannolle.
   
 18. sonof

  sonof Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei! Yksi harvoista sarjoista, jonka aioin hankkia BluRaynä, mutta jos ei se tuo mitään lisäarvoa jo hallussa olevaan materiaaliin niin ei sitten!

  Ekstrat ei niinkään kiinnosta, mutta extended versio olisi kiinnostanut hyvinkin paljon ja äänissä ei tarvi tehdä kompromisseja, ellei ole pakko.
   
  Viimeksi muokattu: 06.12.2011
 19. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisko tietoa onko UK versio Spartacus blood&sandista saanut vähemmän huonon kohtelun?
   
 20. mikaju

  mikaju Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jahas, pukki toi Spartacus-boxin. Harmitus oli suuri sillä levyltä tosiaan löytyi vain DD 5.1 ääni vaikka kannessa ja levyssä komeilee DTS-HD MA logo. Mihin voi valittaa? Oikeuttaako tälläinen kaupan purkuun niin voin tilata jenkki tai brittiversion tilalle? Brittilevyssä olisi näiden linkkien tämän mukaan ainakin extended versiot truehd äänillä.

  http://www.avforums.com/forums/blu-rays-dvds-download-services/1460207-spartacus-blood-sand.html
  http://www.avforums.com/forums/blu-rays-dvds-download-services/1563073-spartacus-blood-sand.html