Black Widow - maalisekoitus

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana duuhannes, 24.01.2013.

 1. LassiaL

  LassiaL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.10.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omat kokemukseni 25cm mohair-telalla ovat olleet sellaisia, ettei ripeän ja ristikkäisen telailun jälkeen ole jäänyt sävyeroja tai maalausrajoja. Sävyeroja en muista nähneeni aikoihin muissakaan maalaamissani (isommissa) kohteissa, olettaen että maali on hyväkuntoista ja sekoitettu asiallisesti.

  Aiemmasta viestistäsi ymmärsin, että maalasit levyn pystyasennossa, tämä on tehnyt hommasta todennäköisesti vaikeamman, painovoimalla kun on tapana vaikuttaa maalin asettumiseen. Mutta ihan siistejä telattuja seiniä on olemassa.

  Hiomisessa pölyn määrä on suoraan suhteessa hiomisen määrää... Itse olen kerran hionut MDFää jonkun verran, mutta tarkoitus oli vain tasoittaa pahimmat huiput ja tämä onnistui lopputuloksen ja pölyämisen suhteen hyvin.

  Pölyltä voi yrittää suojautua erilaisilla menetelmillä, lähinnä huomioida ilmanvaihdon toimiminen kiinteistössä. Imurilla voi periaatteessa kaapata pölyn heti kätttelyssä, tosin en ole 100% varma miten hyvin normi-imuri kestää maalipölyä pitkällä aikavälillä.

  Stay strong, stay DYI :)
  L
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2013
 2. Lepos

  Lepos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2013
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millainen pinta tuolla 2000 paperilla hiomalla tuli? Itsellä on kevyttä jälkeä joka näkyy valkoisissa kohtauksissa ja miettinyt jos pinnan tasoittaisi hiomalla vai onko aivan mahdoton ajatus? Vanhassa kämpässä oli perus harmony seinä ja siinä ei isommatkaan virheet näkyneet kuvassa joten on tää bw virheherkempi selkeästi.
   
 3. anidabi

  anidabi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Elä ihmessä mene hiomaan ellei sulla ole maalia jolla vedellä uusi kerros päälle. Hiominen on kokeiltu ja näin maalaisjärjellä ajateltuna odotin että kun hion tarpeeksi niin kaikki maali on samalla tasolla jolloin se olisi saman sävyistä.... VÄÄRIN! Näin ei käynyt vaan pinta tuli täyteen sellaisia selkeästi hioutuneita laikkuja jotka oli tumman harmaita ja vähemmän hiotuneet kohdat vaalean harmaita laikkuaja. Voitte vaan arvaa miltä se sitten näyttää kirkkaissa kohtauksissa. Tummissa kohtauksissa ongelma ei ole kummoinen, sitä ei huomaa läheskään niin selkeästi.
   
 4. Noutaja

  Noutaja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten vaikuttaa perusmaalin sävyyn tuo uusi AAA maali? Tuleeko esim H499 maalista alumaalin sotkemisen jälkeen paljonkin vaaleampi kuin pelkkä H499 olisi? Paraneeko mustan toisto siitä huolimatta verraten pelkkään H499 maaliin? Täältä luulisi löytyvän käytännön kokemuksia asiaan :)
   
 5. LassiaL

  LassiaL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.10.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaan itselleni:
  Tein uusintamaalauksen, kun kämmäsin vanhalla kemialla sekoitussuhteen ja lopputulos ei ollut perusharmoonia kummempi.

  Aluvoittoisella seoksella maalattuna havaitsin, että maalin viskositeetti tuntuu matalammalle ja sitä kautta jää helpommin epätasaisuuksia. Mutta pinnan ollessa vielä kostea, nämä pystyy nihkeällä telalla tasoittelemaan. Maalia ei kannata päästää kuivumaan, heti kun kalvoa alkaa muodostumaan niin - game over.

  L
   
 6. Laffer

  Laffer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  2 308
  Saadut tykkäykset:
  2
  Maalasin vanhan aikoinaan pelkällä Harmonyllä maalatun levyn nyt uudestaan H499+AAA 1+4 Fine kombolla mutta eipä tuo itselle tuonut mitään suurta wow efektiä aikaan. Mutta oma kangas oli muutenkin kärsinyt ajan saatossa joten uusintamaalaus oli muutenkin ajankohtainen joten sen takia ei harmita vaikka ei suurta parannusta kuvaan tullutkaan kun sai nyt paremman pinnan telailtua.

  Omalla kohdalla siis en välttämättä lähtisi uudelleen maalaamaan hyväpintaista kangasta uudestaan pelkästään AAA:n takia, mutta ehkä sekoitus suhteeni ei sitten ollut oikea vaikka yritin kyllä ohjeiden mukaan tehdä?
   
 7. anidabi

  anidabi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Samaa mieltä täällä ollaan. Ei toi BW maali mitään tajunnanräjäyttävää ole, vain hieman perus maalia parempaa. Itsellä oli vielä pari purnukkaa vanhaa auto-airia kaapissa niin sain ainakin sitä aitoa sekoitusta ja kyllähän tuolta kankaalta noi alumiinihippujen kimaltelut huomaa. 3m päässä olevalta katselupaikalta tosin kimaltelun huomaa vain jos oikein keskyttyy siihen, eikä häiritse melkein koko ajan kuten vanha kankaani teki. Eli matta maali kimalteella on kyllä parempi ratkaisu kuin sellaisella kiintopinnalla oleva valkoinen aito kangas. Entinen kankaani oli juurikin tuollainen kiintopintainen ja se tuotti välillä todella ärsyttävää mikrokimlatelua. Tämän tosin huomasi vain kirkkaissa kohtauksissa. BW on siirros parempaan, mutta ei ehkä ihan sen mielettömän hehkutuksen arvoinen. Näen edelleen markkinat aidolle mattavalkoiselle(erittäin tasaiseksi maalattuna tietty).
   
 8. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 450
  Saadut tykkäykset:
  632
  Onko kenelläkään jo BW Ultrasta kokemusta?
   
 9. Plant

  Plant Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.05.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aloin kattelemaan että millä maalilla 100" levyni maalaisin, mutta eihän asia ollutkaan mitenkään yksiselitteinen eikä oikein selvää vastausta löytynyt vaikka kauan selasinkin.

  Mutta ajattelin nyt sitten vetäistä Harmony G499 maalin sekaan tuon Auto air alumiinimaalin. Tuli mitä tuli.
  Toinen vaihtoehto olisi F499, sitten menisi jo aika vaaleaksi.

  Tykkinä olisi Optoma HD131Xe, ongelma vaan on että tuskin erotan mistään onko lopputulos hyvä vai huono kun ei oikein ole vertailukohtaa, sen takia haluaisin saada kerralla kohdalleen.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2013
 10. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Kyselen tyhmiä: onko nämä maalatut screenit lähelläkään noita kaupallisia laadullaan? Esim grandview.

  Toisekseen, levittäkää maali ensin ristiin, sitten viimeistely aina alhaalta ylös samaan suuntaan. Tela vaikuttaa lopputulokseen TODELLA paljon. Anzaan kantsii sijoittaa :)
   
 11. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 819
  Saadut tykkäykset:
  387
  http://www.noretronesitystekniikka.fi/kehyskangas_screenline_amleto_101__pr_9103110001000013.html <- tuon (mutta hcg pinnalla) vaihdoin itse maalattuun black widow kapalevyyn aikoinaan.. näin niinkun esimerkkinä. Vertasin näitä kahta rintarinnan ja BW vei voiton..

  Tokihan sitten nämä DNP supernovat yms kaupalliset arvokkaammat kankaat ovat oma lukunsa. Mutta hintaisekseen saa laadukkaan itse maalaamalla.
  Itsellä on tekeillä atm Silver Fire v3 (https://www.youtube.com/watch?v=iWgQdKVnfIg)

  Eli vastaus kysymykseesi, ON
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2013
 12. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Haha, mitä , onko tuossa videossa screenin edessä diy levy? Onpa eroa :)

  Valkokangas.netistä lueskelin että noi diy-screenit ei kelpaa laadullisesti hd kuvalle, taisi viialan pojat jutella höpöjä :)
   
 13. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Toisekseen, eikö nämä screenit kannattaisi maalata ruiskulla ?
   
 14. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 017
  Saadut tykkäykset:
  2
  Hehe...tottakai, telaamalla jälki on moitteeton ja ruiskulla näitä maaleja vetäessä noin 100% epäonnistuminen on suht varma jos ei ole harjoitellut.

  Automaalit on vähän eri asia. Vetäsin ilman harjoittelua mersun lokasuojan ja hyvä tuli silti - niillä on helppo onnnistus.
   
 15. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 017
  Saadut tykkäykset:
  2
  Raportoippa miten tuo suhtautuu BW screeniin.
   
 16. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Nyt meni ohi. Mitä erityistä näissä maaleissa on?
   
 17. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Vilkaise vaikkapa tuo viestin #111 youtube-linkki vähän tarkemmin. Nämä maalit siis mahdollistavat tykittelyn vaikkapa normaalissa päivänvalossa ilman huoneen pimentämistä. Suurin parannus tapahtuu tietenkin tummissa sävyissä, jotka tavallisella valkoisella valkokankaalla menevät katselukelvottomiksi jos tilassa on yhtään valoa. Maalatulla erikoispinnalla mustan sävyt ja tummat kohtauksetkin toistuvat täysin katselukelpoisina myös valoisassa tilassa.

  Olohuoneen television korvikkeeksi tällainen erikoismaalattu kangas sopii parhaiten, kun tilaa ei joko voi tai jaksa pimentää erikseen jokaista katselukertaa varten. Jos kuitenkin katseluhuoneen saa helposti täysin eli kokonaan pimennettyä, niin erikoismaali ei tuota merkittävää kuvanlaadullista etua.

  Aloituspostaus tässä ketjussa on erittäin paska. Sinne olisi ollut hyvä laittaa jokin johdanto tai FAQ siitä, että mitä tämä aine oikein on..
   
 18. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 819
  Saadut tykkäykset:
  387
  http://www.hometheatershack.com/gallery/file.php?n=6137 <- ei valaistu tila
  http://www.hometheatershack.com/gallery/file.php?n=6136 <- vähän valaistu tila
  http://www.hometheatershack.com/gallery/file.php?n=6245 <- vähän valaistu tila
  http://jeffasman.com/IMG_5086web.JPG SilverFire v2 pimeä huone

  Jossei noissa kuvissa näe "kuvanlaadullista" eroa niin sitten ei näe, itse näen ja näin myös livenä. Tosin ei kiinnosta tippaakaan alkaa tästä vänkäämään. vängätä. (harmaa pieni on SF v1, isompi harmaa sf1 lite, reikälevy on sf2) Parempi tuo olisi kun BW mutta hieman vaikeahko haalia nuo maaliin tarvittavat komponentit.
   
 19. JpP72

  JpP72 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.04.2009
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  vähän tarinaa valkokangasmaaleista: (jos mode on sitä mieltä että tarinani menee enempi mainostamisen puolelle kuin informaation, niin saa poistaa)

  minä olen se kaveri joka aikoinaan kehitti VT superpaint maalin. Olin silloin töissä Tampereen Videotykissä. Maalin valmisti Sateenkaarivärit Viialassa jonka omistajan kanssa maalia kehittelimme.
  VT superpaintissahan se juttu ei ollut koskaan se sävy, vaan maalin rakenne.
  Maalissa käytetty ainesosa teki pinnasta ultranukkapintaisen joka oli samalla maalin vahvuus ja heikkous, tuo nukka pinta antoi erittäin hyvän kuvanlaadun muttei kestänyt pyyhkimistä, nukkapinta painui kasaan ja kiillottui jos siihen koski.
  Meillä oli myymälässä demoscreeni jossa oli maalattuna 4 eri pintaa, 2 eri Harmonya , vogelsin mighty brighty ja VT superpaint. tuohon maailman aikaan kotitykit alkoivat olla jo niin hyviä että nuo tummanharmaat harmonyt söivät jo pahasti värintoistoa.
  95% asiakkaista oli sitä mieltä että VT oli paras, mighty brighty oli täysin valkoinen ja superpainthan oli vaalean harmaa. esim jos screenille heijasti pörröisen animaatioeläimen niin karvat olivat terävimpiä superpaintilla, täytyy toki muistaa että nyt puhutaan niistä viimeisistä prosenteista kuvanlaadussa.
  jos nyt maalaisi vaikka puolet valkoisella harmonyllä ja puolet valkoisella superpaintilla niin keskivertokäyttäjälle lopputulos on melkein sama, vaatii harrastajan silmän että eron huomaa.
  olen pari vuotta tässä sekoitellut erilaisia seoksia ja oli aikamoinen työ löytää sellainen maali jossa saisin yhtä hyvän piirtokyvyn kuin superpaintissä mutta joka kestää pyyhkimistä ilman että kuvanlaatu muuttuu.
  viimeisimmällä demolevyllä tehdyt testit olivat lievä yllätys, maalasin screenin jossa sävyinä oli puolet valkoista ja puolet samaa vaalean harmaata kuin superpaintissa. odotin että nykyisillä tykeillä (demossa käytin panan 6000sta ja sonyn hw-50stä ja huone oli täysin mattamusta) valkoinen olisi ollut selkeästi parempi ja harmaa olisi vain syönyt valotehoa. vaan ei, harmaassa ei huomannut valotehon pudotusta käytännössä lainkaan mutta mustan toisto oli parempi.
  3D- käytössä valkoinen oli inansa parempi, jos pitäisi noista valita kotiin sävy niin olisi vaikeata. (kotonani heijastan kuvan suoraan maalamattomalle saviseinällä kun en viitsi maalata savirapatun antiikkipirttini seinää, hiekan joukossa olleet kiisukiilteet antavat vielä lisäksi hupaisan high gain efektin vaikkeivat kirkkautta nostakaan, noh suutarin lapsilla ei ole kenkiä tässäkään tarinassa :)
  tällaisissa orgaanisissa maaleissa säilyvyys on myös aina ongelmallista, tässä ratkaisimme asian lisäämällä maaliin hopeakolloidiliuosta jolloin varastosäilyvyys on vähintään kaksi vuotta, tästä seurauksena sellainen hauska ominaisuus että valmis pinta on antibakteerinen! tappaa virukset ja bakteerit pinnasta :)

  jos foorumilta löytyy muutama betatestaaja niin voin antaa esim 5 harrastajalle purkin testattavaksi ja kommentoitavaksi?

  tuosta black widow maalista vielä, että kun en ole hetkeen foorumia seurannut niin olikin minulle ihan uusi juttu, jos joku viitsisi nähdä sen vaivan että koostaa minulle tarkat speksit mitä siihen tarvitaan niin voin selvittää maalitehtailijalta saisiko sitä tehtyä ja voisimme tehdä vakiokoostumusta harrastajille?

  tämmöisiä tuumailuja

  tv JP

  ps minut saa kiinni osoitteesta info@av-online.fi

  disclaimer: pahoitteluni huonosta tekstistä, lukihäiriöiselle kirjoittaminen ei oo aina helppoa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2014
 20. LassiaL

  LassiaL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.10.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen kiinnostunut.

  Toisin kuin ensimmäisen black widow kokeilun jälkeen raportoin, ei jälkimmäinen yritys projektiopinnaksi tuottanut yhtä sileää tulosta, vaan telailusta jäi pari yhtenäisillä, vaaleilla pinnoilla erottuvaa raitaa. Eli uusiksi meni, mutta maalin loputtua, en ole saanut aikaiseksi.

  L