Black Panther (2018) (Ryan Coogler/Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 13.06.2017.

 1. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 727
  Saadut tykkäykset:
  94
  Kyllä minä tästä tykkäsin, vaikka ei ehkä aivan parasta vetovoimaa saanut aikaan. Wakandan uudet roolituskasvot olivat suurimmalta osin hyviä, pahispuoli tavallista parempi sekä aivan asialliset tehosteet. Kehyskertomus poikkesi totutusta "linjasta" ja tämä pelkästään positiivista. 3Dtä ei paljoa käytetty hyväksi vaikka Afrikan maisemat olisivat siihen mahdollisuutta tarjonneet. Ja tosiaan soundtrack oli virkistävän erilainen vaikka samanlaisuutta oli hieman havaittavissa Thor 3 verrattuna. Pian on sitten uuden Avengersin aika...

  4-/5
   
 2. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  2 981
  Saadut tykkäykset:
  74
  Täytyy kyllä sanoa, että tästä jäi hyvä fiilis. Voin hyvin uskoa, että miten hyvin tämä osuu kohdalleen, kun katsojina on USA:n mustia, jotka muistelevat lähtökohtiaan. Wakandassa oli kiva Afrikka-tunnelma. Parasta oli ehkä se, että tykkäsin lopputaistelusta, koska
  yleensä Marvel-pläjäyksissä lopputaisteluun tungetaan leffa toisensa jälkeen yhä enemmän toisiinsa törmäileviä giganttisia metallinkappaleita valtaisine räjähdyksineen, mutta tässä mentiinkin hiukan enemmän old school-linjalla. :)

  Pientä miinusta siitä, että keskivaiheilla jotenkin tuntui, että tarina junnaa paikallaan.

  4/5
   
 3. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  1 886
  Saadut tykkäykset:
  62
  Kokonaisuutena ottaen Black Panther on sujuva ja toimiva — paitsi että käsikirjoitus on onnistunut (viittauksia nykyajan maailmanpolitiikkaan), myös roolitus tuntuu osuneen kohdalleen. Osa Wakandan ihmeteknologiasta näyttää varsin mielikuvitukselliselta verrattuna esimerkiksi ensimmäisiin X-Men-elokuviin, mutta muuten ei tuntunut, etten olisi kohderyhmää; väkivalta on melko veretöntä, mutta toiminta- ja taistelujaksojen koreografiaan on panostettu.

  Katsomiskokemus oli sopivasti viihdyttävä, mutta äänenvoimakkuutta olisi saanut olla pari desibeliä lisääkin. Aikataulusyistä oli tyydyttävä 2D-näytökseen, mutta 3D-versio tulee toivottavasti aikanaan kotiteatteriin nähtäväksi.

  4/5
  Näytöksessä, jossa kävin, suurin osa yleisöstä katsoi lopputekstit kokonaan, kuten kannattaakin... Alussa nähtiin Deadpool 2:n traileri.
   
 4. kmruuska

  kmruuska Active Member

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  741
  Saadut tykkäykset:
  139
  Just tuli miljardi dollaria lippuluukulla täyteen. Mikään ei ole niin vaikeaa kuin ennustaminen...
   
  nepa tykkää tästä.
 5. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 036
  Saadut tykkäykset:
  178
  Juu, vaikeaa on. Olen sitä ihmetellyt tuonkin postauksen jälkeenkin, mutta hienoa että on menestynyt.
  Trailerista tuli kuitenkin mieleen Gods of Egypts. Miksi tätä meni katsomaan valtavasti enemmän kuin Justice Leaguea? Jos menet ensimmäisenä viikonloppuna, et voi edes tietää mitään paremmuudesta etukäteen. Ja miksi tätä, mutta ei Blade Runner 2049? En tosiaankaan osaa ennustaa.
   
 6. lahkonen

  lahkonen Member

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  562
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tämä elokuva on lapsille suunnattua (hyvin tehtyä) hömppää, jota katsomaan haluavat 10+ muksut (oletettavasti pojat) ja tuon ikäisten kanssa ainakin iskät pääsevät/joutuvat mukaan. Hiukan vanhemmat lapset/teinit käyvät keskenään katsomassa tätä. Uusi Blade Runner on suunnattu aikuisille ja se rajaa yleisöä valitettavan paljon, koska elokuvissa käyvistä aikuisista taas aika monet käyvät ns. pariskuntaelokuvissa, eikä Blade Runner ole sellainen. Mielestäni Marvel-leffojen ja Blade Runnerin lipputulojen ennustaminen keskenään ei ole niin vaikeata, mutta se miksi Marvel-elokuvat pyyhkivät lattiaa DC:n elokuvilla lipputuloissa (ja toki muutenkin), onkin hiukan hankalampaa. Ehkä kyse on toistaiseksi ns. "kolmiraita-efektistä", eli nuorison mielestä vain Marvel nyt cool.
   
 7. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 727
  Saadut tykkäykset:
  94
  Lisätään tuohon katsojalistaan vielä kaikki ne jotka ovat lukeneet kyseisiä sarjakuvia nuoruudessaan, heitä on aika paljon..
   
 8. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  2 732
  Saadut tykkäykset:
  77
  Miksei se olisi pariskuntaelokuva? Parinmuodostus on mennyt pieleen jos toinen tykkää mutta toinen ei Blade Runnerista...
   
  marlan, TheRealThing ja Pazze tykkäävät tästä.
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 076
  Saadut tykkäykset:
  239
  Niin, kyllä ainakin meillä käytiin parina katsomassa ko. leffa. Sitä en muista, että vaikuttiko että maksoin liput. :D Tarkoitus koeponnistaa vielä ap. Blade Runnerillakin tässä joku päivä. :)
   
 10. vintsukka

  vintsukka Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 324
  Saadut tykkäykset:
  34
  Eiköhän tärkeimmät syyt tuohon ole a) paremmat ennakko-arvostelut ja b) Marvelin parempi track record.
   
 11. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 048
  Saadut tykkäykset:
  87
  ^
  Asiaan ehkä liittyen:
  Nimeä kolme tunnettua sarjisankaria DC:ltä, jotka eivät ole Batman, Teris tai Wonder Woman.

  T: Vesku
   
 12. lahkonen

  lahkonen Member

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  562
  Saadut tykkäykset:
  3
  Koska numerot eivät valehtele. Jos leffaan kiinnitetään pääosaan maailmankaikkeuden kuumin kolli, eikä sekään saa naisia massoittain liikkeelle, voidaan todeta ettei kyseessä ole pariskuntaelokuva. Hieno juttu, jos teillä ja monella muulla plazalaisella on tieteiselokuvista kiinnostunut puoliso, mutta siitä ei pidä vetää sellaista johtopäätöstä, että uusi Blade Runner kiinnostaisi kovinkaan montaa naiskatsojaa, muuten elokuva olisi tehnyt paaaaljon enemmän rahaa. Itselleni Blade Runner 2049 on heittämällä viime vuosien merkittävin elokuvatapaus, joten en esitä tässä mitään muuta kuin lipputuloihin perustuvia syitä sille, miksi Marvelin kevyet lähes koko perheen sarjiselokuvat kiinnostavat massoja huomattavasti enemmän kuin uusi Blade Runner.
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2018
  Liekinheitin tykkää tästä.
 13. lahkonen

  lahkonen Member

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  562
  Saadut tykkäykset:
  3
  Toki arviot vaikuttavat varmasti, mutta nuoret katsojat eivät välttämättä aina toimi sen mukaan, mitä joku arvosteleva auktoriteettitaho sanoo tai pitää kiinnostavana. Parempi track record sen sijaan saattaa olla tässä merkittävämpi selittävä tekijä, koska Marvel onnistui erinomaisesti esim. ensimmäisen Avengers-elokuvan kohdalla (kuten myös Iron Manin) ja nuoret katsojat saatiin mukaan Marvelin maailmaan. Man of Steelit ja Nolanin Batmanit tehtiin vähemmän kieli poskessa ja ehkä DC-maailma on siksi jäänyt nuorille katsojille vieraammaksi. Mene ja tiedä.
   
 14. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  389
  Saadut tykkäykset:
  48
  Eipä ne Marvel-hahmotkaan olleet lähellekään kaikki tunnettuja vielä jokunen vuosi sitten. Black Panther, Guardians of the Galaxy, Ant-Man ja Doctor Strange olivat valtaosalle massoista täysin tuntemattomia ennen MCU:ta. Iron Man, Captain America ja Thor olivat kaikki myös B/C-luokan hahmoja, joita moni sarjakuvia lukematon ei joko tiennyt, tai sitten tiesi lähinnä nimeltä.

  Massoille oikeasti tunnetut/isot Marvel-nimet tai hahmot ennen MCU:ta olivat Spider-Man, X-Menit, Hulk ja ehkä Fantastic Four.
   
  Liekinheitin ja lahkonen tykkäävät tästä.
 15. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 036
  Saadut tykkäykset:
  178
  Nyt kun UHD on katsottu, en voi kun ihmetellä miksi tämä teki niin paljon rahaa tai miksi yllä on annettu niin hyviä arvosanoja?
  Elokuva oli suorastaan vaivaannuttavan huono. Tuli mieleen Matrix jatko-osat. Onhan niissäkin hyvät puolensa kuten tässäkin, mutta ei niitä tee mieli katsella uudestaan ja uudestaan kuten ykköstä.
   
 16. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  389
  Saadut tykkäykset:
  48
  Jaa, itsellä taas oli ihan päinvastaiset fiilikset sen jälkeen, kun katselin BD:ltä uudestaan pari viikkoa sitten. Tykkäsin jo leffoissa tästä, mutta toisen katselukerran jälkeen pidin vielä enemmän.
   
 17. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 647
  Saadut tykkäykset:
  17
  Oikein hyvä oli tämä. Tässä oli toki tiettyjä yhtymäkohtia ikävään todellisuuteen, mutta niille seikoillehan emme mitään mahda täältä käsin. Pakolais- ja maailmanpoliisiasiat ja muurinrakentamiset nousivat esiin ja saattoivat aiheuttaa ajattelutoimintaa joidenkin keskuudessa.Taistelu vallankahvasta oli noin niinkuin konseptitasolla melko realistinen vetäisy. ****/*****