Black Friday - Yleistä keskustelua ja hintalöytöjä

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikat' , aloittajana ElvisThePelvis, 30.11.2013.

 1. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 714
  Saadut tykkäykset:
  394
 2. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 392
  Saadut tykkäykset:
  147
  75 tuuman telkkari harkinnassa, samoin viinikaappi. Voi kyllä hyvin olla, että en painakaan liipaisinta telkkarin kohdalla, kun en usko FALD-mallien hintojen putoavan tarpeeksi.
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 401
  Saadut tykkäykset:
  130
  Kappas, Alista tulee kyllä usein ostettua, jopa elektroniikkaa (Ankerin tavaraa saa esimerkiksi halvemmalla kuin Saksan Amazonista), muttei ole käynyt mielessä, että mini-PC:tä ja kuulokevahvistimiakin sieltä voisi hankkia. Pistetään korvan taakse.

  Omalla BF-hankintalistalla olisi uusi Mac Mini (josta tuskin kuitenkaan tulee BF-tarjousta ellei sitten joku liike myönnä alennusprosenttia myös Apple-tuotteille) sekä sille kaveriksi 27" näyttö (pompottelen 1440p:een ja 4K:eek:on välillä, kun 4K:n terävä teksti kiinnostaisi mutta Mac Minin suht. avuton GPU ei taida katsoa hyvällä 4K:eek:on skaalaamista). Myös Sennheiserin langattomat RS-sarjan kuulokkeet kiinnostaisivat. Sonyn vastaavia onkin jo ollut tarjouksessa (esim. WH-L6000 sekä Ranskan Amazonin ikialessa oleva HW700DS), mutta arvosteluja katsomalla ne eivät vaikuta niin mutkittomilta ja perusvarmoilta kuin Senkut.

  Jännä nähdä, menevätkö Sonyn 1000XM3:t (vastamelukuulokkeet) aleen, joskin toisaalta en sitä toivo, kun ehdin jo moiset ostaa mutkan (ostin Verkkiksestä 1000XM2:t ja lopulta myin pois, kun sittenkin halusi sitä Bosejen kaltaista mukavuutta) kautta. :D Uusi älypuhelin myös houkuttelisi nykyisen Sony X Compactin tilalla, mutta sen verran tuolla XZ2 Compactilla on painoa ja paksuutta, että jaksan odottaa vielä yhden sukupolvenvaihdoksen. Eipä sitä paljon muita luureja voi katsella, kun tunnettuun aktiiviseen elämäntyyliini ei oikein sovi nämä mallit, joita ei paljon yhdellä kädellä käytellä tai ahtaaseen taskuun tungeta -- varsinkin kun siinä missä suosin Applen tuotteita pöytäkonepuolella, niin en ikinä ottaisi iPhonea.
   
 4. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  5 012
  Saadut tykkäykset:
  106
  Switchin ohjain ja ehkä jotain pelejä joululahjoiksi.
   
 5. BMF1234

  BMF1234 Member

  Liittynyt:
  27.05.2010
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  11
 6. Snäckby

  Snäckby Well-Known Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 119
  Saadut tykkäykset:
  45
 7. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 401
  Saadut tykkäykset:
  130
  Kiitos vinkistä joskin näistä tiesinkin (olin enemmän katsonut Sonnet 350W + Radeon 580, kun niitä saisi Amazoneistakin). Ongelmahan Mäkeissä ja eGPU:ssa on vaan se, että ilmeisesti Bootcamp-tuki on olematon ja näin ollen vaikeaksi menee, jos haluaa tätä kautta päästä pelaamaan Steam-pelejä. Päädyin itse asiassa tässä juuri luopumaan Mac Mini -haaveesta, sillä ko. tietokoneella on ilmeisesti vaikeuksia pyörittää 4K/5K-näyttöjä sulavasti, jos (ja kun) resoluution skaalaa 1440p-tarkkuuteen (mihin moni näyttönsä säätää, jotta kuvakkeet ja teksti olisi sopivan kokoista työtilan silti ollessa 1080p:tä isompi). Toki juuri eGPU:lla ongelma ratkeaisi, mutta kokoonpanon hinta alkaakin mennä sitten jo sinne pariin tonniin ja näin ollen mielummin odotan ensi vuoden (toivon mukaan alun) iMaceja, joissa saa hienon parin tonnin 5K-näytön ja kylkiäisenä ilmaisen tietokoneen.
   
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 842
  Saadut tykkäykset:
  449
  Itse tilasin verkkokaupasta Denon X1500H mallin. Hinta (399e) ei ollut paha, kun yleisesti liikeet myyvät tuota 599€ hintaan. Verkkokauppa.comin normaalihinta taisi olla 499€.
  Testejä ei pahemmin vielä netissä tuosta ollut, mutta ainakin speksit ovat hyvät ja 4K-läpiviennit onnistuvat täysin. Perusvehje peruskäyttöön.
   
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 714
  Saadut tykkäykset:
  394
  Muistan, että olet iMac-miehiä jo entuudestaan, niin vähän avaudun ketjuun. Itsellä juuri lahosi (poweri tai emo tai muistit, mistäpä noita visaisimpia ongelmia lopulta tietää) 27" mid 2011 iMac ja ohjaa ostopainetta taas kohti itsekasattua PC:tä. 2011-malliin ei hirveästi enää viitsi laittaa rahaa eikä vaivaa kiinni, kun nyt uusinta käyttistäkään ei enää virallisesti saa asennettua ja siten käyttispäivitystuki päättynee vuoden päästä. Tympeää sinänsä, että näytön ja yllättävää kyllä suorituskyvynkin puolesta olisi hyvinkin jees vielä edelleenkin.

  Onhan nuo uudet ihan maukkaita varsinkin näytön osalta (niin oli 2011:kin, kun oli silloin "insane" 2560x1440-näyttö), mutta jotenkin alkanut mennä fiilis Appleen viime aikoina (siis ylipäänsäkin). Applea löytyy vielä läppärin muodossa ja ihan ensihätään tarkoitus ostaakin ulkoinen näyttö mielellään BF-alesta (HA, viestini ei ollutkaan täysin offaria! ;)) tällä viikolla läppärin kaveriksi. Ahistaa tehdä läppärin omalla näytöllä mitään. :( Ja näytössä haluaa mennä muutenkin eteenpäin (27" ei enää tyydytä) eli tod.näk. erityistarkkailussa olevat 34" tai 43" ultrawide tilaukseen.
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 401
  Saadut tykkäykset:
  130
  Nykyinen pöytäkone on tosiaan Mid-2010 iMac (21.5" 1080p), jota aikoinaan viritin itse SSD-levyllä. Peruskäytössähän tämä on edelleen todella jouheva, mutta pullonkauloja alkaa tulemaan yksi toisensa jälkeen vastaan. Liitettävyyden kannaltahan tässä on vanhentunut kolmikko USB2, 802.11n ja Bluetooth 2.1 (tosin pyöritän Bluetoothia ulkoisen USB-adapterin kautta). Tämä tippui myös OS X:n kyydistä, kun High Sierra jäi viimeiseksi versioksi (Mojavea tähän ei enää saa), joskin onhan tässä nämä viimeisimmät OS X -versiot muutenkin olleet karsittuja näin vanhalle koneelle (ei tue AirDroppia, AirPlayta yms.). Ehkä suurin puute on ollut se, että 21.5" 1080p ei riitä enää millään omaan multitaskauskäyttööni, jossa pidän aina vähintään 2-3 ikkunaa auki mahdollisimman isona.

  Onhan se totta, että siinä missä nuo 27" 5K iMacit maksavat yli pari tonnia, niin jo tonnilla saat tehokkaamman Windows-myllyn, varsinkin jos kokoat omaan kokoonpanon. Toisaalta, vaikka olenkin ns. tarkan markan mies, niin koen, että OS X + kompakti koko (torneja en enää halua tilaa viemään) + raudan toimivuus on se, mistä haluaakin maksaa. Käytän HTPC-puolella Windowsia (Win10 Pro), mutta OS X:ää on vaan niin paljon kivempi ja huolettomampi käyttää. Jos pitäisi listata kolme asiaa, jossa OS X:n ja Windowsin välillä on eroa kuin yöllä ja päivällä niiin

  • Ohjelmisto-ongelmat (OS X:llä et saa esim. sitä tilannetta, jossa rekisteriin on tullut joku ongelma, jota on lähes mahdotonta jäljittää ellei ole todella edistynyt käyttäjä, tai tilannetta, jossa raudan ajuri aiheuttaa ongelmia tai siihen on asennettu väärä ajuri)
  • Virukset (OS X:llä ei tarvi edes maalaisjärki olla käytössä eikä ohjelmien asennuksessa ole niitä ärsyttäviä pikkuprinttikohtia, jossa ollaan asentamassa jotain muutakin "kivaa" ellei hoksaa klikata kieltävästi)
  • Apuohjelmien UI ja toimivuus (Windowsin apuohjelmat vaikuttavat toisinaan kuin aloittelevien koodaajien raakileilta OS X:n kivannäköisten ja intuitiivisten rinnalla... Mainittakoon myös se, että siinä missä käytetty BT-audiokoodekki BT-kuulokkeiden ja koneen välillä selviää OS X:llä kahdella klikkauksella ja yhdellä painikkeella, niin Windowsissa ei tätä käsittääkseni voi saada edes selville ellei sille ole kehitetty sitten 3rd party -ohjelmaa)

  Tietenkin nämä 5K iMacit ovat tosiaan siitä hinta-laatusuhde -myllyjä, että eipä taida kovin paljon halvemmalla saada PC-vastiketta, jos ostoskoriin laitetaan nimenomaan 5K-näyttö. Juuri tämän kautta annoin itselleni luvan harkita näinkin kallista konetta. Onhan näistä Bootcampin kautta myös kevyeen pelaamiseen, jos haluaa jotain muuta peliä kuin Nintendo Switchille saatavia koittaa. Olin tosin jo eilen tilaamassa elämäni ensimmäistä Pleikkaria, jotta pääsisi vihdoin Arkham-sarjan viimeistä osaa pelaamaan, mutta peruin Saksan Amazonista eilen tilatun tarjousbundlen lopulta, kun kovasti noita konsoliversioita moitetiin siitä, että PC:llä saa peruskokoonpanollakin aikaiseksi 60fps:n frameraten siinä missä Pleikkari yskii 30fps:n ympärillä. Tarkoitus onkin siis pelata noita sitten uudella iMacillä Bootcampin/Steamin kautta ja kokeilla vielä Steamin ominaisuutta, jolla tehokkaamasta koneesta (iMac) voi striimata verkossa olevalle toiselle koneelle (HTPC-NUC joka yhdistetty 55" telkkuun).
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2018
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 842
  Saadut tykkäykset:
  449
  Jos jossain on hyvässä tarjouksessa macbookkeja, niin saa vinkata.
  Työläisenä tykkäsin macbookeista, vaan yrittäjänä ne ovat melko penteleen kalliita. Jos 1800 eurolla saa win-läppärin, jota vastaavat speksit omaava mäkki maksaa yli 3000 euroja, niin jossain on vikaa omenapuolella. Tiedän toki mäkin kaikki hyvät puolet ja on tässä tullut taas windowsin kanssa kiroiltua, mutta on tuo sellainen hintaero, että laitan ne rahat mieluummin kotiteatterijuttuihin.
   
 12. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 411
  Saadut tykkäykset:
  14
  Ei tosin ole Black Friday -tarjous, mutta Tector mainostaa kymmenen prosentin alennusta syntymäpäivänsä kunniaksi (keskiviikosta perjantaihin).
   
 13. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 714
  Saadut tykkäykset:
  394
 14. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 902
  Saadut tykkäykset:
  283
  nepa tykkää tästä.
 15. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 842
  Saadut tykkäykset:
  449
  Mielenkiintoista. Ajattelin tilata tuon, mutta maksamisen kohdalla hinta onkin noussut 415 euroon + noin 10 euroa postikuluja. Miksiköhän noin? Käyttääkö tuo Suomen alvia Saksan alvin sijaan?
  Onhan tuo silti yli satasen halvempi kuin halvin hinta Suomessa tällä hetkellä, joten siinä mielessä kyllä hyvä ostos.
  Taidan kuitenkin odotella huomiseen vielä muita tarjouksia. Tuolla kuitenkin normaalihintakin on vain 429e, joten silläkin säästäisi Suomeen verrattuna.
   
 16. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 714
  Saadut tykkäykset:
  394
  Juurikin tuosta syystä. Saksan ALV-kanta taitaa olla 19 % (en muista mikä on oikeasti nykyään, onko itse asiassa 20 jo) ja Amazon isona Suomeen toimittavana (näissä ainakin ennen oli 30000 myynti rajana per kohdemaa) perii Suomen ALV-kannan Suomeen myytävistä.

  Toimituksen kyllä pitäisi olla ilmainen, kun myyjänä on Amazon?

  Keepa-hintaseurannan mukaan soitin on ollut samanhintainen 24.10. lukien (mikä ei tietenkään mitätöi huomiota hyvästä hinnasta, mutta jollain todennäköisyydellä takaa että jatkossakin samoissa hinnoissa).
   
 17. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 842
  Saadut tykkäykset:
  449
  Juu, noin olikin. Se vain oli hieman hauskasti laitettu, kun ensin oli postikulut lisätty ja lopuksi sama määrä vähennettiin jonain alennuksena. Joten meni hieman ohi silmien tuo. Eli käytännössä toimitus siis olisi ilmainen.
   
 18. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 392
  Saadut tykkäykset:
  147
  Miksi 4500? AirPlay 2:n takia?
   
 19. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 714
  Saadut tykkäykset:
  394
  Ei niinkään, tällä hetkellä pikemminkin suunta pois Applen ekosysteemistä, vaikka toki hyvä olla varalla ominaisuuksia tällaisessa laitteessa, mille odottaa 10 vuoden käyttöikää. :)

  En tiedä, voiko järjellä perustella miksi 4500. Uutta "kivaa" voisi olla IMAX Enhanded, eARC-tuki ja lapsilukko etupaneelissa (ilmeisesti myöskään kuvaruutunäyttö ei toimi aiemmissa 4K-resolla). Aika marginaalisia uudistuksia siis eikä välttämättä kovinkaan kestäviä syvemmässä järjellisessä tarkastelussa. Ehkä tärkein peruste pidättäytyä on kuitenkin havainto, että tuota sai aiemmin keväällä pitkään tuohon tonnin hintaluokkaan. Eli nyt sitten voisi samaan rahaan odotella tämän vuoden mallin halpenemista samaan hintaluokkaan ehkä ensi keväänä. 4400-mallin hintakehitys oli kuitenkin maltillisempaa alaspäin kuin 4300-mallin eli sikäli trendi on huono. Ja jo tuo 4300 tarjosi käytännössä samat ominaisuudet. Sinänsä varaa on vielä odottaa, sillä nykyinen (8,5 vuotta vanha) vahvari mennee vielä vuoden ja sen jälkeen tarpeet muutenkin kasvavat ja kaipaa uusia ominaisuuksia (silloin aletaan toivottavasti puhumaan Atmos-mahdollisuudesta) enemmän. Sinänsä mielellään kyllä jaksottaisikin näitä hankintoja, ettei tarvitsisi kertalaakista sitten "kaikkea" hankkia samalla.
   
 20. Mikkeli13

  Mikkeli13 Active Member

  Liittynyt:
  16.06.2008
  Viestejä:
  533
  Saadut tykkäykset:
  77
  TheRealThing vastasikin jo tuohon ALV erosta tulevaan lisämaksuun, mutta kyllä itselläni näkyy ilmainen toimitus. Tosin nykyään näkyy tuollaisena "promotion applied" rivinä: