BK Electronics XXLS400

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Zammy, 06.05.2009.

 1. J_J

  J_J Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän se siitä vähän piristyi, mutta asuntokin vaihtui hiljattain kuuntelun puolesta huonompaan suuntaan, ei oikein voi ottaa enää koko potentiaalia käyttöön. Enkä 'ehtinyt' ottaa ennen muuttoa mittauksia, joita olisi voinut verrata xls200:n kanssa.
   
 2. M1kko

  M1kko Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2009
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitystä sen verran että nälkä kasvoi syödessä ja XXLS vaihtui SVS:n PC12-NSD:hen.

  Jos tämä nyt kenenkään valintaa helpottaa niin itse en puolen vuoden käytöllä löytänyt subista muuta sanomista kuin että leffojen kanssa tulee fysiikan lait vastaan. SVS:n kanssa ero leffoilla on melko dramaattinen, ei tosin varmastikkaan yllätä ketään. XXLS:n kanssa kokeilin leffojen kanssa anti-moden lift 25 päälläkin mutta rupesi lähinnä pelottamaan elementin puolesta, sen verran rupesi rutinoita päästelemään. SVS:llä tulee katsottua leffat melkein aina tuon korostuksen kanssa eikä rutinoita tai kompressiota ole vielä kuunteluvoimakkuuksillani iskenyt, blu-rayta katsottaessa denonissa n. -27db vola aika vakio.

  Musiikin kanssa mitä mainioin kapistus, minun korvaani himpun tarkempi kuin SVS eikä ainakaan rumpubasso/dubstep ralleissa paine tuntunut loppuvan. Katsoo nyt mihin suuntaan SVS:n toisto muuttuu kun se on himpun ajautunut sisään, BK:n toisto parantui ainakin korvin kuultavasti n. kuukauden käytön aikana.

  Summa summarum: jos et juuri leffoista välitä/asut kerrostalossa/omistat mulkkuja naapureita tai sinulle riittää n. 25hz:stä nouseva toisto niin XXLS on varmasti hyvä valinta! Äänenlaadullisesti mukavuusalueellaan BK:sta ei ole pahaa sanottavaa ja WAF on kohdillaan! Tilana n. 20m2 betoniolkkari + anti-mode.

  Tässä vielä vertailun vuoksi vierekkäin molemmat subit. Laajakulma hieman vääristää BK:n syvyyttä, kyllä se ihan tasakanttinen neliö on =) Kaiutin takana on wharfedalen 10.6.
   
 3. Aktiini

  Aktiini Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän tuo ihan tarpeellista pohdintaa on, ainakin itselleni :rolleyes: Nelisatanen löytyy olohuoneen nurkasta ja eihän siitä mitää pahaa sanaa ole. Alemmashan se saisi vaan mennä. Saa nähdä mihin tässä päätyy kun SVS on näköjään menny nostaan subbarin hintaa satasella ja saatavuus on mitä on... Mono+ on sit tietty toinen vaihtoehto.
   
 4. SamTheMan

  SamTheMan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.10.2002
  Viestejä:
  1 525
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, täällä on myös yksi onnellinen XXLS400:n omistaja... Muuten olen subiin erittäin tyytyväinen, mutta onko normaalia että joudun pitämään gain:ia noin 2/3 -asennossa? Kuunteluhuone kyllä on 20m2, eli aika iso. Tosin voi olla sisäänajon puutetta? Jakotaajuus on asetettu 60 hz:iin, sama kuin pääkaiuttimien asetus Onkyo 608:ssa.
   
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  Ei ole sisäänajon puutetta. Ottamatta kantaa siihen, onko 'sisäänajolla' mitää merkitystä koskaan, niin sillä ei jokatapauksessa saada merkittävästi lisää desibelejä, koskaan. Eipä tuo 2/3 hanasta auki niin paljolta kuulosta, tietenkin silläkin on merkitystä, miten herkät pääkaiuttimesi on ja mikä on kanavakohtainen volumen säätö vahvistimen asetuksissa. XXLS400 ei ole mikään äänenpainehirmu.

  Sen sijaan kahta jakosuodinta ei pääsääntöisesti pidä käyttää päällekkäin, eli ruuvaa se suosiolla joko ohitettu tai maksimiasentoon.
   
 6. Hurubaw

  Hurubaw Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.02.2011
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0

  itsellä myös gaini 2/3 täydestä, jos kuuntelet kovempaa ja gaini on siellä alle puolen, signaali leikkaa helposti. En tiedä auttaisiko rca y-haara ja molempien sisääntulojen käyttö asiaan.

  Enivei, toivottavasti et käytä subin sisäistä jakosuodinta av-vahvarin kanssa? Eli jakotaajuus maksimiin ja kytkin ohitukselle ja jakotaajuudet suoraan vahvarista. Jos käytät molempia jakosuotimia, käy helposti nii, että niiden suodot menevät päällekkäin (suodot eivät ole jyrkkiä, joten kuoppa voi tulla taajuusvasteeseen).
   
 7. SamTheMan

  SamTheMan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.10.2002
  Viestejä:
  1 525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö se syö matalampia bassoja, jos laitan subista jakotaajuuden maksimiin? Kokeilin sitä jo kerran, mutta bassot kuulostivat kumisevilta. No, pitänee kokeilla uudestaan. Pitää varmaan laittaa myös subbarin volume nollaan vahvistimesta (nyt se on +3db)...
   
 8. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  1. Ei varsinaisesti 'syö' bassoja, mutta suhteellinen paine laskee.

  Jakosuotimen nosto maksimiinsa antaa enemmän painetta yläbassoilla, joten jos tämän jälkeen säädät bassojen tason oikeaksi, alimmat ovat vaimeammat kuin aikaisemmin. Jos et, ylemmät bassot soivat liian kovaa.
  :OI

  2. Kumina tuskin on johtunut suoranaisesti tuosta jakotaajuuden muutoksesta, mutta vasteessa tapahtunut muutos on voinut nostaa huoneen ongelmat paremmin esille tai sitten lisääntynyt paine ylemmillä bassoilla on herätellyt huoneessa jotain. Anti-mode voisi auttaa.

  3. Subbarin volume vahvistimessa tuskin vaikuttaa asiaan, varsinkaan, kun nosto on noin pieni. 3db poikkeamaa vasteessa pidetään yleensä rajana sille, mitä ei korvalla huomaa. Toki tuo 3db koskee koko subbarin toistoaluetta, mutta silti, se on melkoisen pieni vielä.
   
 9. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites näissä on vahvistimet porukalla kestänyt? Eikös ainakin joissain BK subeissa ole ollut ongelmia juurikin vahvistimissa?
   
 10. Aktiini

  Aktiini Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan tuo tuossa pärissy kohta pari vuotta melkee joka päivä :)
   
 11. Tonppa1

  Tonppa1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  1
  Toimii. Kohta 2v synttärit.
   
 12. SamTheMan

  SamTheMan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.10.2002
  Viestejä:
  1 525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan minun XXLS400:ni menossa rikki, subbarista kuuluu toisinaan ylimääräinen poksahdus (tai "lonksahdus")? Pidän subbaria päällä vain leffaa kuunnellessa, muuten virrat ovat pois päältä... Ettei vaan ole virtalähde menossa? Takuutahan on kyllä yli vuosi jäljellä (Mareksilta ostettu).
   
 13. hulkki

  hulkki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.12.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  7
  Myydäänkö kyseistä subbaria enään suomessa? Mareksin verkkosivuilta ainakin poistunut.