Biljardi

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana marcoolio, 10.10.2004.

 1. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Tälle lajille ei löydykään dedikoitua threadia. Tosin täällä keskusteltiin snookerin mm:stä ja täällä snookerin soveltuvuudesta testikuvaksi :p. On päässyt pieni biljardikärpänen puremaan, nyt kun Preston Grand Prix lähestyy huipentumaa. Vaikkakin Ronnyn ja Hunterin kohtaaminen ehkä kaavion paras matsi (edit: )olikin.

  Eli. Biljardi on erittäin kiehtova urheilumuoto katseltavaksi ja harrastettavaksi. Erilaisia biljardipelejä on useita, ja tunnetuimpia ovat snooker, pool-biljardit(8-pallo, 9-pallo, straight-pool) ja Kaisa. Itse olen tutustunut konkreettisesti vain kasipalloon, ja siitäkin on aikaa enemän kuin laki sallii. Telkusta tulee lähinnä vain snookeria, mutta ei siinä mitään - pelimuoto on mitä mielenkiintoisin. Eurosportin tarjonta. Snookerissa pelattavana on 15 punaista ja 6 rillistä plus valkoinen lyöntikivi. 8-pallossa kiviä on 15+1 ja 9-pallossa 9+1. Säännöistä enemän(sivubar:->rules).

  Pelipöytiä on olemassa monenkokoisia, mutta viralliset mitat ovat snookerpöydälle n. 12 jalkaa(3,6 x 1,8 m) ja pool-pöydälle 9(2,54 m x 1,27 m) tai 8(2,3 m x 1,2 m) jalkaa. Ihan jokapaikkaan pelipöytiä ei siis voi sijoittaa. Näin opiskelijatuloilla myös hankintahinta nousee korkeaksi. Kunnon pöytä kun maksaa 2000€ ylöspäin. Joskus, kun on varaa ja tilaa, niin oma dreamtheater kyllä tulee pitämään sisällään myös tällaisen kapistuksen...

  Lajilinkkejä:

  Suomen Biljardiliitto

  Maailman pool-biljardiliitto

  European Poket Billiard Federation

  World Snooker Association


  Välinelinkkejä:

  Pool Garden

  Balls-Billiard

  Biljardihuolto Oy

  http://www.finnaimo.fi/biljardi.html

  Tunnettuja pelaajia:

  Ronnie O´Sullivan(snooker, ranking 1.), Steve Davis(snooker), Jimmy White(snooker), Stephen Hendry, John Higgins, Mika Immonen(9-pallo, ranking 1.), Marko Lohtander(9-pallo, ranking top 30), Suomenmestareita


  Pari ajantappopeliä virtuaalimaailmassa eläville:

  http://www.quicksnooker.com

  http://www.searchamateur.com/corkboard/Billiard.html
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2009
 2. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Katsoiko joku muu Prestonin finaalin? Vähän oli harmi, että jäi niin lyhyeksi. McCulloch olisi hyvinkin voinut nousta vielä taistelemaan voitosta. Muutama "helppo" missi ja se oli siinä. O´sullivan oli joka tapauksessa tulessa. Tekikö mies turnauksessa peräti 5 yli 100 breikkiä? Higginsin totaalinen pöydän putsaus oli kuitenkin kisan parasta antia(147 breikki). Harmin paikka ettei jatkoon selvinnyt kyseisestä matsissa.
   
 3. mikko v

  mikko v Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.10.2003
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt ei ole tullut seurattua snookeria Eurosportilta kuin satunnaisesti ja sivusilmällä, vaikka todella mielenkiintoista katsottavaa onkin. Siis Ronnie voitti? On se kyllä aivan mieletön pelaaja, ei voi muuta sanoa. Ukko pelaa molemmilla käsillään lähes yhtä hyvin. Kokeilkaapas joku kerta vaikka pool-pöydällä väären käden lyöntiä, on todella vaikeaa.

  Itse tulee pelattua aika paljon. Pelaan lähinnä kasi- ja ysipalloa, ja snookeria aina silloin tällöin. Ysipallosta pidän kuitenkin enemmän, sillä se on niin paljon vaikeampi peli. Päällevedolle ei ole yleensä kuin yksi mahdollisuus, jos ei ratsastuksia oteta huomioon.
   
 4. emaasalmi

  emaasalmi Guest

  Liittynyt:
  15.01.2003
  Viestejä:
  591
  Saadut tykkäykset:
  1
  Harmittaa kun viime alkukeväästä innostuin katsomaan snookeria Eurosportilta ja kohta alkoikin kesäloma peleissä. Nyt onkin sitten muuttanut taloon jossa ei Eurosport näy ja jää snookerit näkemäti.

  Itse tulee pelailtua snookeria ja/tai poolia aina kun mahdollista. Tähän asti suurin ongelma on ollut peliseuran saaminen, mutta nyt eräs ystäväni on innostunut lajista (kiitos Eurosportin) ja lauantaina vietettiinkin mukavat reilun neljän tunnin snooker/pool -sessiot :thumbsup:

  On se ammattilaisten pelaaminen kyllä käsittämättömän näköstä puuhaa. Ei sitä itse pelaamatta voi käsittää kuinka vaikea peli tuo snooker oikeasti on. Kyllähän se näyttää niin kovin helpolta, mutta...
   
 5. mcjava

  mcjava Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.04.2002
  Viestejä:
  207
  Saadut tykkäykset:
  0
  Opiskeluaikoina tuli hakattua "kepillä mustaa" oikein urakalla Rovaniemen biljardipisteellä. Otinpa silloin oikein osaa pienimuotoiseen ja epäviralliseen snooker-turnaukseenkin. Tuloksista ei sitten sen enempää.

  Piste oli siinä mielessä hyvä pelipaikka, että siellä saattoi joskus joku sm-tason pelaaja heikkona hetkenään käydä antamassa amatööreille vinkkiä oikeasta lyöntitekniikasta yms.

  Nykyään hyvä, jos säännöt muistaa. Hyvä tasoisia snooker-pöytiä taitaa olla Itä-Suomessa melko harvassa paikassa? Vinkkejä pelipaikoista ja hintatasosta otetaan ilolla vastaan ;)

  Ja koska ollaan kt-forumilla: "kepillä mustaa" -ilmasu on poimittu muistaakseni jostain Kummelin sketsistä.
   
 6. Fatbastard

  Fatbastard Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2004
  Viestejä:
  1 010
  Saadut tykkäykset:
  0
  No löytyyhän täältä muitakin lajista kiinnostuneita :)

  Itse pelailen kasia, ysiä ja kaisaa + aina välillä snookkeria.
  Kaisa on kyllä viimeaikoina ikävä kyllä jäänyt hieman taustalle, koulussa oli nimittäin pöytä, ja valmistuin vuosi sitten, joten siinä syy... omasta kaveriporukasta kun ei löydy kauheasti kaisan ystäviä.

  Kasia tulee lätkittyä about pari kolme kertaa kuussa (aikasemmin enemmän), ysi ehkä kerran kuussa nykyään. Snookkeria myös ehkä kerran kuussa.

  Täällä tuli myös muutettua talouteen jossa ei näy Eurosportti, ja kyllä muuten hatuttaa. Pitäisi melkein hankkia lautanen/digiboxi tuon takia (vai mitäs kautta se nykyään näkyy?).

  Tuosta Hunterin ja Ronnyn matsista tulee varmasti mainio, ovat kuitenkin mielestäni ylivoimaisesti kiinnostavimmat pelaajat. Ja molemmat pelaavat erittäin näyttävää peliä.

  EDIT: Niin ja oman pöydän hankinnasta tuli mieleen pieni tarina. Kun katselimme taloja, oli yhtenä vaatimuksena että talosta löytyy paikka täysikokoiselle kasi pöydälle. Mutta tuli sitten loppujen lopuksi hankittua talo jonne mahtui vaan se erillinen kotiteatteri, hieman kyllä harmittaa. Mutta ehkäpä sitten seuraavassa talossa on tilaa pöydällekin. Siihen asti pitää pelata Comedyssä/Ritzissä/Ysipallossa/Metropoolissa. Nuo ovat siis ne paikat jossa käyn pelaamassa. Joskus harvoin tulee eksyttyä tuohon säälittävään Chapliniin...
   
 7. emaasalmi

  emaasalmi Guest

  Liittynyt:
  15.01.2003
  Viestejä:
  591
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos Prestonin turnausta meinaat niin koko turnauksen voittajahan on jo selvinnyt. Olet nyt vähän myöhässä :)
   
 8. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Hunterin peli ei aivan kulkenut(matsi oli 1/2-finaali). Mies teki kolme-neljä perättäistä missiä ratkaisevissa palloissa. Meinasi huono sihti tarttua O´sullivaniinkin... Loistava peli joka tapauksessa. Ronnyn liikanimen ´The Rocket´ kyllä ymmärtää - välillä mies läiskii palloja pussiin aivan uskomattomalla tahdilla, ja myös vasurilla.
   
 9. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  710
  Saadut tykkäykset:
  28
  "Finaali" oli kyllä melko tylsä en edes jaksanut katsoa alusta asti kun voittaja oli niin varma jo.. Hunterin ja Sullivanin ottelu oli paljo kiinnostavampi katsoa vaikkei siinäkään mitään ihmeellistä ollut. Ronny saattaa olla tällä kaudella aika kovassa pelivireessä ainakin edellisten pelien perusteella saattaa viedä melko monet turnaukset tästä edispäin. :king:
   
 10. Fatbastard

  Fatbastard Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2004
  Viestejä:
  1 010
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen siitä saa kun ei eurosport näy... ja netistä en ole jaksanut seurailla turnauksia ja niiden ajankohtia.
   
 11. Duff

  Duff Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.10.2001
  Viestejä:
  156
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitähän maksaa biljardin pelaaminen Helsingin baareissa? Corona-baarissa olen itse joskus käynyt pelailemassa, mutta hintaa en enää muista. Mitäs paikkoja suosittelisitte (täysamatöörille)?
   
 12. emaasalmi

  emaasalmi Guest

  Liittynyt:
  15.01.2003
  Viestejä:
  591
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt on tullut pelattua Metropoolissa, Hakaniemessä. Siellä maksaa klo 16 asti 6.4e tunti ja 16-> 7.6e (ei nyt ihan 100% varma näistä, mutta tätä luokkaa anyway). Metropoolissa taitaa olla 4 snookerpöytää, 7 (?) poolpöytää ja jokunen (3?) Kaisapöytä.
  Tuntuisi olevan pelaajia ihan laidasta laitaan. Eiköhän sitä voi bilistä mennä pelaamaan mihin vaan vaikka olis kuinka aloittelija. Tuolla Metropoolissa on paljon pöytiä ja pöydät ihan hyvässä kunnossa, joten sitä ainakin suosittelen. Mutta mene silti eri aikaan kuin minä niin mahdun pelaamaan kun sinne asti vaivaudun :D
   
 13. Fatbastard

  Fatbastard Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2004
  Viestejä:
  1 010
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pasilan Comedy on hyvä paikka treenailla, varsinkin jos onnistuu saamaan sen takahuoneen pöydän. Saa olla aivan rauhassa. Tosin paikassa taitaa vain olla 3 kunnon pöytää, joten ruuhkaa saattaa olla. Itse menen sinne yleensä suoraa duunista, jolloin paikka on juuri auennut, ja tilaa löytyy.

  Metropool on varma paikka, oikeastaan aina on pöytiä vapaana.

  Ysipallo taisi mennä konkkaan, tai ainakin omistaja vaihtuu. Pöytiä oli neljä, ja ruuhaa aina välillä. Mutta tällä hetkellä siis suljettu.

  Chaplin on ihan keskustassa, aika varma pelipaikka, paljon pöytiä, mutta osa vajaakokoisia, ja aika huonossa kunnossa. Mutta hyvä paikka jos päättää lähteä radalle pelin jälkeen.

  Kaikki nuo ovat kohtuuhintaisia.

  Ritz on pirun hyvä, ja saa pelata aika rauhassa, yleensä ei tarvitse jonottaa. Mutta hieman kalliinpuoleinen... mutta mukava mesta.

  Mascot on hyvien pelaajien suosima, aikaisemmin oli enemmän pöytiä, mutta nykyään hieman vähemmän. Muistaakseni aika hintava, ja usein ruuhkaa.

  Toivottavasti tuosta on apua.
   
 14. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Eurosport tarjoaa tällä viikolla British Openin Brightonin turnauksen. Kaavio. McCulloch tipahti jo eilen pois, mikä oli pienoinen yllätys.
   
 15. Jay

  Jay Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2001
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Monissa paikoissa kannattaa muuten kysäistä josko tarjoavat opiskelija-alennusta, voimassaolevaa opiskelijakorttia vastaan tietenkin. Sitä harvemmin mainostetaan missään.

  Ainakin edellämainittu Neljännen linjan Mascot (7 pool-pöytää, paljon muitakin pelejä ja hyvä baarimeininki) ja nykyään suosimani Järvenpään uusi Blackpool antavat hinnasta pois luokkaa euron per tunti.
   
 16. simbahh

  simbahh Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  285
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari peliä kasia tai ysiä tulee pelattua per päivä. Kun työpaikalta kerran pöytä löytyy niin mikä jottei.
   
 17. emaasalmi

  emaasalmi Guest

  Liittynyt:
  15.01.2003
  Viestejä:
  591
  Saadut tykkäykset:
  1
  Höh.. mistä tämmösiä työpaikkoja löytyy? :)
   
 18. dille

  dille Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Talin keilahallissa(Helsingissä) 5e snookeria tunti, ja itse käyn siellä muutaman kerran viikossa kepittämässä..
   
 19. cuetec

  cuetec Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.12.2004
  Viestejä:
  197
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos budjetti on tiukoilla, niin Tikkurilassa on urheilutalon (?) kellarissa on ilmeisesti kaupungin ylläpitämä sali, jossa on muistaakseni 4 täysikokoista (9-jalkaista) pool-pöytää, ainakin kahdeksan 8-jalkaista pool-pöytää, lisäksi 2 tai kolme snooker-pöytää ja oliko kaisa-pöytäkin. Paikka on todella halpa, 5 euroa tunti, yleisönä on enimmäkseen kouluikäisiä pelailemassa. Jos pöydän verka on uusittu hiljattain niin se on ihan pelikuntoinen. Ei Ritzin tasoa, jossa enimmäkseen pelaillaan kaverin kanssa, mutta joskus tulee täälläkin käytyä. Huom! Ei alkoholitarjoilua, kanttiini, josta voi ostaa limua. :rolleyes: Pari Rayn rahapeliä ja tv, jossa tekstitv päällä.
   
 20. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Poolin säännöistä parikysymystä (lisää tulee jahka muistuu mieleen):

  Aloituslyönti 8-pallossa:

  Jos aloituslyönnissä pussittaa vaikka 1 pienen ja 2 isoa (tai vaikka yhden kumpaakin), niin mitä tapahtuu?

  Muita:

  Pelkkä 8-pöydällä, valkoinen menee lyönnistä pussiin tai ei osu kasiin, suora tappio?

  "suojalyönti" onko kiven vai/tai kohdepallon osuttava valliin?
  Jos ei osu, niin vastustajalle käsipallo?