Big Brother 2007

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Tommy-H, 11.08.2007.

 1. Euso

  Euso Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2006
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän ne ole porukalla pohtineet, että "Hei, ei oo tainnut koskaan minkään maan BB:ssä ilmoitettu kilpailijalle tämän lähisukulaisen kuolleen ja näytetty sitä TV:ssä. Ollaan ensimmäisiä maailmassa!"

  Kyllä minusta meni vähän yli.
   
 2. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mitenkäs sinä tähän vertailuun päädyit? Susanna Kurosen mahdollinen oikeudenkäynti johtuu naisen omista tekemisistä. Martinan ukin kuolemalla taas ei ole mitään tekemistä Martinan julkisuuden kanssa.
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Siten, että Marttina esimerkiksi tuli julkisuuteen sellaisen asian tiimoilta, jossa tietyille sen osapuolille koitui huolta ja surua. Vastaavasti, jos nyt Marttina kokisi huolta ja surua siitä, että julkisuutensa takia henkilökohtainen ikävä asia ilmoitetaan tuolla tavalla "livenä" TV:ssä, niin minusta se olisi tietyllä tapaa oikeutta, eikä väärin Marttinaa kohtaan.

  Nyt siis kyse oli Marttinan mahdollisesta reaktiosta BB:n tapaan ilmoittaa asia; ei Marttinan isoisän kuolemasta.
   
 4. Topias

  Topias Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2003
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja silmä silmästä ja hammas hampaasta... Tuo filosofia johtaakin ideaaliyhteiskuntaan.
   
 5. jumase

  jumase Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.10.2002
  Viestejä:
  359
  Saadut tykkäykset:
  2
  Täytyy myös muistaa, että Martinan koko nykyinen elämä perustuu julkisuudelle. Sen mitä olen lööpeistä ja nyt Big Brotherista oppinut antaa viitteitä siihen, että hänen toimeentulonsa lisäksi myös hänen omakuvansa on vahvasti sidoksissa julkisuuteen. Ei se ole mikään sattuma, että kaikista julkisuuden ihmisistä taloon on lähtenyt juuri Martina Aitolehti. Kyllä tämä typykkä on vuosien varrella oppinut laskemaan julkisuuden tuoman lisäarvon henkilökohtaiselle imagolle sekä työuralle. Kyllä hän on taloon lähtenyt puhtaasti julkisuutta hakemaan. Siinä ei paljon painanut kuolemansairas isoisä tai uunituore aviomies, kun Martinan takaraivossa jo pyöri keltaisen lehdistön lööpit ja tulevat keikkatarjoukset.

  Kun tällaisen päätöksen tekee, pistää itsensä automaattisesti alttiiksi myös tuotannon oikuille. Ymmärrän kyllä täysin tuotantoryhmän päätöksen asiassa. Myös heidän intresseissään on hakea julkisuutta/näkyvyyttä ohjelmalle käytännössä melkein hinnalla millä hyvänsä. He ovat varmasti tarkasti miettineet leikataanko ilmoitus isoisän kuolemasta pois ja olisivat sen varmasti tehneet kaikkien muiden kilpailijoiden kohdalla. Martina on kuitenkin julkisuuden ammattilainen ja tehnyt päätöksen lähteä hakemaan nimenomaan julkisuutta Big Brother-talosta. Ja hänen kokemuksellaan, on tiedossa hyvin ollut, että myös hyvin ikävät tapahtumat päätyvät ruudulle ja lehdistöön. Hänen epäonnekseen temppu meni siltä osin pieleen, että saatu julkisuus ilmeni nyt tapahtumana, jota hän ei varmasti odottanut.

  Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin siitä, että tuotantoryhmä ja rouva Aitolehti ovat tehneet yhteisen päätöksen hakea sekä ohjelmalle, että Martinalle julkisuutta hänen osallistumisella ohjelmaan. Seuraukset ovat nyt nähtävissä. Jos tuot itsesi tarkoitushakuisesti julkisuuteen ja teet vielä sillä elannon, niin auttamatta annat medialle "retosteluoikeuden" myös niillä ikävillä asioilla. Tässä tapauksessa tuotantoyhtiö päätti ottaa kaiken irti mitä irti oli otettavissa. Mielestäni täysin oikeutetusti. Ja heti kun Martina antaa ensimmäisen lehtihaastattelun, jossa edes mainitsee isoisänsä, niin kenelläkään ei ole enää asiaan huomauttamista. En usko, että tähän menee muutamaa päivää kauemmin. Ei tuollainen julkisuudesta elävä osaa jättää tilaisuutta käyttämättä. Surullista, mutta totta.
   
 6. Qube

  Qube Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2002
  Viestejä:
  936
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö kukaan osaa epäillä, että josko se Martina ei esiintynytkään ohjelmassa täysin ilmaiseksi?

  Mahdollinen sopimus todennäköisesti kattaa kaikkien tilanteiden näyttämisen tuotantoyhtiön valitsemalla tavalla. Eikä se mielestäni olisi mitenkään ihmeellistä, että tällainen mahdollinen isoisä-tapauskin olisi jo ennakkoon otettu esiin jos kerran tilanne oli tiedossa jo ennen Martinan taloon tuloa.
   
 7. splinky

  splinky Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.01.2004
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  0
  Martina-keskustelusta tuli mieleen.. Särähtikö Martinan ollessa talossa kenenkään korvaan, kun muutamaan otteeseen asukkaat mainitsivat Martinalle lähes palvovaan äänensävyyn kuinka paljon elämää tämä 25v neitokainen on nähnyt ja miten kovia on kokenut..? Talossa on kuitenkin Farbod, jolla on melko varmasti vähän eri kaliiberin kokemukset.
   
 8. JMal

  JMal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.02.2006
  Viestejä:
  792
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itehän se sitä toitotti, että on kokenut enemmän kuin muut yhteensä. Mitähän tuo kokemus sitten on... sitä että on käynyt Virossa laitatuttamassa silikonit ja heilastellut jonkun urheilijan kanssa....? Aivan hemmoteltu kakarahan tuo on käytöksen pohjalta ja se, että on julkisuudessa ollut ei ole koulinut häntä ollenkaan siihen kuinka ihmisten välinen interaktio toimii oikeassa elämässä, kun kaikki on hänelle tähän asti kannettu hopealautasella eteen. On tytöllä vielä paljon oppimista kuinka elämässä pärjää, varsinkin siinä vaiheessa kun ulkomuoto alkaa karista.
   
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 773
  Saadut tykkäykset:
  752
  Mielestäni on täysin selvää, ettei ollut talossa ilmaiseksi. Muistaakseni Vappu sanoi silloin BB-shown aikana (kun Martina taloon meni), että "normaalin hakuprosessin kautta". Nyt sitten viime sunnuntaina(ko se oli?) Esko oli vieraana ja lipsautti, että "kun Martinaa kesäkuussa pyydettiin". 1 + 1 = :D

  Olen tuosta isoisän kuolemisuutisen esittämisestä (viittaan nyt vain epäsuorasti quoteen) sitä mieltä, että välttämättä ei hyvän maun rajaa ylitetty. Voi olla, että missasinkin eilisessä koosteessa sen, mihin kaikki viittaa sitten. Mutta noin periaatteellisella tasolla oletattavasti noin 8-kymppisen kuolemansairaan ihmisen kuolema ei tule varsinaisesti yllätyksenä kenellekään, vaan lähinnä reaktio voi olla "nyt se sitten tapahtui"-luokkaa. Olisi täysin eri asia, jos esimerkiksi Martinan vanhemmista tai mahdollisista sisaruksista olisi joku kuollut täysi yllättäin. Se on sen luokan shokki, että sen näyttämistä en minäkään olisi katsonut hyvällä.
   
 10. sakali

  sakali Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse olin alusta lähtien satavarma siitä, että Aitolehdelle maksetaan palkkaa talossa olemisesta.

  Kysyikö kukaan asukas siltä suoraan: paljonko sinulle tästä maksetaan?
   
 11. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 773
  Saadut tykkäykset:
  752
  Siis ymmärsinkö nyt oikein. Kun esität Martinasta palstalla herjaavan kommentin ja Esko lyö sinulta silmät mustiksi, niin se on karman lain mukaisen oikeutuksen täytäntöönpano? :D
   
 12. splinky

  splinky Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.01.2004
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo kyllähän se toki itsekin siitä muisti mainita, mutta kun muutkin talon asukit tuntuivat olevan samaa mieltä (tai ainakin jotkut). Ainakin jotkut juttelivat (martina ei ollut läsnä) jotain tyyliin, että on Martinakin paljon joutunut kokemaan ja enemmän elämänkokemusta kun monilla ikäisillään.. yms.'
  Kuten JMal jo sanoikin, on Martinalla vielä aika paljon oppimista elämästä ja elämän realiteeteista.
   
 13. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 773
  Saadut tykkäykset:
  752
  Lienen palstan ainoa Martina-sympatiseeraaja, mutta minusta toi kaivattua säpinää taloon ja oli puheissaan muiden asukkaiden kannalta pelottavan oikeassa (kuten että kaikki muut vain nuolee toistensa perseitä). Olihan osa sanomisista vähän ylilyöntejä ja pitäisihän talossa olla hyvää pataa kaikkien kanssa, jos meinaisi voittaa koko potin, mutta uskonkin, että niin tuotannon kuin Martinan itsensäkin mielestä visiitin ei ollut tarkoitus edes kestää loppuun asti. Ei tämän hyssyttelijäkansan parissa ole mitään mahdollisuutta voittaa tuolla lööppihistorialla.

  En oikein usko tuohon hopealautasjuttuun, ei tuokaan ura ole helpoimmasta päästä, minkä Martina on valinnut. Kärkevä käytöskin heijasteli ehkä enemmänkin julkisuuden(kin) aiheuttamaa kovettumista ja on vain defenssi maailmaa kohtaan. Näkihän sen selvästi miten heti Martinan tultua taloon muilla asukkaillakin oli varautunut suhtautuminen. Ehkä etenkin talon muut naiset (Timo mukaan lukien) koki Martinan uhkana, kun heti alkoi paskanjauhanta selän takana. Nähtiinhän sitten se herkempikin puoli Martinasta päiväkirjahuoneessa. Jäi mielikuva, että kyseessä on ihminen joka elää täysillä hetkessä ja siinä sitten risut ja männynkävyt lentelee. Ärsyttäähän se tietysti, kun joku sanoo suoraan mielipiteensä, joka aika usein vielä osui totuuteen.

  Jos kakaraa haetaan, niin kyllä Timo täyttää 14-vuotiaan ajatusmaailmallaan määritelmän täysin. Pohjanoteeraus oli se huorittelu, jollaista voisi juurikin odottaa yläasteikäiseltä keskenkasvuiselta. Muutenkin tälle kaudelle on välittu harvinaisen teinixmäinen lauma osallistujia ja Martina (joidenkin mielestä ikävä kyllä) ihan oikeasti lienee noista eniten elämää nähnyt. Muutakin tullut tehtyä kuin kierrettyä tahkoa perähikiällä ja iskettyä (mielikuvitus?)naisia paikallisessa juottolassa. Kyllä se vain niin oli kuin Martinakin sanoi, ettei hänellä ole mitään yhteistä talon muiden asukkaiden kanssa.

  Ennakkoluuloistani poiketen myös Martinan mies vaikutti erittäin fiksulle ja sympaattiselle kaverille. Uskonkin, että kun perheenlisäystä jossain vaiheessa tulee, niin Martinaa ei enää niin paljoa nähdä omasta halustaan julkisuudessa. Varmasti Martinan kaltaiselle löytyy myös muita töitä vaikka juorulehdistön kulissien takaa, jos vain haluaa. Toivotankin näin virtuaalisesti vilpittömästi heille mitä onnellisinta jatkoa.

  Positiivisinta ohjelman kannalta Martinassa oli se, että toi rohkeasti esiin omat mielipiteensä ja aiheutti kohinaa. Ainoa onnistuminen tuotannolta tällä kaudella toistaiseksi. Nyt siellä sitten voidaankin hissutella loppuun asti ja näyttää Piian ja Farbodin aina räiskyvän iloisia naamoja koosteissa. :sleep:
   
 14. JMal

  JMal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.02.2006
  Viestejä:
  792
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis olen samaa mieltä että toi kyllä tarvittavaa säpinää taloon, mutta kritiikkiä voi antaa monella tavalla. Se että suoraan laukoo esim Jussille että "inhoon läskejä" osoittaa kyllä sitä hänen kovasti painottaman "pelisilmän" puutetta, sillä suvaitsevuutta pitää osoittaa, jos meinaa elämässä menestyä.

  Kyllä se sillä lailla on, että kaunis nainen pääsee helpommalla ja saa enemmän anteeksi kuin vähemmän kaunis nainen tai mies. Sitten kun vähän saa julkisuutta siihen päälle, niin miehet kaatuu edessä ja naiset nuolee persettä, että pääsevät osaksi sitä kokemusta.

  Itse kanssa yllätyin positiivisesti.
   
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Noh noh, eipä yksinkertaisteta siellä takana... En todellakaan tarkoittanut mitään "silmä silmästä" periaatetta, sillä se jos mikä johtaa kaaokseen. Ilmeisesti sinulla ei ollut sitten halua lukea esimerkiksi sitä kohtaa, jossa sanoin, että toki BB osoitti myös huonoa makua ja että se ei ole oikein. Puhuin siis enemmän tällaisesta karman laista, jossa oikeutta ei niinkään jaa ihminen vaan "se jokin" oli se sitten sattuma, kohtalo tai joku muu.

  Ja TheRealThing, ensinnäkään en ole herjannut mitään, vaan ladellut pöytään faktoja Marttinasta -- hän kun tekee työkseen sitä, että intiimimmätkin mokansa tuo julkisuuteen. Toiseksi, vastaako sinusta väkivalta karman lain mukaista oikeutta siitä, jos kirjoittelee foorumille? Eikös sen pitäisi olla enemmänkin niin (jos nyt olisin sattunut herjaamaan, mitä en siis tehnyt), että minua sitten vuorostaan herjattaisiin -- niinkuin nyt rivien välistä vähän tehdäänkin?

  Väännetään se nyt vielä rautalangasta (kuten ilmeisesti pitää ottaa tavaksi tehdä -- apua, herjasin, karman laki :) ), että totta kai osanottoni lähtee Marttinalle läheisen poismenon takia ja en missään tapauksessa olisi toivonut tuollaista hänelle. Kyse oli nyt vain siitä, että jos Marttinasta itsestään tuo BB:n tyyli ilmoittaa asiasta livenä yleisön edessä olisi ollut mautonta ja hän olisi siitä pahoittanut mielensä, niin se minusta olisi ollut vain karman lain mukaisesti oikein. Väkivaltaa en toivo kenellekään, en edes karman lain mukaisesti.
   
 16. Laakeri

  Laakeri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2006
  Viestejä:
  74
  Saadut tykkäykset:
  0
  Piia tai Tiina joutaisi ulos talosta, koko ajan vitunmoinen iniseminen päällä.
   
 17. Qube

  Qube Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2002
  Viestejä:
  936
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinhän se tietysti menee, että kauneus on katsojan silmissä, mutta pitääkö joku ihan oikeasti Martinaa kauniina? :eek:

  Se, että nainen huolehtii ulkonäöstään (hiukset, meikit, pukeutuminen jne.), laitattaa silikonirinnat joita sitten vilauttelee ja vähän muutakin paljasta pintaa, saa aina miehissä (ja pojissa) tietynlaisen kiinnostuksen heräämään.

  En kuitenkaan sanoisi Martinaa kauniiksi naiseksi verrattuna esim. muutoin kauniina naisina yleisesti pidettäviin malleihin ja misseihin (Janina, Vanessa Kurri, Karita Tuomola yms.). Siellä BB-talossakin on mielestäni pari naista jotka ovat kauniimpia.

  En väitä, että Martina on ruma (kukaan nainen ei ole) mutta olisiko oikeampi adjektiivi joku seksikäs tai ihan vaan hyvännäköinen.

  Joka tapauksessa hänellä itsellään on aivan liian suuret kuvitelmat omasta viehättävyydestään tyyliin 'te ootte kaikki vaan kateellisia kun mä olen niin kaunis'. Hupaisan säälittävää tässä asiassa on se, ettei hän itse (eikä miehensä :D) ymmärrä sitä vaan leijuu sitkeästi omissa kuvitelmissaan.
   
 18. Tommy-H

  Tommy-H Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  1 808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aamen.
  12345
   
 19. splinky

  splinky Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.01.2004
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän on kanssa alkanut Piian lisäksi tuo Tiina ärsyttämään.. koko ajan tuntuu olevan joku vialla ja itkua väännetään pienimmästäkin vastoinkäymisestä. Piia nyt sitten puolestaan on.. Piia. Joku siinä naisessa tökkii ja todella pahasti.
   
 20. Ephram

  Ephram Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2004
  Viestejä:
  357
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harmittaa tämän viikon äänestys, koska kaksi itselle todella mieluista asukkia siinä. Häviän, kävi miten vain.

  Mutta.. Olen fanittanut alusta asti ja toivon
  Kadin
  jäävän taloon!